• Σας προσκαλούμε όλους στην 3η ΒΟΥΝΙΣΙΑ του moto.gr, η οποία θα πραγματοποιηθεί τo Σάββατο 16/05/2026.

Διαβάστε τις λεπτομέρειες και δηλώστε συμμετοχή ΕΔΩ...

Πρόβλημα με xt660z tenere

Σήμερα μου έσβυσε ίσα με 5-6 φορές...Τι διάλο; Ήταν να μη διαβάσω το post!
Βέβαια ήταν μέρες ακίνητο και το σημαντικότερο το ρελαντί μου είναι μόλις στις 1000 στροφές. (πρέπει να ανεβοκατεβαίνει σύμφωνα με τη θερμοκρασία του μοτέρ και τις περιβαλλοντικές συνθήκες)
Παρεπιμπτόντως πάω για λάστιχα αύριο-μεθαύριο. Τα μαμίσια Tourance μετά απο 15.000km λέω να τα αποσύρω (αν ψιλοξεραμένα-έχει ψωμί ακόμη) μιας και προτιμώ να πάρω το ρίσκο με τίποτ'άλλο.
Daz, ευχαριστώ για το αντίβαρο και δημοσίως. Είναι μεγάλο πράμα το forum...

1000 είναι πολύ λίγες. Μια βίδα είναι, ρύθμισέ το σωστά.
Όταν είναι κρύο και το βάζεις μπροστά δουλεύει το αυτόματο τσοκ οπότε το ρελαντί του είναι ανεβασμένο. Όταν φτάσει στην κατάλληλη θερμοκρασία, ο αέρας κλείνει και δουλεύει πλέων κανονικά.
Τα λαστιχάκια πολυ τα κράτησες. Τι σκέφτεσαι να βάλεις?
Το αντίβαρο θα μου χρειάζονταν μέχρι να βάλω καινούρια χούφτα, σε περίπτωση που τσακιζόμουν και την έσπαγα. Εγώ όμως δεν έχω σκοπό να τσακιστώ οπότε μου είναι άχρηστα. :lol:

Αρχικά δημιουργήθηκε από daz
1000 είναι πολύ λίγες. Μια βίδα είναι, ρύθμισέ το σωστά. - - Που είναι η ρημάδα;
Τα λαστιχάκια πολυ τα κράτησες. Τι σκέφτεσαι να βάλεις? - Sahara 3 με 200€ αλλά το σκέφτομαι ακόμη...

Όταν λες συνεχώς κάθε πότε εννοείς?

Η μικρή σκάλα και τα φώτα θέσης καίγονται πιο γρήγορα γιατί είναι συνέχεια αναμμένα ενώ η μεγάλη σκάλα σπάνια.

Στα μικρά μπορείς να βάλεις led και για να ξεκουράζεις την μικρή σκάλα, την ημέρα να ανάβεις την μεγάλη. Εγώ το κάνω έτσι κι αλλιώς για να φαίνομαι καλύτερα. Αν θέλεις να έχεις το "σινιάλο" εύκαιρο, άναβε την μεγάλη τουλάχιστον στους αυτοκινητόδρομους για να μεγαλώνεις την ζωή της μικρής.
Αν βάζεις "καλές" λάμπες θα σου κρατάνε περισσότερο. Αν βάζεις με 3 ευρώ θα κρατάνε λίιιγο λιγότερο.

Ρε παιδιά εμένα γιατί δεν μου σβήνει? Που στο καλό το έχετε το ρελαντί? Έχετε πειράξει καθόλου το τπσ?

Όχι εμένα δεν παρουσίασε κάποιο πρόβλημα με τα φώτα. Βέβαια είναι νέα ακόμα η μηχανή. Αλλά αυτή η βλάβη όπως εξηγείται ίσως έχει να κάνει γενικότερα με τις ηλεκτρικές συνδέσεις. Κάποιο σφάλμα ίσως.

Το tps δεν πειράχτηκε ποτέ. Μόνο ρύθμιση του ρελαντί έχει γίνει. Αλλά ίσως να παίζει το ρόλο του και το tps. θα φανεί στο μέλλον.

Αρχικά δημιουργήθηκε από Αμφίσημος

Περιμένω εντυπώσεις απ' τα sahara. Ήμουν έτοιμος να τα βάλω αλλά λόγο των πολλών χλμέτρων που θα έκανα το καλοκαίρι δεν τα έβαλα γιατί τα φοβήθηκα ως προς την διάρκειά τους. Ο Vstromer πάντως πίνει νερό στο όνομά τους αλλά αυτός έχει ελαφρύτερο μηχανάκι.

teliko.jpg

Αρχικά δημιουργήθηκε από bone_it
Όχι εμένα δεν παρουσίασε κάποιο πρόβλημα με τα φώτα. Βέβαια είναι νέα ακόμα η μηχανή. Αλλά αυτή η βλάβη όπως εξηγείται ίσως έχει να κάνει γενικότερα με τις ηλεκτρικές συνδέσεις. Κάποιο σφάλμα ίσως.

