• Σας προσκαλούμε όλους στην 3η ΒΟΥΝΙΣΙΑ του moto.gr, η οποία θα πραγματοποιηθεί τo Σάββατο 16/05/2026.

Διαβάστε τις λεπτομέρειες και δηλώστε συμμετοχή ΕΔΩ...

Yamaha MT-09 2021

Να'μαι πάλι με το νέο CP3 της Yamaha!!!
Οι αλλαγές που έχουν γίνει αξίζουν το κόπο και απιβεβαιώνομαι για την επιλογή να πάρω το καινούργιο ΜΤ-09 και όχι το XSR που είναι η προηγούμενη γενιά.

Το μοτέρ φοβερό για τα γούστα μου και μοιάζει ίδιο με την προηγούμενη γενιά αλλά το σασμάν δείχνει να είναι διαφορετικό (όσο μπορώ να καταλάβω σε μερικά km), είναι πιο smooth και δεν κοπανάει στις χαμηλές στροφές, ενώ το XSR κοπάναγε από την πρώτη μέρα.
Η αίσθηση είναι πάρα πολύ ελαφριά αν και η σέλα του πιο ψηλή από το XSR. Ακόμα και σταματιμένο δείχνει πιο ελαφρύ. Πραγματικά ευέλυκτο.
Η ποιότητα έχει ανέβει αρκετά, ειδικά τα χειρηστήρια και τα πλαστικά δείχνουν να είναι πολύ πιο ποιοτικά.
Επίσης τα χειρηστήρια στην προηγούμενη γενιά δεν ήταν πολύ βολικά και αυτό έχει διορθωθεί πραγματικά. (εδώ αναφέρω τα προβλήματα των χειρηστηρίων στο XSR)
Η θέση οδήγησης είναι αρκετά "μοτάρντ" κάτι που με μερικές αλλάγές έρχεται πιο κοντά στα γούστα μου αλλά πρέπει και να το συνηθίσω.
Η οθόνη είναι πιο ευανάγνωστη και με περισσότερη πληροφορία, μερικές λίγο άχρηστες αλλά...καλύτερα περισσότερο παρά λιγότερο.

YΓ: και εδώ αναφέρω το όχι τόσο ωραίο σασμάν της προηγούμενης γενιάς

Καλορίζικο Γιάννη!

Βίλια είναι για σένα ΠΑΜ!

Οι αλλαγές που έχουν γίνει αξίζουν το κόπο και απιβεβαιώνομαι για την επιλογή να πάρω το καινούργιο ΜΤ-09 και όχι το XSR που είναι η προηγούμενη γενιά.

Το μοτέρ φοβερό για τα γούστα μου και μοιάζει ίδιο με την προηγούμενη γενιά αλλά το σασμάν δείχνει να είναι διαφορετικό (όσο μπορώ να καταλάβω σε μερικά km), είναι πιο smooth και δεν κοπανάει στις χαμηλές στροφές, ενώ το XSR κοπάναγε από την πρώτη μέρα.
Η αίσθηση είναι πάρα πολύ ελαφριά αν και η σέλα του πιο ψηλή από το XSR. Ακόμα και σταματιμένο δείχνει πιο ελαφρύ. Πραγματικά ευέλυκτο.
Η ποιότητα έχει ανέβει αρκετά, ειδικά τα χειρηστήρια και τα πλαστικά δείχνουν να είναι πολύ πιο ποιοτικά.
Επίσης τα χειρηστήρια στην προηγούμενη γενιά δεν ήταν πολύ βολικά και αυτό έχει διορθωθεί πραγματικά. (εδώ αναφέρω τα προβλήματα των χειρηστηρίων στο XSR)
Η θέση οδήγησης είναι αρκετά "μοτάρντ" κάτι που με μερικές αλλάγές έρχεται πιο κοντά στα γούστα μου αλλά πρέπει και να το συνηθίσω.
Η οθόνη είναι πιο ευανάγνωστη και με περισσότερη πληροφορία, μερικές λίγο άχρηστες αλλά...καλύτερα περισσότερο παρά λιγότερο.

Καλόβολτο να είναι Γιάννη! :vroum:

φωτογραφίες άμεσα!

Μεγειά και καλές και απολαυστικές βόλτες :beer:

Στα φρένα είδες βελτίωση;

Νομίζω βάλανε ακτινική Brembo αν δεν κάνω λάθος :)

Μεγειά και καλές και απολαυστικές βόλτες :beer:

Στα φρένα είδες βελτίωση;

Νομίζω βάλανε ακτινική Brembo αν δεν κάνω λάθος :)

Την συγκεκριμένη τρόμπα την φόραγε και το XSR αλλά όχι το MT-09, το 2024 την έβαλαν και στο ΜΤ άρα δν έχω μέτρο σύγκρισης.

Καλοτάξιδο αδερφέ!!
Πάντα όρθιος.

