Σας προσκαλούμε όλους στην 3η ΒΟΥΝΙΣΙΑ του moto.gr, η οποία θα πραγματοποιηθεί τo Σάββατο 16/05/2026.
Διαβάστε τις λεπτομέρειες και δηλώστε συμμετοχή ΕΔΩ...
Την αγγελία με το xr250 παραπάνω δες το μαν, δείχνει τίμιο
Λοιπόν έχουμε και λέμε, σήμερα αγοράστηκε ένα ΚΤΜ 200 EXC (2004).
Δεν θεωρώ ότι ήταν ευκαιρία, βγήκα εκτός budget, αλλά διαισθητικά μου βγήκε να πάρω μια απόφαση και την πήρα.
Μέσα σε 5 ώρες γίνανε όλα τα χαρτιά και το μηχανάκι ήρθε και σπίτι.
Από δω και πέρα ο χρόνος θα δείξει αν έπραξα σωστά, αν μου πάει η φάση ή αν θα χτυπάω το κεφάλι μου. :a018:
Λοιπόν έχουμε και λέμε, σήμερα αγοράστηκε ένα ΚΤΜ 200 EXC (2004).
Δεν θεωρώ ότι ήταν ευκαιρία, βγήκα εκτός budget, αλλά διαισθητικά μου βγήκε να πάρω μια απόφαση και την πήρα.
Μέσα σε 5 ώρες γίνανε όλα τα χαρτιά και το μηχανάκι ήρθε και σπίτι.
Από δω και πέρα ο χρόνος θα δείξει αν έπραξα σωστά, αν μου πάει η φάση ή αν θα χτυπάω το κεφάλι μου. :a018:

Μη μου αγχώνεσαι! Όλα θα γίνουν. Γράψε μου εδώ τι θέματα εχεις να σου πω τι μπορείς να κάνεις. Από τις φωτό φαίνεται ότι θέλει δισκοπλακες κάποια στιγμή. Ειδικά τώρα στην αρχή που δεν θα το ανοίγεις τρέλα το γκάζι οκ τρεναρεις την αλλαγή.
Το πολυοργανο το έχεις? Δουλεύει?
Για αρχή κατέβασε το owners manual κ ξεκινά διάβασμα. Ρύθμιση αναρτήσεων προς το μαλακό.
Πιέσεις ελαστικών 14-15 κ χαλαρά στο δρόμο.
Οπωσδήποτε ασφάλιση με οδική βοήθεια (θα χρειαστεί άνετα!)
Σε επόμενο βήμα τσεκ το power valve κ ρύθμισε το κι αυτό στο τέρμα χαλαρό, έτσι ώστε να είναι πολύ γραμμικό το μηχανάκι κ να μην έχει δίχρονο ξέσπασμα.
Κι ότι άλλο θες εδώ είμαστε! (Κ στο dirt bike...)
Τα exc είχαν ένα ψηφιακό πολυοργανο από το εργοστάσιο που ήταν χιλιόμετρητης κ ωρομετρο ( κ διάφορες άλλες λειτουργίες). Για ποιο λόγο το αφαιρούσαν πότε δε μπορεσα να το καταλάβω...
Anyway ... Βόλτα γίνεται κ χωρίς αυτό. Αλλά θεωρητικά χρειάζεται (όταν κάποια στιγμή αλλάξεις πιστονακι) να παρακολουθείς τις ώρες λειτουργίας. Οπότε σε μακρινό πλάνο θα υπολογίσεις ένα εξωτερικό ωρομετρο.
Μασκακι κ πλαστικά...ευλογησον μάλλον έχουν σπάσει από τούμπα, αλλά αν το δεις από τη θετική του μεριά δε σε νοιάζει αν πέσεις!
Γενικά θα πέσεις αρκετά...και σχετικά ανώδυνα.
