• Σας προσκαλούμε όλους στην 3η ΒΟΥΝΙΣΙΑ του moto.gr, η οποία θα πραγματοποιηθεί τo Σάββατο 16/05/2026.

Διαβάστε τις λεπτομέρειες και δηλώστε συμμετοχή ΕΔΩ...

CBR500R

• Συντάκτης Συντάκτης sniper
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
Γιατι κολλάτε καποιοι οτι το μηχανακι το έβγαλε η Honda για την Ελλάδα; Πολύ μεγάλη ιδέα έχουμε για τον εαυτό μας σαν μοτοσυκλετιστική χώρα νομίζω!
Μια χαρά κινηση έκανε, σε μια κατηγορία που ήταν σχεδόν νεκρή. Είναι και ταμαμ για το καινούριο μικρό δίπλωμα. Τι άλλο θέλουμε;
Τσιμπημένο σε τιμή, αλλά όχι υπερβολικά. Αν ηταν κάπου 300-400 ευρώ φτηνότερο θα ήταν μια χαρά.
Προσωπικά εγώ που είχα αγοράσει το 2005 το fazer 600 θα κοίταζα ένα τέτοιο μηχανάκι. 8500 περίπου είχα δώσει. 2000 ευρώ κάτω είναι σημαντική διαφορά για να κάνω πάνω κάτω τα ίδια πράγματα!

Κι επιτέλους μιλάμε για μεσαίο μηχανακι στρητ. Βλέπω ανθρώπους να παιδεύονται να αναστήσουν CB400 SF, bros 400 και Bandit και τρελαίνομαι! Τρελαίνομαι γιατί δεν το κάνουν επειδή θέλουν να τα αναπαλαιώσουν (αυτοί είναι μια άλλη σεβαστή κατηγορία), αλλά λόγω ανάγκης για ένα μεσαίο στρητάκι.

Όταν διαβάζω κάποιον να προτείνει CB400 sf καταλαβαίνω και την ηλικία του. Εκει γυρω στα 35-40 που όταν είμασταν 20αρηδες τα ζαχαρώναμε που ερχόντουσαν καραβιές φρεσκομεταχειρισμένα από Τζαπάν. Μονο που από τότε πέρασαν 20 χρόνια... εμείς τα θυμόμαστε άσπαστα, αλλά αυτά έχουν αλλάξει και 10 ιδιοκτήτες σιδεροφάγους στο μεταξύ!

Άσχετο. Ninja 650 λένε το er6?

εδώ είναι οι "Νίντζες", δε το βλέπω κάπου το er6

Παρεμπιπτόντως σταματήστε να μεμψιμοιρήτε για τα χάλια μας.
Άλλο ένα σχόλιο του τύπου "αυτό το μηχανάκι είναι ακριβό για αυτά που προσφέρει", κι άλλο αυτό που μερικοί σε ότι θέμα κι αν ανοίξει πετάγεστε και λέτε "εδώ δεν έχουμε να φάμε, λάστιχα θες να βάλεις εσύ στο μηχανάκι"
Αν θέλουμε να διαβάζουμε κλάψα, έχει το capital, όποιος θέλει ανοίγει έναν λογαριασμό, έχει πλάκα γιατί μπορείς να βαθμολογείς και τα σχόλια του χρήστη
Άϊντε πια...

Οχι το μοτεράκι είναι νέο και υδρόψυκτο.

Και οι Γιάπωνες έσιαξαν κιόλας 400άρι μοτέρι για νέα έκδοση, αυτή τη φορά CBR400 (με τα αντίστοιχα αδελφάκια F και X) για ακόμα μικρότερη κατανάλωση ή για τα δικά τους εκεί διπλώματα αντίστοιχα, με τις όποιες διαφορές έχουν στους περιορισμούς από τα ευρωπαϊκά. Αλλού το διάβασα αλλά σε λινκ εδώ το βρήκα εύκαιρο.

Κι εμείς που νομίζαμε ότι τα ξύνουν εκεί στη Honda:lol:

εδώ είναι οι "Νίντζες", δε το βλέπω κάπου το er6

Κι όμως ;)

Ναι η τιμή για την εποχή είναι ακριβή αλλά το Ninja 300 έχει 5.500 οπότε 1100 πάνω για 20 άλογα και αλλά 200 cc δεν το βλέπω εξωφρενικό .
Μια χαρά κατηγορία είναι για κάποιον που ξεκινάει και σε ποιο μεγάλη ηλικία 25-35 που είναι φαινόμενο των ημερών και πιθανόν να μπορεί να διαθέσει αυτό το ποσό …
Όσο για το παλιό 1000αρι δεν νομίζω ότι το κοινό που μπορεί να ενδιαφερθεί για την κατηγορία street 500 να έχει καμία σχέση με 1000άρι μηχανάκι σε ότι αφορά γκάζι/συντήρηση/ικανότητες .

