• Σας προσκαλούμε όλους στην 3η ΒΟΥΝΙΣΙΑ του moto.gr, η οποία θα πραγματοποιηθεί τo Σάββατο 16/05/2026.

Διαβάστε τις λεπτομέρειες και δηλώστε συμμετοχή ΕΔΩ...

Πρόβλημα με xt660z tenere

Αρχικά δημιουργήθηκε από peskandritsos

Εμενα παντως αν μου ξανασβησει θα παω σε συνεργειο ΚΤΜ να το δουνε γιατι "ΑΥΤΟΙ ΞΕΡΟΥΝ" :rotflmao:

Mην το γελας.Κατι βηξιματα μου εκανε και μενα ο ψεκασμος στο 690 οταν ηταν καινουργιο,αλλα μετα το πρωτο service και τον καινουργιο χαρτη που μπηκε το εκοψε το βηξιμο και δουλευει ρολοϊ
Πιστευω οτι και στο Tenere με καναν καινουργιο χαρτη θα στρωσει η δουλεια
Οποτε οντως στην ΚΤΜ κατι θα ξερουνε(Παντως για τα 990 δεν εχω ακουσει θεματα με το injection)
Συν το γεγονος οτι μπαινοντας σε ενα πορτοκαλί συνεργειο μπορει να ζηλεψει το ψοφιμι μοτερ του 660 και παρει και κανα αλογο απο τα ΚΤΜ εκει διπλα:rotflmao:

Αρχικά δημιουργήθηκε από peskandritsos
Προεδρα τι επαθε η Γερμανιδα??:confused: :confused:

Φτιάχτηκε από Γερμανούς ...αυτό έπαθε.......:mad:

Κάτσε να μπει ο πολιτοδούκας να σας τα πει αυτοπροσώπως .......:lol: :lol:

Αρχικά δημιουργήθηκε από Vstrommer71

(Αν παμε βεβαια τουριστικο χωματινο κι εχουν αρχισει βροχες ετοιμασου για κανα Τ63)

Ένα ζευγαράκι τκc 80 που το έχω και έτοιμο δεν θα με φτάσει λες? :D

Αρχικά δημιουργήθηκε από Vstrommer71
Συν το γεγονος οτι μπαινοντας σε ενα πορτοκαλί συνεργειο μπορει να ζηλεψει το ψοφιμι μοτερ του 660 και παρει και κανα αλογο απο τα ΚΤΜ εκει διπλα:rotflmao:
Σ¨αυτο δεν εχεις και αδικο (μαμω τα 48 μουλαρια μου):evil:

Αρχικά δημιουργήθηκε από daz
Ένα ζευγαράκι τκc 80 που το έχω και έτοιμο δεν θα με φτάσει λες? :D
Αμα ειναι καλη λασπoυρια μαλλον θα φωναξω και τον Νικο να ερθει καμμια βολτα να μας ξεκολλησει που ειναι και διμετρο παλλικαρι:rotflmao:
(credits to Nikos Spanos)

Ωραια δεν ειναι να ξεκολλας το tenere απο εκει μεσα?:lol:

tv10001-m.jpg

Anty και το δικό μου Tenere έχει το ίδιο πρόβλημα με το δικό σου,,, κάνει πολύ παρέα με Γερμανίδες!

Vstrommer, σε είδα στην Θεσσαλονίκη τώρα που ανέβηκες (...κατάλαβες...). Ήμουν μαζί με τον StaurouliasP και τον ThomasKTM, αλλά δεν γνωριστήκαμε. Ελπίζω να πετύχουμε σε καλύτερη περίσταση.:wave2:

το εκανε και εμενα ενα xt660r που ειχα παρει το 04
το εκανε παρα πολυ συχνα και ας ειχα παει 200 φορες στο μαστορα
και το εκανε μεχρι που το πουλησα και ησυχασα:wave2: :wave2: :wave2: :wave2:

Λοιπόν κάποιος εδω μέσα είναι πολύ γκαντέμης......
Δύο χρόνια το έχω το μηχανάκι αυτό το σβήσιμο του κινητήρα το είχε κάνει μόνο μία φορά (όπως έγραψα σε προηγούμενο post).
Ε, από την μέρα που απάντησα έχει σβήσει 3 φορές και τις τρείς σε αλλαγή πρώτη - δευτέρα αλλά με χαμηλές στροφές γιατί ήμουν σε κίνηση, τις δε 2 φορές έσβησε ταυτόχρονα με το γνωστό σκάσιμο..... αφού νόμισα πως παρέδωσε το πνεύμα.... χαχα χαχαχαχαχα
Αλλά δεν πειράζει. Εγώ το αγαπάω το τενεκεδάκι κι ας σβήνει.....

Κάποια ψυχή μου είπε ότι
1)Άμα πέσεις με μονοκύλινδρο σε μεγάλο μποτιλιάρισμα είναι πολύ πιθανό να σου σβήνει και άς μην είναι YAMAHA
2)Ότι με τις αλλαγές των εποχών (χαμηλά βαρομετρικά-υψηλά βαρομετρικά) οι καινούργιοι κινητήρες με τα ηλεκτρονικά καλούδια μπορεί να αποσυντονίζονται λιγάκι.

