• Σας προσκαλούμε όλους στην 3η ΒΟΥΝΙΣΙΑ του moto.gr, η οποία θα πραγματοποιηθεί τo Σάββατο 16/05/2026.

Διαβάστε τις λεπτομέρειες και δηλώστε συμμετοχή ΕΔΩ...

Γενικη επισκευη μοτερ XT660 λογω σασμαν

Και μετα απο λιγη ωρα οσο περιμενα , το εβαλα μπροστα με κρατημενο τον συμπλεκτη και εκανε εναν ηχο συρσιματος σαν βουητο

Οταν αναφερομαστε στο "κουρεμα" ειναι οταν με την εκαστοτε ταχυτητα δεν προχωραει; Σαν να πατιναρει στην τεταρτη ας πουμε; Γιατι εγω αυτο ενιωσα οταν εγινε το συμβαν, βέβαια μετα δεν ξαναπηρε αλλη ταχύτητα που λογικα σημαινει οτι κατι εσπασε και δεν επιτρεπει στο σασμαν να μετακινηθει

Το ίδιο πράγμα, περίπου.

Εμένα ακούγονταν 2 κλικ πάνω, ένα κάτω όταν προσπαθούσα να βάλω ταχύτητα, αλλά ήταν σαν να έχω νεκρά.

"Κουρεμένο" σημαίνει ότι έχει φάει τα "δόντια" του γραναζιού.

Πάρε μια ιδέα παρακάτω.:cry:

Υπόλειμμα γραναζιού 3ής:

re_IMG_20220306_140949.jpg

Σασμανάκι "κουρεμένο" επιμελώς:

re_IMG_20220312_173428.jpg

Άλλα ενδιαφέροντα πραγματάκια που βρέθηκαν εντός του μοτέρ:

re_IMG_20220312_174417.jpg

Χωρίς να θέλω να σε στενοχωρήσω, αν ήταν φουρκέτα θα σου έδινε σημάδια και πιο μπροστά.

Η αλλαγές χωρίς συμπλέκτη ΑΝ γίνονται σωστά δεν επιβαρύνουν το σασμάν, από την άλλη δεν σου χρειάζονται για καθημερινή χρήση.
Αν κάνεις πατήματα ή θέλεις απλά να μάθεις την τεχνική για να την μεταφέρεις αλλού, ΟΚ.

Καλησπερα σε ολους. Ανοιχτηκε σημερα το δεξι καπακι του μοτερ και για αρχη σπασμενο βρεθηκε το σασμαν, ενα κομματι καρτερ αδιευκρινιστης προελευσης, καποιες ελαχιστες φθορες στα γραναζια τρομπας λαδιου και καμπανας. Το πιο ανησυχιτικο περα απο το καρτερ ειναι οτι η τρομπα δεν γυρναει με ευκολια σε ενα συγκεκριμενο σημειο της περισοτροφης που σημαινει οτι κατι μετεφερε το λαδι προς τα εκει.
Οι δυο λυσεις σε αυτην την τεραστια μαλακια που εκανα, ειναι είτε να το πουλησω για πολυ λιγα λεφτα οπως ειναι σε καποιο συνεργειο/μαντρα και να το κανουν οτι νομιζουν, ειτε να αγορασω ενα μοτερ που εχω βρει με υποτιθεμενα 37.000χιλιομετρα απο gen2 μοντελο. Υπαρχει καποια λογικη για την τσεπη και αξιποιστη λυση που μου διαφευγει; Αμα καταληξω στην αγορα του τζεν 2 μοτερ, θα χρειαστω κι αλλα εξαρτμηατα εκτος απο τον Αισθητηρα Λ; Οι εγκεφαλοι τους ειναι διαφορετικοι ή θα δουλεψει μια χαρα με το gen 1 σασι μου ;

Η νομιμη αλλαγη μοτερ, ειναι μεγαλη διαδικασια;

Τελευταία επεξεργασία:
Πουλά το ,και τραβά γι' αλλά.Το μτχ μοτερ είναι ρίσκο,και μπορεί ναναι βαρελι διχως πατο.

• Μου αρέσει
Αντιδράσεις: kordix
Η νομιμη αλλαγη μοτερ, ειναι μεγαλη διαδικασια;

Η νόμιμη διαδικασία, εφόσον είναι ΙΔΙΟΣ τύπος μοτέρ, είναι: Βγάζεις το ένα από την μοτοσυκλέτα, βάζεις το άλλο στην μοτοσυκλέτα.

Πίσω
Μπλουζα