Τα ψυγεία όσο δε χάνουν μη τα κοιτάς. Ότι έγινε έγινε. Η εξάτμιση φτιάχνει κι αυτή, αλλά κ πάλι σε επόμενη φάση. Όσο λειτουργεί αστη. Θεωρητικά χρειάζεσαι ένα κροκόδειλο προστασίας. Θα μπει κι αυτός όταν την φουσκώσεις. Ποδιά φρόντισε την πιο άμεσα ειδικά αν κινείσαι σε πέτρινα τερέν.
Λαδακι όπως έχουμε ξαναπεί καλό συνθετικό σε αναλογία μέσο όρο! 1:50 δηλαδή. Θα καπνίζει αλλά δε σε νοιάζει.
Με μπουζί ότι λέει η εταιρεία δηλαδή br8eg. Είναι ακριβά τα ατιμα αλλά πάρε να έχεις μερικά spare ειδικά τώρα στην αρχή θα σου χρειαστούν.
Κάποια στιγμή να κάνεις κ ένα τσεκ τις ρυθμίσεις του καρμπυρατέρ. Νούμερο ζιγκλερ, θέση βελόνας , στροφές αέρα κ ρελαντί. Εκεί δίπλα είναι κ οι βαλβίδες ριντ, δες τες κι αυτές γιατί κάνουν μεγάλη διαφορά.
αντε με το καλο φίλε...και καλες βολταρες τωρα...προσεκτικα μεχρι να του παρεις τον αερα, και εννοειται σπρωξε οτι λεφτα σου εμειναν να παρεις οσο καλυτερο εξοπλισμο γινεται...μην πας στο βουνο με οτι να ναι.
βαζε φωτο να γουσταρουμε...
Ευχαριστώ φίλος για τις ευχές αλλά και για την βοήθεια.
Από εξοπλισμό είμαι άσχετος τελείως.
Να κοιτάξω για μεταχειρισμένο ή όχι.:hmm:
Έχουμε κάτι "επώνυμο" σε VFM?
Αυτά τα πιο φθηνά (σχετικά) τύπου, Fovos, Thor, Wulfsport, λένε τίποτα...
θες οπωσδήποτε:
Μπότες (εντούρο και τπτ αλλο)
Θώρακα
Επικαλαμιδες (εντουραδικες που πιάνουν και γόνατο εννοείται)
Κρανος με γείσο
Μάσκα
και προσωπικά αν υπήρχαν τα λεφτά θα έπαιρνα και κάτι για αγκωνες και το προστατευτικό για αυχένα...
Ρουχα-στολη αν δεν σου βγαινουν τα λεφτα τωρα στην αρχη καλύτερα να πας σε μεταχειρο ή οτι υπάρχει από φίλους και δεν το φοράνε πια..
εισαι και μακρια να σου δινα ενα παντελονι απο τοτε που ημουν νιατο και λεπτος...δεν το χω πολυβαλει δεν μου κανει πια...πόσα κιλα είσαι και τι ύψος;
ψαχνω ντουλάπα να το βρω και θα σου πω αμα ειναι να χρεωθεις τον κουριερ να στο στειλω... επίσης εχω κι ενα ζευγαρι γαντια απο ebay αφορετα (δεν μου εκαναν) κινεζια μεν αλλα με προστευτικα κοκκαλα και ολα τα κόλπα, αν σε ενδιαφερει θα στα βγαλω καμια φωτο να τα δεις.
Οι μάρκες που βάζεις (οι φθηνές) μια χαρά ειναι τωρα για αρχή...και Wulfsport εχω φορεσει και Thor...και ειναι μια χαρα...Την Fovos την φοράει φίλος σε φορμα πανω κατω και ειναι μια χαρα..
Ευχαριστώ φίλος για τις ευχές αλλά και για την βοήθεια.
Από εξοπλισμό είμαι άσχετος τελείως.
Να κοιτάξω για μεταχειρισμένο ή όχι.:hmm:
Έχουμε κάτι "επώνυμο" σε VFM?
Αυτά τα πιο φθηνά (σχετικά) τύπου, Fovos, Thor, Wulfsport, λένε τίποτα...