• Σας προσκαλούμε όλους στην 3η ΒΟΥΝΙΣΙΑ του moto.gr, η οποία θα πραγματοποιηθεί τo Σάββατο 16/05/2026.

Διαβάστε τις λεπτομέρειες και δηλώστε συμμετοχή ΕΔΩ...

Φίλτρο αέρα K&n σε Cbf-600

Επιδοσεις μπορει να μη δει κανεις με μονο αλλαγη φιλτρου αλλα εγω σε προηγουμενη μηχανη ειχα βαλει DNA ελευθερο φιλτρο κ νομιζω πως ειχα οτι ξεμπουκωνει καπως δν ξερω πως να το εξιγησω, κ οσον αφορα την καταναλωση σιγουρα δν ηταν χειροτερη για να μη πω καλυτερη

Εχει αλλαξει κανεις τα φιλτρα να μας πει αν ειδε και την παραμικρη διαφορα σε σχεση με τα μαμα φιλτρα του cbf600?

Εχει αλλαξει κανεις τα φιλτρα να μας πει αν ειδε και την παραμικρη διαφορα σε σχεση με τα μαμα φιλτρα του cbf600?

Έχω αλλάξει εγώ σε συνδυασμό με εξάτμιση. Έχω γράψει σχολια. Το μηχανάκι αποδιδει καλύτερα.

Έχω αλλάξει εγώ σε συνδυασμό με εξάτμιση. Έχω γράψει σχολια. Το μηχανάκι αποδιδει καλύτερα.

Θα αλλαξω φιλτρο αυριο ενω εξατμιση σε ενα δυο μηνες, οποτε ηθελα να δω αν θα περιμενω καποια διαφορα εστω αμελιτεα χωρις την εξατμιση, ευχαριστω παντως.

Εχεις κανει καποια διαφορετικη χαρτογραφιση ομως?

Θα αλλαξω φιλτρο αυριο ενω εξατμιση σε ενα δυο μηνες, οποτε ηθελα να δω αν θα περιμενω καποια διαφορα εστω αμελιτεα χωρις την εξατμιση, ευχαριστω παντως.

Εχεις κανει καποια διαφορετικη χαρτογραφιση ομως?

Όχι στα injection δεν χρειάζεται. Ρυθμίζεται το μίγμα αυτόματα.

Όχι στα injection δεν χρειάζεται. Ρυθμίζεται το μίγμα αυτόματα.

Απο τον αισθητηρα κατω στην εξατμιση ? αισθητηρας "λ" νομιζω λεγεται. Μου ειπαν προσφατα οτι ακομα κ με τον αισθητηρα αυτο ειναι καλυτερο το να βαλεις προγραμα γτ ο αισθητηρας αργει να καταλαβει τι διαφορα πχ σε αποτομα ανοιγματα.(κ εγω δν ξερω οτι ακουω λεω.) Παρεπιπτοντως μετα την αλλαγη σε φιλτρο κ εξατμιση η καταναλωση τι διαφορα εχει?

Απο τον αισθητηρα κατω στην εξατμιση ? αισθητηρας "λ" νομιζω λεγεται. Μου ειπαν προσφατα οτι ακομα κ με τον αισθητηρα αυτο ειναι καλυτερο το να βαλεις προγραμα γτ ο αισθητηρας αργει να καταλαβει τι διαφορα πχ σε αποτομα ανοιγματα.(κ εγω δν ξερω οτι ακουω λεω.) Παρεπιπτοντως μετα την αλλαγη σε φιλτρο κ εξατμιση η καταναλωση τι διαφορα εχει?

Μικρές διαφορές τις καλύπτει ο λαμδα, αν έβαζες ολόσωμη εξάτμιση θα χρειαζόταν και πρόγραμμα.
Η κατανάλωση φυσιολογικά ανεβαίνει με φίλτρο/εξάτμιση.

Μικρές διαφορές τις καλύπτει ο λαμδα, αν έβαζες ολόσωμη εξάτμιση θα χρειαζόταν και πρόγραμμα.
Η κατανάλωση φυσιολογικά ανεβαίνει με φίλτρο/εξάτμιση.

Δεν βγάζει η akrapovic ολόσωμη εξάτμιση για το μοντέλο μας, μόνο slip on, όπως σχεδόν όλες οι εταιρείες που έψαξα ( Arrow κλπ).
Κάποια διάφορα στην κατανάλωση δεν έχω καταλάβει. Μπορεί και να καταναλώνει λίγο παραπάνω, αλλά εγώ δεν το έχω καταλάβει. Τις ιδιες καταναλωσεις βλεπω.
Όσον αφορά στο απότομο άνοιγμα γκαζιού, δεν έχω εντοπίσει κάποιο πρόβλημα.
Αν χρειάζονταν επαναπρογραματισμος θα το ανέφερε η Akràpovic.
Επίσης πρόσφατα παρακολούθησα ένα σεμινάριο ( έχω φίλο ιδιοκτήτη αντιπροσωπιας) που διοργάνωσε ο αρχιμηχ;Νίκος της SYM στην Κέρκυρα σχετικά με το πώς λειτουργεί το σύστημα Injection.
Η ECU αναλόγως τις ενδείξεις που λαμβάνει από τον αισθητήρα λάμδα ρυθμίζει το μίγμα. Βεβαίως εχει κάποιο εύρος τιμών που μπορεί να αντιληφθεί αναλόγως των δεδομένων που έχει θέσει ο κατασκευαστής. Για περισσότερες λεπτομέρειες φαντάζομαι θα πρέπει να γίνει ερώτημα στην Ίδια την Honda. Αυτοί έχουν προγραμματίσει την ECU αυτοί θα ξέρουν.

Τελευταία επεξεργασία:
Πίσω
Μπλουζα