Εγω παντα Ιταλος στα μηχανακια...
επειδη ομως τα γουστα μου για ΧΡΗΣΗ ΔΡΟΜΟΥ ειναι σε μικρομεσαιες σπορ μοτοσυκλετες...
δηλαδη το ιδανικο για τα δικα μου κεφια για καθημερινοτητα στο δρομο και βολτουλες ειναι μοτοσυκλετες 400-500cc δικυλινδρες... για καλυτερη ροπη με λιγοτερες rpm....
με 50... αντε 60 αλογα το πολυ....

παρολο λοιπον "Ιταλος", λογο του οτι δεν υπαρχει ακομα ποικιλια στην αγορα, βλεπω με πολυ καλο ματι την κινηση για τα 500ρια (470cc) της Χοντα...
μεχρι που ακομα και εγω, ελειψη αναλογων Ιταλικων... εαν μπορουσα ισως και να αγοραζα ενα τετοιο χοντακι...
στα 6000 ευρω ειναι καλη τιμη και το μηχανακι (η σειρα των 500ριων) τεχνικα δεν φαινεται τοπ, αλλα δεν φαινεται και κακο... !!!

μακαρι να ακολουθησουν και αλλοι με 400-500cc δικυλινδρες σπορ μοτοσυκλετες, χωρις σκασμενα μοτερ απο αλογα, για μεγαλυτερη αξιοπιστια και οικονομια, δηλαδη των 45-55 ιππων...
με περισσοτερη εμφαση σε αναρτησεις για καλη οδικη σπορ συμπεριφορα...

Τελευταία επεξεργασία:
και γιατι να μην παρεις gsxr 600 (παρολο που ειμαι hondaκιας) που εχει και επιλογη 3 χαρτογραφησεων.
Με τον C εχει 55 ή 60 αλογακια και οταν γουσταρεις ανεβαινεις σε Α ή Β
εεεεεεεε??????

και γιατι να μην παρεις gsxr 600 (παρολο που ειμαι hondaκιας) που εχει και επιλογη 3 χαρτογραφησεων.
Με τον C εχει 55 ή 60 αλογακια και οταν γουσταρεις ανεβαινεις σε Α ή Β
εεεεεεεε??????

Γιατί κάποιοι δεν μπορούν λόγω διπλώματος!

Σωστός, λάθος μου, μπερδεύτηκα.

Δεν είχες μπερδευτεί!

Αυτα τα νεα Honda φτιαχτηκαν έτσι ώστε να μπορεί να τα οδηγήσει κατοχος διπλώματος Α2.
Το Α2 ειναι νεα κατηγορία απ ότι βλέπω.
Από http://www.mototriti.gr/data/news/preview_news/92459.asp?pageprint=true

Κατηγορία Α2
Μεσαία δίκυκλα ανεξαρτήτως κυβικών με ισχύ έως 35kW και «με μέγιστο
λόγο ισχύος προς βάρος μικρότερο από 0,2 kW (0,268Hp)/kg, που δεν προέρχονται από διασκευή άλλης μοτοσικλέτας, ισχύος μεγαλύτερης του διπλάσιου της ισχύος της διασκευασθείσας μοτοσικλέτας», και τρίκυκλα/τετράκυκλα έως 15kW. Ελάχιστη ηλικία αναβάτη, τα 20 έτη. Όπως το υποψιαστήκατε, στην υπόλοιπη Ε.Ε. χρειάζεται να είσαι μόλις 19 ετών για να πάρει το Α2. Το Α2 μπορεί να το πάρει κανείς είτε κατευθείαν, εάν είναι 20 ετών, είτε προοδευτικά, αν κατέχει ήδη δίπλωμα Α1 για 2 έτη (πρέπει όμως να περάσει πάλι 7 ώρες τεστ). Ας σας παραθέσουμε μία ακόμα ανεξήγητη διάταξη του νόμου. Οι μοτοσικλέτες του τεστ για το δίπλωμα Α2 πρέπει να είναι τουλάχιστον 400 κυβικά (γιατί; αφού πουθενά στο νόμο της Ε.Ε. δεν γίνεται λόγος για κυβισμό, θα μπορούσε να είναι 300, ή 250, η ότι θέλουμε), και ισχύος έως 15kW (γιατί; αφού ο εξεταζόμενος δίνει για δίπλωμα έως 35kW)! Μιλήσαμε και με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εκπαιδευτών Οδήγησης, και μας είπαν πως το τοπίο είναι ακόμα πολύ θολό, και περιμένουν και αυτοί διευκρινήσεις από το Υπουργείο.

