• Σας προσκαλούμε όλους στην 3η ΒΟΥΝΙΣΙΑ του moto.gr, η οποία θα πραγματοποιηθεί τo Σάββατο 16/05/2026.

Διαβάστε τις λεπτομέρειες και δηλώστε συμμετοχή ΕΔΩ...

Transalp 650 ή Citycom?

Σε λίγο θα μας πει ότι τα κλε χαλαν κ δεν βρίσκεις ανταλλακτικά κ είναι και ακριβά αχαχχα τα ισοπεδωσες όλα μπρο. Ότι φίλους έχω με τρανσαλπ δεν χαλαν, απλά καίνε λίγο κ δεν είναι ss,.

60 ευρω μονο το φιλτρο αερα, καμια 300σαρα τα δισκόφρενα και δεν θυμαμαι ποσο τα τακακια κάθε τοσο και καρμπυρατερατο με 7-8 λιτρα καταναλωση στην αθηνα στα 100χλμ, δεν το λες και οικονομικο...ασε που μαλλον διαφερουν και οι εμπειριες μας ως προς το φρεναρισμα...σε φρενο πανικου διπλωνει αμεσως το τιμονι και εισαι κατω στο εδαφος χωρις να το καταλάβεις, η σελα του είναι τρισαθλια ως υλικο πιανονται τα ευαίσθητα σημεια σου και η εδρα σου μετα από καμια ωρα, ενώ δεν θα ξεχασω την εμπειρια μου με τον αερα στην σαντορινη...Δικαβαλλο μας πηρε και μας σηκωσε ο αερας στο αντιθετο ρευμα, φθηνα την γλυτώσαμε...Επισης τα 160 που τα βρηκες; στα 130χλμ στο κοντερ το δικο μου απογειωνοταν, πραγματικα αναρωτιέμαι αν μιλαμε για το ιδιο μηχανακι…

Αν όμως επιλεξει να το αγορασει εκτος από την κατασταση του και τις τρυπες που θα πρεπει να κλεισει, θα πρεπει να αλλαξει αναρτηση( πασχει), πιθανως λάστιχα και σιγουρα επισκευή σελας, το καλυτερο τρανσαλπ είναι μοντ.99 με τα διπλα δισκόφρενα, όμως όπως προειπαν ένα BMW 650 παλιο με rotax κινητήρες είναι καλυτερη περιπτωση για αυτά που θελει..

Οποτε 2 χιλιαρικα και σωστη επιλογή δεν γινεται, να υπολογισει ο φιλος ένα χιλιαρικο ακομα- το λιγοτερο- σε ότι και αν βρει..

Tεσπα....Εγω παραθεσα την προσωπικη μου εμπειρια απο το μοτορι τα τελευταια 15 χρονια.Εκτος τις καταναλωσης (ειπαμε με πανω απο 120...καιει!!) και των φρενων (δεν εχει abs) oλα τα αλλα δεν ισχυουν νομιζω.Η τουλαχιστον ημουν εγω τυχερος και δεν ισχυουν στο δικο μου μοτορι...χαχαχα.Τελικη επιλογη ειναι του φιλου μας!!

Παιδιά σας ευχαριστώ και είστε κατατοπιστικοί όλοι μέχρι στιγμής!
Εγώ ταξίδια εκτός Αθήνας άντε να κάνω μία με δύο φορές το χρόνο, επομένως νομίζω ότι θα με βγάλει το 650. Τώρα στα αναλώσιμα και εγώ γενικά έχω ακούσει ότι είναι οικονομικό. Και οτι έχει μεγάλη κατανάλωση στην πόλη από πλευράς βενζίνης.

Για το BMW που λέει ο φίλος Zopas, απ ότι ξέρω από φίλους μου που έχουν, τρέχουν σχετικά συχνά στα συνεργεία.

Θα ανέβω και στο 4.000 budget αλλά μετά από 2-3 χρόνια που θα αλλάξω και σπίτι για να έχω και parking.. Γιατί τώρα θα είναι εκτεθιμένο όλη μέρα ότι και να πάρω. Επομένως νομ'ίζω ότι με ένα Transalp θα έχω το κεφάλι μου ήσυχο!

