Σας προσκαλούμε όλους στην 3η ΒΟΥΝΙΣΙΑ του moto.gr, η οποία θα πραγματοποιηθεί τo Σάββατο 16/05/2026.
Διαβάστε τις λεπτομέρειες και δηλώστε συμμετοχή ΕΔΩ...
Το δικο μου ειχε/εχει ακομα διπλη εγκατασταση λειτουργικου, αλλα το linux που εχει δεν με βολευει ντιπ. (Δεν θυμαμαι και ποια διανομη ειναι). Σκεφτομουν αν γινεται να βαλω αλλο αποπανω, αλλα δεν εχω ιδεα του πως θα λειτουργει ο bootloader μετα, μηπως δεν θα μπορει να μπει πουθενα.
Οποτε οδηγουμαι στο να βαλω αλλο δισκο με linux... η και να το κανω παλι dual γιατι ενα συγκεκριμενο προγραμμα που θελω να εχω "φορητο" δεν ξερω αν θα τρεξει σε wine.
Θενξ για την σινδονη σουπια.
Η αξια και λειτουργικοτητα των linux ξεπερνα κατα πολυ τις εφαρμογες σε οικιακους υπολογιστες...Στον τομεα εργασιας μου τρεχουμε παραλληλους κωδικες σε εκατονταδες cpu's. Εκει καταλαβαινεις ποσο ανωτερο συστημα ειναι για βαριες εφαρμογες. Σε οικιακο υπολογιστη εχουν νοημα αν εχεις Α)την βιδα, Β)η υπολογιστη που σερνεται ( Γ)η δεν θελεις να πληρωσεις για τα παραθυρα).
Με μια αναζήτηση στο google η κόντρα στα fora windows vs linux ξεκινά από τότε που γεννηθήκαμε. Άκρη δε θα βγει κυρίως γιατί η πλευρά των linux fanboyz αντιδρά όπως η πλειοψηφία των κουκουέδων αν πεις κακιά κουβέντα για το κόμμα (όχι με κεφαλαίο το κ)![]()
πιο σκληροπυρηνικο μαλλον.Νομίζω, τα είπες όλα μέσα σε δύο γραμμές!!
Το ίδιο ισχύει όμως και για τους win fanboyz... Παραδέχομαι όμως ότι το ποσοστό των linux fanboyz είναι μεγαλύτερο...![]()
Δεν είπε κανείς ότι το linux δεν έχει πλεονεκτήματα έναντι των win. Παρομοίως, όμως, έχει και μειονεκτήματα. Και, επιπλέον, είναι παντελώς άχρηστο για την πλειοψηφία των χρηστών. Ουάου δεν έχει μπλε οθόνες και ιούς, τρομερός λόγος να αλλάξεις λειτουργικό και να χάσεις τις μισές εφαρμογές σου. Ή να κρατήσεις τα windows κρυφά σε ένα partition γι'αυτές, όταν δε σε βλέπουν τα hacker φιλαράκια σου!!11
Όχι, ο λόγος που όλοι προτιμούν windows είναι η ευχρηστία και η συμβατότητα. Ξέρετε τι ποσοστό της αγοράς κατέχει το linux; Δεν πρέπει να ξεπερνάει το 2%. Τα windows είναι κοντά στο 90%. Δε μιλάμε για διαφορά της τάξης του 5% ή 10%, αλλά 88%, οπότε κάτι συμβαίνει. Δε μπορεί όλοι να είναι άσχετοι ή να χρηματίζονται. Και μην ξεχνάμε ότι τo linux είναι δωρεάν. Αν δεν ήταν, δε θα έφτανε ούτε το 0.1% της παγκόσμιας αγοράς.
Τα Win7 είναι το καλύτερο λειτουργικό που έχει βγάλει η MS ποτέ. Συνεχίστε, όμως, να συγκρίνετε τις νεότερες διανομές linux με τα XP, ένα λειτουργικό 15 ετών, που χρειάστηκε 2 service packs και αρκετά χρόνια για να μην είναι τρύπιο μέχρι τον πυρήνα. Μετά πιάστε τα ΜΕ.
Πωλουνται και με linux, ειδικα λαπτοπ εχω δει αρκετα.
Το δικο μου ειχε/εχει ακομα διπλη εγκατασταση λειτουργικου, αλλα το linux που εχει δεν με βολευει ντιπ. (Δεν θυμαμαι και ποια διανομη ειναι). Σκεφτομουν αν γινεται να βαλω αλλο αποπανω, αλλα δεν εχω ιδεα του πως θα λειτουργει ο bootloader μετα, μηπως δεν θα μπορει να μπει πουθενα.
Οποτε οδηγουμαι στο να βαλω αλλο δισκο με linux... η και να το κανω παλι dual γιατι ενα συγκεκριμενο προγραμμα που θελω να εχω "φορητο" δεν ξερω αν θα τρεξει σε wine.
Θενξ για την σινδονη σουπια.
Ξεχνας βεβαια να αναφερεις πως οι περισσοτεροι σερβερ (στους οποιους το 90% των οικιακων υπολογιστων που τρεχουν παραθυρα συνδεεται), τρεχουν λινουξ. Ευτυχως δηλαδη αλλιως δε θα ειχαμε ιντερνετ![]()