• Σας προσκαλούμε όλους στην 3η ΒΟΥΝΙΣΙΑ του moto.gr, η οποία θα πραγματοποιηθεί τo Σάββατο 16/05/2026.

Διαβάστε τις λεπτομέρειες και δηλώστε συμμετοχή ΕΔΩ...

Συστάσεις κ.λπ για το KOVE μου

Στο εμπόριο υπάρχουν διάφορες ποδιές προστασίας σε πλαστικό ή αλουμίνιο,κάποιες αντικαθιστούν εντελώς την εργοστασιακή και κάποιες μπαίνουν πρόσθετες στο κάτω μέρος ........

MZ είναι εκείνο το μηχανάκι στό βάθος;;;;;;

Μπα,παπί μοιάζει,συγκρατήσου ρετρολάγνε!

πως θα βαψεις μαυρο το αλουμινιο και δεν θα φυγει το χρωμα στην πρωτη βολτα απο τις πετρες?

Δεν ξέρω,το παιδί που την έφτιαξε θα ρωτήσει έναν συνεργάτη του για να πάρει τιμή ηλεκτροστατικής βαφής Λες ότι δεν θα αντέξει ε;
Μπορεί να το βάψω μόνος μου με αστάρι και σπρέι θερμοκρασιών που είναι αρκετά ανθεκτικό χρώμα και μια φορά στο τόσο να το φρεσκάρω.
Μπορεί απλά να την τρίψω για να φύγει η γυαλάδα και να την αφήσω έτσι.
Γενικά δεν με πολύ ενδιαφέρει η εμφάνιση στο συγκεκριμένο σημείο,ο σκοπός της είναι άλλος ;)

Μπα,παπί μοιάζει,συγκρατήσου ρετρολάγνε!
Απ'ότι φαίνεται η GLXάρα του κουνιάδου έκλεψε την παράσταση :lol:

δεν ειμαι ειδημων αλλα δεν εχω δει αλουμινιο να αντεχει πετρες στο χρωμα. θα γινει χειροτερο απο το να ειναι απλως ασημι. εγω θα το ετριβα μονο. https://www.youtube.com/watch?v=hBj4WpjwRuI
https://www.youtube.com/watch?v=LT0ryOAwpBI

Θα το αφήσω προς το παρόν έτσι και θα το ξαναδώ.

Στο εμπόριο υπάρχουν διάφορες ποδιές προστασίας σε πλαστικό ή αλουμίνιο,κάποιες αντικαθιστούν εντελώς την εργοστασιακή και κάποιες μπαίνουν πρόσθετες στο κάτω μέρος
https://www.google.com/search?q=kov...cFMy0yLjPIB3KACAA&sclient=mobile-gws-wiz-serp

Προς το παρών απευθύνθηκα σε ένα παλικάρι που ασχολείται ερασιτεχνικά με διάφορες μεταλλικές κατασκευές (ποδιές,κάγκελα κλπ) και έφτιαξε αυτή με αλουμίνιο 4mm.Θα δοκιμαστεί και αν όλα πάνε καλά θα βαφτεί μαύρη.
Στο μέλλον θα προσπαθήσει να φτιάξει και ολόκληρη.
Προβολή συνημμένου 467949

Προβολή συνημμένου 467950

Προβολή συνημμένου 467951

Στο σημείο που βρίσκεται, δεν αξίζει να βαφεί, τρίψε λίγο να γίνει ματ και βουρ στις πέτρες.....

Μαύρη, φυσικά θα ταλαιπωρηθεί στη ζωή της και δεν έχει νόημα ιδιαίτερη ενασχόληση, αλλά στο σημείο που βρίσκεται στο μαύρο φόντο βγάζει μάτι στο φυσικό της χρώμα.

Τα εργοστασιακά σινεμπλόκ έχουν μεγάλες ανοχές από καινούργια

Εδώ και καιρό είχα παραγγείλει και παραλάβει (μαζί με κάποια άλλα πράγματα) αυτά που είναι βελτιωμένα και σήμερα βρήκα χρόνο να τα τοποθετήσω
https://unclewang.net/products/450rally-rubber-buffer-damper-aftermarket

Εκτός του διαφορετικού υλικού έχουν και διαφορετικό μέγεθος αλλά και σχεδίαση
IMG_20260218_192318.jpg

Εδώ έβαλα δύο καινούργια για να φανεί το διαφορετικό σημείο τοποθέτησης.
Τα καινούργια μπαίνουν αριστερά/δεξιά σε κάθε νεύρο του κέντρου ενώ τα εργοστασιακά έμπαιναν ολόκληρα στις φωλιές.
IMG_20260218_192308.jpg

Στο λίγο που το δοκίμασα η διαφορά είναι εντυπωσιακή, πριν στις χαμηλές στροφές με μεγάλη σχέση στο κιβώτιο ακουγόταν ένας ήχος λες και συντόνιζε η ποδιά του κινητήρα (ουσιαστικά 'σκορτσάριζε' η μετάδοση)
Τώρα έχει γίνει πολύ smooth στις πολυ χαμηλές στροφές και συνάμα έχει πολύ καλύτερη απόκριση στο απότομο άνοιγμα του γκαζιού.

