• Σας προσκαλούμε όλους στην 3η ΒΟΥΝΙΣΙΑ του moto.gr, η οποία θα πραγματοποιηθεί τo Σάββατο 16/05/2026.

Διαβάστε τις λεπτομέρειες και δηλώστε συμμετοχή ΕΔΩ...

XT, KLR ή FMX ??

• Συντάκτης Συντάκτης vintra
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
Με τι μπάτζετ πιστεύεις παίρνεις ένα καλό KLR ? 1500 ευρώ ?

Γενικά εκεί κάπου παίζουν, λίγο πάνω-λίγο κάτω.

Προτίμησε γενικά το Μάυρο-Ασημένιο είναι από τα τελευταία της πρώτης γενιάς (σειρά C), τα οποία η Kawasaki για να τα σπρώξει την εποχή που ήταν της μόδας τα motard, τα μετέτρεπαν στην αντιπροσωπεία με WRP ζάντες και εξατμίσεις.

Ψάξε βρες όσο το δυνατόν με λιγότερα χιλιόμετρα και τσέκαρε τον ιδιοκτήτη, αν είναι "αυστραλοπίθηκος" φύγε μακριά, αλλιώς κοιτά ότι θα κοιτούσες σε όλα τα μηχανάκια.
Το μηχανάκι θέλει κάθε 6.000χλμ λάδια και κάθε 20.000 ρύθμιση βαλβίδων.(Αυτή οι περισσότεροι δεν την κάναν, γιατί είναι με καπελώτα και 2 ΕΕΚ, οπότε έχει μια κάποια δουλίτσα για να γίνει).

DRZ φθηνό και καλό μόνο από πολύ γνωστό.
Είναι μοντέλο "βιασμένο κατά συρροήν".
Και γω αυτό έψαχνα, αλλά οι τιμές ήταν "φωτιά".

Το KLX το ψεκαστό που σου λένε τα παιδιά μπορεί να είναι μια καλή λύση, ειδικά αν κάνεις μετάβαση από παπί.

ΧΤΧ χωρίς κλειστό χώρο σε σπίτι και δουλειά εγώ δεν θα έπαιρνα.

Δεν μας είπες και ποσα μπορείς να δώσεις ...

2000 το πολύ

Βαρος, κοστος χρησης, βαρος, πανε οπου θες να τα πας, βαρος και τελος....βαρος.
Klx ψεκαστα εχω δει να πωλουνται και με 2500, αλλα θελει λιγο υπομονη να βρεις σε τετοιες τιμες.

Γενικά εκεί κάπου παίζουν, λίγο πάνω-λίγο κάτω.

Προτίμησε γενικά το Μάυρο-Ασημένιο είναι από τα τελευταία της πρώτης γενιάς (σειρά C), τα οποία η Kawasaki για να τα σπρώξει την εποχή που ήταν της μόδας τα motard, τα μετέτρεπαν στην αντιπροσωπεία με WRP ζάντες και εξατμίσεις.

Ψάξε βρες όσο το δυνατόν με λιγότερα χιλιόμετρα και τσέκαρε τον ιδιοκτήτη, αν είναι "αυστραλοπίθηκος" φύγε μακριά, αλλιώς κοιτά ότι θα κοιτούσες σε όλα τα μηχανάκια.
Το μηχανάκι θέλει κάθε 6.000χλμ λάδια και κάθε 20.000 ρύθμιση βαλβίδων.(Αυτή οι περισσότεροι δεν την κάναν, γιατί είναι με καπελώτα και 2 ΕΕΚ, οπότε έχει μια κάποια δουλίτσα για να γίνει).

DRZ φθηνό και καλό μόνο από πολύ γνωστό.
Είναι μοντέλο "βιασμένο κατά συρροήν".
Και γω αυτό έψαχνα, αλλά οι τιμές ήταν "φωτιά".

Το KLX το ψεκαστό που σου λένε τα παιδιά μπορεί να είναι μια καλή λύση, ειδικά αν κάνεις μετάβαση από παπί.

ΧΤΧ χωρίς κλειστό χώρο σε σπίτι και δουλειά εγώ δεν θα έπαιρνα.

Μάλιστα...ευχαριστώ

Με 2 χιλιάρικα αδερφέ βρες το καλύτερο ΧΤ600 που μπορείς να βρεις,έχει πάρα πολλά και με λιγότερα ,τα ρέστα για πρώτο συμμάζεμα κτλ και βίον ανθόσπαρτον.
Προσωπικά με έσωσε για μια 10τία (2002-2012, μοντέλο 98,το κόκκινο -μαύρο ) σε φάση δύσκολη με τα οικονομικά μου που δεν μπορούσα να συντηρήσω άλλο σπορ μοτοσυκλέτες.Χρήση ίδια πάνω-κάτω με αυτή που θέλεις.

Όχι ότι είναι καλύτερο ή δεν είναι ''καλές'' μηχανές και τα άλλα ,την προσωπική μου εμπειρία μεταφέρω.

