• Σας προσκαλούμε όλους στην 3η ΒΟΥΝΙΣΙΑ του moto.gr, η οποία θα πραγματοποιηθεί τo Σάββατο 16/05/2026.

Διαβάστε τις λεπτομέρειες και δηλώστε συμμετοχή ΕΔΩ...

Zudapp ks50

• Συντάκτης Συντάκτης belo
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
καλημέρα
μπράβο για την καλή δουλειά!!!
το στόπ της μανιβέλας είναι η μεγάλη "ροδέλα" που μπαίνει πάνω απο το ελατήριο της μανιβέλας, στην εσωτερική μεριά του αριστερού καπακιού!!
Αν δεν την έχεις βάλει λάθος , τότε ( συνηθισμένο λόγω χρήσης) θα έχει λιώσει η προεξοχή της ροδέλας που σταματάει την μανιβέλα στο άνω σημείο.

ότι θέλεις ρώτα... το τηλ μου το έχεις

Συνημμένα

• 276.jpg
    276.jpg
    109,7 KB · Προβολές: 107
δες και αυτό το διάγραμμα γιατί δεν θυμάμαι ποιο ακριβώς μοτερ φοράς ( 276-286)

Συνημμένα

• 286.jpg
    286.jpg
    104,4 KB · Προβολές: 107
Το 276 μοτέρ εχω. Η φαρδια ροδελα δεν εχει καποιο εξογκομα για στοπ. Το ιδιο βλέπω και στο σχεδιο που μου εχεις δωσει. Η ροδελα φαίνεται στην φωτο που ανεβασα. Βλεπεις κατι διαφορετικο????

στο 276 αν θυμάμαι καλά, το στοπ της ροδέλας είναι απο την μεριά του ελατηρίου!
λυστο και ψαξτο καλά και θα το δείς!
απο εκει σταματάει η μανιβέλα!! αλλά ήταν πολύ συνηθισμένο ( ειδικά στα 276 ) να είναι χαλασμένο το στοπ ...
και το δικό μου τέτοιο στόπ έχει....

• Μου αρέσει
Αντιδράσεις: belo
η μανιβελα δεν ειχε επαναφορα και επρεπε να δω το ελατηριο σε τι φαση ειναι
Προβολή συνημμένου 455240
βγαλαμε την ασφαλεια και τελικα το ελατηριο ειχε βγει απο την θεση του
Προβολή συνημμένου 455241
Προβολή συνημμένου 455242

Για να βοηθησω με φωτο. Ετσι ειναι απο μεσα οπως την βρηκα. Το ελατήριο ειχε φυγει...στοπ δε βλεπω. 2&3 φωτο

δες την φώτο που σου στέλνω... αυτό στο κόκκινο κύκλο που σου έχει σπάσει, επάνω στο καπάκι, είναι το στοπ, που δουλεύει με τις εγκοπές στην εξωτερική μεριά της ροδέλας, που σου την έχω και αυτή κυκλωμένη...
σε μερικές μερες μόλις μπορέσω, θα λύσω το δικο μου, να σου στείλω φώτο, για να σε βοηθήσω....
πάνε γύρω στα 10 χρόνια που το έφτιαξα αυτό, και δεν θυμάμαι ακριβώς την διάταξη..
θα σου στείλω φώτο μόλις μπορέσω...

Συνημμένα

• 92.jpg
    92.jpg
    96,3 KB · Προβολές: 335
Καταλαβα ..κλασικη περίπτωση βλαβης που ελεγε και ο τσακωνας...εχει σπασει...να δω τι πατέντα θα κανω εκει μέχρι να βρω αλλο

τωρα στα τελιωματα εχω μπλεξει με κατι δουλειες και δεν προλαβαινω αλλα σημερα ασχοληθηκα και προχωρησα.
379.jpg
οι βιδες ειναι προσωρινες μεχρι να βρω πεταλουδα και να επισκευασω την κλειδαρια. το ηθελα να κλεισει
380.jpg
καινουριο ρουμπινετο με εσωτερικα φιλτρακια και εβαλα και ενα λαστιχακι στην υπερχυληση του καρμπ
381.jpg
μπηκε και το προστατευτικο του γραναζιου
382.jpg

μπηκε φαναρι αναψαν τα φωτα εκανα την πρωτη μου βολτα ειχε ωραια κυληση. εχω θεματακι στο ξεκινημα μου σβηνει..η δεν μπραγιαζαρει σωστα η εχω υψηλες στροφες θα το δω..οι ταχυτητες μπαινουν κανονικα....αυτο λογικα εχει 3..μια κατω και οι αλλες επανω.
για ολες αυτες τις ρυθμισεις περιμενω τις ντιζες ,,,αναμενω και την σελα...τα φωτα μικρη μεγαλη σκαλα απο διακοπτη ολα οκ..πισω το πορειας οκ αλλα του φρενου θελει ρυθμιση το λαμακι που παταει τον διακοπτη...
384.jpg
386.jpg
385.jpg
387.jpg

