• Σας προσκαλούμε όλους στην 3η ΒΟΥΝΙΣΙΑ του moto.gr, η οποία θα πραγματοποιηθεί τo Σάββατο 16/05/2026.

Διαβάστε τις λεπτομέρειες και δηλώστε συμμετοχή ΕΔΩ...

KLE 500 vs Transalp 650

Γιατι δεν κοιτας και για Pegaso 660???

Γιατι δεν κοιτας και για Pegaso 660???

Eιναι αξιοπιστα απο ηλεκτρικα και λοιπα περιφεριακα αυτα??? Το εχω στα υπ οψιν αλλα η αληθεια ειναι οτι φοβαμαι λιγο διοτι θα το εχω για μοναδικο μηχανακι και δεν μπορω οταν ξεμενω απο διτροχο μεσα στην πολη, νιωθω αναπηρος. To μοτερ της Minarelli οκ ειναι σκυλι αλλα φοβαμαι ολα τα υπολοιπα που εχει βαλει το χερι του ο Ιταλος.

Γενικοτερα παντως κοιταω ολα τα μονοκυλινδρα πρωτα, XT, Dominator, Freewind, F 650 GS, KLR. Αμα βρεθει κατι καλο απο αυτα αυτο θα προτιμησω και οχι KLE ή Transalp.

Υπηρχαν καναδυο θεματακια, αλλα, τωρα μετα απο τοσα χρόνια, ειναι λυμενα απο τους προηγουμενους ιδιοκκτητες. Εγω το εχω τρια χρόνια. Κανενα πρόβλημα, και πολυ καλο μηχανακι.

Το πιο ομορφο τελευταιας γενιάς thumper, αξιζει γιατι ειναι ομορφο, χαμηλο-ευκολο, ροπατο, 45ρι πιρούνι, μπρεμπο φρενα, μπασο ηχο, τριπ κομπιουτερ, ανετη και φαρδια σελα και εχει ακομη πολλα αξεσουαρ για να το κανεις οπως θες
Απλα για το πλύνεις χρειαζονται ειδικες οδηγιες, που ριχνεις νερο και που πασπατευεις
Μπορεις να εντοπίσεις ενα προσεγμενο σε καλη κατασταση αλλα ειναι λιγο τσιμπιμενα φτανουν ανετα το τριάρι+

Αφού το ξέρεις ότι big 800 θες κατά βάθος :lol:

Μορε εγω θα το πεταξω αφου μουρθε και ας γελασετε.
Ενα μηχανακι που ειχα.

ΚΤΜ 640 adv:D

Το πιο ομορφο τελευταιας γενιάς thumper, αξιζει γιατι ειναι ομορφο, χαμηλο-ευκολο, ροπατο, 45ρι πιρούνι, μπρεμπο φρενα, μπασο ηχο, τριπ κομπιουτερ, ανετη και φαρδια σελα και εχει ακομη πολλα αξεσουαρ για να το κανεις οπως θες
Απλα για το πλύνεις χρειαζονται ειδικες οδηγιες, που ριχνεις νερο και που πασπατευεις
Μπορεις να εντοπίσεις ενα προσεγμενο σε καλη κατασταση αλλα ειναι λιγο τσιμπιμενα φτανουν ανετα το τριάρι+

Για το Aprilia λες?

Αφού το ξέρεις ότι big 800 θες κατά βάθος :lol:

Μορε εγω θα το πεταξω αφου μουρθε και ας γελασετε.
Ενα μηχανακι που ειχα.

ΚΤΜ 640 adv:D

:eek:

Δεν έχω διαβάσει τα προηγούμενα, έχοντας όμως ζήσει από κοντά και τα 2 θα πω ότι αν εξαιρέσεις την τσιμπημένη κατανάλωση του transalp, το μηχανάκι κατά τ'άλλα είναι κλάσεις ανώτερο από το πρωτόγονο, άφρενο, άροπο kle (μιλώντας πάντα για το τρανσαλπ650 με 2 δισκόφρενα μπροστά - για το πολύ παλιό μονόφρενο 600 δεν έχω άποψη)

Τελευταία επεξεργασία:
Tωρα προσανατολιζομαι περισσοτερο σε F 650 GS.. :look:

Αυτό λέγεται αποπροσανατολισμός :)

Θελω να γινω μπεμβεδακιας και απο καπου πρεπει να αρχισω και εγω.. :lol:

Βασικα σε μονοκυλινδρο προσανατολιζομαι.