To XT600 είναι μια χαρά για καθημερινό μηχανάκι. Το είχα κι εγώ, μετατροπή SM, για 1-2 χρόνια, και έκανε ακριβώς αυτό που έπρεπε να κάνει. Πλαίσιο από τσίχλα, ιπποδύναμη 0, αλλά για "παπί", Αθήνα, διήθηση, πεζοδρόμια, είναι εξαιρετικό. Το προτιμώ εύκολα από 660.

Έτσι,αυτά ακριβώς έκανα μαζί του στην Θεσσαλονίκη.Το καλύτερο παπάκι <3 . Ε στην ανάγκη κάνει και καμιά σουζίτσα,σε συνδυασμό με τον ήχο νιώθεις λίγο γλήγορος.
Να συμπληρώσω πως σήμερα στεναχωριέμαι που δεν του έδειξα αγάπη ,δεν κοίταξα τα λάδια για συμπλήρωμα ούτε 1 φορά ,τα άλλαζα στο περίπου γιατί δεν δούλευε ο μετρητής και πολλές άλλες ιστορίες ανευθυνότητας.
(καρμα ιζ α μπιτς όμως στο θέμα με τα λάδια και τώρα έχω την λαδομάνα,αν θες μην τα κοιτάς :bawl: )

Με 2 χιλιάρικα, και λίγη υπομονή βρίσκεις Strada του 2007-8.....

Αν σε ακούσει κερδισμένος θα βγει. Είναι οτι πιο σύγχρονο μπορεί να βρει στη μεσαία κατηγορία κυβισμού και σε αυτή τη τιμή. Ασθένειες παιδικές που λογικά έχει λύσει ο προηγούμενος ιδιοκτήτης. Ως πρώην κάτοχος Tenere XT660Z που φοράει τον ίδιο ουσιαστικά κινητήρα θεωρώ πως μάλλον το Aprilia είναι συνολικά ποιοτικότερο και καλύτερα στημένο και το βρίσκεις σημαντικά φθηνότερα.

Πάρε κάνα κλε μπιμπελονι με αυτά τα λεφτά κ θα χεις το κεφάλι σου ήσυχο

Αν σε ακούσει κερδισμένος θα βγει. Είναι οτι πιο σύγχρονο μπορεί να βρει στη μεσαία κατηγορία κυβισμού και σε αυτή τη τιμή. Ασθένειες παιδικές που λογικά έχει λύσει ο προηγούμενος ιδιοκτήτης. Ως πρώην κάτοχος Tenere XT660Z που φοράει τον ίδιο ουσιαστικά κινητήρα θεωρώ πως μάλλον το Aprilia είναι συνολικά ποιοτικότερο και καλύτερα στημένο και το βρίσκεις σημαντικά φθηνότερα.

Ετσι ακριβώς! :beer:
Το έχω 10 χρόνια, έχω λύσει τις παιδικές ασθένειες που λες εύκολα και φτηνά, δεν το δίνω λέμε (ο μηχανικός μου μου είχε βρει 3 που έψαχναν τέτοιο...)

Οι απόψεις διίστανται όπως είναι λογικό...απ' την άλλη σκέφτομαι δεν πέρνω ένα παπί που είναι όλα τσάμπα (κατανάλωση,συντήρηση κλπ.) :lol:

πραγματικά δεν ξέρω,έχω κολλήσει

Οι απόψεις διίστανται όπως είναι λογικό...απ' την άλλη σκέφτομαι δεν πέρνω ένα παπί που είναι όλα τσάμπα (κατανάλωση,συντήρηση κλπ.) :lol:

πραγματικά δεν ξέρω,έχω κολλήσει

Έχεις δίκιο, όταν φτάνεις στο παρά πέντε για να αποφασίσεις μια αγορά, είναι πολύ δύσκολο. Τουλάχιστον πέφτουν στο τραπέζι ιδέες και επιλογές που μπορεί να μην είχες σκεφτεί και να σου αρέσουν. Δεν είναι υποχρεωτικό βέβαια αλλά καμιά φορά δε ξέρεις...

ναι αλήθεια είναι αυτό...κοίτα έως τώρα έχω δει XT και KLR το FMX το εχω αποκλείσει δεν κοιτάζω πια

ένα KLR 650 '03 που είδα σήμερα είναι περιποιημένο,με λίγα χιλιόμετρα(41.000) και σοβαρό ιδιοκτήτη(αυτή την εντύπωση μου έδωσε δηλαδή,σε σχέση με κάτι κάγκουρες με XT :lol: )
είναι όμορφο αλλά δεν με τρελαίνει,οικονομικά είμαι τσίμα τσίμα καθότι αυτή την περίοδο είμαι άνεργος(και φοιτητής)

επομένως να πάρω μια μεγάλη που το κυνηγαω τόσα χρόνια και μαζεύω λεφτά(να κάνω και την μούρη μου ας μην κρυβόμαστε) κλπ. ?
ή
να πάρω ένα παπί με λιγότερα χρήματα,λιγότερα έξοδα συντήρησης,λιγότερη κατανάλωση αλλά και λιγότερη ασφάλεια,περιορισμένες δυνατότητες ?