εδω ο γιοκας μου καμαρωνει αφου το βολταρε
και η δικη μου αφεντια χαρουμενος σαν παιδακι και εγω

Τελευταία επεξεργασία:
ε καιρος ειναι να τροποποιησεις το nick name σε belo ο ζουνταπακιας.:beer:

ε καιρος ειναι να τροποποιησεις το nick name σε belo ο ζουνταπακιας.:beer:

:lol::lol: το 1ο που ανακατασκευαζω ειναι,,,,, λες να αλλαξω τωρα?? να πω την αλήθεια μου αρεσε η απλοτητα του. εχω λιγη δουλιτσα ακομα διοτι μου κανει νερα στο ξεκινημα ...μηπως θελει δισκους. σε πορεια παιρνει τις ταχυτητες αλλα οταν ξεκιναω δεν μπραγιαζαρει σωστα και σβηνει....

καινουριες σχαρες τσουζουν μεταχειρησμενες τζοκερ και επειδη το μπατζετ πρεπει να μεινει σε χαμηλα επιπεδα ειπα να την συμαζεψω
388.jpg
α
δοκιμες επανω διοτι ηταν στραβη απο τουμπα η υπερβολικα βαρη..μην ξεχναμε οτι ηταν οχηματα για ολες τις δουλειες. ειχε το ρολο φορτηγου αυτοκινητου και πολλα αλλα που παιζει να ξανακαταληξουμε εκει με τις φτωχειες που ερχονται
389.jpg
390.jpg
391.jpg
392.jpg
393.jpg

ας κλεισει και η αλλη πλευρα...μπηκε και το πλαστικο που κανει το ρολο της τσιμουχας
394.jpg
με της δικες του βιδες αφου τις εφτιαξα σε αυτοσχεδιο τορνο με δραπανο και γυαλοχαρτο διοτι ειχαν βιαστει βαναυσα και χωρις σαλιο
395.jpg
και ετσι ειναι απο πανω,,,αυτη η τρυπα να ειχε καποιο εξαρτημα η ετσι ειναι...απο εκει ειχε μπει το ποντικι και ειχε γεμισει σπορια μεσα
396.jpg
τα φωτα μια μου αναβαν και μια οχι τελικα ηθελε γειωση απο το σασι και ολα οκ. οι ντιζες ειναι απο λαθος σημειο περασμενες απλα θα μπουν μια και καλη...
397.jpg

συνεχεια σχαρας...αφου κολησα εκει που βιδωνει επρεπε ναα φτιαξω και το κομματι που ελειπε και ειχε βαλει ο μπαρμπας συρμα
32.jpg
βρηκα ιδιας διαμετρου σωληνα και λυγισμα για να γινει ιδιο με την αλλη πλευρα
400.jpg
401.jpg
και ετοιμο
402.jpg
τροχισμα οσο μπορουσα...
404.jpg
405.jpg
και βουαλα μετα απο πολυ κοπο
403.jpg

Μπράβο Κώστα πολύ σε χαίρομαι.

• Μου αρέσει
Στην ουσία αυτό το χρώμα είναι αντισκωριακό, είναι το χρώμα που βάφουν τις μέγγενες. Πολύ σκληρό χρώμα !

Έχεις χώρο φίλε, εργαλεία και κάνεις τα πάντα, μα προπαντός πιάνουν τα χέρια σου. :beer:

• Μου αρέσει
Σημερα αλλαξα ντιζες (αλλο μηχανακι) . Ρυθμισα σωστα το μπραγιαζ....εφτιαξα σωστα τα φωτα μικρή μεγάλη σκαλα πορειας πισω και το στοπ. Τα φρένα αρχισαν και πατανε σωστα διότι η σκουριές ειχαν βιασει το χώρο που φρεναρει. Εβαλα την σχαρα που πλεον ειναι ισια και σταθερή. ( Την χρειαζοταν γιατί οπτικα γεμισε) Περιμενω σελα απο εβδομαδα μια εξάτμιση διότι αυτη χαλια. Η πατεντα με ατερμονα δεν δουλεψε θα παραγγείλω καινούργιο γραναζακι απο εξω.
Εχει ωραιο βημα και σηκωνει τον τοπο οπου περναει και φυσικά τραβαει τα βλεματα.
Ποιο κατω απο σημερα.
IMG_20241018_201644.jpg
Καθάρισα και το παγκο μου πλεον. Σας χρωσταω λιγες φωτο ακομα παιδια
IMG_20241018_201709.jpg

Μετά από πολύ καιρό που με είχαν περιορίσει η ελιές ήρθε το τελευταίο κομμάτι του puzzle. Κάτω χαμηλά θα μπουν τα νίκελα της σέλας και πίσω το κόκκινο σηματάκι ζούνταπ.
IMG_20241130_190734.jpg
IMG_20241130_190719.jpg

Ψιλοδουλεια που έπρεπε να γίνει.
IMG_20241202_183201.jpg
IMG_20241202_190836.jpg
Αναμένοντας αύριο το κόκκινο σηματακι
IMG_20241202_191123.jpg

Πίσω
Μπλουζα