• Σας προσκαλούμε όλους στην 3η ΒΟΥΝΙΣΙΑ του moto.gr, η οποία θα πραγματοποιηθεί τo Σάββατο 16/05/2026.

Διαβάστε τις λεπτομέρειες και δηλώστε συμμετοχή ΕΔΩ...

Yamaha XSR 125

Εντάχθηκαν
31 Μαρτίου 2010
Πόντοι αντιδράσεων
1.969
Πόντοι
0
Η Yamaha επενδύει δυναμικά πάνω στο κίνημα των neo-retro και στο customizing και επεκτείνει την γκάμα των XSR προς τους μικρότερους κυβισμούς. Έτσι μετά το MT-09 που μεταμορφώθηκε σε XSR 900 και το MT-07 σε XSR 700, ήρθε η σειρά του MT-03 να δώσει τα μηχανικά του μέρη για την δημιουργία του XSR 250/300. Τόσο το 250 όσο και το 300 έχουν τον ίδιο δικύλινδρο, με τη μόνη διαφορά ότι το 250 προορίζεται μόνο για τις Ασιατικές χώρες, όπου η πώληση μοτοσυκλετών άνω των 250 είναι ουσιαστικά απαγορευμένη λόγω εξωφρενικών φόρων. Εμείς στην Ευρώπη θα έχουμε την έκδοση με τα 321 κυβικά και τους 46 ίππους, γνωστή μας κι από το R3.
Πηγή
c0-rw8oucaap5yp.jpg

Τελευταία επεξεργασία:
Για ένα περιεργο λογο μαρεσει η ολη φαση με τα μικρα μοτο απολες τις μαρκες...:D

Αν αυτό είχε ξεκινήσει πριν από καμιά δεκαριά χρόνια, ίσως οι Έλληνες να τα αντιμετωπίζαμε με περισσότερο "σνομπισμό" αλλά σήμερα είναι πιο λογικό να υπάρχει και θετική ανταπόκριση!

και μόνο οτι το φτιάξανε να μοιάζει σαν RD με φτιάχνει!
Αρκεί να είναι κι όταν το δούμε έτσι.

Θα πουλησει σε υπαλληλους barbershop και λοιπους νεορετροσεξουαλ

οι των barbershop που λες θα ειχαν παρει ηδη τα xsr700 και 900.. αντιθετα δεν τα βλεπω πουθενα. τετοιοι τυποι πανε σε bonneville bobber, r ninet κλπ γενικα ακριβα μηχανακια

στο συγκεκριμενο xsr300 βλεπω ενα ομορφο μηχανακι, που ειναι οτι πρεπει να καθημερινη μετακινηση στην πολη

αν και η τιμη του περιμενω να ειναι στα 5800-6000 ευκολα, μιας και το mt-03 με το ιδιο μοτερ ειναι στα 5500

γενικα η κατηγορια 300-400 κυβικων εχει παρει φωτια με πολλα καλα μηχανακια, ktm duke 390, bmw g310r, benelli bn302, z300

Η Yamaha παρουσίασε στην Ταϊλάνδη την μικρότερη σε κυβισμό (και μέγεθος) μοτοσυκλέτα της οικογένειας που ονομάζει “Heritage”.Το νέο XSR 155 βασίζεται στα μηχανικά μέρη του ΜΤ-15. Διαθέτει τον ίδιο υδρόψυκτο, μονοκύλινδρο κινητήρα με τους 19,3 ίππους και τα 1,5km/m ροπής.
Όμως στο XSR 155 η απόσταση από το έδαφος έχει αυξηθεί στα 170mm, το τιμόνι έχει διαφορετικό σχήμα και είναι πιο ψηλά τοποθετημένο, ενώ το κάλυμμα της σέλας έχει την όψη και την αφή alcantara. Μαζί με τις μεταλλικές λεπτομέρειες αντί των πλαστικών στο MT-15 (αύξησαν το βάρος κατά ένα κιλό στα 134kg γεμάτο βενζίνη), το XSR 155 δείχνει στο μάτι πολύ πιο ακριβό και ποιοτικό ως κατασκευή. Στην πραγματικότητα όμως θα είναι φτηνότερο από το αντίστοιχο MT-15 στην ΤαΊλάνδη. Φτηνότερο δεν σημαίνει βέβαια και φτηνό. Το MT-15 είναι από τα ακριβότερα μοτοσυκλετάκια αυτής της κατηγορίας στην Ταϊλάνδη – μιλώντας πάντα με βάση τις οικονομικές δυνατότητες των ανθρώπων της χώρας. Οι Ιάπωνες δημοσιογράφοι είναι απόλυτα σίγουροι πως σύντομα θα ακολουθήσει και το XSR 250 που βασίζεται στο δικύλινδρο MT-25, όμως αυτό θα είναι αποκλειστικά για της ασιατικές αγορές.
Το μόνο που έχει ελπίδες να έρθει και στην Ευρώπη, θα είναι το μεγαλύτερο XSR 350 με βάση τα μηχανικά μέρη των MT-03/R3.

