Σας προσκαλούμε όλους στην 3η ΒΟΥΝΙΣΙΑ του moto.gr, η οποία θα πραγματοποιηθεί τo Σάββατο 16/05/2026.
Διαβάστε τις λεπτομέρειες και δηλώστε συμμετοχή ΕΔΩ...
ανα 5000 ειναι τα σερβις κατα το manual.
Ναι το μανουαλ αυτο λέει αλλά νομίζω ότι είναι ένα τρικ της εταιρείας για να σου πούνε ότι έχεις χαμηλό κόστος συντηρήσης.... λάδι ημισυνθετικο (ειδικά τα yamalube) είναι δύσκολο να κρατήσουν 10.000... τις ταχύτητες θα πρέπει να της αλλάξεις με τούβλο...
και έχεις κάνει ανάλυση για να το λές αυτό φυσικά
δεν σου κατέβηκε στο μυαλό χωρίς καμία απολύτως απόδειξη
είναι εύκολο να μας ανεβάσεις τα αποτελέσματα?
μια χαρα στα λεει ο φιλος. εσυ αν θες κρατα και 20.000 μεσα. ο καθενας κανει αυτο που νομιζει καλυτερο. ο χρονος θα δειξει ποιος εκανε τις σωστες επιλογες
και έχεις κάνει ανάλυση για να το λές αυτό φυσικά
δεν σου κατέβηκε στο μυαλό χωρίς καμία απολύτως απόδειξη
είναι εύκολο να μας ανεβάσεις τα αποτελέσματα?
εγώ σου λέω ότι το πολύ κράτα τα μέχρι 1000 μετά είναι για πέταμα
στο golf vi turbo-compressor
τα κρατάω μέχρι και 2 χρόνια με 15.000-20.000χλμ και στα 90.000 δεν καίει σταγόνα
βάζω long-life mobil 1 esp formula 5-30
Τα εξουσιοδοτημενα συνεργεια στο Ελλαντα προτεινουν ημισυνθετικο ανα 5.
Το manual λεει ανα 10 και δε διευκρινιζει αν αυτο ειναι συνθετικο ή ημισυνθετικο, εχει μονο τα στανταρ που πρεπει να πληροι το λαδι. (ετσι θυμαμαι τουλαχιστον γιατι δεν εχω πλεον τη μηχανη και το μανουαλι)
Το οτι τα συνεργεια ζουνε απο τα σερβις και σιγουρα θελουν να τους επσικεπτομαστε οσο πιο συχνα γινεται ειναι κατι δεδομενο φυσικα. Τωρα για υπερβολες του στιλ αλλαζω λαδια τρεις και τεσσερεις φορες πιο συχνα απο αυτο που λεει ο κατασκευαστης... Κουβεντα χωρις τελειωμο, ο καθενας κανει ο,τι θελει αλλα δε χρειαζεται να το προωθει και στους αλλους ως σωστο.
Το τι λεει ο κατασκευαστης ειναι νομιζω το μονο αντικειμενικο μεγεθος, ολα τα αλλα ειναι εκτιμησεις του καθενος.
Καλά, τα λάδια θέλουν πέταμα μετά από 10-12 μήνες, ακομα και αν δεν έχουν κάνει ούτε 1000 χλμ. Αυτό επίσης το λένε οι κατασκευαστές κινητήρων, αλλά και όλοι οι κατασκευαστές λαδιών. Δεν εμπιστεύεστε τον κατασκευαστή που λέει αλλαγή κάθε 10.000χλμ και τον θεωρείται υπερβολικό αλλά ούτε και όταν λέει πέταμα κάθε 12μήνες. Τη λογική πίσω απ' αυτό θα μου την εξηγήσει κάποιος?
Edit. Η κατανάλωση λαδιού δεν είναι ενδεικτικό οτι το λαδι θέλει πέταμα και το σασμάν μπορεί να χτυπάει και με καινούρια λάδια μέσα.
Η λογική είναι ότι τα γνωρίζεις λάθος
https://www.volkswagen.co.uk/owners/servicing/regimes
Ακολουθώ τις οδηγίες του κατασκευαστή μου και μερικές φορές και εγώ τα αλλάζω συχνότερα :facepalm: πχ. στον ενάμιση χρόνο/15.000χλμ ή όποτε βολέψει.
Στα δίτροχα αλλάζω στα διαστήματα +/-500χλμ και το μέγιστο στο χρόνο.
Στο SH300 που έπιανα τα 6.000χλμ/έτος βόλευε.
Στο ΜΤ07 που είναι ανα 10.000 αν και ήδη έχω 4500χλμ δε ξέρω αν θα τα προλάβω.
Η μόνη αντικειμενική τοποθέτηση είναι αυτή του κατασκευαστή. Και κανένας από εμάς δεν έχει την τεχνογνωσία να κρίνει αυτό που προτείνει!
Παλικαρια μου καλησπέρα, κάτοχος και γω του tracer εδώ και ένα μήνα,και νέανουδι στις μεγάλες μηχανές μιας και προέρχομαι από ένα gp800. Είμαι στο στρωσιμο με 650 χλμ αλλά με προβληματίζει το ότι του χω κάνει 2 3 σκορτσαρισματα με σβήσιμο γερά για το λόγω ότι μου πετάχτηκαν από στοπ και κοκαλωσα. Υπάρχει περίπτωση μελλοντικα η και τωρα να δημιουργηθεί ζημιά από μερικά σκορτσαρισματα που εγιναν και λόγω της απειρίας μου στον συμπλέκτη; και εννοώ τα λίγο κακά κουμπώματα ταχυτήτων μέχρι να συνηθίσω......
Εχω φοβηθεί με όλα αυτά που έχω διαβάσει γενικότερα περί στρωσίματος..... Να σημειώσω ότι κατ τα άλλα ακολουθώ πιστά το μανουαλ..
Απλά λόγω της απειρίας μου φοβάμαι μην έχει γίνει η γίνει κάποια ζημιά ύστερα από μερικά σκορτσαρισματα με σβήσιμο που εγιναν......διαβάζω πολλά περί στρωσίματος και καταλαβαίνεις....