• Σας προσκαλούμε όλους στην 3η ΒΟΥΝΙΣΙΑ του moto.gr, η οποία θα πραγματοποιηθεί τo Σάββατο 16/05/2026.

Διαβάστε τις λεπτομέρειες και δηλώστε συμμετοχή ΕΔΩ...

Yamaha MT-09 Tracer

Καλησπέρα, τελικά μετά από σχεδόν 4 μήνες αναμονή παρέλαβα το μηχανάκι, Tracer 900 GT, Phantom Blue, πριν 5 ημέρες.
Δεδομένου, ότι σε ακριβώς μια εβδομάδα έχω προγραμματίσει ένα ταξίδι, έχω ξεκινήσει μια εντατική προσπάθεια να στρώσω το μηχανάκι.
Το στρώσιμο περιλαμανει διαδρομές σε επαρχιακκούς δρόμους με πολλές στροφές ανηφορικά και κατηφορικά κομμάτια.
Ιδανικές συνθήκες δηλαδή για να στρωθεί ένα μηχανάκι.
Ήδη έχω κάνει 740 χλμ και αναμένεται το στρώσιμο να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος της εβδομάδας.
Οι πρώτες εντυπώσεις μου για το μηχανάκι είναι οι εξής:
- Ελαφριά αίσθηση, το μηχανάκι αλλάζει πορεία για την πλάκα.
- Εξαιρετικός κινητήρας τραβάει από πολύ χαμηλά με τεράστια αποθέματα δύναμης και ροπής.
- Εξαιρετικά φρένα, ειδικά το πίσω καμία σχέση με αυτό που είχα στο προηγούμενο μηχανάκι HONDA CBF 600 SA, αρκετά δυνατό όπως και τα μπροστινά βεβαίως.
- Η θέση οδήγησης είναι καλή, αλλά η σέλα δεν είναι και τόσο καλή, έχει μια κλίση προς τα εμπρός και σε φέρνει κοντά στο ντεπόζιτο που εμένα δεν με ενοχλεί ιδιαίτερα, όσο με ενοχλεί η σκληρότητά της. ΄Εχω όμως ήδη προμηθευτεί τις comfort της Yamaha τις οποίες θα βάλω πολύ σύντομα. Ελπίζω να είναι πιο ξεκούραστες.
- Οι αναρτήσεις μου φαίνονται λίγο σκληρές. Δεν πρόκειται να τις πειράξω θα δω μετά την διαδικασία στρωσίματος, να στρώσουν λίγο.
-Στη διαδικασία στρωσίματος και ενώ ανεβάζω στροφές προδευτικά μέχρι τις 4.000 - 4.500, στους επαρχιακούς δρόμους της Κέρκυρας έχω μια μέση κατανάλωση 4,2 λίτρα/100 χλμ. Με Ένα ντεπόζιτο βγάζω άνετα πάνω από 400 χλμ. Μιλάμε για κατανάλωση σκούτερ από ένα μηχανάκι 850 κυβικών και 115 αλόγων. Ούτε στην πιο τρελή μου φαντασία δεν περίμενα τέτοια κατανάλωση, δεδομένου ότι με τους ίδιους ρυθμούς με το CBF 600 είχα μια κατανάλωση κοντά στα 5 λίτρα/ 100 χλμ, στις ίδιες διαδρομές. Και μιλάμε για ένα μοτέρ που είναι ακομη πολύ σφικτό.
- Πολύ ωραίος πίνακας οργάνων με πάρα πολλές πληροφορίες.
- Το Quick Shifter είναι όλα τα λεφτά. Δουλέυει τέλεια σε όλες τις ταχύτητες ακόμη κξαι στις χαμηλές στροφές (στις 4.000 στροφές το έχω δοκιμάζει και δουλεύει τέλεια).
- Εξαιρετικά δουλεύει και το Cruise Control.
Αυτά για την ώρα θα επανέλθω με νεότερες εντυπώσεις.

Καλορίζικο !! :beer:

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ :wlae::wlae::wlae::wlae:
καλορίζικο και να το χαρείς !!!