Θελω να γινω μπεμβεδακιας και απο καπου πρεπει να αρχισω και εγω.. :lol:

Βασικα σε μονοκυλινδρο προσανατολιζομαι.

Καλό είναι το f650 αλλά τα έχει τα θεματάκια του. Το σημαντικότερο όμως είναι πως ταξιδεύει σβέλτα και οικονομικά.

Eπισης για εμενα ειναι μεγαλο θεμα να μην κλεβεται το μηχανακι διοτι δεν θα ειναι σε γκαραζ. Οσο ειχα και παπι και μεγαλο το μεγαλο το εβαζα γκαραζ, τωρα θα ειναι εξω με κουλουρα μιας και θα ειναι το μοναδικο δικυκλο και το χρειαζομαι συνεχεια και δεν μπορω να πηγαινοερχομαι στο γκαραζ και να πληρωνω και κερατιατικα.

Αυτό που ένας βγάζει ένα μοτοσακό αξιόπιστο, ενώ άλλος θεωρεί ότι έχει πολλά προβλήματα, πώς προκύπτει; Κακή συντήρηση και μεταχείριση από προηγούμενους ιδιοκτήτες;

Να λέγαμε για χαρακτήρα μοτοσυκλέτας, επιδόσεις, εμφάνιση, το δέχομαι, διότι είναι υποκειμενικά. Αλλά πώς υπάρχει διχογνωμία στην ποιότητα και την αξιοπιστία;

Για πόλη θα πάρεις freewind για πιο all around kle 500. Δεν υπάρχει καλύτερο.. Πιο γρήγορο απο όλα, ολα τα ανταλλακτικά τζάμπα δεν το κλέβουν έχει 6η η οποία ανα 1000 στροφές έχει 20χμ. Πας οικονομικό ταξίδι με 6η και 120 και 6000 στροφές αλλιώς πας 140 με 7 ή 160 με 8 ή 180 με 9. Αναλώσιμα τζάμπα. Φίλτρο αερος 8-9€, μπουζί κανένα 10αρικο κ τα 2,αλυσιδογραναζα ξεκινανε απο 60-70€. Έχει όμως και ακριβά ανταλλακτικά. Για παράδειγμα ρουμπινετο transalp 650 στα 100€, στο kle βάζεις με 9-10€ απο kazer που είναι το ίδιο χωρίς πατέντες κλπ. Ανορθωτες πολλαπλασιαστες κλπ δεν χαλάνε αλλα αν χαλάσουν θα βρεις φθηνά παντού. Μεταχειρισμένα ανταλλακτικά όπου και να πας θα έχουν κάποιο στην πίσω αυλή ή θα ξέρουν να σε στείλουν σε κάποιο άλλο μαγαζί στο επόμενο τετράγωνο. Το μπροστινό το φτιάχνεις με 15αρι λάδι, προσθήκες στα ελατήρια και τον αέρα που λέει το manual και έχει καλή συμπεριφορά και στο φρένο και στο στρίψιμο. Στρίβει πολύ καλύτερα απο μηχανάκια της κατηγορίας και έχει ενα δικό του χαρακτήρα. Αυτά από μένα. Ότι θες ρωτάς εδώ ή σε μυνημα.

Λοιπον, να πανε να μ@μηθουν τα δικυλινδρα, παμε για big bore οπως παλια.. Ακομα ομως δεν μπορω να καταληξω..

Το pegaso trail ή strada το αφηνεις εξω στη βροχη ή τα ηλεκτρικα του θα μας αφησουν χρονους? Γενικα τι λεει απο αξιοπιστια, εκτος του μοτερ που ειναι γνωστο..??

Λοιπον, να πανε να μ@μηθουν τα δικυλινδρα, παμε για big bore οπως παλια.. Ακομα ομως δεν μπορω να καταληξω..

Το pegaso trail ή strada το αφηνεις εξω στη βροχη ή τα ηλεκτρικα του θα μας αφησουν χρονους? Γενικα τι λεει απο αξιοπιστια, εκτος του μοτερ που ειναι γνωστο..??

αφου το πηρες αποφαση για μονοκυλινδρο καλοριζικο
https://www.car.gr/23208502-kawasaki-klr-650.

δεν υπαρχει καλυτερο,να σκεφτεις οτι ειναι η καλυτερα πουλημενη μοτο στις ΗΠΑ ever:wave2:

Πίσω
Μπλουζα