• Σας προσκαλούμε όλους στην 3η ΒΟΥΝΙΣΙΑ του moto.gr, η οποία θα πραγματοποιηθεί τo Σάββατο 16/05/2026.

Διαβάστε τις λεπτομέρειες και δηλώστε συμμετοχή ΕΔΩ...

Γενικό chat για CBF-250

Παιδιά γειά σας! είμαι καινούριος στην παρέα σας (αν και παρακολουθώ το forum εδώ και αρκετό καιρό)
Το δικό μου cbf είναι μαύρο (ναι ναι τελικά δεν υπάρχει άλλο χρώμα)!
Έχω κάνει 700 χιλιόμετρα, και εδώ και δυο μέρες παρατήρησα οτι το μπροστινό μου φρένο "σκούζει". Πρέπει να ανησυχώ??

Αρχικά δημιουργήθηκε από lamia_city
Παιδιά γειά σας! είμαι καινούριος στην παρέα σας (αν και παρακολουθώ το forum εδώ και αρκετό καιρό)
Το δικό μου cbf είναι μαύρο (ναι ναι τελικά δεν υπάρχει άλλο χρώμα)!
Έχω κάνει 700 χιλιόμετρα, και εδώ και δυο μέρες παρατήρησα οτι το μπροστινό μου φρένο "σκούζει". Πρέπει να ανησυχώ??
Καλώς ήρθες!
Σκούζει :confused: :confused: :confused: :confused: :confused: :confused:

Λεωνίδα ταχύτατος!!!
Ναι, όταν το πατάω ακούω ενα θόρυβο(σαν σκούξιμο). Δεν ξέρω πως να τον περιγράψω!

Wellcome :wave2:

Ρίξε λίγο σπρέι λαδιού στην μανέτα του φρένου . Θα είσαι ΟΚ.

Λεωνίδα ταχύτατος!!!
Ναι, όταν το πατάω ακούω ενα θόρυβο(σαν σκούξιμο). Δεν ξέρω πως να τον περιγράψω!
Βγάλε το σκίουρο από τη δαγκάνα :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

Εναλλακτικά μπορείς να κάνεις αυτό που είπε ο Nrgman :wave2:

300 χιλιομετράκια έμειναν για το σέρβις των 1000, εκεί τους το λες και στο φτιαχνουν.

Αν σου πουν για τα φρένα ότι "θα στρώσει μόνο του", ρώτησέ τους "Δεν του αρκούν 1000 χλμ για να στρώσει?". Το λέω γιατι μπορει να πέσεις σε ηλίθιους:beer:

Ευχαριστώ πολύ, είναι το πρώτο μου μηχανάκι και δεν ξέρω και πολλά πράγματα και θεώρησα οτι 700km είναι λίγα για να θέλω αλλαγή για τακάκια (για πρόβλημα στο δισκόφρενο ουτε που θέλω να το σκέφτομια)
Θα περιμένω το service τότε.

Μπορείτε να μου πείτε ποιες είναι οι διαφορές του μοντέλου του '06 και του '07?
Μου φαίνεται το '07 έχει έναν(1) :eyepop: ίππο περισσότερο, αρα 22, ενώ αληθεύει ότι έχει ψυγείο λαδιού και δεν έχει το '06?

Έχω βρει μια μεταχειρισμένη μαύρη(...) του '06 με ελάχιστα χλμ(1500), και έχω δίλημμα, να πάρω αυτήν και να γλυτώσω καμμια 700αρα ευρώ, ή να πάρω καινούρια του '07 στο χρώμα που θέλω(μπλε-ασημί)?

Ευχαριστώ πολύ, είναι το πρώτο μου μηχανάκι και δεν ξέρω και πολλά πράγματα και θεώρησα οτι 700km είναι λίγα για να θέλω αλλαγή για τακάκια (για πρόβλημα στο δισκόφρενο ουτε που θέλω να το σκέφτομια)
Θα περιμένω το service τότε.

Σαφώς και δεν είναι λογικό να θες τακάκια στα 1000. Αλλά αν τους πεις το πρόβλημα θα πρεπει τουλάχιστο να τα λύσουν και να τα ξαναβάλουν μήπως κατι δεν έχει πατήσει καλα. Δε μπορούν να σου πουν θα στρώσουν μόνα τους αφού δεν έστρωσαν μεσα σε 1000 χλμ, κατάλαβες?