Το tps δεν πειράχτηκε ποτέ. Μόνο ρύθμιση του ρελαντί έχει γίνει. Αλλά ίσως να παίζει το ρόλο του και το tps. θα φανεί στο μέλλον.

Η απάντησή μου πήγαινε στον teddyseker. Αυτός είπε πως είχε πρόβλημα με τα φώτα του.

Σε τι στροφές δουλεύει ρελαντί εσας που σας σβήνει συνέχεια? Την επόμενη φορά που θα σας σβήσει δοκιμάστε να σφίξετε την βίδα ρύθμισης μισή στροφούλα.

Αποστόλ΄... με ρελαντί στις 1500 στροφές έβγαλες 370 χιλιόμετρα αυτονομία?
Σκέψου να μην έσβηνε και να το είχες στις 1100... θα 500άριζες.

To kanoun ola ben einai tipota
Το κάνουν όλα τα Yamaha τα μονοκύλινδρα εννοείς, απο το 2004 και μετά που "ανακαλύφθηκε" αυτός ο σπουδαίος κινητηρας "υψηλής" απόδοσης συμφωνα με τη μαμά εταιρεια. Απο τότε ήταν προβληματικό το ΤPS το αλλάζαν στην εγγύηση με ανάκληση, το 2007 υποτίθεται ότι βάζαν το βελτιωμενο απο το εργοστάσιο αλλά και πάλι έσβηνε.
Απαράδεκτο πρόβλημα για εταιρεία τέτοιου ονόματος, να το παρουσίαζε καμιά κινεζιά να το δεχόμουν.
Κι ούτε οι ξερογκαζίες με πατημένο συμπλέκτη φταίνε ούτε το ρελαντί.Σιγα μη το ανεβάσεις στις 2χιλ στροφές για να μην σβήνει.Απλά καλύπτει εν μέρει το πρόβλημα.

Συγνώμη για το κράξιμο παιδιά, αλλά ήμουν παθός με ΧΤΧ660 του 2007 και μου είχε δώσει στα νέυρα αυτό το πράμα. Μιλάμε για άκρως επικίνδυνες καταστάσεις να σου σβήσει το μοτερ πάνω σε στροφή και να ρίξεις όλο το βάρος (180κιλά η ρημάδα) στο πόδι, ή να στην κάνει πάνω σε προσπέραση.

Το δωσα και ησύχασα!(πάλι yamaha πηρα όμως!)

να κανω μια ερωτηση?? χωρις κακια και ειρωνια, στις 1400-1600...οταν βαζεις πρωτη δεν ακουγεται ? ΑΝ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΛΕΕΙ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ειδικα οταν ειναι κρυο........

Ε αυτό δεν είναι πρόβλημα, αυτό κι αν το κάνουν όλα μα όλα τα yamaha απο καταβολής κόσμου!Σε τετρακύλινδρο να δείς πως ακούγεται, δε χρειάζεται να πατήσεις κόρνα για να ξεκινήσει ο πρώτος στο φανάρι...απλα κουμπώνεις πρώτη!

Είναι τριμπούρδελο το ριμάδι....μαμώ το ρελαντί του μαμώ...
Σήμερα έκανε τα πιο δύσκολα 650 χλμ της καριέρας της, και πέρασε και 4 σύνορα.......
Greedings from Romania ....

Αρχικά δημιουργήθηκε από Anty12
Είναι τριμπούρδελο το ριμάδι....μαμώ το ρελαντί του μαμώ...
Σήμερα έκανε τα πιο δύσκολα 650 χλμ της καριέρας της, και πέρασε και 4 σύνορα.......
Greedings from Romania ....

Στα σύνορα σου έσβηνε καθόλου Αντυ? :smokin:
Αν ναι να πάρεις bmw που δεν σβήνει και είναι και μοτόρι περιπέτειας! :bawl:

Αρχικά δημιουργήθηκε από VALES
Αποστόλ΄... με ρελαντί στις 1500 στροφές έβγαλες 370 χιλιόμετρα αυτονομία?
Σκέψου να μην έσβηνε και να το είχες στις 1100... θα 500άριζες.

370? Ρε συ 370 τα βγάζω και με burnout! (εδώ γελάνε) :lol:

με 22 λιτρα αν έβγαζα μόνο 370χλμ
θα έκαιγα χ? λίτρα στα 100χλμ

Για να κάψει χ=5,945945945945946 λιτρα / 100 χλμ θα πρέπει να του βάλω και trailer από πίσω. :lol:

Ξέρω τι έγινε! Θυμάσαι πως είχα γράψει ένα νούμερο υπερβολικό αλλά την ώρα που έγραφες το ποστ δεν μπορούσες να πιστεψεις πως έγραψα κάτι τέτοιο και έκοψες κάτι γιατί με θεωρείς λογικό. Είχα γράψει όμως 480. :lol:

Αν σε βάλω σε σφιχτό στροφιλίκι μαζί με το τρελό αγόρι, δεν θα κάνεις και εσύ τα ίδια χλμ και με μικρότερο ρεζερβουάρ? :cry:

Χαθήκαμε Βασίλλλ.. :beer: :beer: :beer:

