• Σας προσκαλούμε όλους στην 3η ΒΟΥΝΙΣΙΑ του moto.gr, η οποία θα πραγματοποιηθεί τo Σάββατο 16/05/2026.

Διαβάστε τις λεπτομέρειες και δηλώστε συμμετοχή ΕΔΩ...

Honda CB1000F Concept

Ένα γμμνο μπλοκ κεφαλών με ψήκτρες είναι τόσο δύσκολο να βγάλουν; Επιτέλους με αυτο το σκεύος..

Tι να τι ςκανει τις ψύκτρες? Για show?
Δεν κολλανε οι ψυκτρες σε τετοιο μοτερ. :nono:
Eκτός αυτού δεν γίνεται ετσι κι αλλιως αφου ειναι μονομπλοκ το μοτέρ, καρτερ κυλινδροι ειναι ενιαίο κομματι εδω και χρονια σε αυτα τα μοτερ..

Ειλικρινής ερώτηση: Γιατί δεν κολλάνε ψύκτρες σε τέτοιο μοτέρ; :hmm:

Ειλικρινής ερώτηση: Γιατί δεν κολλάνε ψύκτρες σε τέτοιο μοτέρ; :hmm:

Διότι είναι άχρηστες δεν προσφέρουν κάτι στην θερμοαπαγωγή εφόσον είναι υδρόψυκτο το μοτέρ, προσθέτουν άνευ λόγου (πέραν, ίσως, της εμφάνισης) βάρος στο μοτέρ, ανεβαίνει και το κόστος, πάλι άνευ λόγου, κατεργασίας των μπλοκ.
Οι ψύκτρες (εκ της ψύξεως και ουχί ψήκτρες εκ του...ψησίματος!!!!) έχουν νόημα ΜΟΝΟ σε αερόψυκτα μοτέρ....
Θες κι άλλα;

Τελευταία επεξεργασία:
  • Μου αρέσει
Αντιδράσεις: D3300
Διότι είναι άχρηστες δεν προσφέρουν κάτι στην θερμοαπαγωγή εφόσον είναι υδρόψυκτο το μοτέρ, προσθέτουν άνευ λόγου (πέραν, ίσως, της εμφάνισης) βάρος στο μοτέρ, ανεβαίνει και το κόστος, πάλι άνευ λόγου, κατεργασίας των μπλοκ.
Οι ψύκτρες (εκ της ψύξεως και ουχί ψήκτρες εκ του...ψησίματος!!!!) έχουν νόημα ΜΟΝΟ σε αερόψυκτα μοτέρ....
Θες κι άλλα;
Από αυτής της άποψης δεν αντιλέγω. Για το κόστος αναφέρθηκα κι εγώ. Για το βάρος δεν ξέρω, δεν είμαι και κάνας ειδήμων. Πάντως πιστεύω πως συμφωνούμε πως σε ενα τέτοιο μηχανάκι θα έδιναν πολύ στην εμφάνιση.

Τι λες καλέ, μια χαρά προσφέρουν αποβολή θερμοκρασίας στην κεφαλή.
Η θερμοκρασία της κεφαλής έχει άμεσο αποτέλεσμα στην λειτουργία ενός κινητήρα.
Πολύ συχνά, τα οφέλη στην απόδοση οταν αλλάζουμε διατομή σωλήνων εξαγωγής, οφείλονται και στην δυνατότητα που δίνει στην κεφαλή να λειτουργεί 1-2 βαθμούς χαμηλότερα.

Ειδικά με τις συνθήκες που διαμορφώνονται από την eu, φτωχά μίγματα και διαχείριση με κόφτες, η δυνατότητα της κεφαλής να αποβάλει
θερμότητα παθητικά θα ήταν άμεσα καλοδεχούμενη και λειτουργικά.

Ούτε βαραίνει ( <300γρ) ούτε κοστίζει ιδιαίτερα 300κ αλουμίνιο στην χιλιάδα. Είναι τσίπιανα και υποκριτές όσον αφορά το πνεύμα του σχεδιασμού.
Δεν τους ενδιαφέρει όσο διαφημίζουν.

Και η triumph το κάνει στα δικύλινδρα.

• Μου αρέσει
Αντιδράσεις: ptc
Από αυτής της άποψης δεν αντιλέγω. Για το κόστος αναφέρθηκα κι εγώ. Για το βάρος δεν ξέρω, δεν είμαι και κάνας ειδήμων. Πάντως πιστεύω πως συμφωνούμε πως σε ενα τέτοιο μηχανάκι θα έδιναν πολύ στην εμφάνιση.

Σίγουρα θα έδινε πόντους στην εμφάνιση, δεν αντιλέγω, κι εμένα μου αρέσουν.

