• Σας προσκαλούμε όλους στην 3η ΒΟΥΝΙΣΙΑ του moto.gr, η οποία θα πραγματοποιηθεί τo Σάββατο 16/05/2026.

Διαβάστε τις λεπτομέρειες και δηλώστε συμμετοχή ΕΔΩ...

KLE 500 vs Transalp 650

Ωραία τα μονοκύλινδρα 600 - 650 αλλά είναι δύσκολο να βρεθεί κάποιο καθαρό και με νορμάλ χιλιόμετρα.

Θα πρότεινα KLE 500 για την πόλη γιατί είναι πιο μαζεμένο, πιο εύστροφο να γουστάρεις λίγο και στις κοντινές στριφτερες βόλτες.

Φτιάξιμο τη σέλα, κάνα σωληνάκι υψηλής, κάνα τεφλόν 1 - 1,5 mm να αυξηθεί λίγο η προφορτιση στα στα καλάμια, 1 ή 2 δόντια πιο κοντό γρανάζωμα και θάχεις μηχανάρα φτηνή για τα πάντα.

σε συνέχεια του αποπάνω επειδή κάθεται πολύ το μηχανάκι πίσω όταν καβαλάς και γίνεται χειρότερο με συνεπιβάτη, θα πρότεινα κατασκευή σε μηχανουργείο 5mm κοντύτερο Link απο το μαμά(τρύπα-τρύπα) θα σου δώσει 25-30mm μεγαλύτερο ύψος

είναι η ανάποδη διαδικασία απο αυτό που προτείνει για να "χαμηλώσει" ο παρακάτω προμηθευτής
s-l300.jpg
και βρίσκονται εδώ
imag0136.jpg

Πάρε kle καλώς ήρθες στο club klara hehe!!! Κάτσε να σε φτιάξω τώρα...65637606_2772912179449499_4665319143363313664_n.jpg 65520166_2342428472681451_4325462431384993792_n.jpg

Τελευταία επεξεργασία:
Ως πολύ παλαιός κάτοχος και των δύο....δαγκωτό ΤΑ!

Ως πολύ παλαιός κάτοχος και των δύο....δαγκωτό ΤΑ!

Ναι.Μονο να προσέξει ο φίλος μην έχει τη γυναικα μαζί σε κανένα φανάρι και συναντήσει καυλομενο πιτσιρικά με άστρα γκραντ:lol:

Αχαχα...οντως, καλο κι αγιο το ΤΑ αλλα μεγαληηη παπουδιερα...ταφος σκετος.

• Μου αρέσει
Αντιδράσεις: katsar
Το φτεράκι πίσω σα να bmw-δίζει νομίζω.

Κίνα το φτερό, καμία σχέση αχαχχα, αν πάρεις ΤΑ μην ξεχάσεις την μούρη, τετράγωνο φανάρι μπροστά αχαχαχα πρασινακι ε! Αχαχαχχα

Τωρα το ειδα.. κλε ουτε για πλακα στεφανε. Επρεπε να το παρεις βολτα οταν το ειχα να πατησεις μπροστινο. στην θεση σου θα πηγαινα για 660 r ξεχνα τις παλιατζουρες τα πληρωνεις διπλα μετα. Επισης νομιζω το τρανσαλπ εχει 5 ταχυτητες με οτι συνεπάγεται αυτο.

Τωρα το ειδα.. κλε ουτε για πλακα στεφανε. Επρεπε να το παρεις βολτα οταν το ειχα να πατησεις μπροστινο. στην θεση σου θα πηγαινα για 660 r ξεχνα τις παλιατζουρες τα πληρωνεις διπλα μετα. Επισης νομιζω το τρανσαλπ εχει 5 ταχυτητες με οτι συνεπάγεται αυτο.

