• Σας προσκαλούμε όλους στην 3η ΒΟΥΝΙΣΙΑ του moto.gr, η οποία θα πραγματοποιηθεί τo Σάββατο 16/05/2026.

Διαβάστε τις λεπτομέρειες και δηλώστε συμμετοχή ΕΔΩ...

Yamaha WR125R 2026

Δυστυχώς το έθαψε η yamaha με αυτήν την τιμή, όταν πλέον μπορείς να πάρεις το cf moto dual 250 με ένα χιλιάρικο κάτω και το cov 125 με 1500 ευρώ κάτω. Γενικά ώρες ώρες δεν ξέρω πως αποφασίζουν για τις τιμές, μιλάμε για ένα μηχανάκι 125 κυβικά που απευθύνεται σε νέους κυρίως οδηγούς. Γενικά η yamaha ειδικά μου κάνει εντύπωση που παίζει τα 125αρια της σε αυτές τις τιμές ενώ π.χ. για τα α2 π.χ. το mt 03 το έχει σε μια πολύ λογική τιμή κοντά στον ανταγωνισμό των δικύλινδρων α2, βλέπε π.χ. nk 450 και guerilla 450. Κρίμα, καθώς αυτό το μοντέλο θα μπορούσε να βάλει και κόσμο στο χώμα...

Υπάρχει και άλλη ερμηνεία, οτι τα υδρόψυκτα 125ρια των ιαπώνων κοστίζουν απο 4.5k-5.5k, βάση τούτο πήρε την χαμηλότερη τιμή

το dual 250 ανταγωνιστή έχει το voge 300 rally.
Αλλο το ένα άλλο το άλλο, οποιος υποψήφιος αγοραστής δεν αντιλαμβάνεται τις διαφορές ας το ψάξει καλύτερα, αν γνωρίζει τις διαφορές και δεν περισσέυουν ας πάρει ότι επιθυμεί

• Μου αρέσει
Αντιδράσεις: Tsber
Υπάρχει και άλλη ερμηνεία, οτι τα υδρόψυκτα 125ρια των ιαπώνων κοστίζουν απο 4.5k-5.5k, βάση τούτο πήρε την χαμηλότερη τιμή

το dual 250 ανταγωνιστή έχει το voge 300 rally.
Αλλο το ένα άλλο το άλλο, οποιος υποψήφιος αγοραστής δεν αντιλαμβάνεται τις διαφορές ας το ψάξει καλύτερα, αν γνωρίζει τις διαφορές και δεν περισσέυουν ας πάρει ότι επιθυμεί

Θα συμφωνήσω όσον αφορά τη σύγκριση με τα άλλα Ιαπωνικά στα ίδια κυβικά. Ωστόσο, με βάση τι ακριβώς δικαιολογήται το κόστος στα 4.5 με 5.5 χιλιάρικα για μονοκύλινδρο υδρόψυκτο στα 125 κυβικά; Μιλάμε για ένα εισαγωγικό μηχανάκι για νέους οδηγούς, δεν γίνεται σαν εταιρία να το κοστολογεί στα 2.3/3 της τιμής που τιμολογεί υγρόψυκτο δικύλινδρο στα 300 κυβικά (το mt 03 λέω στα 6 χιλιάρικα). Προφανώς και να έχεις τα 4.5 χιλιάρικα δεν θα τα δώσεις για να πάρεις 125άρι το οποίο θα το αλλάξεις μετά από 1-2 χρόνια όταν θα βγάλεις το α2, εκτός αν είσαι τόσο φραγκάτος που δεν σε νοιάζει, αλλά δεν νομίζω ότι η πλειοψηφία των πιτσιρικάδων στους οποίους απευθύνεται το wr125 είναι τόσο άπλες. Για μένα το μηχανάκι θα πάει άπατο τουλάχιστον στις χώρες της ΕΕ με χαμηλά εισοδήματα (αμερική δεν το συζητώ καν δεν πρόκειται να πουλήσει γιατί δεν έχουν τους περιορισμούς στα διπλώματα και άνετα νέος οδηγός εκεί παίρνει xt250 ή xr 150) και πιστεύω εδώ θα είμαστε σε μερικούς μήνες με ένα χρόνο που θα δούμε τα νούμερα των ταξινομήσεων και θα το διαπιστώσουμε.

