- Εντάχθηκαν
- 26 Ιουλίου 2005
- Πόντοι αντιδράσεων
- 4.237
- Πόντοι
- 113
Να ρωτήσω, αυτό δεν έχει το παμπάλαιο μοτέρ του παλιού καλού δικύλινδρου 500;
Οχι το μοτεράκι είναι νέο και υδρόψυκτο.
Σας προσκαλούμε όλους στην 3η ΒΟΥΝΙΣΙΑ του moto.gr, η οποία θα πραγματοποιηθεί τo Σάββατο 16/05/2026.
Διαβάστε τις λεπτομέρειες και δηλώστε συμμετοχή ΕΔΩ...
Να ρωτήσω, αυτό δεν έχει το παμπάλαιο μοτέρ του παλιού καλού δικύλινδρου 500;
Άσχετο. Ninja 650 λένε το er6?
Οχι το μοτεράκι είναι νέο και υδρόψυκτο.
εδώ είναι οι "Νίντζες", δε το βλέπω κάπου το er6
και γιατι να μην παρεις gsxr 600 (παρολο που ειμαι hondaκιας) που εχει και επιλογη 3 χαρτογραφησεων.
Με τον C εχει 55 ή 60 αλογακια και οταν γουσταρεις ανεβαινεις σε Α ή Β
εεεεεεεε??????
μα ουτε και στα 47 μπορουν με το μικρο διπλωμα
Σωστός, λάθος μου, μπερδεύτηκα.
Ανθρωποι ειμαστε ,δεν πειραζειΣωστός, λάθος μου, μπερδεύτηκα.
Δεν είχες μπερδευτεί!
Αυτα τα νεα Honda φτιαχτηκαν έτσι ώστε να μπορεί να τα οδηγήσει κατοχος διπλώματος Α2.
Το Α2 ειναι νεα κατηγορία απ ότι βλέπω.
Από http://www.mototriti.gr/data/news/preview_news/92459.asp?pageprint=true
Κατηγορία Α2
Μεσαία δίκυκλα ανεξαρτήτως κυβικών με ισχύ έως 35kW και «με μέγιστο
λόγο ισχύος προς βάρος μικρότερο από 0,2 kW (0,268Hp)/kg, που δεν προέρχονται από διασκευή άλλης μοτοσικλέτας, ισχύος μεγαλύτερης του διπλάσιου της ισχύος της διασκευασθείσας μοτοσικλέτας», και τρίκυκλα/τετράκυκλα έως 15kW. Ελάχιστη ηλικία αναβάτη, τα 20 έτη. Όπως το υποψιαστήκατε, στην υπόλοιπη Ε.Ε. χρειάζεται να είσαι μόλις 19 ετών για να πάρει το Α2. Το Α2 μπορεί να το πάρει κανείς είτε κατευθείαν, εάν είναι 20 ετών, είτε προοδευτικά, αν κατέχει ήδη δίπλωμα Α1 για 2 έτη (πρέπει όμως να περάσει πάλι 7 ώρες τεστ). Ας σας παραθέσουμε μία ακόμα ανεξήγητη διάταξη του νόμου. Οι μοτοσικλέτες του τεστ για το δίπλωμα Α2 πρέπει να είναι τουλάχιστον 400 κυβικά (γιατί; αφού πουθενά στο νόμο της Ε.Ε. δεν γίνεται λόγος για κυβισμό, θα μπορούσε να είναι 300, ή 250, η ότι θέλουμε), και ισχύος έως 15kW (γιατί; αφού ο εξεταζόμενος δίνει για δίπλωμα έως 35kW)! Μιλήσαμε και με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εκπαιδευτών Οδήγησης, και μας είπαν πως το τοπίο είναι ακόμα πολύ θολό, και περιμένουν και αυτοί διευκρινήσεις από το Υπουργείο.
τα ίδια ισχύουν και στην υπόλοιπη Ευρώπη πλέον.
πχ
http://www.magireland.org/a2-license-facts/
Τα 35KW είναι 47HP.![]()
Δεν είχες μπερδευτεί!
Αυτα τα νεα Honda φτιαχτηκαν έτσι ώστε να μπορεί να τα οδηγήσει κατοχος διπλώματος Α2.
Το Α2 ειναι νεα κατηγορία απ ότι βλέπω.
[.....] Μιλήσαμε και με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εκπαιδευτών Οδήγησης, και μας είπαν πως το τοπίο είναι ακόμα πολύ θολό, και περιμένουν και αυτοί διευκρινήσεις από το Υπουργείο.
τα ίδια ισχύουν και στην υπόλοιπη Ευρώπη πλέον.
πχ
http://www.magireland.org/a2-license-facts/
Τα 35KW είναι 47HP.![]()
με βαση τα παραπανω εξακολουθω να ειμαι λατρης των v4 μικρων της honda (για να ευλογησω και τα γενια μου) με λιγοτερα κιλα περισσοτερα αλογα και ικανοποιητικη καταναλωση
''Αρχαιοκαπηλος'' οπως με λεει και ενας φιλος μου
Κι εγω μαζί σου, γι αυτό άλλωστε ταλαιπωρήθηκα 1 χρόνο για να αναστήσω ενα VFR400R NC24.
Ομως αυτα τα 400ρια δεν οδηγούνται με το Α2 δίπλωμα, λόγω ιπποδύναμης.
Συμπερασμα, ειναι οτι πρέπει για την Α2, οταν τελικα μπορέσει καποιος στην Ελλάδα να βγάλει τέτοιο δίπλωμα.