Αρχικά δημιουργήθηκε από RideFree
Μπορείτε να μου πείτε ποιες είναι οι διαφορές του μοντέλου του '06 και του '07?
Μου φαίνεται το '07 έχει έναν(1) :eyepop: ίππο περισσότερο, αρα 22, ενώ αληθεύει ότι έχει ψυγείο λαδιού και δεν έχει το '06?

Έχω βρει μια μεταχειρισμένη μαύρη(...) του '06 με ελάχιστα χλμ(1500), και έχω δίλημμα, να πάρω αυτήν και να γλυτώσω καμμια 700αρα ευρώ, ή να πάρω καινούρια του '07 στο χρώμα που θέλω(μπλε-ασημί)?

Σαφώς και του 05 και 06 είχαν ψυγείο λαδιού, μην ακούς βλακείες. Φαντάζεσαι να κατάλαβαν αργότερα ότι τελικά χρειάζεται ψυγείο λαδιού? Αλλωστε σχεδόν όλα -99%- τα αερόψυκτα έχουν ψυγείο λαδιού.

Για τον έναν ίππο το έχω ακούσει, θα ήθελα πολύ να ξέρω τι άλλαξαν και βγήκε ο ίππος. Ισως διαφορετική σε πάχος φλάντζα? :confused:

Αλλη διαφορά είναι τα πλαϊνα πλαστικά και η μαύρη ζάντα

aloha se olous, palious kai kainourgious :beer: :beer:

3anagyrisa anepishma meta apo makra periodo, ka8ws polla alla3ane sth zwh mou.

Twra grafw apo mia foithtikh estia ths frankfurths sth germania, me super high speed syndesh ^^ Gia osous aporoune, spoudazw theoretical mathematics & computer science kai exw ph3ei :P Aytos einai kai o logos pou gia poly kairo den empaina. Twra teleytaia exei pesei to stress kai exw arketo eley8ero xrono (eley8ero einai sxetiko, ka8ws parallhla grafw ergasies kai dinw ma8hmata, kai exw mia ypotrofia na krathsw) kai vriskw ligo xrono na episkeptomai to site.
Motosako den exw edwpera, 8apefte k poly akrivo, alla pas pantou tsampa me tram metro klp :P

Ayta apo mena, akouw dika sas nea :) Posoi exoume ginei telika? Kana ftiagmeno motori? Ly8hkane ta aiwnia probs tou cbf? Kana cbf 06-07 me parapanw ippous? :D

:beer: :wave2:

Τρομερά νέα, το cbf του 07 ανακοινώνει ΕΝΑΝ ίππο περισσότερο!!!

Τα προβλήματα πάντως λύθηκαν.

Καλά είσαι εκεί, κάτσε να μάθεις πολλά πράγματα, και να γίνεις Ο Τρε Ο Πατέντας !!

Καλά να περνάς φίλε μου ! :beer: :beer: :beer:

Επιτέλους ! Κορακιάσαμε να διαμαρτυρόμαστε σε αυτό και σε άλλα topic.

poly provlhmatiko to cbfaki telika... poios na to fantazotane :look:

a nai bytheway, to diko mou to eftia3a (dld to afhsa ston patera mou sthn krhth o opoios to edwse na to ftia3oun) kai kostise 1500 h episkevh :hypnotize (gia osous de 8ymountai toxa dialysei se atyxhma). To odhgw spania vasika, 1-2 mhnes to xrono p eimai katw, alla odhigietai mia xara. Malista zestainei k poly pio grhgora :cool:

Νεόπας

Γειά σε όλους!!

