• Σας προσκαλούμε όλους στην 3η ΒΟΥΝΙΣΙΑ του moto.gr, η οποία θα πραγματοποιηθεί τo Σάββατο 16/05/2026.

Διαβάστε τις λεπτομέρειες και δηλώστε συμμετοχή ΕΔΩ...

Η πρώτη μου μηχανή: VOGE 500ds

Σας χαίρομαι παίδες.

Το δικό μου σήμερα, λίγο πριν τις 11.000χλμ και ενώ μπήκε στο συνεργείο για προσθήκες αξεσουάρ, βρέθηκε με την ντίζα του συμπλέκτη να χαροπαλεύει με 2-3 νήματα μόνο να την κρατούν στη θέση της.
Αύριο δηλαδή θα με άφηνε στο δρόμο.

Πάλι καλά, προχωράμε.

Συνήθης βλάβη,σε πολλά 500ds, αλλάζεται μέσα στην εγγύηση.Εχει αντικατασταθεί με καλύτερη παρτίδα.

Κινέζικο ρε φίλε! Vogara! Δε σπαει δε χαλάει. Και εγω στα 35Κ απροβλημάτιστα ειμαι. Μια φορά, ΜΙΑ ΦΟΡΑ να με αφήσει στο δρόμο. Παράπονο το έχω.

Τσ 500αρια (μας) ήταν και κουκλιά. Μετά λογικά απέλυσαν τον σχεδιαστή. Θα πήραν κάνα Ιάπωνα.

Πάντως σε 5-10 χρόνια που θα εχουν κατακτήσει τον κοσμο και επίσημα, σε βλέπω στην πρεσβεία (τουλάχιστον).

Δεν ξέρω σε τι θέση θα είμαι στην πρεσβεία σε 10 χρόνια.Μαλλον σε φωτογραφία με κορνίζα,η ίσως προτομή σε μια γωνιά.

Επισυνάπτω βίντεο Κινέζου (μάλλον). Youtuber,που λύνει διάφορα κινέζικα και όχι μόνο μηχανάκια,και αναλύει τα διάφορα επιμέρους εξαρτήματα.
Εδώ αναλύει το voge 500ds που μας αφορά.Μια γνώμη αν μπορούν να αξιολογήσουν απ' το βίντεο και από γνωστες μηχανικούς του φόρουμ θα μας βοηθούσε.

https://youtu.be/cRxfQuGsVtE?si=DjCai3JxxiNOk3Ga

Ε τότε μάλλον τα μπέρδεψε κι αυτός.Εκτος από μενα που δεν το ειδα. Βγάζει η voge τετρακύλινδρο;πω πω έχω μείνει πίσω.χαχα.:lol:

Τελευταία επεξεργασία:
12.800 χλμ για το DSX μου, και αλλαγή σινεμπλόκ πίσω άξονα.
Ο τζόγος ήταν περίπου 1cm περιστροφικά.
Αλλάχτηκαν και τα πίσω τακάκια μιας και δεν θα έβγαζαν το επόμενο ταξίδι.

Κόστος σινεμπλόκ μόλις €17, αλλά επίσης κόστος τακάκια πίσω €58 για λίγα χιλιοστά υλικού.

Τα αντίστοιχα honda/ferodo ήταν παχύτερα στο υλικό τους και δεν χωρούσαν να μπουν. Το κόστος αυτών 22-28 ευρώ.

Πίσω
Μπλουζα