τα ίδια ισχύουν και στην υπόλοιπη Ευρώπη πλέον.
πχ
http://www.magireland.org/a2-license-facts/

Τα 35KW είναι 47HP. ;)

Σωστός, λάθος μου, μπερδεύτηκα.
Ανθρωποι ειμαστε ,δεν πειραζει ;)

Παντως σχετικα με το cbr500 πιστευω οτι ειναι ωραιο εμφανισιακα αλλα και απο αποψη καταναλωσης θα ειναι μια καλη επιλογη για καποιον που θα την χρησιμοποιει και στην πολη. Αυτο που δεν μου καθεται κυριως ειναι οτι απο την μια εχει το 600 με 120 αλογατα (βεβαια η καταναλωση αισθητα υψηλοτερη) και απο την αλλη το 500 με τα 47 σε τιμη που ειναι σχετικα υψηλη. Απο τη στιγμη που δεν υπαρχει το κινητρο του μικρου διπλωματος τοτε γιατι να την παρεις???

Δεν είχες μπερδευτεί!

Αυτα τα νεα Honda φτιαχτηκαν έτσι ώστε να μπορεί να τα οδηγήσει κατοχος διπλώματος Α2.
Από http://www.mototriti.gr/data/news/preview_news/92459.asp?pageprint=true

Κατηγορία Α2
Μεσαία δίκυκλα ανεξαρτήτως κυβικών με ισχύ έως 35kW και «με μέγιστο
λόγο ισχύος προς βάρος μικρότερο από 0,2 kW (0,268Hp)/kg, που δεν προέρχονται από διασκευή άλλης μοτοσικλέτας, ισχύος μεγαλύτερης του διπλάσιου της ισχύος της διασκευασθείσας μοτοσικλέτας», και τρίκυκλα/τετράκυκλα έως 15kW. Ελάχιστη ηλικία αναβάτη, τα 20 έτη. Όπως το υποψιαστήκατε, στην υπόλοιπη Ε.Ε. χρειάζεται να είσαι μόλις 19 ετών για να πάρει το Α2. Το Α2 μπορεί να το πάρει κανείς είτε κατευθείαν, εάν είναι 20 ετών, είτε προοδευτικά, αν κατέχει ήδη δίπλωμα Α1 για 2 έτη (πρέπει όμως να περάσει πάλι 7 ώρες τεστ). Ας σας παραθέσουμε μία ακόμα ανεξήγητη διάταξη του νόμου. Οι μοτοσικλέτες του τεστ για το δίπλωμα Α2 πρέπει να είναι τουλάχιστον 400 κυβικά (γιατί; αφού πουθενά στο νόμο της Ε.Ε. δεν γίνεται λόγος για κυβισμό, θα μπορούσε να είναι 300, ή 250, η ότι θέλουμε), και ισχύος έως 15kW (γιατί; αφού ο εξεταζόμενος δίνει για δίπλωμα έως 35kW)! Μιλήσαμε και με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εκπαιδευτών Οδήγησης, και μας είπαν πως το τοπίο είναι ακόμα πολύ θολό, και περιμένουν και αυτοί διευκρινήσεις από το Υπουργείο.

πχ

Τα 35KW είναι 47HP. ;)

Α ειχα δει το 35 και σκέφτηκα bhp

Δεν είχες μπερδευτεί!

[.....] Μιλήσαμε και με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εκπαιδευτών Οδήγησης, και μας είπαν πως το τοπίο είναι ακόμα πολύ θολό, και περιμένουν και αυτοί διευκρινήσεις από το Υπουργείο.

πχ

Τα 35KW είναι 47HP. ;)

Αρα ακομα βαδιζουμε σε θολα νερα οπως σε ολους τους τομεις σαν χωρα

Κινητήρας
Υγρόψυκτος 4-χρονος, 2 κύλινδροι σε σειρά
Κυβισμός
471 κ.εκ.
Μέγιστη Ισχύς
35kw (47hp)/ 8.500 σ.α.λ.
Μέγιστη Ροπή
43 Nm / 7.000 σ.α.λ.
Ταχύτητες
Κιβώτιο 6 ταχυτήτων
Τροφοδοσία
Ηλεκτρονικός ψεκασμός PGM-FI
Βάρος
194 κιλά
Φρένα
Ε: Δίσκος wave 320 χιλ. (ABS)
Π: Δίσκος wave 240 χιλ. (C-ABS)
Διαστάσεις (ΜxΠxΥ)
67 x 66,8 χιλ.
Ύψος σέλας
790 χιλ.
Απόσταση από το έδαφος
140 χιλ.
Ρεζερβουάρ
15,7 λίτρα
Ανάρτηση
Ε: Τηλεσκοπικό πιρούνι 41 χιλ.
Π: Pro Link με ρυθμιζόμενο μονό αμορτισέρ
Ελαστικά
Ε: 120/70ZR - 17M/C
Π: 160/60ZR - 17M/C
Εγγύηση 2 έτη
*Βάρος γεμάτης μοτοσυκλέτας (καύσιμα, λιπαντικά, υγρά φρένων)

