• Σας προσκαλούμε όλους στην 3η ΒΟΥΝΙΣΙΑ του moto.gr, η οποία θα πραγματοποιηθεί τo Σάββατο 16/05/2026.

Διαβάστε τις λεπτομέρειες και δηλώστε συμμετοχή ΕΔΩ...

Τέρμα το κάπνισμα

endopandou

σκαουντερ πορνοσταρ
Εντάχθηκαν
6 Σεπτεμβρίου 2012
Πόντοι αντιδράσεων
292
Πόντοι
0
Απο την προηγούμενη Τρίτη.
Οχι πολλές συνέπειες, να κάτι μικροπράγματα όπως μια συνεχή ναυτία, το ότι σκοτώνω άνθρωπο, σκύλο, ότι να 'ναι...
Τρέμουν τα πάντα πάνω μου, όχι πολύ σαν δικύλινδρο ντούπου-ντούπου, κάτι σαν υψίσυχνους τετρακύλινδρου μου κάνει.
Δεν είναι τίποτα ίδιο, όλα παράξενα μου φαίνονται, απο το πληκτρολόγιο ως τα σκριπ της μοτό.
Απίστευτο σύνδρομο στέρησης, κανονική αρρώστια.
:a37:

Υπομονή, επιμονή & η λύτρωση θα έρθει & τότε θα γνωρίσεις ένα άλλο άνθρωπο!

Απο την προηγούμενη Τρίτη.
Οχι πολλές συνέπειες, να κάτι μικροπράγματα όπως μια συνεχή ναυτία, το ότι σκοτώνω άνθρωπο, σκύλο, ότι να 'ναι...
Τρέμουν τα πάντα πάνω μου, όχι πολύ σαν δικύλινδρο ντούπου-ντούπου, κάτι σαν υψίσυχνους τετρακύλινδρου μου κάνει.
Δεν είναι τίποτα ίδιο, όλα παράξενα μου φαίνονται, απο το πληκτρολόγιο ως τα σκριπ της μοτό.
Απίστευτο σύνδρομο στέρησης, κανονική αρρώστια.
:a37:

Δικαίως τα νέα εγχειρίδια ιατρικής στις ναρκωτικές ουσίες συμπεριλαμβάνουν πλέον και τη νικοτίνη... Μπορεί τώρα να βιώνεις ένα απίστευτο σύνδρομο στέρησης και κανονική αρρώστια,αλλά να είσαι σίγουρος πως μετά θα βιώνεις ένα απίστευτο αίσθημα ελευθερίας, ευεξίας και υγείας...:a013:

κάνε υπομονή..
σε καμιά βδομάδα θα το ξαναρχίσεις :lol:

Δεν ξέρω πόσα χρόνια και πόσα τσιγάρα την ημέρα κάπνιζες, αλλά μπράβο και καλό κουράγιο. Εγώ δε θέλω να σε απογοητεύσω, αλλά πέντε χρόνια "καθαρός" (με κανένα τσιγάρο στις γιορτές ή τις διακοπές) και μου λείπει ακόμα, ιδιαίτερα η αίσθηση της πρώτης τζούρας την οποία ως... απεξαρτημένος πλέον δεν έχω πια όταν κάνω τσιγάρο, αλλά τη θυμάμαι ακόμα πολύ καλά: Αυτό το "Ααααχχχχ, στανιάραμε" όταν γέμιζες καρκίνο τα πνευμόνια σου, ειδικά όταν συνοδευόταν από καφεδάκι.

Για εμένα το πρώτο δίμηνο-τρίμηνο ήταν το πιο δύσκολο, μετά παλευόταν. Αν δεις ότι δεν τα βγάζεις πέρα υπάρχει και το ηλεκτρονικό τσιγάρο, αλλά δική άποψη είναι ότι καλύτερα να το κόψεις μαχαίρι παρά να ψάξεις για υποκατάστατα.

Για να εμπνευστείς, υπάρχει μια ιστορία για τον Κολοκοτρώνη και το πώς έκοψε το κάπνισμα την οποία μεταφέρω όπως τη βρήκα σε κάποια ιστοσελίδα.

