Σωστο αυτο, αν γνωριζει καποιος ας απαντησειΑρχικά δημιουργήθηκε από TheFace
Μιας που το αναφερεις... μου κανει πολυ μεγαλη εντυπωση οτι arai και shoei δεν κατασκευαζουν carbon κρανοι...![]()
Σας προσκαλούμε όλους στην 3η ΒΟΥΝΙΣΙΑ του moto.gr, η οποία θα πραγματοποιηθεί τo Σάββατο 16/05/2026.
Διαβάστε τις λεπτομέρειες και δηλώστε συμμετοχή ΕΔΩ...
Σωστο αυτο, αν γνωριζει καποιος ας απαντησειΑρχικά δημιουργήθηκε από TheFace
Μιας που το αναφερεις... μου κανει πολυ μεγαλη εντυπωση οτι arai και shoei δεν κατασκευαζουν carbon κρανοι...![]()
Αρχικά δημιουργήθηκε από road spirit
αγνόησε τα τεστ της sharp, έχει ξανασυζητηθεί (ψάξ' το) :wave2:
Αρχικά δημιουργήθηκε από DIM.K30
Σωστο αυτο, αν γνωριζει καποιος ας απαντησει
τον εκτυπωτή τον σετάρισες?Αρχικά δημιουργήθηκε από CBRIDHS
το'χω ψαξει κ αλλου,οχι μονο εδω.κ μου αρεσει η sharp!
Αρχικά δημιουργήθηκε από gixxerpap
τέλος, όσον αφορά το θόρυβο, όσο πιο καλό εξαερισμό έχει ένα κράνος, τόσο πιο πολύ ακούγεται. όταν πρόκειται να ταξιδέψεις, χρησιμοποιείς ένα ζευγαράκι ωτοασπίδες και τελειώνει το θέμα!
μη αρχίσετε τα γνωστά, με τις ωτασπίδες δεν ακους κλπ κλπ κλπ .... δοκιμάστε το πρώτα
Αρχικά δημιουργήθηκε από el_hymador
Μαλλον γιατι αν εφτιαχναν ενα carbon κρανος, η τιμη του θα ηταν απαγορευτικη...
έχω την εντύπωση ότι το κέλυφος απο carbon δεν έχει την ίδια αντοχή σε ενδεχόμενη κρούση...
τα κράνη της arai εχουν στρώση carbon, αλλά όχι μόνο.... δεν μπορούν να στηριχτούν αποκλειστικά στην χρήση του carbon για να φτάσουν στα επίπεδα ασφαλε΄πιας που θέλουν ...όταν το καταφέρουν, θα το δούμε και στην παραγωγή ...
αν ήταν θέμα κόστους, θα το φορούσαν τουλάχιστον σε επίπεδο αγώνων ...
όσον αφορά το βάρος, δοκιμάζοντας διαφορετικά κράνη, θα διαπιστώσετε ότι πολλά ελαφριά κράνη γίνονται πολύ πιο κουραστικά απο άλλα πιο βαρια, όσο περνάει η ώρα.... το ζύγισμα και η αεροδυναμική σχεδίαση ενός κράνους είναι το απόλυτο κριτήριο για το πόσο ξεκούραστο θα είναι ένα κράνος ...
τέλος, όσον αφορά το θόρυβο, όσο πιο καλό εξαερισμό έχει ένα κράνος, τόσο πιο πολύ ακούγεται. όταν πρόκειται να ταξιδέψεις, χρησιμοποιείς ένα ζευγαράκι ωτοασπίδες και τελειώνει το θέμα!
μη αρχίσετε τα γνωστά, με τις ωτασπίδες δεν ακους κλπ κλπ κλπ .... δοκιμάστε το πρώτα!
και για να μιλήσουμε και λίγο για τα bell, όσοι τα χρησιμοποιούν χρόνια τώρα σε αγώνες αυτοκινήτου και καρτ, συμφωνούν στο ότι η ποιότητά τους έχει χαλάσει .... τα παλιότερα bell θεωρούνταν κορυφαία κράνη ....
δεν γνωρίζω βέβαια αν έχουν ξεκινήσει πάλι την εξέλιξη, και πόσο καλά είναι τα τελευταία μοντέλα τους ...
έχω την εντύπωση ότι το κέλυφος απο carbon δεν έχει την ίδια αντοχή σε ενδεχόμενη κρούση...
τα κράνη της arai εχουν στρώση carbon, αλλά όχι μόνο.... δεν μπορούν να στηριχτούν αποκλειστικά στην χρήση του carbon για να φτάσουν στα επίπεδα ασφαλε΄πιας που θέλουν ...όταν το καταφέρουν, θα το δούμε και στην παραγωγή ...
αν ήταν θέμα κόστους, θα το φορούσαν τουλάχιστον σε επίπεδο αγώνων ...
Αρχικά δημιουργήθηκε από arxaios
+1299 :wave2:
όσον αφορά το βάρος, δοκιμάζοντας διαφορετικά κράνη, θα διαπιστώσετε ότι πολλά ελαφριά κράνη γίνονται πολύ πιο κουραστικά απο άλλα πιο βαρια, όσο περνάει η ώρα.... το ζύγισμα και η αεροδυναμική σχεδίαση ενός κράνους είναι το απόλυτο κριτήριο για το πόσο ξεκούραστο θα είναι ένα κράνος ...