• Σας προσκαλούμε όλους στην 3η ΒΟΥΝΙΣΙΑ του moto.gr, η οποία θα πραγματοποιηθεί τo Σάββατο 16/05/2026.

Διαβάστε τις λεπτομέρειες και δηλώστε συμμετοχή ΕΔΩ...

XJ6 Diversion vs Shiver 750 vs Er6F

• Συντάκτης Συντάκτης akisk19
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
Το 7 ισως ειναι λίγο υπερβολή. Κάτω από 6 θα έλεγα πιο ρεαλιστικά. Αλλά παίζουν ρόλο και οι διαδρομές, 7 έχω πετυχει σε συνθήκες ασχημου μποτιλιαρισματος στην Αθήνα, νορμαλ ειμαι στο 6.5, κατω απο 6 έχω μετρήσει μόνο τον αύγουστο.

• Μου αρέσει
Αντιδράσεις: Tsber
Το 7 ισως ειναι λίγο υπερβολή. Κάτω από 6 θα έλεγα πιο ρεαλιστικά. Αλλά παίζουν ρόλο και οι διαδρομές, 7 έχω πετυχει σε συνθήκες ασχημου μποτιλιαρισματος στην Αθήνα, νορμαλ ειμαι στο 6.5, κατω απο 6 έχω μετρήσει μόνο τον αύγουστο.

Ε τι 6.5 τι 7 αν κανεις μες την πολη 20 χιλιομετρα την ημερα πχ βγαινει 900-1000 ευρω τον χρονο σε βενζινη δεν ξερω μου κακοφαινονται, αν και βεβαια αν πεις οτι ενα v strom καιει 5/100 και αυτο βγαινει κοντα στα 700 κατι ευρω τον χρονο δεν ειναι καμια μεγαλη δοιαφορα

εγώ βλέπω μια μέση δηλωμένη απο κατόχους στα 5,5λτ/100χλμ
https://www.fuelly.com/motorcycle/yamaha/xj6/2013?%3E%C2%AB%3C/a%3E%3C/li%3E%3Cli%3E%3Ca%20href=

Καλα αυτα δεν ειναι Ελλαδα τυπου κεντρο Αθηνα ,επισης εχω διαβασει και σε αλλα ποστ που λενε το ιδιο οτι καιει 7 μπορει και παραπανω μεσα στην πολη ,δυστυχως

Ε τι 6.5 τι 7 αν κανεις μες την πολη 20 χιλιομετρα την ημερα πχ βγαινει 900-1000 ευρω τον χρονο σε βενζινη δεν ξερω μου κακοφαινονται, αν και βεβαια αν πεις οτι ενα v strom καιει 5/100 και αυτο βγαινει κοντα στα 700 κατι ευρω τον χρονο δεν ειναι καμια μεγαλη δοιαφορα

Πρέπει πρωτα να κατασταλάξεις στο τι θες. Γουστο κ καθημερινοτητα σπάνια συνυπάρχουν.

Τα 700 από τα 1000 ευρώ πάντως δεν τα λες μικρή διαφορά. Μικρή είναι όταν θες να κάνεις τη μετάβαση από τα 6.5 στα 5.5, όταν εχεις να διαλέξεις ένα από τα δυο δεν ειναι μικρή.

Τα 5.5 στο 600αρι 4κ θα έβαζα στοιχημα ότι ειναι σε ανοιχτες διαδρομές. Από προσωπική εμπειρία τόσο έχω πετυχει κι εγω με χαλαρες ταχύτητες εκτός πόλης. Α και τον αυγουστο στην Αθήνα που η πόλη ειναι αδεια, τα φαναρια τα πετυχαινεις ολα πράσσινα και γενικά ρολαρει η μηχανη χωρις πολλα σταματα-ξεκινα.

Καλα αυτα δεν ειναι Ελλαδα τυπου κεντρο Αθηνα ,επισης εχω διαβασει και σε αλλα ποστ που λενε το ιδιο οτι καιει 7 μπορει και παραπανω μεσα στην πολη ,δυστυχως

δεν υπάρχει "δυστυχώς"
το δείγμα απο το fuelly που έβαλα αφορά το συγκεκριμένο μοντέλο σε 27 διαφορετικές μοτοσυκλέτες και αναβάτες με οδηγικό στυλ.

¨Οπότε όλα εξαρτιόνται απο το οδηγικό στυλ του αναβάτη, ο γκαζοφονιάς θα φλερτάρει με 7 με όλα (και με το vstrom650 μεσα).
Ο συντηρητικός τα 5.