Είμαι νέος οδηγός και γενικά ψιλοάσχετος από θέματα μηχανής. Έχω μία CBF 250 στην εξής κατάσταση. Την αγόρασα από φίλο πέρισυ τέτοια εποχή με 5+ χιλιάδες χλμ και έκτοτε για διάφορους λόγους (απουσία εξωτερικό κ.α.). δεν την έχω κινήσει. Αυτή την στιγμή δεν παίρνει μπρος, ένας φίλος που του είχα αφήσει κλειδια να την ανάβει για να μην πέσει η μπαταρία το αμέλησε, και μάλλον την είχε αφήσει και με το συναγερμο.
Θέλω να ρωτήσω τί κάνω τώρα, παίρνει μπρός με καλώδια όπως τα αυτοκίνητα, πρέπει να αλλάξω μπαταρία κλπ. Επίσης αν και πριν την πάρω είχε γίνει το σέρβις των 6 χιλιάδων, τί πρέπει να κοιτάξω τώρα από μηχανικά, και καμμιά πληροφορία για καλό, αξιόπιστο (και φθηνό αν γίνεται) συνεργείο πρός Ηλιούπολη-Αργυρούπολη όπου μένω, ή και Πειραιά όπου δουλέυω.

Φχαριστώ

Καλωσήλθες.

Ακίνητη μηχανή για ένα χρόνο? :eyepop:

Μπορεί να πάρει μπροστά από μπαταρία αυτοκινητου με καλώδια, αλλά μόνο για επείγουσες περιπτώσεις. Η μπαταρία δεν θα φορτίσει με μια ώρα βόλτα όπως γίνεται συνήθως, αν έχει ξεψυχήσει. Πήγαινέ την σε ένα μαγαζί με μπαταρίες και θα σου την φορτίσουν μάλλον δωρεάν. Αμα δεις ότι μέσα σε 2-3 ξαναπεθάνει, τότε πάρε άλλη μπαταρία.

Μπορείς να λαδώσεις την αλυσίδα (με ειδικό σπρεί) και την ντίζα συμπλέκτη (με WD40 το κάνω εγώ, αλλά καλύτερα είναι να πάρεις πάλι ειδικό σπρέι).

Πολύ πιθανόν αν δεν έχει κουνηθεί καθόλου να χρειάζεται και λάστιχα, γιατί μπορεί να έχουν παραμορφωθεί.

Αλλάζεις οπωσδήποτε λάδια και φίλτρο, ίσως και φίλτρο αέρα.

Δε μπορώ να σκεφτώ τίποτα άλλο προς το παρόν.

Μπορείς απλά όπως λες να το πας σε έναν μάστορα έμπιστο και να τα αφήσεις όλα πάνω του...

Καλές βόλτες και πάντα όρθιος :beer:

Ωραία, ίσως χρειαστεί ένα μικρό σέρβις λοιπον... και πόσο περίπου πάει το μαλλί για όλα αυτά;;;
Δηλαδή λάδια, φίλτρο και φίλτρο αέρα;

Χαιρετώ το πλήθος!
Πήρα και εγώ επιτέλους το CBFακι! '07 μοντέλο μπλε και ειναι :a19:
Δεν έχω όμως εμπειρία από μηχανές(ενα παπι ειχα πριν για ενα καλοκαιρι) και φοβάμαι μην το κουράσω τώρα στο στρώσιμο γιατί μου σβήνει, δεν παίρνει αμέσως μπροστά και τέτοια...
2 ημερών είναι και δεν εχω εντοπίσει προβλήματα που δεν οφείλονται στην ασχετοσύνη μου :D αλλά έχω την εντύπωση ότι δεν μπαίνει η 1η εύκολα όταν είναι ακίνητο στο φανάρι και κατεβάζω από μεγαλύτερες ταχύτητες, συμβαίνει γενικά?
Α για πείτε και καμμια διαδρομή στην Αθήνα για στρώσιμο να ξέρουμε(αφετηρια πατησια)!

Καλώς ήρθες στην παρέα των CBF250 :wave2:
Αν σβήνει μπορεί να φταις εσύ (θα το συνηθίσεις και δε θα σβήνει).
Να το βάζεις μπροστά όταν είναι κρύο με το τσοκ όπως γράφει το manual (δε χρειάζεται γκάζι, μόνο τσοκ... ελπίζω).
Α και να μην έχεις μεγάλες ταχύτητες στο φανάρι, τις κατεβάζεις κατά την επιβράδυνση (δεν είναι παπί λέμε).
Για στρώσιμο δεν πας κανένα Σούνιο :confused:
:wave2:

Πίσω
Μπλουζα