• Σας προσκαλούμε όλους στην 3η ΒΟΥΝΙΣΙΑ του moto.gr, η οποία θα πραγματοποιηθεί τo Σάββατο 16/05/2026.

Διαβάστε τις λεπτομέρειες και δηλώστε συμμετοχή ΕΔΩ...

Xt 600 E, συντήρηση

Χαιρετω!!
Ειχα αφησει το ΧΤ εξω 2 μερες με τις βροχες. Εχθες που πηγα να το παρω ενω κρατουσε ρελαντι οταν πηγαινες να δωσεις γκαζι για να ξεκινησεις εσβηνε. Το εχω ξαναπαθει σε αλλο μηχανακι και ειχε περασει νερο στο ντεποζιτο και στα carbs. Υπαρχει τροπος να αδειασω τα carbs στο ΧΤ χωρις να τα βγαλω?

Χαιρετω!!
Ειχα αφησει το ΧΤ εξω 2 μερες με τις βροχες. Εχθες που πηγα να το παρω ενω κρατουσε ρελαντι οταν πηγαινες να δωσεις γκαζι για να ξεκινησεις εσβηνε. Το εχω ξαναπαθει σε αλλο μηχανακι και ειχε περασει νερο στο ντεποζιτο και στα carbs. Υπαρχει τροπος να αδειασω τα carbs στο ΧΤ χωρις να τα βγαλω?
Απο το βιδακι (υπερχείλισης) κάτω
Βγάλε την εισαγωγή αέρα, ρίξε καθαριστικό καρμπ,η εκεί η στο ντεπόζιτο.
Επίσης αν εχεις θεμα στεγανότητας στο ντεπόζιτο αδιασε την όλη,βάλε φρέσκια και 100αρα.
Θα κοίταζα επίσης πίπα/μπουζί για υγρασία

Ευχαριστώ για τις απαντησεις. Τα carbs τα ειχα βγαλει περυσι και τα ειχα καθαρισει αλλα δε θυμαμαι να ειχα δει βιδακι υπερχειλισης. Έχει σιγουρα το 600? Τωρα που νυχτωνει νωρις και τελειωνω και αργα δεν εχω τη δυνατοτητα να κατσω να πολυ ασχοληθω. Δεν ειχα ποτε προβληματα σταγανοτητας στο ΧΤ, δεν ειναι η πρωτη βροχη που τρωει. Θα ξεκινησω με αδειασμα του ντεποζιτου και γεμισμα με 100αρα. Αν ξερετε που βρισκεται η βιδα υπερχείλισης για να μη τη ψαχνω θα το εκτιμουσα. Τωρα πιπα μπουζι αν ειχαν προβλημα νομιζω δε θα επαιρνε καν μπροστα. Αλλα θα τα κοιταξω αν δεν εχουμε αποτελεσματα.

Αυτο το προβλημα με την βροχη το ειχα και εγω παλια στο δικο μου XT600E.
H λυση σε μενα ηταν να φυσαω με αερα την τρυπα που ειναι το μπουζι και την μπουζοπιπα και ολα ΟΚ.
Και μου το εκανε παντα οταν εβρεχε
Το αλλο ειναι να σου βαζει νερο απο την ταπα στο ντεποζιτο , δες το και αυτο.
Τελος ουτε εγω θυμαμαι να εχει βιδα υπερχειλισης , εχουν περασει και χρονια απο τοτε που το ειχα στα χερια μου.
Αν δεν εχει τοτε βγαλε το σωληνακι στην μεση που τα ενωνει ( το 30 στο διαγραμα )

https://www.motorcyclespareparts.eu/yamaha-parts/motorcycles/xt600e-2002/carburetor-350788.aspx

Μηπως ειναι η βιδα 21 στο σχημα κατω κατω δεξια;

Μπορεις να τη δεις και εδω.
Παντως πολυ καλη ιδεα να βγαλω το σωληνακι.
1.jpg

Νομιζω οτι ειναι η βιδα τους αερα αυτη.
Εχουν περασει χρονια που το ειχα ( σκυλος παντος )

Τοσο σκυλος που καθε φορα που θελω να το αλλαξω η λογικη δε με αφηνει.
:beer:

Ξάπλωσέ το με κλειστό ρουμπινέτο να κάνει υπερχείλιση...ούτε εγώ θυμάμαι να έχει βίδα που αδειάζει...