"Στη διάρκεια της ναυτικής δράσεως του Κολοκοτρώνη σημειώνεται και ένα εύθυμο περιστατικό. Πως σταμάτησε το κάπνισμα. Όταν λείπεις ταξίδι στερείσαι τόσο πολλά πράγματα που οι στεριανοί δύσκολα μπορούν να πιστέψουν. Αυτό το ξέρουν πολύ καλά μόνο όσοι έχουν πολλά χρόνια στη θάλασσα, ειδικά μάλιστα στα «ξιφιόπλοια», όπως ο συγγραφέας του παρόντος άρθρου. Ο γενναίος ναυτικός της ιστορίας μας, έμεινε από καπνό. Έχοντας έντονη επιθυμία να καπνίσει, έξυσε ότι είχε απομείνει στην πίπα του, «έστριψε» τσιγάρο και προσπάθησε να το καπνίσει. Δεν καπνιζότανε όμως. Τον γέμισε αηδία. Αγανάκτησε με τον ίδιο του τον εαυτό. Πέταξε όχι μόνο το τσιγάρο αλλά και την πίπα, όλα τα σύνεργα του καπνίσματος και είπε απευθυνόμενος στον εαυτό του: «Όρσε μωρέ άνθρωπος που θέλει να λευθερώσει τον τόπο του και δε μπορεί να λευτερωθεί ο ίδιος από ένα κακό συνήθιο. Θε μου, συχώρεσε με». Από τότε δεν ξανακάπνισε ποτέ του."

οχι μην το κοψεις

εμεις απο που θα κανουμε τρακα??

εκλεισα μηνα "καθαρος" και ειμαι μια χαρα, νιωθω γενικα πολυ καλυτερα. Συνεπειες δεν ειχα τοσο εντονες οσο εσυ, 33 ειμαι καπνιζα απο τα 16 περιπου 10-15 τσιγαρα την μερα.
Δεν βρεθηκε κανενας ρε γμτ να μου ριξει ενα χερι ξυλο που το αρχισα τοσο νωρις...:(

Μέτριος καπνιστής θα έλεγα με Μ.Ο. 12 άντε 15 τσιγάρα την ημέρα αλλά για πολλά χρόνια (αυτό είναι το κλειδί). Μόνο όταν έπαιζα μπιλιάρδο κάπνιζα παραπάνω και σε καμιά βραδινή έξοδο.
Οταν καμιά φορά ήμουν κρυωμένος δεν κάπνιζα για κανα 3άρι μέρες χωρίς να τραβάω ζόρι αφού απο μόνο του δεν κατέβαινε αλλά τελικά πρόκειται για εντελώς διαφορετικές καταστάσεις.
Αν λοιπόν εγώ τραβάω τόσα ζόρια δεν θέλω καν να σκεφτώ τι περνάνε όσοι φανατικοί καπνιστές το κόβουν.

Don't worry man. Την πρώτη φορά είναι πάντα πιο δύσκολο. :bawl:

οχι μην το κοψεις

εμεις απο που θα κανουμε τρακα??

Τώρα που το λες το μόνο θετικό ως τώρα, αφού το θέμα υγεία θα φανεί μελλοντικά, είναι πως δεν νιώθω πια Μαλάκας αιμοδότης αφού πλέον τα περίπτερα τα προσπερνάω. ;)

βάστα να μας δώσεις και μας κουράγιο....

έρχεται η σειρά μου σιγά σιγα.....