με βαση τα παραπανω εξακολουθω να ειμαι λατρης των v4 μικρων της honda (για να ευλογησω και τα γενια μου) με λιγοτερα κιλα περισσοτερα αλογα και ικανοποιητικη καταναλωση
:D
''Αρχαιοκαπηλος'' οπως με λεει και ενας φιλος μου

με βαση τα παραπανω εξακολουθω να ειμαι λατρης των v4 μικρων της honda (για να ευλογησω και τα γενια μου) με λιγοτερα κιλα περισσοτερα αλογα και ικανοποιητικη καταναλωση
:D
''Αρχαιοκαπηλος'' οπως με λεει και ενας φιλος μου

Κι εγω μαζί σου, γι αυτό άλλωστε ταλαιπωρήθηκα 1 χρόνο για να αναστήσω ενα VFR400R NC24.
Ομως αυτα τα 400ρια δεν οδηγούνται με το Α2 δίπλωμα, λόγω ιπποδύναμης.

Συμπερασμα, ειναι οτι πρέπει για την Α2, οταν τελικα μπορέσει καποιος στην Ελλάδα να βγάλει τέτοιο δίπλωμα.

Κι εγω μαζί σου, γι αυτό άλλωστε ταλαιπωρήθηκα 1 χρόνο για να αναστήσω ενα VFR400R NC24.
Ομως αυτα τα 400ρια δεν οδηγούνται με το Α2 δίπλωμα, λόγω ιπποδύναμης.

Συμπερασμα, ειναι οτι πρέπει για την Α2, οταν τελικα μπορέσει καποιος στην Ελλάδα να βγάλει τέτοιο δίπλωμα.

:a013:

Το μηχανακι αγοραστηκε μεταχειρισμενο τον αυγουστο του 23' ,με 27.000 χλμ.σημερα μετα απο 2 χρονια και κατι εχει 74.000 χλμ.

Επειδη καθημερινα κανω 60-100 χλμ.εψαχνα για ενα μηχανακι εργαλειο,ειχα κατασταλαξει στο Cb500 μετα το 14' αλλα ολα παιζαν λιγο ψηλα η τιμη τους.

Ημουν σε ψαξιμο κανα τριμηνο μεχρι που βρηκα το Cbr500r σε καλη τιμη,καλα χιλιομετρα απο ναυτικο :uplate:,οπως ακουγα σε πολλες ιστοριες πεντακαθαρο απο ναυτικο.:lol:

Απο βλαβες δεν μου εχει βγαλει τιποτα περα απο μια φλαντζα στην τρομπα νερου.Τα λαδια αλλαζονται καθε 4-5.000 χλμ,και καθε δευτερη αλλαγη φιλτρο λαδιου.Λαδια βαζω 10/30 οπως λεει ο κατασκευαστης και δεν καιει σταγονα.

Το μοτερ ειναι ειναι ενα μοτερακι που βγαζει λιγα αλογα αλλα ιδανικο σε ροπη,οικονομια,ανθεκτικο και ευχαριστο.

Η σταση ειναι ορθια σχετικα, χωρις κλιπ ον και πολυ ξεκουραστο.Τα φωτα ειναι μια χαρα,τεποζιτο με καλη αυτονομια και η μεγαλυτερη καταναλωση που εχω δει 4,7 και σπανια 4,9 λιτρα τα 100χλμ.Η ταπα του τεποζιτου βγαινει τελειως και στην αρχη ειναι λιγο σπαστικο αλλα συνηθιζεται.Δεν υπαρχει ενδειξη θερμοκρασιας που ειναι στα μειον του ,αλλα γενικα δεν νιωθω ιδιαιτερη ζεστη
,καλο θα ηταν να υπαρχει.

Στην κινηση κινειται σαν παπι και στον ανοιχτο δρομο πηγαινει ανετα και αμεσα με 100-120 χλμ.Παλια πρωτο μου μελημα ηταν να τελικιασω το μηχανακι,τωρα δεν ξερω αν το εχω κανει αλλα πρεπει να πηγαινει γυρω στα 160-165χλμ.

Αυτα τα λιγα,ελπιζω να αντεξει γιατι ειναι εργαλειο ,χαιρομαι να το καβαλαω,στεκεται και σε μεγαλυτερα μηχανακια,και οντως μπορει τα αλογα να ειναι λιγα και ακριβο λογω Honda ,αλλα μτχ. πραγματικα αξιζει,για καινουργιο μ αυτα τα λεφτα ουτε για αστειο.:beer:

1762966496002.jpg

Παλιότερα που είχα τσεκάρει στα ξένα φόρουμ εχει μοτέρ που έχουν γράψει με τυπική συντήρηση 300k χωρίς επισκευή

Πίσω
Μπλουζα