Καλά ταξίδια και πάντα όρθιος να είσαι

Καλοτάξιδο και πάντα όρθιος!:beer:
Το νέο mt πρέπει να είναι τρομερό μηχανάκι και αρκετά βελτιωμένο από το προηγούμενο μοντέλο.

Είμαστε κοντά στα 1000km και το ΜΤ έχει αρχήσει να μου δείχνει τον πραγματικό του χαρακτήρα, ένας σκέτος κάγκουρας.

Από τις μηχανές που είχα, πιο κοντά σε θέση οδήγησης είναι στο....WRF, καμία σχέση με το XSR και το Hornet.
Βέβαια από την άλλη, είναι πολύ άνετη η θέση οδήγησης για ταξίδι.

Πολύ πιο απότομο στην οδήγηση με τελείως διαφορετικές γραμμές, σε σημείο που τα χρειάστηκα 1-2 φορές γιατί έκοψα το τιμόνι και παραλίγο να "κουτουλίσω" στην εσωτερική.

Το σασμάν έχει βελτιωθεί σε πάρα πολύ μεγάλο βαθμό, το shifter είναι βούτυρο πλέον και κάνει τις αλλαγές άσχετα αν έχεις κλειστό ή ανοιχτό το γκάζι.
Το υπόλοιπο μοτέρ είναι ίδιο και με επιβεβαιώνει ότι είναι ένα μοτέρ για όλες τις χρήσεις.

To mobile connectivity έχει την πλάκα του, τραβάει αρκετή μπαταρία από το κινητό. Από σήμερα θα αρχίσω να το δουλεύω μέσα στη πόλη ώστε να το συνηθίσω.

Οι αναρτήσεις είναι αρκετά περίεργες, αν υπάρχει κάποιος εδώ να βοηθίσει να το ρυθμίσουμε θα ήταν πολύ καλό.

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ ΣΑΣ ΛΟΓΙΑ!!!!

2800km και η συμβίωση με το κάγκουρα γίνεται πιο ευχάριστη διότι στην αρχή δεν είχα τον ίδιο ενθουσιασμό που είχα στο XSR.

Σήμερα τερματήσαμε το πίσω λάστιχο και πλέον του έχω εμπιστοσύνη.

Η σβέλτη αλλάγη κατεύθυνσης είναι ευχάριστη και ίσως και πιο ασφαλή, διότι βουτάω πιο βαθιά στη κορυφή της στροφής και έχω μεγαλύτερη ορατότητα στην έξοδο.

Η θέση οδήγησης ακόμα με ξενίζει αλλά μέσα στη πόλη είναι πολύ βολική.

Στο "καρύδωμα" του γκαζιού, ακόμα και στο στην μεσαία χαρτογράφηση ο μπροστά τροχός είναι στον αέρα, παιχνιδιάρικο μεν - με τρομάζει ακόμα δε. Αυτό στο XSR δεν συνέβαινε λόγο μακρύτερου μεταξονίου.

Συνεχίζει να έχει πολύ ωραία αίσθηση το σασμάν.
Το connectivity δεν το έχω δουλέψει.

Ξέρουμε κανέναν να μου ρυθμίσει τις αναρτήσεις; Ή μήπως έχει κανένας εδω μέσα γνώσεις και όρεξη ώστε να το παλέψουμε παρέα;
(με το αζημίωτο)

το sag μπορεις να βρεις στο νετ πως ρυθμιζεται. δεν θελει ειδικες γνωσεις και θελει μονο εναν φιλο σου να μετραει. θελει ισως ειδικα βοηθηματα για να σηκωσεις τη μηχανη και αν εισαι ατυχος δεν θα χωραει κλειδι στο αμορτισερ. καλέμι και σφυρι... δεν ειναι τιποτα.
η συμπιεση εμπρος πολυ ευκολα μπορει να ρυθμιστει με ενα μικρο tie wrap. συμπιεση πισω δεν νομιζω να εχεις (?). οι επαναφορες πανε κυριως με τη χρηση. αλλη ρυθμιση εχεις για πιστες και αλλη για λακουβες. το ίδιο ισχυει βεβαια και για την συμπιεση αλλα εγω βαριεμαι να πειραζω ολες τις ρυθμισεις συνεχως οποτε την συμπιεση την αφηνω παντου ιδια.

...αν εισαι ατυχος δεν θα χωραει κλειδι στο αμορτισερ. καλέμι και σφυρι... δεν ειναι τιποτα...