Ξάπλωσέ το με κλειστό ρουμπινέτο να κάνει υπερχείλιση...ούτε εγώ θυμάμαι να έχει βίδα που αδειάζει...

Και θα κανει υπερχειλιση?

Μ'αρεσει ο τροπος που σκεφτεσαι.

Για αυτο γουσταρω το moto.gr!!!!!!!!!!

Αν δεν κάνει να το κάνεις ban 2 ημέρες να βάλει μυαλό!

:lol:

Θα μιλήσω με τους mods.
Σε ευχαριστω πολυ παντως. Ειναι ευκολη λυση και θα το δοκιμασω οταν παω σπιτι.

Προβολή συνημμένου 374891

Νομιζω οτι αυτή είναι η βίδα.
Το ξαπλωμα είναι τεχνική που κάναμε στα 2Τ moto cross /enduro όταν ειχαμε μέρες να τα κινησουμε

Προβολή συνημμένου 374891

αυτή είναι η βίδα υπερχείλισης. Αν δοκιμάσεις να ρυθμίσεις από εκεί το μίγμα θα χάσεις την βενζίνη σου. Η βίδα του μίγματος είναι από κάτω στο κύριο καρμπυλατέρ πάλι αλλά δεν φαίνεται από αυτή την γωνία της φωτογραφίας.

Ενημερωση.

1)Λοιπον η βιδα της φωτογραφιας που ειχα μαρκαρει με κοκκινο ηταν όντως για αδειασμα των καρμπυρατερ. πρεπει να εχει γινει λαθος στο description του parts manual.

2) Αφου αδειασα ολη τη βενζινη απο το ντεποζιτο και τα καρμπυρατερ και την εβαλά σε ενα μπετονι βενζινης με τη λογικη να βρω καπου να τη πεταξω. Κοιταξα μεσα στο αδειο ντεποζιτο με φακο και τι να δω;;;; Το ψηλο καλαμακι του ρουμπινετου ειχε κοπει και ειχε κατσει με τετοιο τροπο που ουσιαστικα μειωνε το ροη της βενζινης. Οποτε γυρισα το ρουμπινετο στη θεση Res για να τραβαει απο το χαμηλο καλαμακι και ξανα εβαλα τη βενζινη μεσα και ΟΛΑ ΚΑΛΑ!! Βεβαια τωρα πρεπει να παω για ρουμπινετο και παλι ζηταω τη γνωμη σας.
Απο οτι βλεπω δεν επισκευαζεται και πρεπει να παω για αλλαγη. Παιρνω καινουριο YAMAHA με κοστος κατι πανω απο 50€, ή aftermarket με 10€; Το μεταχειρισμενο δε συμφερει γιατι πρεπει να αγορασεις και τη φλατζουλα και φτανει να ειναι οριακα πιο φθηνα απο καινουριο.

Το καλο ειναι οτι μαθαμε πως αδειαζουν τα carbs του ΧΤ και οτι δεν μπαινουν νερα στο ντεποζιτο οσο και να βρεχει.

ΥΓ. Χθες γυρισε με γερανο το ΧΤ σπιτι γιατι κοπηκε παλι η ντιζα του συμπλεκτη. Καθε 2 χρονια θελει και μια.:)

Μήπως να έπαιρνες το αφτερ με 10 ε για αν πάρεις τα ανταλλακτικά το να επισκευάσεις το δικό σου? Λογικά θα ταιριάζουν.

Υγ τι γερανό? Τι απόσταση? Τι κόστος?

Πίσω
Μπλουζα