τελικα εβαλες mivv oval και αν ναι εντυπωσεις;

(σόρυ για το κουνημένο λίγο, είχα καιρό να πιάσω dslr στα χέρια μου και είχα ξεχάσει τα βασικά για χαμηλό φωτισμό

)
αφού έκλεισα ένα δίμηνο μαζί με τη νέα εξάτμιση , να γράψω σχετικά :
Ο ήχος είναι όπως περιμενα, χαρακτηριστικός, μπάσος, ξεχωρίζει στις χαμηλές στροφές , χωρίς όμως να γίνεται ενοχλητικός ή πολύ δυνατός.
"Raspy" για όσους γνωρίζουν, δεν είναι δηλαδή.
Απελευθερώνει αυτο το τόσο αγαπημένο "crossplane" χαρακτηριστικό του μοτέρ κ μας αρέσει τόσο πολύ.
Όσοι την έχουν ακούσει , φίλοι με άλλες μηχανές, μου λένε πολύ καλά λόγια ενώ δεν βλέπω αηδιασμένες φάτσες απο πεζούς/περίοικους ,
οτι σπάω μπάλες δηλαδή
Σε σχέση με Akrapovic Carbon Racing , ακούγεται (ευτυχώς) λιγότερo. Σε σχέση με την Τιτανίου ("μελιτζάνα") , ακούγεται πιο πολύ, πάλι ευτυχώς.
Δεν είναι μειωτικό για την Akrapovic αυτό, είναι δεδομένης ποιότητας εξάτμισης. Αλλά είναι αρκετά πνιγμένη για τα χρήματα της και θέλει αλχημείες για
καλό ήχο χωρίς να βγάλεις τελείως τον πνίχτη.
Μέχρι τώρα τη λειτουργώ κανονικά με τους (2) πνίχτες που έχει , κάποια στιγμή θα βγάλω τον πίσω για μια βόλτα , προνόησα και στην εγκατάσταση υπάρχει βίδα και παξιμάδι
για να μπορεί να βγει. Την άκουσα την ημέρα που την έβαζα, ξεφεύγει ο ήχος, γίνεται αρκετά δυνατός πλέον κ δεν μου λέει κάτι αυτό.
Μου αρέσει πολύ ειδικά σε συνθήκες βουνού, σε χαλαρές βόλτες στη πόλη. Ούτε κατα διάνοια επηρεάζει το ταξίδι ή να φέρνει ενοχλητικούς τριγμούς στο μηχανάκι ολόκληρο.
Απο θέμα απόδοσης, είναι σίγουρα καλοδεχούμενη η μείωση βάρους. Με ενδιέφερε να μη χάσω ροπή χαμηλά. Αν έχασε κάτι , δεν γίνεται ιδιαίτερα αντιληπτό.
Μετά το φίλτρο της K&N και την εξάτμιση, παρακολουθώ στενά θέματα θερμοκρασιών κ συμπεριφοράς του μοτέρ. Θα προχωρήσω σε πρόγραμμα τους επόμενους μήνες για να είμαι 100% σίγουρος.
Η αγαπημένη μου γι'αυτό το μηχανάκι μετά απο πολύ έρευνα, είναι η Termignoni Carbon αλλά είναι πάρα πολλά τα λεφτά που ζητάει, ειδικά αν αναλογιστεί κανείς οτι δεν άλλαξε κάτι τρομερό και προσφέρεται πλέον
σχεδόν στα διπλάσια λεφτά απο αυτά που ξεκίνησε.
Στα αρνητικά, έχω δει μια ανάλογη σε άλλο μηχανάκι και το σήμα είχε "ξεβάψει", ίσως απο τον ήλιο ή την θερμότητα. Επίσης, υπάρχουν κάποιες σπάνιες φάσεις που μου
θυμίζει παραπάνω ΧΤ ήχο παρά δικύλινδρο , χωρίς να το λέω μειωτικά για τα ΧΤ.Μονοκυλινδρίζει δηλαδή.
Κ πάλι, καλό ήχο μεν αλλά σαν διαφορετικό απο το αναμενόμενο.
Αυτό βέβαια ξεψαχνίζοντας λεπτομέρειες μετά απο καιρό.
All in all , για 500Ε , είμαι ευχαριστημένος μέχρι τώρα.
ΥΓ η εξάτμιση δεν έχει καταλύτη. Έχω φίλο σε ΚΤΕΟ, μου είπε οτι γενικότερα περνάνε τέτοια μηχανάκια αλλά του χρόνου μάλλον αλλάζουν οι διαδικασίες και τα μηχανήματα για να περνάνε ρύπους
τα μηχανάκια και ίσως να έχουμε ένα θέμα, περιμένει ενημέρωση , ώστε κ εγώ να λάβω τα μέτρα μου. Εννοείται οτι έχω κρατήσει και την στοκ εξάτμιση.