Πιστεύω είναι από τις καλύτερες φτηνές βελτιώσεις/αναβαθμίσεις που κάνουν τόσο μεγάλη διαφορά.

Τα εργοστασιακά σινεμπλόκ έχουν μεγάλες ανοχές από καινούργια

Εδώ και καιρό είχα παραγγείλει και παραλάβει (μαζί με κάποια άλλα πράγματα) αυτά που είναι βελτιωμένα και σήμερα βρήκα χρόνο να τα τοποθετήσω
https://unclewang.net/products/450rally-rubber-buffer-damper-aftermarket

Εκτός του διαφορετικού υλικού έχουν και διαφορετικό μέγεθος αλλά και σχεδίαση
Προβολή συνημμένου 468312

Εδώ έβαλα δύο καινούργια για να φανεί το διαφορετικό σημείο τοποθέτησης.
Τα καινούργια μπαίνουν αριστερά/δεξιά σε κάθε νεύρο του κέντρου ενώ τα εργοστασιακά έμπαιναν ολόκληρα στις φωλιές.
Προβολή συνημμένου 468313

Στο λίγο που το δοκίμασα η διαφορά είναι εντυπωσιακή, πριν στις χαμηλές στροφές με μεγάλη σχέση στο κιβώτιο ακουγόταν ένας ήχος λες και συντόνιζε η ποδιά του κινητήρα (ουσιαστικά 'σκορτσάριζε' η μετάδοση)
Τώρα έχει γίνει πολύ smooth στις πολυ χαμηλές στροφές και συνάμα έχει πολύ καλύτερη απόκριση στο απότομο άνοιγμα του γκαζιού.

Πιστεύω είναι από τις καλύτερες φτηνές βελτιώσεις/αναβαθμίσεις που κάνουν τόσο μεγάλη διαφορά.

Γράψε αργότερα και για την αντοχή τους σε βάθος χρόνου, Γιώργο. Θα είναι χρήσιμη πληροφορία.

Γράψε αργότερα και για την αντοχή τους σε βάθος χρόνου, Γιώργο. Θα είναι χρήσιμη πληροφορία.

Εννοείται Δημήτρη.Για αρχή τώρα είμαι κοντά στα 3000χλμ και το ξαναβλέπουμε.

Ωραιο θέμα, moto απο τα παλια να σαι καλα ασε που με εψησες να χτυπησω ενα (αλλα ετσι ειμαι εγω όλα μου αρέσουν)

.
Άλλοι όπως αυτός στο βίντεο βάζουν αντάπτορα τύπου Τ για να πηγαίνει η βενζίνη από πίσω συγχρόνως στα δύο μπροστινά κοκ.
Δυστυχώς δεν έχει υπότιτλους αλλά θα καταλάβετε την γενική ιδέα.

Ωραιο θέμα, moto απο τα παλια να σαι καλα ασε που με εψησες να χτυπησω ενα (αλλα ετσι ειμαι εγω όλα μου αρέσουν)

:beer:

Τελευταία επεξεργασία:
3300χλμ

Άλλαξα λίγο νωρίτερα τα λάδια και το φίλτρο μετά από 1750χλμ.
Ο λόγος είναι ότι το ΣΚ προμηνύεται ζόρικο για το Kove γιατί θα συμμετάσχω σε αγώνα τύπου Baja στο Λουτράκι και ήθελα να είναι φρέσκα.
Έβαλα ξανά τα Castrol 10/50 γιατί έμεινα ικανοποιημένος από την λειτουργία τους.

Άλλαξα και λάστιχα για την περίσταση.Τα Michelin Tracker είναι μια χαρά για γενική χρήση αλλά έχουν πάνω τους κάποια χλμ και ήθελα κάτι πιο εξειδικευμένο.
Είναι μιας καινούργιας εταιρείας (Plews ) για την οποία οι κριτικές ανά τον κόσμο είναι θετικές.
Το μοντέλο που επέλεξα λέγεται Grand Prix Medium με τακούνια 13mm,θα τα δω και θα γράψω εντυπώσεις.
IMG20260313150808.jpg

IMG_20260313_191946.jpg

Πίσω
Μπλουζα