• Σας προσκαλούμε όλους στην 3η ΒΟΥΝΙΣΙΑ του moto.gr, η οποία θα πραγματοποιηθεί τo Σάββατο 16/05/2026.

Διαβάστε τις λεπτομέρειες και δηλώστε συμμετοχή ΕΔΩ...

Φίλτρο αέρα K&n σε Cbf-600

Κλασική διαπίστωση όσο αφορά την εργοστασιακή εξάτμιση.
Ελάχιστο θόρυβο που δύσκολα γίνεται αντιληπτός.

Μόνο που η δικιά μου η εργοστασιακή κάνει σαν aftermarket αγωνιάρικια. Και δεν έχει τρυπήσει πουθενά, την έχω ψάξει. Με αρέσει όμως οπότε με το ΚΝ θα γίνει ακόμα καλύτερη !

@o teos : Θα αγοραστεί και το κιτ καθαρισμού του, μαζί με το φίλτρο. Φουλ κομπλέ !

• Μου αρέσει
Αντιδράσεις: o teos
Aσχολεισαι ομως με καθαρισμο...σωστα και με τα σωστα υλικα αλλιως τσαμπα τα λεφτα..keep that in mind..το σωστο τους χρωμα ειναι κοκκινο στα bmc και ροζ-μωβ τα kn αν οποιαδηποτε στιγμη το τσεκαρεις σου φαίνεται καθαρο αλλα εχει αποκτησει πολυ σκουρο χρωμα και ας μη φαινοντε σωματιδια βρωμας(σκουπιδια σκονη κλπ) επανω παει για καθαρισμο αμεσα..μιλαμε δεν καταλαβαινεις τι θα βγαλει..το δικο μου το καθαρισα μετα απο 15.000-17000 χλμ που το χε επανω ο προηγουμενος....οταν το καθαρισα εστρωσε το ρελαντι(εχει εναν αισθητηρα πισω απο το φιλτρο για τον αερα) και καταλαβα διαφορα μονο αυτο σου λεω..

17 ευρώ κοστίζει το κιτ Καθαρισμού και επαρκεί για αρκετούς καθαρισμούς. Επισης, για το CBF 600 η K&N δίνει διαστήματα καθαρισμού κάθε 50.000 χλμ περιπου. Ακόμη και αν αυτό το νούμερο θεωρηθεί υπερβολικό και χρειαστεί καθαρισμος, συχνότερα πάλι συμφέρει η αγορά του K&N.

Υ.Γ. πάντως το δικό μου φίλτρο μετά από 4.000 χλμ είναι σαν καινούργιο.

17 ευρώ κοστίζει το κιτ Καθαρισμού και επαρκεί για αρκετούς καθαρισμούς. Επισης, για το CBF 600 η K&N δίνει διαστήματα καθαρισμού κάθε 50.000 χλμ περιπου. Ακόμη και αν αυτό το νούμερο θεωρηθεί υπερβολικό και χρειαστεί καθαρισμος, συχνότερα πάλι συμφέρει η αγορά του K&N.

Υ.Γ. πάντως το δικό μου φίλτρο μετά από 4.000 χλμ είναι σαν καινούργιο.

Ασε τι δινει η ΚΝ..Να στο θεσω αλλιως τα λαδια τα αλλαζεις καθε 12.000???εισαι σε μια χωρα που η σκονη το χωμα και η γυρη κανουν παρτυ..στα 4000 λογικο ειναι να ναι πεντακαθαρο απλα καθε 15000-20000 τσεκαρε και καθαρισε αν χρειάζεται..φοράω bmc και το κιτ ειχε 20 ευρα..αν το κανεις διεξοδικα σωστα και ψειριστικα το κιτ ειναι για 2 καθαρισμου αντε 3 μαξιμουμ αναλογα τη βρωμα!:wave2:

Ασε τι δινει η ΚΝ..Να στο θεσω αλλιως τα λαδια τα αλλαζεις καθε 12.000???εισαι σε μια χωρα που η σκονη το χωμα και η γυρη κανουν παρτυ..στα 4000 λογικο ειναι να ναι πεντακαθαρο απλα καθε 15000-20000 τσεκαρε και καθαρισε αν χρειάζεται..φοράω bmc και το κιτ ειχε 20 ευρα..αν το κανεις διεξοδικα σωστα και ψειριστικα το κιτ ειναι για 2 καθαρισμου αντε 3 μαξιμουμ αναλογα τη βρωμα!:wave2:

Συμφωνώ για τα διαστήματα.
Το κιτ καθαρισμού της KN όμως επαρκεί για πολύ περισσότερους καθαρισμούς.
Εχω κάνει καμμια 10ριά μεχρι τώρα και ακόμα έχει κάμποσο.

Εγώ θα συμβούλευα να γίνεται καθαρισμός/συντήρηση του φίλτρου κάθε χρόνο. Και μην ξεχνάτε το λάδι, μετά το καθάρισμα.

