• Σας προσκαλούμε όλους στην 3η ΒΟΥΝΙΣΙΑ του moto.gr, η οποία θα πραγματοποιηθεί τo Σάββατο 16/05/2026.

Διαβάστε τις λεπτομέρειες και δηλώστε συμμετοχή ΕΔΩ...

Zudapp ks50

• Συντάκτης Συντάκτης belo
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
Το καλύτερο που μπορούσα να κάνω χωρίς να θέλω να ρίξω χρήμα πολύ. Αλλά μιλάμε για πολύ τρίψιμο
IMG_20240928_103636.jpg

ηρθαν και κατι δωρα για να προχωρισω...συν και τα λαστιχα παλαιου τυπου πελματος
331.jpg
332.jpg
μονταραμε και την κιθαρα πεντακαθαρη και με καινουρια φρενα πλεον
333.jpg
δεν αντεξα το εβαλα επανω να δοκιμασω και τον ατερμονα που ευτυχως λειτουεργει..ψηλοσημαζευτηκε το συνεργειο μου απο τα σκορπια πραγματα και μου μενει σελα και να νοικοκυρεψω το μοτερ διοτι ας δουλευει θελει μια περιποιηση και αυτο
334.jpg

λογω πυρκαγιων στην κορινθο μας ειχαν μαντρωσει με επιφυλακη και χρονος λιγοστος. σημερα παλεψα με αργους ρυθμος και καφε τριπλο.
εβαλα και το φρενο αλλα η ντιζα φρενου θα αλλαχτει
335.jpg
λασπωτηρας ποιο διακριτικος απο την κουβερτα που ειχε ο μπαρμπας. τοτε συνήθως εβαζαν μεχρι να ακουμπαει το δρομο. μπηκε ο πισω τροχος και ξαναπατησε στα ποδια του μετα απο 3μηνες
336.jpg
337.jpg
εβαλα και τεποζιτο να το δω πως ειναι
338.jpg

ρωτησα σε ενα καλο καταστημα για την σελα και μου ειπε 200 ευρω...και επειδη το ταμειο ειναι μειον σκεφτηκα να την λυσω μονος μου και να βγαλω αθικτο το καλυμα να το δωσω σε εναν να μου ραψει ενα ιδιο και να το περασω μονος μου. αν ξερεται καποιον που μην να ζηταει νεφρο πειτε μου
339.jpg
εξω τα πλαινα αλουμινενια πιχακια
340.jpg
341.jpg
ετσι κραταει το σημα στην ουρα της σελας
342.jpg
343.jpg
ολα απο την σελα τα μπιμπιλικια
344.jpg
τελικα το εβγαλα αθικτο το καλυμα...ο αφρος ειναι εντελος off
345.jpg
πλεον ξεβρακωτη θα τριφτει και θα βαφτει
346.jpg

η σελα τριμενη βαμενη
347.jpg
και ηρθε η ωρα του μοτερ...δουλευε κανονικα αλλα το καρμπ εσταζε. ηρθε κιτ φλατζες και η πλακα του τσοκ που ελειπε
348.jpg
με ενα απλο ορινγκ το ειχα για τις δοκιμες μου..πεταμα
349.jpg
το εκλεισα και δουλευει με το γκαζι η πλακα το δοκιμασα δεν σταζει πουθενα και επομενως ηρθε η ωρα του μοτερ
350.jpg
εξω η κεφαλη
351.jpg

352.jpg
353.jpg
οι φλατζες ειχαν διαρροή και τα ειχαν κανει χαλια ολα
354.jpg
η φλατζα τελειως ξερη..λογικο..την εβγαλα σε τευχη
356.jpg
και τα κοσμηματα οπως τα λεω εγω....
357.jpg

πολυ τριψιμο λεμε..με κουρασαν οι ψυκτρες..πολυ ταλαιπωρια αλλα τα βλεπεις και ξεκουραζεσαι
358.jpg
359.jpg
ο κυλινδρος να πω δεν ειχε κανενα σημαδι..καθρεπτης ..δεν το περιμενα να πω την αληθεια
360.jpg
σειρα ειχε το καπακι με την μανιβελα ..made germany
361.jpg

καποια στιγμη πρεπει να εκοψε αλυσιδα και το πληγωσε.
362.jpg
και αφου εκλεισα το μοτερ και το εβαλα να λειτουργησει μην εκανα καμια πατατα αχισε ο καθαρισμος του. αλλαξα φλατζα πανω κατω και ελατηρια. δουλεψε ποιο νευρικα και δεν καπνισε σχεδον καθολου και ο ηχος του ποιο αρχοντικος.
363.jpg

Το πιστόνι και ελατήρια φαίνονται καλά, αν χάνουν μαυρίζει το πιστόνι κάτω από τα ελατήρια,

Το υπερβολικό τρίψιμο (να γίνουν καθρέπτης) στις ψήκτρες και μέταλλα κινητήρα δεν κάνει καλό γιατί μειώνεται η ψύξη ( μειωμένη επιφάνεια επαφής με αέρα, για αυτό πολλά Κιτ πχ malossi βγαίνουν με πόρους σαν να έχουν περάσει χοντρή αμμοβολή)

Το πάχος στις κάτω φλάντζες εκτός από συμπίεση αλλάξει και τον χρονισμό των θυρίδων, αλλάζει το ύψος τους,ανοίγουν σε άλλες μοίρες και μεταφέρεται άλλου η ροπή.