Επίσης δεν έχει καμία σχέση με το GS μου... Μην το ξαναπείτε αυτό.. το GS είναι και πιο χαμηλό, και με μηδέν φρένα, και με τραγικές αναρτήσεις... Συγκριτικά με το Transalp. Μέρα με τη νύχτα σε αυτά.
Στο μόνο που έχουν κοινό, είναι οτι δεν έχουν γκάζια. Όμως δεν είμαι γκαζοφονιάς.. Τη δουλειά μου θέλω να κάνω.

Επίσης το XL τι διαφορά έχει από το απλό;
Κι επίσης στο Car βρίσκω κάτι Transalp πριν το 2000 που έχουν 60+ άλογα. Παίζει κάτι τέτοιο; Μήπως είναι πιο ξεκούραστα σε ταξίδι λόγω ιπποδύναμης αν ισχύει;

Τελευταία επεξεργασία:
θεωρεις οτι το τρανσαλπ θα εχει καλυτερες αναρτησεις απο το γσ για καποιο λογο....γενικα τραμπαλα με ροδες ειναι οποτε περα απο τον πρωτο καιρο που απλα θα περνας πιο ανετα πανω απο ανωμαλιες, μετα παλι θα σου φαινεται χαλια...γενικα οι αναρτησεις ειναι πονεμενο θεμα στα περισσοτερα μηχανακια, ποσο μαλλον στα πιο παλια....κατεληξε σε μπατζετ πρωτα που θες να δωσεις καλυτερα και μετα δες τι θα παρεις...ενα μηχανακι με 1500 μπορει να ειναι μια καλη αγορα για καποιον που θα επενδυσει αρκετο προσωπικο χρονο για να το μαζεψει, για καποιον αλλο τα διπλα μπορει να μην ειναι αρκετα...

θεωρεις οτι το τρανσαλπ θα εχει καλυτερες αναρτησεις απο το γσ για καποιο λογο....γενικα τραμπαλα με ροδες ειναι οποτε περα απο τον πρωτο καιρο που απλα θα περνας πιο ανετα πανω απο ανωμαλιες, μετα παλι θα σου φαινεται χαλια...γενικα οι αναρτησεις ειναι πονεμενο θεμα στα περισσοτερα μηχανακια, ποσο μαλλον στα πιο παλια....κατεληξε σε μπατζετ πρωτα που θες να δωσεις καλυτερα και μετα δες τι θα παρεις...ενα μηχανακι με 1500 μπορει να ειναι μια καλη αγορα για καποιον που θα επενδυσει αρκετο προσωπικο χρονο για να το μαζεψει, για καποιον αλλο τα διπλα μπορει να μην ειναι αρκετα...

Ναι όπως το λες είναι> Προτιμώ να δώσω τώρα τα 1500-2000 και μετά σιγά σιγά να του ρίξω ότι χρειαστεί. Θα έχω δηλαδή την οικονομική δυνατότητα. Απλώς δε θέλω να τα δώσω μαζεμένα 4 χιλιάρικα πχ. Αρα?

ειναι προσωπικη σου επιλογη αυτη...εσυ θα πρεπει να διαλεξεις...εγω δε θα επερνα το τρανσαλπ αν ημουν στη θεση σου μετα το gs, δε θεωρω οτι κανεις καμμια σπουδαια αναβαθμιση και θα πηγαινα σε καποιο μεγκα σκουτερ αφου σε νοιαζει να κανεις τη δουλεια σου για να μπορω να κανω τα παντα πιο βολικα και ανετα...το τι θα κανεις εσυ ομως θα ειναι βασισμενο στα δικα σου κριτηρια και στο τι βολευει εσενα

ειναι προσωπικη σου επιλογη αυτη...εσυ θα πρεπει να διαλεξεις...εγω δε θα επερνα το τρανσαλπ αν ημουν στη θεση σου μετα το gs, δε θεωρω οτι κανεις καμμια σπουδαια αναβαθμιση και θα πηγαινα σε καποιο μεγκα σκουτερ αφου σε νοιαζει να κανεις τη δουλεια σου για να μπορω να κανω τα παντα πιο βολικα και ανετα...το τι θα κανεις εσυ ομως θα ειναι βασισμενο στα δικα σου κριτηρια και στο τι βολευει εσενα

Κοίτα, δεν μ αρέσουν καθόλου τα σκουτερ γιατί είναι αυτόματα :p Μ αρέσει να παίζω με τις ταχύτητες! Τώρα απ την άλλη βλέπω και στο post μου αυτό δεν υπήρξε ένθερμη προτροπή προς το citycom, άρα μάλλον καλά κάνω.
Επίσης να πω ξανα οτι δεν έχω τρελές απαιτήσεις από τη μηχανή. Γι αυτό κοιτάω Transalp που είναι σίγουρα καλύτερα από το gs μου...