Ειμαι ψειρας οσο δεν παει:D το εκανα με καργα υλικο και να πω την αληθεια καλυτερα ετσι..βεβαια το δικο μου δεν ειναι σπρευ ετσι, ειναι υγρο καθαριστικο υγρο λιπαντικο..το καθαριστικο δε το λυπηθηκα το λιπαντικο εβαλα μονο σωστα και με μετρο μη γινει μαλακια ;)

Σε αστικό περιβάλλον, πόση σκόνη πια να μαζέψει το φίλτρο. Να είσαι σε κανένα χωριό ή μικρή κωμόπολη ναι, θα θέλει πιο συχνό καθάρισμα.

brake

Κλασική διαπίστωση όσο αφορά την εργοστασιακή εξάτμιση.
Ελάχιστο θόρυβο που δύσκολα γίνεται αντιληπτός.

Μόνο που η δικιά μου η εργοστασιακή κάνει σαν aftermarket αγωνιάρικια.
Και η δική μου έτσι κανει και φαντάζομαι και των υπολοίπων.

Ε τώρα με μπέρδεψες ; :confused:

To καυσαεριο που τραβαει μονο μεσα η γυρη αυτη την περιοδο και η σκονη που τραβαει σε διαδρομες τυπου κεντρο ειναι υπερ αρκετη...θα καταλαβεις οταν το καθαρισεις στα 15000-20000...θες να κανεις ενα πειραμα?οταν καβαλας φορα μια μασκα ασπρη της 3μ με τη βαλβιδα και δες μετα απο 15-20 φορες πως θα ναι και σκεψου το φιλτρο σου μετα απο 1-2 χρονια που θα το καθαρισεις ας ουμε..η ακομα πιο απλα πλυνε το εσωτερικο του κρανους σου να δεις τι βγαζει στο 6μηνο...;)

Τώρα θα με βάλεις να ψάξω πόσα μικρά είναι το φίλτρο της ΚΝ. Τα καυσαέρια δεν κάνουν ζημιά στην μηχανή (μηχανολογικά μιλώντας), αλλά οι κόκκοι χώματος.

Το τι αναπνεύουμε στις πόλεις είναι .... άστα να πάνε.

χαχαχα χαλαρωσε δεν παθαινει κατι απλα κραταει βρωμα και απ τα καυσαερια λογο του λαδιου που εχει με αποτελεσμα σε μεγαλο βαθος χρονου και χιλιομετρων να συντελει και αυτο στο στουμπομα..:D

Σταματάτε ρε σατανάδες να προτείνετε έξοδα
:bawl:

Σε αστικό περιβάλλον, πόση σκόνη πια να μαζέψει το φίλτρο. Να είσαι σε κανένα χωριό ή μικρή κωμόπολη ναι, θα θέλει πιο συχνό καθάρισμα.

brake

Ε τώρα με μπέρδεψες ; :confused:

Για το φίλτρο ο ελάχιστος θόρυβος όχι για την εξάτμιση.

To καυσαεριο που τραβαει μονο μεσα η γυρη αυτη την περιοδο και η σκονη που τραβαει σε διαδρομες τυπου κεντρο ειναι υπερ αρκετη...θα καταλαβεις οταν το καθαρισεις στα 15000-20000...θες να κανεις ενα πειραμα?οταν καβαλας φορα μια μασκα ασπρη της 3μ με τη βαλβιδα και δες μετα απο 15-20 φορες πως θα ναι και σκεψου το φιλτρο σου μετα απο 1-2 χρονια που θα το καθαρισεις ας ουμε..η ακομα πιο απλα πλυνε το εσωτερικο του κρανους σου να δεις τι βγαζει στο 6μηνο...;)

Δεν έχεις άδικο. Εμένα ενδεχόμενος να είναι καθαρό γιατί το έβαλα φθινόπωρο και το διάστημα μέχρι τώρα δεν είχε σκόνη ο δρόμος, λόγω βροχών κλπ.
Τώρα μου ήρθε μία ιδέα. Να βάζω το μαμά Άνοιξη μέχρι φθινόπωρο και το K&N Φθινόπωρο μέχρι άνοιξη.
:)

:bawl: οχι ρε..ελπιζω να μη το εννοεις σοβαρα..ασε το μηχανακι με το kn δεν παθαινει τιποτα.απλα καθαρισμα οταν χρειαζεται..αμα ειναι να προσεχουμε μη λερωθει και το φιλτρο του αερα τον ηπιαμε...ουτε ο χορχοδειλος τοσο care και proderm πια...που το πλενει στη σταση της βενζινης:bawl::bawl:

Ok θα κάνω κάθε χρόνο καθαρισμό ή θα κανω αυτό που ανέφερα στο προηγούμενο Post έτσι να κάνουμε και λίγο χιούμορ.

Παιδιά πλάκα έκανα πιο πάνω με αυτό που έγραψα για αλλαγή σε μαμά από την Άνοιξη σε Φθινόπωρο.
:)

• Μου αρέσει
Αντιδράσεις: o teos
Πίσω
Μπλουζα