ρε σεις,ξερω,αρχαιο το θεμα,αλλα επικαιρο.
θελω να ρυθμισω ρελαντι,καθως πεφτει αρκετα καποιες φορες,ακομα και 900rpm...οποτε θελω ρυθμιση.
αλλα...
πως βρισκετε προσβαση στη βιδα ρε σεις εκει που ειναι χωμενη?πρεπει να λυσω φιλτροκουτι και το μισο μηχανακι?
στο μανιουαλ το δειχνει λυμενο.
με το χερι που την πιανω λιγο παντως,δεν γυρναει.

υγ:τωρα ειδα πως ειμαι γραμμενος τοσο καιρο και δεν ειχα γραψει ουτε ενα μνμ.

Κάποια ψυχή μου είπε ότι
1)Άμα πέσεις με μονοκύλινδρο σε μεγάλο μποτιλιάρισμα είναι πολύ πιθανό να σου σβήνει και άς μην είναι YAMAHA
2)Ότι με τις αλλαγές των εποχών (χαμηλά βαρομετρικά-υψηλά βαρομετρικά) οι καινούργιοι κινητήρες με τα ηλεκτρονικά καλούδια μπορεί να αποσυντονίζονται λιγάκι.

Το ΧΤ Artesia που ειχα εσβηνε στην ρελαντί στην πόλη μόνο όμως σε μεγάλες ζέστες, (μιλάμε για μηχανάκι όμως με 150Κ) ο μάστορας μου ειπε ασ το τι περιμένεις με τετοια ζεστη,
Το 660 ψεκαστό που εχω τωρα με 40Κ δεν μου εχει παρουσιάσει τίποτα παρ ολες τις προσπάθειες

ρε σεις,ξερω,αρχαιο το θεμα,αλλα επικαιρο.
θελω να ρυθμισω ρελαντι,καθως πεφτει αρκετα καποιες φορες,ακομα και 900rpm...οποτε θελω ρυθμιση.
αλλα...
πως βρισκετε προσβαση στη βιδα ρε σεις εκει που ειναι χωμενη?πρεπει να λυσω φιλτροκουτι και το μισο μηχανακι?
στο μανιουαλ το δειχνει λυμενο.
με το χερι που την πιανω λιγο παντως,δεν γυρναει.

υγ:τωρα ειδα πως ειμαι γραμμενος τοσο καιρο και δεν ειχα γραψει ουτε ενα μνμ.

Δεν θέλει δύναμη για να γυρίσει αλλά πράγματι δε μπορείς να την πιάσεις εύκολα με το χέρι.

Μια φορά που χρειάστηκε, δεν είχα τίποτα μαζί μου εκτός από ένα κατσαβιδάκι ίσιο νο3 (μικρό). Το ακούμπισα σε μια εγκοπή και και τη γύρισα.

τελικα ετσι το εκανα κ εγω.
τη γυρισα περιπου κατα 1/4 και ανεβηκαμε απο τις 900/1000rpm στις 1300 περιπου.much better.

τραγικοι απλα στη χωροταξια.ειδικα αν εχεις συνηθησει τοσα χρονια απο ευρωπαικα.
:mad:

παρολο ομως τις χαμηλες στροφες,πολυ σπανια ετυχε να μου σβησει.
περιεργο.

Μετά από τόσα χρόνια κατάφεραν και το διόρθωσαν το tps?

Απ' το 2004 κρατάει αυτή η κολόνια! Κρίμα που καταργήθηκε λόγο προδιαγραφών! :lol:

Εμένα μου έκανε καποια στιγμή δυο τσαφ και το ρύθμισα στις 1300 με 1500 όπως έλεγε το μανουάλι. Εκτοτε όλα καλά!

Μοντ.. 2008

Κάποια στιγμή άρχισε να κάνει σβησίματα και το δικό μου,και το ρελαντί έπεφτε κάτω από
τις 1000 στροφές.
Ήταν τότε που είχε τρυπήσει η εξάτμιση,όταν την έφτιαξα δεν ξαναέκανε το παραμικρό.
Δες το

Aκόμα να τα πετάξετε τα τριμπούρδελα ρε σεις; :confused:

:p

κ εμενα 2008 ειναι.
μια χαρα μεχρι στιγμης.απολυτα ευχαριστημενος!

αν εχει τρυπησει η εξατμιση,θα παει ολη για αλλαγη.πολυ εκατσα με την εργοστασιακη.πιστευω θα ειναι μια καλη αφορμη για αλλαγη.

Κι εμένα σβήνει πότε πότε. Ειδικά όποτε πέφτει το ρελαντί (εδώ που τα λέμε καμιά φορά σβήνει ακόμα κι αν το ρελαντι ειναι οκ και απλά κατεβάζω ταχύτητα από 2 σε 1 ή απο 3 σε 2 με χαμηλές στροφές). Αυτό με το TPS κάπου είχα διαβάσει για ένα τάπωμα εκει στο κουτι αριστερά. Βάζεις μια τάπα και μειώνονται τα σκασίματα)
Άσχετο: Ο Anty έχει καιρό να σχολιάσει. Τι έγινε; όλα καλα;

Καλησπέρα και απο εμένα!!! Ανοιγει και ο καιρός!!!!!!!

Παιδιά γειά σε όλους και καλή χρονιά με υγεία πάντα.. Κάτοχος xtz660tenere 2008 8έτη... πρόσφατα χτύπησε σασμάν .... είμαι ο πρώτος πού το έπαθε;

Πίσω
Μπλουζα