Αρχικά δημιουργήθηκε από typhoon
Το κάνουν όλα τα Yamaha τα μονοκύλινδρα εννοείς, απο το 2004 και μετά που "ανακαλύφθηκε" αυτός ο σπουδαίος κινητηρας "υψηλής" απόδοσης συμφωνα με τη μαμά εταιρεια. Απο τότε ήταν προβληματικό το ΤPS το αλλάζαν στην εγγύηση με ανάκληση, το 2007 υποτίθεται ότι βάζαν το βελτιωμενο απο το εργοστάσιο αλλά και πάλι έσβηνε.
Απαράδεκτο πρόβλημα για εταιρεία τέτοιου ονόματος, να το παρουσίαζε καμιά κινεζιά να το δεχόμουν.
Κι ούτε οι ξερογκαζίες με πατημένο συμπλέκτη φταίνε ούτε το ρελαντί.Σιγα μη το ανεβάσεις στις 2χιλ στροφές για να μην σβήνει.Απλά καλύπτει εν μέρει το πρόβλημα.

Συγνώμη για το κράξιμο παιδιά, αλλά ήμουν παθός με ΧΤΧ660 του 2007 και μου είχε δώσει στα νέυρα αυτό το πράμα. Μιλάμε για άκρως επικίνδυνες καταστάσεις να σου σβήσει το μοτερ πάνω σε στροφή και να ρίξεις όλο το βάρος (180κιλά η ρημάδα) στο πόδι, ή να στην κάνει πάνω σε προσπέραση.

Το δωσα και ησύχασα!(πάλι yamaha πηρα όμως!)

Ε αυτό δεν είναι πρόβλημα, αυτό κι αν το κάνουν όλα μα όλα τα yamaha απο καταβολής κόσμου!Σε τετρακύλινδρο να δείς πως ακούγεται, δε χρειάζεται να πατήσεις κόρνα για να ξεκινήσει ο πρώτος στο φανάρι...απλα κουμπώνεις πρώτη!

Φίλε typhoon το κράξιμο είναι καλό. Το κράξιμο μας έχει λείψει! Έχετε να μας κράξετε από τότε που πρωτοπαρουσιάστηκε. Από τότε μόνο εγώ το κράζω το tenekedaki. Τι θα γίνει? Γιατί μας έχετε στο φτύσιμο εμάς?
Ξέρω ξέρω, οι vstromαδες φταίνε! Αυτοί φταίνε για όλα παιδί μου!

Τέλος πάντων..

Α! ναι ξέχασα!

Το τερνερε δεν έχει τα προβλήματα του xt.
Ούτε το xt έχει τα προβλήματα xt.

Έχω κάνει 50.000 χλμ και έχω αντιμετωπίσει μόνο ένα πρόβλημα!

Μου έχει σβήσει 1 φορά!!! :bawl: :bawl: :bawl:

Εγώ το έχω πει! Αν μου ξανασβήσει θα το κάνω ανταλλακτικά και θα τα κρεμάσω έξω απ' το εργοστάσιο της yamaha, για να κουδουνίζουν όταν φυσάει και να σπάνε τα νεύρα τους όπως έσπασαν και αυτοί τα δικά μου με το μπουρδέλο τους. :rotflmao:

Εγώ το έχω πει! Αν μου ξανασβήσει θα το κάνω ανταλλακτικά και θα τα κρεμάσω έξω απ' το εργοστάσιο της yamaha, για να κουδουνίζουν όταν φυσάει και να σπάνε τα νεύρα τους όπως έσπασαν και αυτοί τα δικά μου με το μπουρδέλο τους. :rotflmao:

Κατάλαβα... κατάλαβα... στις 1900 το ρελαντί. :lol:

Μου έχει σβήσει 1 φορά!!! :bawl: :bawl: :bawl:

Αποστολη και μενα μια φορα μου εχει σβησει, οταν ειχα "πεσει" σε μια πορεια στο κεντρο και ειχε μπουκωσει γιατι ημουνα κανα μισαωρο μονο με πρωτη.
Και μου εσβησε σταματημενος οταν πατησα τον συμλεκτη.
Το ρελαντι μου αν δεν με γελανε τα ματακια μου ειναι στις 1.350 περιπου.

Εμενα παντως αν μου ξανασβησει θα παω σε συνεργειο ΚΤΜ να το δουνε γιατι "ΑΥΤΟΙ ΞΕΡΟΥΝ" :rotflmao:

Το παλιο ΧΤR που ειχα του 2004 οντως ειχε ψιλοπροβληματακι, αλλα οταν μου αλλαξανε το tps και ρυθμισανε το ρελαντι εσιαξε!!!:D

Προεδρα τι επαθε η Γερμανιδα??:confused: :confused:

Αν ναι να πάρεις bmw που δεν σβήνει και είναι και μοτόρι περιπέτειας! :bawl:
Ναι,περιπετειας να καταλαβεις τι χαλασε καθε φορα!
:smokin:

(Sahara σουπερ,ξυνω τσι μποτες μου στις στροφες.Αν παμε βεβαια τουριστικο χωματινο κι εχουν αρχισει βροχες ετοιμασου για κανα Τ63)

Πίσω
Μπλουζα