Ε, αφου ξερεις οτι γουσταρω παλιατζουρα και παππουδιερες.. :lol::lol:
Θα βαλω μπροστινα απο KTM στο ΚΛΕ ρε στο μαστορα στην Αμυντα..:p

BMW F650 GS.... 1600-2000 παίζουν οι τιμές για κομπλέ μηχανάκια και είναι γενικά σκυλιά, το δικό μου το πήρα 1000€ και με 300€ ακόμα το έχω φέρει σε ικανοποιητική κατάσταση, πριν δυο μήνες πήγα Ιταλία χωρίς κανένα πρόβλημα, Αθήνα-Ηγουμενίτσα με μία στάση, ρυθμός σταθερά 140-160 και καθόλου κουραστικό για τα δικά μου δεδομένα τουλάχιστον. Αρκετά σύγχρονο με ABS και Injection, κατανάλωση πραγματικά χαμηλή με 120-140 km/h εθνική σταθερά έχω δει 4,5 l/100km και καρυδωμένο δεν έχω δει πάνω από 6. Δεν βάζει φωτιά στην άσφαλτο αλλά έτσι και αλλιώς δεν είναι και αυτός ο χαρακτήρας της κατηγορίας. Κραδασμοί ικανοποιητικοί για μονοκύλινδρο. Προσοχή στα νερά του ψυγείου γιατί αν δεν έχει υπάρχει ευαισθησία στην φλάντζα κεφαλής.
Γνωστά προβλήματα: αντλία νερού, κόμπλερ μίζας, φλάντζα κεφαλής αν μείνει από νερά, ψυγείο αρκετά ευαίσθητο στο σημείο του θερμοστάτη όπως επίσης και στο σημείο του βεντιλατέρ που τρίβεται από το καπάκι του και τρυπάει, ρουλεμάν λαιμού και η πλεξούδα στο ύψος του λαιμού.
Πριν την αγορά οπωσδήποτε βόλτα και έλεγχος τα λάδια αν έχουν σημάδια ανάμιξης με νερό καθώς το τρύπιο ψυγείο αν δεν επισκευαστεί λόγο έλλειψης αντιψυκτικού οδηγεί σε κάψιμο της φλάντζας κεφαλής.

Καλημέρα,

Θα συμφωνήσω με τα παραπάνω. Η κατανάλωση α στην πόλη δεν μου πάει πάνω από 4,5 lt/100km. Γενικά έχει κυκλοφορήσει πάρα πολύ και νομίζω πως είναι το καλύτερο value for money στην κατηγορία με super εξοπλισμό που δεν υπάρχει ούτε κατά διάνοια στην κατηγορία ακόμα και στα πολύ πιο σύγχρονα.

Τα kle είναι παλιατζουρες που δεν σαφηνουν στον δρόμο, τα κτμ τι παίζει???

Τα kle είναι παλιατζουρες που δεν σαφηνουν στον δρόμο, τα κτμ τι παίζει???

Τα ΚΤΜ σε αφηνουν στο δρομο απλα το διασκεδαζεις μεχρι να σε αφησουν.. :lol:

Μην τα λες σε μενα παντως, εγω μια ζωη γιαπωνεζικες παλιατζουρες επαιρνα και ειχα το κεφαλι μου ησυχο.

Στο είπε και κάποιος άλλος πιο πάνω, δες μια και το KLR.

Σκυλί είναι, πιο όμορφο (υποκειμενικό αυτό) από τα άλλα δύο.
Δεν είναι τόσο "μπαρμπαδομηχανάκι" ειδικά η μετατροπή με τις 17".
Δεν είναι ΧΤ για να φοβάσαι για κλοπή.

Εγώ το έχω το χρησιμοποιώ καθημερινά εντός-εκτός και επί τα αυτά της πόλης χωρίς θέματα.
Γύρω στα 5lt/100km, αναλόγως πως το πας.
Ταξίδι 100-150km απόσταση εγώ δεν είχα πρόβλημα ιδιαίτερο, αν και δεν θεωρώ ότι είναι πιο άνετο από τα άλλα δύο.
Δεν είναι κάτι συναρπαστικό αλλά τη δουλεία του θα την κάνει.
Στη περιοχή δεν παίζουν πολλά τώρα σε αγγελία, αλλά κατά καιρούς γύρω στα 1500€ βρίσκεις σε αρκετά καλή κατάσταση.
Δες εδώ ένα ενδεικτικά.
https://www.car.gr/23319741-kawasaki-klr-650-sm

τρανσαλπ 7-8 λιτρα στα 100χλμ καταναλωση στη πολη Κιτκαι κοστος ανταλλακτικων κ αναλωσιμων σαρακακης...

Πίσω
Μπλουζα