:a21: :a21: :a21: :moutza: :moutza: :moutza:

Είναι loco ο Βασιλάρας..... 10Κ μηχανάκι, πάρε σφυρί και καλέμι, μη δώσεις 20€ για το εργαλείο (αν και συμπεριλαμβάνεται)

το sag μπορεις να βρεις στο νετ πως ρυθμιζεται. δεν θελει ειδικες γνωσεις και θελει μονο εναν φιλο σου να μετραει. θελει ισως ειδικα βοηθηματα για να σηκωσεις τη μηχανη και αν εισαι ατυχος δεν θα χωραει κλειδι στο αμορτισερ. καλέμι και σφυρι... δεν ειναι τιποτα.
η συμπιεση εμπρος πολυ ευκολα μπορει να ρυθμιστει με ενα μικρο tie wrap. συμπιεση πισω δεν νομιζω να εχεις (?). οι επαναφορες πανε κυριως με τη χρηση. αλλη ρυθμιση εχεις για πιστες και αλλη για λακουβες. το ίδιο ισχυει βεβαια και για την συμπιεση αλλα εγω βαριεμαι να πειραζω ολες τις ρυθμισεις συνεχως οποτε την συμπιεση την αφηνω παντου ιδια.

Το θέμα μου δεν είναι απλά να παίξω με τις βίδες, θέλω κάποιον να μου δείξει και να μου πει 2 πράγματα. Να έχω ένα μπούσουλα. Και μετά δεν έχω σκοπό να το παλεύω κάθε μέρα, απλά να το ψάξω λίγο, έτσι για τη κ@υλα

Μπροστά έχει ρύθμιση προφόρτηση, συμπίεση, επαναφορά

Πίσω έχει προφόρτηση και επαναφορά

:a21: :a21: :a21: :moutza: :moutza: :moutza:

Είναι loco ο Βασιλάρας..... 10Κ μηχανάκι, πάρε σφυρί και καλέμι, μη δώσεις 20€ για το εργαλείο (αν και συμπεριλαμβάνεται)

Το θέμα μου δεν είναι απλά να παίξω με τις βίδες, θέλω κάποιον να μου δείξει και να μου πει 2 πράγματα. Να έχω ένα μπούσουλα. Και μετά δεν έχω σκοπό να το παλεύω κάθε μέρα, απλά να το ψάξω λίγο, έτσι για τη κ@υλα

υπάρχουν ολα στο ιντερνετ. το εργαλειο δεν ειναι απαραιτητο οτι μπαινει, δεν ξερω πως ειναι τοποθετημενο και τι χωρο εχει αλλα το οτι εχεις εργαλειο πολλες φορες δεν λεει απολυτως τιποτα. αν θες να ασχοληθεις σοβαρα ξεκίνα με το sag εφοσον το ελατηριο ειναι μεσα η κοντα στα κιλα σου γιατι αν εισαι πολυ κατω η πολυ πανω δεν θα καταφερεις τιποτα με την προφορτιση.
οσο για το σφυρι, κλαιν ενα δαχτυλιδι ειναι δεν θα παθει τιποτα αν το κανεις σωστα. εφοσον μπαινει το κλειδι εισαι ετοιμος να ξεκινησεις.

Και σε εμάς υπάρχουν ρε σεις, πρώτα το sag 35-40mm εμπρός, το ίδιο πίσω, απόσβεση εμπρός, απόσβεση πίσω να λειτουργεί όμοια με την εμπρός και μετά κάνεις δοκιμή να δεις τι κάνει, πως πατούν τα λάστιχα κ.λπ.

Να ρωτήσεις και στην αντιπροσωπεία πόσες lbs είναι τα ελατήρια.

Και σε εμάς υπάρχουν ρε σεις, πρώτα το sag 35-40mm εμπρός, το ίδιο πίσω, απόσβεση εμπρός, απόσβεση πίσω να λειτουργεί όμοια με την εμπρός και μετά κάνεις δοκιμή να δεις τι κάνει, πως πατούν τα λάστιχα κ.λπ.

Να ρωτήσεις και στην αντιπροσωπεία πόσες lbs είναι τα ελατήρια.

Μήπως υπάρχει κάποιο συνεργείο να κάνει όλες τις ρυθμίσεις και να σου φτιάξει την μηχανή στα μέτρα σου;

Οτι αλλαγες κανεις, κρατα αρχειο για να μπορεις πιο ευκολα να το επαναφερεις στις εργοστασιακες ρυθμισεις, αν κατι δεν σου αρεσει.

SAG ρυθμιζεις με οδηγιες απο το ιντερνετ. καπου 35 εχω βαλει μπροστα και 30 πισω. Τωρα για τα υπολοιπα,δες λιγα βιντεο (του Moss ειναι χρησιμα) για να καταλαβεις τι πρεπει να παρατηρεις.
Στο δικο μου (εκδοση SP) μου τις ειχε ρυθμισει γνωστος που φτιαχνει αγωνιστικα αλλα και παλι τις πειραξα συμφωνα με τα γουστα μου. Αν καταλαβεις τι κανει η καθε ρυθμισει και αλλαζεις μια μια παρατηροντας διαφορες, μια χαρα τις φερνεις στα μετρα σου.

Πίσω
Μπλουζα