Σας προσκαλούμε όλους στην 3η ΒΟΥΝΙΣΙΑ του moto.gr, η οποία θα πραγματοποιηθεί τo Σάββατο 16/05/2026.
Διαβάστε τις λεπτομέρειες και δηλώστε συμμετοχή ΕΔΩ...

Ένα φοβερό gadget είναι που το τιμόνι κλειδώνει και δεξιά και αριστερά! Δεν το έχω ξαναδεί.
what? στο αντιστοιχο ΜΤ gen3 κλειδώνει μόνο στη κλασική θέση. θα με κάνεις να κατέβω να το τσεκάρω!
Συνιστά να το αποφεύγουμε όμως, γιατί μας ξεγελάει η θέση του τιμονιού και νομίζουμε πως είναι ξεκλείδωτο.
Παρατηρώντας το σασμάν
Κατάλαβα ότι δουλεύει μια χαρά, απλά οι στροφές στο κατέβασμα θέλει ξερογκαζιά πάνω από 4000rpm για κουμπώνει σωστά, αλλιώς λειτουργεί πολύ χειρότερα από το σασμάν του Hornet 15ετίας με 90.000km.
Στο map 1 λειτουργεί άψογα γιατί η ξερογκαζιά συμβαίνει με πολύ λίγο γύρισμα του καρπού και γενικά "αρπάζει" άμεσα.
Σε map 2 και 3 χρειάζεται μεγαλύτερο γύρισμα του καρπού.
Επίσης το QuickShifter δεν είναι τόσο απόλυτο όσο περίμενα.
Μερικές φορές δεν σου δίνει την αλλαγή, συνήθως σε εκκίνηση στο φανάρι με ψηλές στροφές δεν κάνει αλλαγή 1η-2α
Και μερικές φορές αν δεν κλωτσήσεις καλά από 2α σε 1η πετάει νεκρά.
Γενικά και στο πόδι δεν έχει την ίδια ποιότητα στην αίσθηση της αλλαγής
Το σίφτερ μην περιμένεις να λειτουργήσει σωστά στις χαμηλές στροφές υπάρχει και οδηγία στο μάνιουαλ.
Επίσης καλό θα ήταν να αποφεύγουμε την αλλαγή από 1η σε 2α με σίφτερ.
Αν το είχα εγώ, θα έβγαζα εκτός το shifter.
Αυτό το μηχανάκι θα το γούσταρα εντελώς manual με συμπλέκτη total use.
Απ'οσο γνωρίζω, το shifter δουλεύει με τον ίδιο τρόπο που καρφώνονται τις ταχύτητες χωρίς.
Όταν καρφώνεις, χρειάζεσαι διαφορετική τροποποίηση στο γκάζι στις χαμηλές και διαφορετική στις ψηλές. Ακομα, αλλάζει αρκετά και ο συγχρονισμός γκαζιού και ποδιού (δηλαδή δε ποιο χρονο θα κανεις την αλλαγή, σε σχέση με το κλείσιμο η αντίστοιχα το άνοιγμα του γκαζιου)
Φαντάζομαι λοιπόν, ότι το shifter αυτό, είναι ρυθμισμένο για να δουλεύει σωστά στις μεσαίες στροφές, οπότε στις ψηλές και τις πολύ χαμηλές, δεν δουλεύει σωστά.
Μια υπόθεση είναι αυτό βέβαια...
Μετά από 4ήμερο ταξίδι στα Βαλκάνια και 2400km.
Η σέλα την πρώτη μέρα με κούρασε, μετά απλά τη συνήθισα. Δεν έγινε ποτέ άνετη, απλά την συνήθισα.
Το μοτέρ απολύτως ξεκούραστο και για τον αναβάτη και για το μοτέρ το ίδιο.
Το πεδίο είχε εθνικές, στριφτερά κομμάτια (μερικά πολύ ''σφιχτά''), κίνηση αστικού πεδίου, ζέστη, δροσιά, χαμηλές ταχύτητες, ενίοτε ψηλές. Πολλά και διάφορα. Δε το ένιωσα να κουράζεται πουθενά και πάντα μπορούσε να μου δώσει αυτό που θέλω!
Αναρτήσεις πολύ καλές. Πιο σκληρές από το Hornet αλλά δεν αφήνουν αυτή την αίσθηση "τραμπολίνου". Έτσι είχα λιγότερη καταπόνηση στη μέση, αν και το κοπάνημα ήταν περισσότερο.
Φόρτωμα, ένα μεγάλο, αρχαίο tankbag 20-25L των 80's κειμήλιο του πατέρα μου και ένα tanklock 25L με βάση σέλας Givi S430 και ήμουν ικανοποιημένος από χώρο για 10 ήμερο.