Η νικοτίνη συγκαταλέγεται στις ισχυρές εξαρτησιογόνες ουσίες. Συνεπεία της διακοπής της, τα γνωστά στερητικά συμπτώματα, τα οποία διαφέρουν από άτομο σε άτομο. Ορισμένες εκδηλώσεις μετά τη διακοπή του καπνίσματος είναι η ευερεθιστότητα-νευρικότητα (διαρκεί περίπου 2 εβδομάδες), αϋπνία ή υπνηλία, έντονη επιθυμία για κάπνισμα, ζάλη (διαρκεί ένα 24ωρο), βήχας-πτύελα (ανάλογα), κόπωση, διάφορα φυσικά συμπτώματα π.χ πονοκέφαλος, τρόμος, εφίδρωση και άλλα πολλά. Δεν παρουσιάζονται όλα σε όλους.
'Οσο για τη ναυτία που αναφέρεις παρατηρείται σε πρωτάρηδες καπνιστές λόγω της σύσπασης του γαστρεντερικού σωλήνα που προκαλεί η νικοτίνη. Άρα στην περίπτωσή σου, είναι απλά στο μυαλό σου. Α! Και τα συγχαρητήριά μου για τη προσπάθειά σου! :a013: Άσε τον οργανισμό σου να κάνει τις διεργασίες που πρέπει. Εσύ απλά να τιθασεύσεις το μυαλό. Keep going! :beer:

Ξεκίνα γυμναστική αν δ έχεις ήδη ξεκινήσει.
Θα σε βοηθήσει παρα μα πάρα΄πολυ!!!!:wave2:

Εγώ φίλε μου είμαι 3 μήνες άκαπνος. Ούτε τζούρα, ούτε τσίχλες, ούτε επιθέματα, ούτε ακόμα ακόμα να το πω στο περίγυρό μου, τίποτα. Μετά από 25 χρόνια τσιγάρο και ενώ έφτασα κοντά στα 2 πακέτα, είπα ΤΕΛΟΣ. Ακόμα και με τα + 10 κιλά που πήρα λέω ότι είμαι ευτυχής που το έκοψα.

Θα σου πρότεινα να προσέξεις τα εξής :

1. Μαχαίρι. Ούτε τζούρα πια, ούτε λόγια πολλά πολλά .. αλλά μόνο να τηρήσεις την απόφασή σου και μην κάνεις ούτε ένα βήμα πίσω.

2. Κάθε ημέρα θα αισθάνεσαι περήφανος για τον αγώνα σου και ας μην σε επιβραβεύει κανένας για αυτό, αρκεί που θα το νιώθεις και που θα σε ενθουσιάζει.

3. Οι σκέψεις, τα προβλήματα, το άγχος .. όλα μαζί θα σε τρελάνουν για να ανάψεις ένα τσιγάρο. Είναι το ψεύτικο παιχνίδι του μυαλού και της συνήθειας. Βάλε την λογική σου και προσπάθειά σου πάνω από τον πειρασμό και προσπέρασέ τα. Διαρκούν μόνο λίγα λεπτά αυτά τα βασανιστήρια αλλά περνούν.

4. Παρατήρησε ή ακόμα και εστίασε στην σημαντική βελτίωση που θα συμβεί στην καθημερινότητά σου. Η διακοπή καπνίσματος είναι ένα δώρο ζωής. Σϋντομα θα αναπνέεις καλύτερα, θα ξεβρομίσεις, θα κοιμάσαι καλύτερα, θα γεύεσαι την τροφή, θα μυρίζεις πιο καλά, κλπ κλπ. Θα γεμίσεις σημαντικά οφέλη που είναι πολύτιμο αντάλλαγμα.

5. Διάβασε τα πάντα για την διακοπή καπνίσματος. Θα διαπιστώσεις ότι είσαι στο κλασικό story και ότι τελικά ήταν τόσο εύκολο που θα απορείς γιατί δεν το είχες κάνει πιο νωρίς.

Καλή δύναμη σου εύχομαι και σε όλους τους καπνιστές να το κόψουν σύντομα.

Το επομενο θρεντ θα ειναι:

"Ξεκινησα δίαιτα"...

Τυφλα να 'χει το κοσμοπολιταν...

Το επομενο θρεντ θα ειναι: "Ξεκινησα δίαιτα"... Τυφλα να 'χει το κοσμοπολιταν...
Eγώ λέω να βάλουμε ένα ποτάκι, ν' ανάψουμε μια πίπα (ή ένα τσιγάρο βρε αδερφε) και να το συζητήσουμε... :smokin:

Πίσω
Μπλουζα