Ο μόνος λόγος που θεωρητικά δικαιολογείται το κόστος έχει να κάνει με τα euro 5+, αλλά και πάλι είναι πολύ ακριβό για 125 κυβικά μην τρελαθούμε, δηλαδή οι άλλοι που τα βγάζουν χαμηλότερα κορόιδα είναι και μπαίνουν μέσα; Προσωπική μου άποψη μετά από έρευνα που έχω κάνει, στα 125 κυβικά οι Ιάπωνες και όχι μόνο αυτοί, κάνουν την μεγαλύτερη αισχροκέρδια που μπορούν. Είναι μηχανάκια που έτσι κι αλλιώς λόγω του πολύ χαμηλού κυβισμού και τις λειτουργίας τους σε υψηλές στροφές στα 15 άλογα ταβάνι + τη φίμωση από τα euro 5, έχουν πολύ μικρότερη διάρκεια ζωής μοτερικά σε σύγκριση με μηχανές μεγαλύτερου κυβισμού, συνεπώς έχουν σε αυτά και μεγάλο περιθώριο κέρδους εφόσον μπορούν να τα πουλάνε συστηματικά και σε υψηλές τιμές. Βοηθάει και σε αυτό ότι στοχεύουν σε ένα περιορισμένο ηληκιακό κοινό που έτσι κι αλλιώς λόγω κατηγορίας διπλώματος δεν έχει πολλές επιλογές στην επιλογή μοτοσυκλέτας.

Εγώ πάντως αν ήμουν αυτή τη στιγμή πιτσιρικάς και ήθελα τέτοιο μηχανάκι χωρίς δεύτερη σκέψη θα πήγαινα στον κινέζο, πρώτον γιατί έτσι κι αλλιώς τα 125άρια (μιλάμε πάντα για μοτοσυκλέτες, όχι σκούτερ/παπιά) είναι δύσκολο να τα μεταπουλήσεις (ακόμη θυμάμαι ένα cb125f που είχα, αμάν έκανα να το σπρώξω πριν χρόνια και ήταν και σε άριστη κατάσταση με μόλις 5500 χιλιόμετρα πρώτο χέρι και με ένα χρόνο εγγύηση ακόμη) και δεύτερον είναι μηχανάκι που θα το αλλάξεις σύντομα.

Τελευταία επεξεργασία:
Θα συμφωνήσω όσον αφορά τη σύγκριση με τα άλλα Ιαπωνικά στα ίδια κυβικά. Ωστόσο, με βάση τι ακριβώς δικαιολογήται το κόστος στα 4.5 με 5.5 χιλιάρικα για μονοκύλινδρο υδρόψυκτο στα 125 κυβικά; Μιλάμε για ένα εισαγωγικό μηχανάκι για νέους οδηγούς, δεν γίνεται σαν εταιρία να το κοστολογεί στα 2.3/3 της τιμής που τιμολογεί υγρόψυκτο δικύλινδρο στα 300 κυβικά (το mt 03 λέω στα 6 χιλιάρικα). Προφανώς και να έχεις τα 4.5 χιλιάρικα δεν θα τα δώσεις για να πάρεις 125άρι το οποίο θα το αλλάξεις μετά από 1-2 χρόνια όταν θα βγάλεις το α2, εκτός αν είσαι τόσο φραγκάτος που δεν σε νοιάζει, αλλά δεν νομίζω ότι η πλειοψηφία των πιτσιρικάδων στους οποίους απευθύνεται το wr125 είναι τόσο άπλες. Για μένα το μηχανάκι θα πάει άπατο τουλάχιστον στις χώρες της ΕΕ με χαμηλά εισοδήματα (αμερική δεν το συζητώ καν δεν πρόκειται να πουλήσει γιατί δεν έχουν τους περιορισμούς στα διπλώματα και άνετα νέος οδηγός εκεί παίρνει xt250 ή xr 150) και πιστεύω εδώ θα είμαστε σε μερικούς μήνες με ένα χρόνο που θα δούμε τα νούμερα των ταξινομήσεων και θα το διαπιστώσουμε.

Στην ερώτηση γιατί είναι στα 2/3 της τιμής των 250-300cc
γιατί ειναι φουλ size, παρέχει δικάναλο abs και εφάμιλο εξοπλισμό, παρέχει σχεδόν 2/3 αποδοσης παρότι έχει μισά ή λιγότερα κυβικά
Τα 125 δεν είναι μονο για νέους οδηγούς σε εισαγωγική κατηγορία όπως είπες, αλλα και ώριμους, ακόμη και αυτοκινητιστές