Δηλαδή δε γίνεται, απλά δε γίνεται να είναι χειρότερο το Transalp σε ταξίδι απ ότι το GS.... Πέρυσι στην Κρήτη υπέφερα...

στρομ θα έλεγα και εγώ.Το βαρα κερδίζει μόνο σε μεγάλες ευθείες άσε που το καρμπυρατερατο καίει και τα άντερα του.Μέσα στην κίνηση δε,νταλίκα.

Μ αρέσει το V-strom και πήρα τηλέφωνο. Η ερώτηση είναι V-strom αυτό ή Varadero του 02?

Πήγαινε δες το απο κοντά, και εφόσον σου αρέσει το Strom, όρμα το.

Το vara είναι βαρύ ειναι και έχει αυξημένη κατανάλωση, δεν βοηθάει μέσα στην πόλη ιδιαίτερα

Vstrom!

To συγκεκριμενο της αγγελιας ομως σαν πολυ φθηνα δεν το εβαλε? Μακαρι να ειναι καλο.

Vstrom!

To συγκεκριμενο της αγγελιας ομως σαν πολυ φθηνα δεν το εβαλε? Μακαρι να ειναι καλο.

Εχει πολλές γρατζουνιές (δε με απασχολεί καθόλου) και θέλει λάστιχα μου είπε στο τηλέφωνο ο φίλος.

Επίσης υπάρχει κανείς που να έχει κάνει ασφάλιση για κλοπή; Συμφέρει; πόσο είναι ένα ενδεικτικό κόστος;

Απόσο ξέρω ασφάλεια κλοπής κάνει μόνο η interamerican σε μοτοσυκλέτες πάνω απο 1200cc και η Allianz μόνο σε BMW.

Εγώ έχω κλοπή στο F800ST και πληρώνω 200€ το εξάμηνο στην Allianz.
Για να καταλάβεις τη διαφορά, στο ST4s που είναι και ίδιας χρονολογίας, πληρώνω 85€ το εξάμηνο χωρίς κλοπή (πάλι στην allianz).

Απόσο ξέρω ασφάλεια κλοπής κάνει μόνο η interamerican σε μοτοσυκλέτες πάνω απο 1200cc και η Allianz μόνο σε BMW.

Εγώ έχω κλοπή στο F800ST και πληρώνω 200€ το εξάμηνο στην Allianz.
Για να καταλάβεις τη διαφορά, στο ST4s που είναι και ίδιας χρονολογίας, πληρώνω 85€ το εξάμηνο χωρίς κλοπή (πάλι στην allianz).

xmmmm. Ρε γαμώτο αν πάρω το V-Strom θα τρέμω κάθε μέρα πότε θα μου το σηκώσουν..αφού δεν ασφαλίζεται για κλοπή. :(

Ενα δίκιο το έχεις.... πρίν 2 χρόνια περίπου είχαν φάει το Vstrom του κολλητού μου, έξω απο το σπίτι του.

Εγώ έχω μία θεωρία... Για να μήν στο κλέψουν, ή πρέπει να έχεις μοτοσυκλέτα που δεν την έχει κανένας (με αποτέλεσμα να έχεις θέμα με τα μεταχειρισμένα ανταλλακτικά), ή θα έχεις χρέπι...

Ενα δίκιο το έχεις.... πρίν 2 χρόνια περίπου είχαν φάει το Vstrom του κολλητού μου, έξω απο το σπίτι του.

Εγώ έχω μία θεωρία... Για να μήν στο κλέψουν, ή πρέπει να έχεις μοτοσυκλέτα που δεν την έχει κανένας (με αποτέλεσμα να έχεις θέμα με τα μεταχειρισμένα ανταλλακτικά), ή θα έχεις χρέπι...

Ακριβώς όπως το λές.. γι αυτό με το gs είχα το κεφάλι μου ήσυχο. Τα transalp δε πολυκλέβονται απ ότι ξέρω. Σωστά;

Δεν το ξέρω αυτό να σου πώ την αλήθεια...

Για τα Vstrom και τα fazer είναι που έχω ακούσει πολλά περιστατικά..

Πίσω
Μπλουζα