Το οδηγικό στυλ θα εναλλάσσεται ανάλογα απο τα πεδία.
Πεδία που καταναλώνουμε παραπανω επειδή θα ζητάμε πλήρη περιστροφή του γκαζιού είναι ενα TD, ενας ασφαλής ορεινός επαρχιακός.
Στην πολη και στην μετακίνηση που θα παμε προσεκτικά για την ασφάλεια μας πρωτίστως, μάντεψε θα ακολουθήσουν τα νούμερα κατανάλωσης το προσεκτικό αρα συντηρητικό στυλ οδήγησης.

Συνεπώς και τα πεδία καθορίζουν την κατανάλωση

Αν δε σε καλύπτουν τα νούμερα κατανάλωσης θα πρέπει να φύγεις απο τα 650cc(ανεξαρτήτου κυλινδρισμού) και να πας στα όρια της Α2

• Μου αρέσει
Αντιδράσεις: ptc
Πρέπει πρωτα να κατασταλάξεις στο τι θες. Γουστο κ καθημερινοτητα σπάνια συνυπάρχουν.

Τα 700 από τα 1000 ευρώ πάντως δεν τα λες μικρή διαφορά. Μικρή είναι όταν θες να κάνεις τη μετάβαση από τα 6.5 στα 5.5, όταν εχεις να διαλέξεις ένα από τα δυο δεν ειναι μικρή.

Τα 5.5 στο 600αρι 4κ θα έβαζα στοιχημα ότι ειναι σε ανοιχτες διαδρομές. Από προσωπική εμπειρία τόσο έχω πετυχει κι εγω με χαλαρες ταχύτητες εκτός πόλης. Α και τον αυγουστο στην Αθήνα που η πόλη ειναι αδεια, τα φαναρια τα πετυχαινεις ολα πράσσινα και γενικά ρολαρει η μηχανη χωρις πολλα σταματα-ξεκινα.
Ναι ετσι ειναι η "κ@@λα" που λεμε πληρωνεται , σιγα σιγα βεβαια οι εταιρειες βγαζουν οικονομικους κινητηρες με δυναμη πχ της Yamaha ο CP2

Λογικες τιμες λες καταναλωσης αναφερεις

δεν υπάρχει "δυστυχώς"
Αν δε σε καλύπτουν τα νούμερα κατανάλωσης θα πρέπει να φύγεις απο τα 650cc(ανεξαρτήτου κυλινδρισμού) και να πας στα όρια της Α2
Ναι το επεξεργαζομαι και αυτο τυπου cb 500x

Ποσο καιει το Diversion ρε μαγκες μεσα στην πολη?Μαρεσει και εμενα εμφανισιακα πολυ και τρωω σκαλωμα με τετρακυλινδο ηχο.Και εγω στην ιδια φαση με το παιδι ειμαι δεν το θελω για ταξιδια αλλα για καθημερινο.

εγώ έχω το diversion και 7 λίτρα μέσα στην πόλη δεν είδα ποτε. Μέσα στην πόλη γύρω στα 6 και εκτός πόλης γύρω στα 5. Πήγα πρίν 2 χρόνια Ιταλία διπλός με τριπλέτα και μού έκαψε μέσο όρο 5,5 λίτρα με ταχύτητες γύρω στα 130 μέσο όρο. Το μηχανάκι είναι πάρα πολύ καλό. Έχω κάνει 63.000 χλμ και δεν μου έχει βγάλει απολύτως τίποτα. Τα φρένα είναι μια χαρά και οι ανρτήσεις για τουριστική οδήγηση είναι πολύ καλες. Ξέχασα να ανφέρω ότι είναι χωρίς ABSκαι αγοράστηκε καινούριο το 2009.

Αγόρασα καινούριο το XJ6n το γυμνό, χωρίς ABS το 2014 σε προσφορά στα 6.400.
Το έχω ακόμη, με 30.000 χλμ περίπου, απίστευτα ελαστικό μοτέρ, φρένα που χρήζουν προσοχής (χωρίς ABS), η σέλα θέλει σίγουρα βελτίωση, τέρμα αξιόπιστο μηχανάκι και όμορφο.
Το θέμα που ανέφερες λύνεται με αλλαγή υγρών φρένων και καλή εξαέρωση.
Το δικό μου δεν έχει βγάλει ακόμη τσιμούχες μπροστινού.
Σε μεταχειρισμένο θα άλλαζα και τα λάδια του μπροστινού, λάδια και φίλτρο λαδιού κινητήρα και θα το απολάμβανα.
Δεν βγαίνουν πια τετρακύλινδρα 600...

