• Σας προσκαλούμε όλους στην 3η ΒΟΥΝΙΣΙΑ του moto.gr, η οποία θα πραγματοποιηθεί τo Σάββατο 16/05/2026.

Διαβάστε τις λεπτομέρειες και δηλώστε συμμετοχή ΕΔΩ...

Βασικές απορίες γύρω από το CB500X

Και μια και ήμουνα ζεστός έκανα και την αλλαγή στα πίσω τακάκια (πρώτη φορά στα 18.000 ) .
2488.jpg
Μια πρώτη δοκιμή λοιπόν τα FERODO Platinum - οικονομικά και να δούμε πως θα πάμε

Ο Haynes λέει να βγάλουμε τον αισθητήρα του ABS (μάλλον για την προστασία του ?? )
2489.jpg

και μετά αφού χαλαρώσουμε τον πείρο που συγκρατεί τα τακάκια ξεβιδώνουμε την ΜΙΑ βίδα της δαγκάνας

24810.jpg

Η δαγκάνα ανασηκώνεται

24811.jpg

Βγάζουμε τον πείρο και τραβάμε έξω τα τακάκια ...

24812.jpg

Ίσως αντέχανε 1.000 km ακόμη ...

24813.jpg

Καθαρίσαμε το έμβολο

24814.jpg

Και η στάθμη των υγρών πρίν

24815.jpg

και αφου μπήκε το έμβολο μέσα

24817.jpg

Το έμβολο μέσα . ΔΕΝ χρειάστηκε περισσότερο τα τακάκια μπήκαν ΠΟΛΥ άνετα

24816.jpg

Η Στάθμη Λαδιού μετά απο 2,6 λίτρα ( και αφου γέμισε το φίλτρο )

24818.jpg

με άλλα 100 ml φτάσαμε στη τελειότητα

8243.jpg

Κάνε μια χάρη στον εαυτό σου και το μηχανάκι σου και μην ξανακάνεις αλλαγή όσο το μηχανάκι είναι ζεστό.

Α και πάρε ένα πιο ενδεδειγμένο δοχείο συλλογής λαδιών.
Αυτά τα μπιτονια τα κομμένα καλά ήταν για τίποτα χτεξακοσα εποχής τζιν και τσοκαρου.
Παθων.

Νομίζω ότι τα Λάδια πρέπει να αλλάζονται ΖΕΣΤΑ ...

Έχεις καμιά ιδέα για το που έχει ποικιλία απο δοχεία συλλογής λαδιού - γιατι χρειάζομαι ένα ιδιαίτερο ...

Είναι λάθος το ζεστα.
Αφενός γιατι μπορεί να μας κάψουν, αφετέρου γιατί μπορεί να γίνει ζημιά σε κάποιο σπείρωμα κλπ
Τα γιαμαχα πχ, είναι μνημειώδη για τα βουτυρενια κράματα που κλωτσανε στα σπειρώματα με το κοίταγμα.

Όσο για δοχείο,εγώ έχω δύο δεκαλιτρα τέτοιου τύπου και κάνω μια χαρά τη δουλειά μου

TANK RACETECH-700x700.jpg

Υπάρχει όμως και σε τέτοιο στυλ

dohio-silogis-ladiou-8-litra.jpg

Τα βρίσκεις παντού και σε κάθε μέγεθος.

Τελευταία επεξεργασία:
Είναι λάθος το ζεστά;Άνθρωπε μου πήγαινε κάνα γήπεδο καλύτερα.

Το manual της Yamaha και σε κάποια Honda που έχω δει λένε για ζεστά λάδια (θερμοκρασία λειτουργίας), όσο για το δοχείο έχω το δεύτερο και είναι μια βλακεία και μισή, όταν αδειάζεις το λάδι τα κάνεις όλα κολος. Το κομμένο μπουκάλι δουλεύει καλύτερα

Κι εγω το δευτερο (το μαυρο) έχω και τελικά δεν ειναι τόσο πρακτικό. Κατά τη μετάγγιση σε δοχείο κάτι θα χυθεί απέξω.
Το κομμένο μπιτόνι δείχνει πιο ιδανικό, αρκεί να χωράει μεγαλύτερη ποσότητα από αυτή που θα στραγγιστεί.

Το κλειστό δοχείο προσφέρει το πλεονέκτημα ότι μπορείς να κρατήσεις τα λάδια σε αυτό μέχρι να τα πετάξεις και φυσικά να τα μεταγγίσεις χωρίς να χυθεί σταγόνα.

Ξεβιδώνω την τάπα του λαδιού

Και γίνεται της @ουτάνας ...