Κοίτα πάχος στα ελατήρια,γι αυτό δεν πάθεναν τίποτα!

Το πιστόνι και ελατήρια φαίνονται καλά, αν χάνουν μαυρίζει το πιστόνι κάτω από τα ελατήρια,

Το υπερβολικό τρίψιμο (να γίνουν καθρέπτης) στις ψήκτρες και μέταλλα κινητήρα δεν κάνει καλό γιατί μειώνεται η ψύξη ( μειωμένη επιφάνεια επαφής με αέρα, για αυτό πολλά Κιτ πχ malossi βγαίνουν με πόρους σαν να έχουν περάσει χοντρή αμμοβολή)

Το πάχος στις κάτω φλάντζες εκτός από συμπίεση αλλάξει και τον χρονισμό των θυρίδων, αλλάζει το ύψος τους,ανοίγουν σε άλλες μοίρες και μεταφέρεται άλλου η ροπή.
Αυτο με το τριψιμο δεν το ήξερα. Τα ετριψα με σβουρακι κοκκινο οχι συρμα
Το παχος τις παλιας νομίζω ότι πρέπει να ηταν ποιο χοντρό απο αυτές που εβαλα. Δεν το κοιταξα ομως δουλεύει πολυ καλύτερα. Καλα εκανες και το ανεφερες να το κοιταξω

Κοίτα πάχος στα ελατήρια,γι αυτό δεν πάθεναν τίποτα!

Να ηταν μονο τα ελατήρια? Εδω αντεξε τοσα χρονια παρατημένο. Αλλα μέταλλα τοτε φιλε. Τωρα είναι ολα ανακυκλωμένα

αυτη δεν ελυνε με τιποτα και σακατεμενη
364.jpg
συμαζεμα το καπακι με την μανιβελα
365.jpg
366.jpg
367.jpg
το μοτερ μπηκε επανω και αρχισα να βαζω τα περιφεριακα του...οι ντιζες θα αλλαχτουν προσωρινα εχω τις παλιες για να το δοκιμασω δεν κρατιεμαι:smokin:
368.jpg

369.jpg
370.jpg
μπηκε και το λαμαρινακι και φαινεται ποιο γεματο στο ματι το εργαλειο
371.jpg
ας αδειασω τις βαλβολινες για να βαλω καινουριες...80αρα
373.jpg
το τεποζιτο:D
374.jpg

πριν αφαιρεσω τα λαδια εβαλα ταχυτητα να το περπατησω αλλα μου εσβηνε. η δεν απομονονε σωστα ο συμπλεκτης η ειχε πολυ γκαζι....δεν προλαβα να κανω ρυθμισεις γιατι το αφησα κατι μου ετυχε. παντως με μιση μανιβελια επερνε εμπρος.....και η μανιβελα δεν επρεπε να ειχε καποιο στοπ??? γιατι επεφτε εμπρος..θα την δω οταν μπει και το καπακι του ανεμιστηρα
375.jpg
376.jpg
377.jpg
και οι μερες του πλησιαζουν ας ηρεμησει λιγο...
378.jpg

πριν αφαιρεσω τα λαδια εβαλα ταχυτητα να το περπατησω αλλα μου εσβηνε. η δεν απομονονε σωστα ο συμπλεκτης η ειχε πολυ γκαζι....δεν προλαβα να κανω ρυθμισεις γιατι το αφησα κατι μου ετυχε. παντως με μιση μανιβελια επερνε εμπρος.....και η μανιβελα δεν επρεπε να ειχε καποιο στοπ??? γιατι επεφτε εμπρος..θα την δω οταν μπει και το καπακι του ανεμιστηρα

Προβολή συνημμένου 456489
Ωραία το προχωράς μπράβο!
Τα κλέμενς δεν δείχνουν και τόσο καλά,θεωρώ καλύτερα θα ήταν κόλληση με καλάι και από πάνω θερμοσυστελλόμενο.

Προβολή συνημμένου 456489

Τα εβαλα για να ειναι οσο ποιο μαμα γίνεται. Ετσι τα ειχε με κλεμες. Ακομη και το ηλεκτρικό σχέδιο τα εχει ετσι. Ειδικα του κινητηρα ειναι κοκκαλινη.

H μανιβέλα δεν μπαίνει τυχαία όπου να 'ναι χρειάζεται ''κούρδισμα''
ετσι ώστε να δουλεύει σε συγκεκριμένες γωνίες....

Αυτο λεω και εγω. Κανει την δουλειά της μια χαρα αλλα κατι πρέπει να λειπει γιατί δεν σταματαει και γερνει λιγο εμπρός. Ενα ελατήριο λειπει για να την μαζευει προς το σασι αλλα για εμπρός το ψαχνω. Αν ξέρει κάποιος ας πει την γνωμη του

Πίσω
Μπλουζα