Καλορίζικο καλά χιλιόμετρα!!! Έχω και εγώ το ίδιο θέμα με την σέλα... περιμένω εντυπώσεις όταν βάλεις την άλλη της Yamaha...

Η comfort σελα της yamaha δεν κανει τιποτα.Η καλυτερη λυση ειναι να φτιαξετε μια στα μετρα σας σε γνωστο καταστημα που κατασκευαζει σελλες.

Καλορίζικο καλά χιλιόμετρα!!! Έχω και εγώ το ίδιο θέμα με την σέλα... περιμένω εντυπώσεις όταν βάλεις την άλλη της Yamaha...

Την Δοκίμασα για 150 συνεχόμενα χλμ σήμερα.
Είναι σαφώς καλύτερη από την Standard.
Με κούρασε λιγότερο δεν με έριξε μπροστά, αλλά έχει το μειονέκτημα να μην είναι από αντιολισθητικό υλικό, όπως η Standard.
Βεβαίως θα μπορούσε να έχει περισσότερο αφρώδες και να είναι ακόμη καλύτερη από θέμα άνεσης, αλλά προφανώς η Yamaha δεν ήθελε να σηκώσει πολύ το ύψος της σέλας. Δεν βρίσκω άλλη εξήγηση.
Όποιος αναζητάει την απόλυτη άνεση θα πρέπει να φτιάξει μια σε εξειδικευμένο κατάστημα, σημειώνοντας όμως ότι, είχα φτιάξει μια τέτοια για το προηγούμενο μηχανάκι μου, το CBF 600 και συγκρίνοντας αυτές τις δύο θα έλεγα αυτή της Yamaha, η comfort είναι καλύτερη.
Σε κάθε περίπτωση όλα συνηθίζονται.

Καλορίζικο φίλε!.
Πολύ όμορφη μοτό. Το πιο ωραίο χρώμα.

καλά χιλιόμετρα! :beer:

ωραιο χρωμα! καλοβολτο να το χερεσαι!

μια acrapovic θελει για να ολοκληρωθει :p

Πολύ όμορφο φίλε ! ! Καλούς δρόμους ! ! !
Μένεις Κέρκυρα ;

Εγώ θα το γράψω και ας σβηστεί , γκ@υλ@ το μηχανάκι,μπράβο φίλος.

• Μου αρέσει
Αντιδράσεις: Apache
Μερικές ερωτήσεις και από μένα.
1) Τι άλλαξε στα tracer του 2017 ( μονοδρόμος συμπλέκτης διαβάζω και κάτι με την τάπα του λαδιού) και πως διαπίστωνουμε εάν είναι όντως ένα tracer 17αρι.
2) Εκτός από την σταθερότητα στα πολλά και την καλύτερη σέλα στα μοντέλα 2018+, υπάρχουν κάποιες αλλαγές που θα το κάνουν διαφορετικό από τα προηγούμενα? Δηλαδή, αν κάνω test ride ένα μοντέλο 2019 (που βρίσκω σε εκθέσεις), θα έχω μια λάθος εικόνα για το πως είναι τα προηγούμενα μοντέλα (που σκέφτομαι για αγορά)?
Ευχαριστώ

Τα GT έχουν διορθώσει το "θεμα" των απλών και με δεδομένο ότι είναι "μακρύτερο" πλέον, ναι δεν θα έχεις εικόνα για τα tracer '17 και πίσω.... όλα αυτά στη θεωρία.

Σχετικά με την τάπα υπάρχουν και 16αρια με διορθωμένη την βλακώδη θέση της τάπας του λαδιού.

Ο πιο σίγουρος τρόπος για να ξέρεις τι είναι το μηχανάκι είναι ο κωδικός που αναφέρει η άδειά του.

Έχει και άλλες διαφορές φυσικά το GT με το απλό (άλλα όργανα, άλλη σέλα, διαφορετικά handguards κλπ κλπ) αλλά το πιο βασικό είναι το μακρύτερο ψαλίδι.

Πίσω
Μπλουζα