Ιδού η απορία.Προφανώς και είναι κάτι που πρέπει εγώ να το αποφασίσω και να βάλω προτεραιότητες αλλά και μία δεύτερη γνώμη μόνο καλό μπορεί να κάνει

ναι αλήθεια είναι αυτό...κοίτα έως τώρα έχω δει XT και KLR το FMX το εχω αποκλείσει δεν κοιτάζω πια

ένα KLR 650 '03 που είδα σήμερα είναι περιποιημένο,με λίγα χιλιόμετρα(41.000) και σοβαρό ιδιοκτήτη(αυτή την εντύπωση μου έδωσε δηλαδή,σε σχέση με κάτι κάγκουρες με XT :lol: )
είναι όμορφο αλλά δεν με τρελαίνει,οικονομικά είμαι τσίμα τσίμα καθότι αυτή την περίοδο είμαι άνεργος(και φοιτητής)

επομένως να πάρω μια μεγάλη που το κυνηγαω τόσα χρόνια και μαζεύω λεφτά(να κάνω και την μούρη μου ας μην κρυβόμαστε) κλπ. ?
ή
να πάρω ένα παπί με λιγότερα χρήματα,λιγότερα έξοδα συντήρησης,λιγότερη κατανάλωση αλλά και λιγότερη ασφάλεια,περιορισμένες δυνατότητες ?

Ιδού η απορία.Προφανώς και είναι κάτι που πρέπει εγώ να το αποφασίσω και να βάλω προτεραιότητες αλλά και μία δεύτερη γνώμη μόνο καλό μπορεί να κάνει

Η αγορά είναι το εύκολο, αν δε γίνει σήμερα θα γίνει αύριο. Το ερώτημα είναι αν αντέχεις τη συντήρηση. Τα μονοκύλινδρα δεν είναι και τόσο απαιτητικά. Αν μπορείς να το συντηρείς προτιμώ την ασφάλεια μιας μεγαλύτερης μηχανής.

To SUZUKI DR650 πως σου φαίνεται;

ή

Δεν είναι κακό μηχανάκι το klr ειδικά σε σύγκριση με χτ και φμχ.
Αλλά είναι κοντά 20 χρονών, και θα χρειαστεί να ασχοληθείς μαζί του και εσύ αν δεν υπάρχει η οικονομική
άνεση να πηγαίνεις σε συνεργεία, που έτσι κι αλλιώς δεν συμπαθούν τα παλιά μηχανάκια.
Για μόστρα δεν αξίζει τον κόπο μεγαλύτερη ασφάλεια δεν θα το έλεγα, στην πόλη τα παπιά είναι εργαλεία,
εκεί που το χρειάζεσαι είναι αν σκοπεύεις σε εκδρομές διακοπές ταξιδάκια.

Παίρνεις αυτό κόστος παπί κ δεν περνάς απαρατήρητος ποτέ, https://www.car.gr/classifieds/bikes/?fs=1&condition=new&make=290&variant=Athlete+

Τελευταία επεξεργασία:
Φίλε το παπί στην πόλη είναι ότι πρέπει.. Δεν καίει δεν σπάει, δεν ρουφάει ευρώ ακόμα και σε πιθανές αναποδιές, δεν σε βάζει στη πρίζα να κανεις καγκουριές (λέμε τώρα) και άμα πάθει τίποτα τύπου τετελεσται το πετάς και παιρνεις άλλο χωρίς πολλά πολλά.. Αλλά εσύ στο πρώτο ποστ έχεις θέσει ένα ζητούμενο που δεν το υποστηρίζει το παπί.. Ταξιδάκι έστω κοντινο... Δεν κανει..

Αν λοιπόν συμβιβάζεσαι με το μόνο πόλη άσε τα πουλ Μουρ και τα άλλα και κοίτα να πάρεις παπί να κάνεις τη δουλειά σου.. Νέο παιδί είσαι όταν αλλάξουν τα οικονομικά σου θα πάρεις τη μηχανή που θες από καλύτερη αφετηρία..

το θέμα είναι ότι ένα καλό παπί είναι στα ίδια λεφτά με αυτά που κοιτάω...

To SUZUKI DR650 πως σου φαίνεται;

δεν το ξέρω καθόλου..απο τις φωτογραφίες που είδα στο google είναι κουκλί,μοιάζει αρκετά με το DR-Z 450

Παίρνεις αυτό κόστος παπί κ δεν περνάς απαρατήρητος ποτέ, https://www.car.gr/classifieds/bikes/?fs=1&condition=new&make=290&variant=Athlete+

πωπω ασχήμια :lol::lol:

ή

Πας από τα 650 στο παπί ενώ υπάρχουν και τα ενδιάμεσα 250 που αναφέρθηκαν από άλλους. Δεν έχουν κόστος χρήσης των παπιών αλλά είναι πιο οικονομικά από τα 650.
https://www.car.gr/24758339-kawasaki-d-tracker
https://www.car.gr/25038198-kawasaki-d-tracker

Σούπερ είναι αλλά είναι στην Πάτρα :p

Οπότε για 15 μερες θα ειναι καραντινιασμενο και εσυ μαλλον βιαζεσαι..;)

Πίσω
Μπλουζα