Ο μόνος λόγος που θεωρητικά δικαιολογείται το κόστος έχει να κάνει με τα euro 5+, αλλά και πάλι είναι πολύ ακριβό για 125 κυβικά μην τρελαθούμε, δηλαδή οι άλλοι που τα βγάζουν χαμηλότερα κορόιδα είναι και μπαίνουν μέσα; Προσωπική μου άποψη μετά από έρευνα που έχω κάνει, στα 125 κυβικά οι Ιάπωνες και όχι μόνο αυτοί, κάνουν την μεγαλύτερη αισχροκέρδια που μπορούν. Είναι μηχανάκια που έτσι κι αλλιώς λόγω του πολύ χαμηλού κυβισμού και τις λειτουργίας τους σε υψηλές στροφές στα 15 άλογα ταβάνι + τη φίμωση από τα euro 5, έχουν πολύ μικρότερη διάρκεια ζωής μοτερικά σε σύγκριση με μηχανές μεγαλύτερου κυβισμού, συνεπώς έχουν σε αυτά και μεγάλο περιθώριο κέρδους εφόσον μπορούν να τα πουλάνε συστηματικά και σε υψηλές τιμές. Βοηθάει και σε αυτό ότι στοχεύουν σε ένα περιορισμένο ηληκιακό κοινό που έτσι κι αλλιώς λόγω κατηγορίας διπλώματος δεν έχει πολλές επιλογές στην επιλογή μοτοσυκλέτας.

το πρώτης γενιάς wr125r κοστιζε το 2008 4300, το μονο ηλεκτρινικό που είχε πάνω του ήταν η διαχείριση καυσίμου(injection). Στα 4500 σήμερα η αύξηση είναι τίμια αν συγκρίνουμε αντίστοιχα μοντέλα με περισσότερα κυβικά.

Εγώ πάντως αν ήμουν αυτή τη στιγμή πιτσιρικάς και ήθελα τέτοιο μηχανάκι χωρίς δεύτερη σκέψη θα πήγαινα στον κινέζο, πρώτον γιατί έτσι κι αλλιώς τα 125άρια (μιλάμε πάντα για μοτοσυκλέτες, όχι σκούτερ/παπιά) είναι δύσκολο να τα μεταπουλήσεις (ακόμη θυμάμαι ένα cb125f που είχα, αμάν έκανα να το σπρώξω πριν χρόνια και ήταν και σε άριστη κατάσταση με μόλις 5500 χιλιόμετρα πρώτο χέρι και με ένα χρόνο εγγύηση ακόμη) και δεύτερον είναι μηχανάκι που θα το αλλάξεις σύντομα.

είναι δύσκολη υπόθεση μεταπώληση και συγκυριακή σήμερα, σε πολιτες χώρας που έχει χρεοκοπήσει 3 φορές στην σειρά.

Τα 125 και ειδικά το συγκεκριμένο δεν θα το αγοράσουν μονο νέοι 18 ετών αλλά και ώριμο κοινό που είτε θέλει να επιστρέψει, είτε φοβάται λογω οικογενειας τις υψηλές ταχύτητες, ενώ το αβαντάζ του wr125r είναι ο μοτοαλπισμός όπως χαρακτηριζόταν παλιά, εκδρομικό εντουρο με ελάχιστα πάγια έξοδα είτε σε βενζίνες και συντήρηση

Συνεπώς θα το αγοράσει αυτός που έχει εμπειρία ξέρει τι θέλει και πως θα το κάνει.
Παράδειγμα αντι του crf300L στα 6300, αγοράζω το γιαμάχακι και κάνω τις ίδιες χρήσεις στα ίδια τερεν με χαμηλότερες επιδόσεις εξευρενωντας περισσότερο τοπιο λόγω χαμηλότερου ρυθμού πιο πρακτικά πιο εύκολα.

Προσωπική άποψη πάντα γιατί το έχω οδηγήσει το crf300L euro 5 μοντέλο του 24, δεν έχει καμία σχέση στη λειτουργία του με 125άρι, θα σε ταξιδέψει άνετα με 110-120 και σε δρόμο και στο χώμα η ροπή του στα χαμηλά δεν συγκρίνεται με τη ροπή 125αριού. Τώρα εντάξει το λέω αυτό με επιφύλαξη γιατί δεν έχω οδηγήσει το wr125 ούτε το παλιότερο μοντέλο καν, οπότε το πως συμπεριφέρεται η μηχανή στην πράξη πέρα από τα χαρτιά που βλέπουμε είναι άλλη ιστορία και μπορεί όντως να προσφέρει αυτά που λες, αλλά πολύ δύσκολο μου φαίνεται να μπορεί να συγκριθεί με 300άρι ψευτοεντούρο όπως το crf ή το voge. Μακάρι να μπορέσω να το δοκιμάσω κάποια στιγμή το wr και να μου αλλάξει γνώμη, αλλά μέχρι τότε επιφυλάσομαι και μου φαίνονται πολλά τα λεφτά γι αυτά που δυνητικά μπορεί να προσφέρει σε έναν πιο έμπειρο οδηγό και γι αυτό λέω ότι μάλλον προορίζεται για νέους κυρίως.

Πίσω
Μπλουζα