Πηγή

3_2.jpg
1_3.jpg
5_1.jpg
4_1.jpg

Πολύ όμορφο το ασημί χρώμα.
Το μόνο που μου μοιάζει παράξενο είναι η πίσω ζάντα , σαν να είναι πιο μεγάλη από την μπροστινή. Δηλαδή σαν να είναι 18αρα και η μπροστά 17αρα . Έχει μια κλίση η μοτοσικλέτα στο μπροστινό μέρος.
Μπορεί και να κάνω και λάθος.

Πράγματι το ασημί είναι πανέμορφο.

Το κακό με αυτή την κατηγορία είναι ότι το κόστος είναι πολύ κοντά στα μεσαία κυβικά. Από τα 700cc στα 300cc το κόστος αγοράς είναι μόλις 30% μικρότερο, γεγονός που δεν τα κάνει πολύ προσιτά.

Κρατάω αυτό για να εκτιμάμε λίγο καλύτερα τη χώρα μας:
...το 250 προορίζεται μόνο για τις Ασιατικές χώρες, όπου η πώληση μοτοσυκλετών άνω των 250 είναι ουσιαστικά απαγορευμένη λόγω εξωφρενικών φόρων...

Yamaha XSR 125 2021
Απευθύνεται τόσο στους κατόχους διπλώματος A1 όσο και στους οδηγούς αυτοκινήτου που πληρούν τις προϋποθέσεις για να την οδηγήσουν με το δίπλωμα B.

Euro 5 κινητήρας 125cc όμοιας σχεδίασης με αυτόν των R125 και MT-125 αποδίδοντας 15 ίππους με τεχνολογία μεταβλητής λειτουργίας βαλβίδων VVA της Yamaha.

USD 37mm, πλαίσιο τύπου Deltabox. Eλαστικά 110/70-17 και 140/70-17 με ειδική σχεδίαση πέλματος στο ρετρό στυλ του XSR125.
LED φώτα, όργανα τύπου LCD.

Το XSR 125 2021 θα γίνει διαθέσιμο σε 3 χρωματισμούς: Redline, Tech Black και Impact Yellow, ενώ οι παραδόσεις θα ξεκινήσουν την πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου.

yamaha_xsr125_2021_1152021_1.jpg

yamaha_xsr125_2021_1152021_2.jpg

yamaha_xsr125_2021_1152021_3.jpg

2021-Yamaha-XS125-EU-Redline-Action-002-03.jpg

Τελευταία επεξεργασία:
Αν αυτό είχε ξεκινήσει πριν από καμιά δεκαριά χρόνια, ίσως οι Έλληνες να τα αντιμετωπίζαμε με περισσότερο "σνομπισμό" αλλά σήμερα είναι πιο λογικό να υπάρχει και θετική ανταπόκριση!
Οπως εγω που καποτε ελεγα, ''δεν καβαλαω τιποτα κατω απο 1000cc'' τρομαρα μου,που ναξερα.

Οπως εγω που καποτε ελεγα, ''δεν καβαλαω τιποτα κατω απο 1000cc'' τρομαρα μου,που ναξερα.

Καλά και εγώ έλεγα δε καβαλάω τίποτα πάνω από 55 κιλά αλλά δεν ξέρεις πως στα φέρνει η μοίρα

μαρεσει! όμως το 5χίλιαρο είναι fixed

βαλε ενα 500αρικο ακομα και παρε προσφορα το CFMOTO 650MT στα 4790 του 18.
ακου 4290 για 125 κυβικα.
μου φαινεται οτι πρεπει να εμβολιασθουν μαζικα στην γιαμαχα.:lol:

Πίσω
Μπλουζα