437544850_10233416538620043_5061207213196505601_n.jpg

εγώ έχω το diversion και 7 λίτρα μέσα στην πόλη δεν είδα ποτε. Μέσα στην πόλη γύρω στα 6 και εκτός πόλης γύρω στα 5. Πήγα πρίν 2 χρόνια Ιταλία διπλός με τριπλέτα και μού έκαψε μέσο όρο 5,5 λίτρα με ταχύτητες γύρω στα 130 μέσο όρο. Το μηχανάκι είναι πάρα πολύ καλό. Έχω κάνει 63.000 χλμ και δεν μου έχει βγάλει απολύτως τίποτα. Τα φρένα είναι μια χαρά και οι ανρτήσεις για τουριστική οδήγηση είναι πολύ καλες. Ξέχασα να ανφέρω ότι είναι χωρίς ABSκαι αγοράστηκε καινούριο το 2009.
Ωραιος ενδιαφερον οσο ναναι το 6 ακουγεται καλυτερα απο το 7 αν το θες και για μεσα στην πολη
Αγόρασα καινούριο το XJ6n το γυμνό, χωρίς ABS το 2014 σε προσφορά στα 6.400.
Το έχω ακόμη, με 30.000 χλμ περίπου, απίστευτα ελαστικό μοτέρ, φρένα που χρήζουν προσοχής (χωρίς ABS), η σέλα θέλει σίγουρα βελτίωση, τέρμα αξιόπιστο μηχανάκι και όμορφο.
Το θέμα που ανέφερες λύνεται με αλλαγή υγρών φρένων και καλή εξαέρωση.
Το δικό μου δεν έχει βγάλει ακόμη τσιμούχες μπροστινού.
Σε μεταχειρισμένο θα άλλαζα και τα λάδια του μπροστινού, λάδια και φίλτρο λαδιού κινητήρα και θα το απολάμβανα.
Δεν βγαίνουν πια τετρακύλινδρα 600...

Προβολή συνημμένου 453692
Εσυ τι καταλωση εχεις μεσα σε πολη?

Ωραιος ενδιαφερον οσο ναναι το 6 ακουγεται καλυτερα απο το 7 αν το θες και για μεσα στην πολη

Εσυ τι καταλωση εχεις μεσα σε πολη?

Δεν με απασχόλησε ποτέ να σου πω την αλήθεια, γύρω στα 4,5-5 υπολογίζω.
Την μεγαλύτερη θα την δεις στην εθνική με τσίτα τα γκάζια.

Ως κάτοχος XJ6 Diversion, θα σου μεταφέρω τη δική μου εμπειρία.

Στα 18.000 χλμ που έχω κάνει, η μέση κατανάλωση είναι 4,7 l/100km, με ελάχιστη 3,9 και μέγιστη 5,9.
Η κίνηση είναι κυρίως σε επαρχιακό δρόμο με ταχύτητες 70-110 km/h, ενώ εντός πόλης δεν κινείται πολύ.

Το μηχανάκι καλύπτει απόλυτα τις δικές μου ανάγκες.
Είναι όμορφο (στα δικά μου μάτια τουλάχιστον), σβέλτο, οικονομικό, άνετο για δύο, ταξιδιάρικο, αρκετά σπορ ώστε να ευχαριστηθείς μια στριφτερή διαδρομή (χωρίς βέβαια να είναι Ducati), έχει ABS και κεντρικό σταντ (απαραίτητα και τα δύο για μένα).
Κάποιοι θα έλεγαν ότι ακούγεται και ωραία (έχει ένα βραχνό σπορ ήχο), αλλά εγώ θα προτιμούσα κάτι πιο διακριτικό.

Στην πόλη κινείται πολύ άνετα, ο κινητήρας είναι ελαστικός και δεν σκορτσάρει ποτέ, το κουμαντάρεις σαν παπί κι ας έχει τα κιλάκια του.
Όμως, λόγω της χαμηλής ταχύτητας, ζεσταίνεται εύκολα (ο ανεμιστήρας δουλεύει συχνά), ενώ ο συμπλέκτης δεν είναι από τους πιο μαλακούς και με τις πολλές αλλαγές ταχυτήτων το αριστερό μου χέρι κουράζεται κάποια στιγμή.
Δεν θα έλεγα επομένως ότι η πόλη είναι το φόρτε του.

Όσον αφορά την αξιοπιστία, ως τώρα δεν μου έχει βγάλει το παραμικρό, αλλά είναι λίγα τα χλμ για να έχω άποψη.
Ψάχνοντας στο διαδίκτυο δεν έχω βρει αναφορές για προβλήματα και ο μηχανικός μου λέει ότι το συγκεκριμένο μοτέρ (από R6 μείον 40 άλογα) δεν έχει θέματα.

Όπως είπα, εγώ δεν θα είχα λόγο να κοιτάξω για κάτι άλλο.
Από όσα μοντέλα ανέφερες ότι σε ενδιαφέρουν, εγώ θα πρότεινα το XJ6.
Ο καθένας όμως έχει διαφορετικές ανάγκες. Με το καλό ό,τι αποφασίσεις.

Τελευταία επεξεργασία:
  • Μου αρέσει
Αντιδράσεις: D3300
Πίσω
Μπλουζα