Το λάδι πετάγεται με φοβερή πίεση ΟΡΙΖΟΝΤΙΑ , το δοχείο δεν μπορεί να μπει στην καταλληλη θέση ( εμποδίζει το κεντρικό σταντ ) , το λάδι τρέχει παντού ,

Ζήλεψε κι αυτό την δόξα της Piaggio στα σκούτερ της. Μια τεράστια τάπα για κλειδί 24mm, που ΕΜΠΟΔΙΖΕΙ το κεντρικό σταντ να κάνεις οτιδήποτε, το λάδι τρέχοντας γλύφει το σταντ και τρέχει ΠΑΝΤΟΥ, ΚΑΙ στα περισσότερα μοντέλα περνάει μπροστά της ΚΑΙ η σωλήνα της εξάτμισης να μην μπορείς να βάλεις καρύδι-καστάνια.

Μπράβο Honda, βρήκες να αντιγράψεις καλές συνήθειες κι εσύ.

Το κλειστό δοχείο προσφέρει το πλεονέκτημα ότι μπορείς να κρατήσεις τα λάδια σε αυτό μέχρι να τα πετάξεις και φυσικά να τα μεταγγίσεις χωρίς να χυθεί σταγόνα.

το κλειστό δοχείο μπορεί εύκολα απο την κεντρική του ταπα να μεταγγίσει στα άδεια μονοκιλα κουτιά που άλλαξες για να πάνε σε βενζινάδικο που περισυλλέγει

Το manual της Yamaha και σε κάποια Honda που έχω δει λένε για ζεστά λάδια (θερμοκρασία λειτουργίας), όσο για το δοχείο έχω το δεύτερο και είναι μια βλακεία και μισή, όταν αδειάζεις το λάδι τα κάνεις όλα κολος. Το κομμένο μπουκάλι δουλεύει καλύτερα

το μηχανάκι απο κρύο χρειάζεται να το βάλεις μπροστά 1-2 λεπτά να κάνουν μια περιστροφή στο μοτέρ και μετά είναι έτοιμα για αφαίρεση

Από περιέργεια έψαξα να δώ τι λ3ει η honda για το cb-1

Screenshot_20240728_180229_cn.wps.moffice_i18n.jpg

Νομίζω ότι τα Λάδια πρέπει να αλλάζονται ΖΕΣΤΑ ...

Έχεις καμιά ιδέα για το που έχει ποικιλία απο δοχεία συλλογής λαδιού - γιατι χρειάζομαι ένα ιδιαίτερο ...

Δεν θα αμφισβητεις τους ειδικους...Δεν ξερεις εσυ
Και τα μανιουαλ μαλακιες λενε
Ιδανικα πρεπει να ειναι στο ψυγειο το μηχανακι πριν αλλαξεις λαδια

Παλικάρια μου το "ζεστά" είναι πολύ σχετικό.
Προφανώς και δε θα αλλάξουμε λάδια στα καπάκια μετά από βόλτα που το λάδι είναι καυτό.

Η καλύτερη περιγραφή σχετικά με τη διαδικασία είναι η παρακατω:

το μηχανάκι απο κρύο χρειάζεται να το βάλεις μπροστά 1-2 λεπτά να κάνουν μια περιστροφή στο μοτέρ και μετά είναι έτοιμα για αφαίρεση

Καλά το "προφανώς", άμα είσαι ανιωθος πάει περίπατο.
Ο καλοθελητης δεν έδωσε καν σημασία στο σχόλιο για τα σπειρώματα. Δεν πειράζει γιατί τόσο του κόβει.
κάπως πρέπει να ζήσουν και τα συνεργεία.

Το νου σας :evil:

Ψηφίζω κομμένο μπουκάλι κι εγω. Αρκεί να είναι κάπως μπαμπάτσικο να χωράει πράμα μέσα.Προσωπικά την εχω βρεί καλα με τα μπετονάκια που παίρνει με απιονισμένο νερό η κυρά για το σίδερο κτλ. Κόβω τρούπα και δουλεύω με αυτά και αλλάζω όποτε μαλακώνει το πλαστικό. Τα παίρνω μετά αδειαζω σε μεγάλο μπετόνι εκεί που μαζεύω και όταν τιγκάρω τα πάω για άδειασμα σε ανακύκλωση καμμένων λαδιών (έχει σε ολα τα βενζινάδικα αρκεί να σε ψιλοξέρουν). Ελπίζω ολοι να τα πηγαινετε εκει που πρέπει τα παλιά λάδια και όχι σε υπονόμους.

Πίσω
Μπλουζα