Τι λες καλέ, μια χαρά προσφέρουν αποβολή θερμοκρασίας στην κεφαλή.
Η θερμοκρασία της κεφαλής έχει άμεσο αποτέλεσμα στην λειτουργία ενός κινητήρα.
Πολύ συχνά, τα οφέλη στην απόδοση οταν αλλάζουμε διατομή σωλήνων εξαγωγής, οφείλονται και στην δυνατότητα που δίνει στην κεφαλή να λειτουργεί 1-2 βαθμούς χαμηλότερα.

Ειδικά με τις συνθήκες που διαμορφώνονται από την eu, φτωχά μίγματα και διαχείριση με κόφτες, η δυνατότητα της κεφαλής να αποβάλει
θερμότητα παθητικά θα ήταν άμεσα καλοδεχούμενη και λειτουργικά.

Ούτε βαραίνει ( <300γρ) ούτε κοστίζει ιδιαίτερα 300κ αλουμίνιο στην χιλιάδα. Είναι τσίπιανα και υποκριτές όσον αφορά το πνεύμα του σχεδιασμού.
Δεν τους ενδιαφέρει όσο διαφημίζουν.

προφανώς τα εργοστάσια δεν συμμερίζονται τις απόψεις σου :lol:

δεν δίνει τέτοια έμφαση στην αισθητική λεπτομέρεια ή χοντα..

Αυτό που λέει ο Γιάννης, υφίσταται στο z900rs

Αυτουσιο το μοτερ απο αλλη μηχανη ειναι. Αλλωστε εχει μοντερνα αισθητικη γενικα, οι ψυκτρες δεν κολλανε. Και εμενα μου αρεσουν αλλα σε κατι λιγο πιο κλασσικο. Ψυκτρες και οθονη θα μου χτυπαγε στο ματι πολυ.

Όσο οι κινητήρες ήταν σε κοινή θέα (μέχρι δηλ το 87/88)ήταν όμορφοι.
Μετά που καλύφθηκαν από τα Φέρινγκ,δεν ήταν ανάγκη να τους φτιάξουν και όμορφους στο μάτι,γιατί πολύ απλά ΔΕΝ τους έβλεπε το μάτι.

Όσο οι κινητήρες ήταν σε κοινή θέα (μέχρι δηλ το 87/88)ήταν όμορφοι.
Μετά που καλύφθηκαν από τα Φέρινγκ,δεν ήταν ανάγκη να τους φτιάξουν και όμορφους στο μάτι,γιατί πολύ απλά ΔΕΝ τους έβλεπε το μάτι.

Θα διαφωνίσω, ακόμα υπάρχουν πολλά γυμνά με το κινητήρα έξω.

Μια φωτογραφία του 2021 που στα μάτια μου είναι ζωγραφιά

Productsdetails145-8585860949351097263-s0.jpg

Μέχρι τότε όντως ήταν όμορφο γιατί φορούσε το πολυφορεμένο μοτέρ cbr1000rr ‘06 που μπήκε σε ένα σωρό μοντέλα.

Το υπάρχον cb1000f φοράει νέα πλατφόρμα cbr1000rr που όντως τα κάτω καρτερ φαίνονται σα πτερύγιο ιστιοπλοικού

Όπως και να έχει άλλο street fighter άλλο sport naked retro look

Στο καινούργιο το οποίο μου αρέσει πολύ με ξενίζει λίγο το πλαίσιο που φαίνεται κάτω από το ρεζερβουάρ ενώ στα παλαιότερα 750 δεν φαινόταν.

Το θετικό στο καινούργιο είναι ότι φαίνεται αρκετά ψηλό αφού το πλαίσιο βασίζεται σε street fighter μοντέλο οπότε θα έχει άνετες γωνίες στα πόδια.

Το μόνο αρνητικό θέμα που βρίσκω είναι πως δεν έχουμε λεφτά να το πάρουμε.

Συμφωνώ ότι το μοτέρ του τελευταίου CB1000F δεν είναι όμορφο όπως το Bol'dor το παλιό το ορθόδοξο.

Η διαφωνία μου είναι ότι τα όμορφα μοτέρ σταμάτησαν 30-40χρόνια πίσω. Υπάρχουν ακόμα γυμνά με όμορφα μοτέρ, απλά τυχαίνει το τελευταίο μοτέρ 1000 της Honda να μην είναι ένα από αυτά.

• Μου αρέσει
Αντιδράσεις: kordix
κινητηρας απο το δικο μου vs κινητηρα απο xjr 1300
Tι να συγκρινεις!!!!!
και ουσιαστικα αν εξαιρεσεις το μπλοκ των κυλινδρων ,ειναι ιδια.
437719576_10160098624932816_3736515812752413148_n.jpg
Yamaha_XJR1300_1998.jpg

τα παλια ειναι ομορφοτερα γιατι ξεχωριζουν τα μερη
βλεπεις ξεκαθαρα καρτερ κυλινδρο κεφαλη ψευτοκαπακο καρμπυρατερ
το καινουριο ειναι ενα μαυρο κουτι με τα μισα κρυμενα

Πίσω
Μπλουζα