• Σας προσκαλούμε όλους στην 3η ΒΟΥΝΙΣΙΑ του moto.gr, η οποία θα πραγματοποιηθεί τo Σάββατο 16/05/2026.

Διαβάστε τις λεπτομέρειες και δηλώστε συμμετοχή ΕΔΩ...

Συστάσεις κ.λπ για το KOVE μου

Low budget mini tank bag, ουσιαστικά ένα τσαντάκι σκελετού ποδηλάτου (16.5 ευρώ).Το μόνο επιπλέον που έκανα είναι να προσθέσω μια μικρή λωρίδα (ρετάλι) για να μακρύνει το πίσω Velcro (δεν το έχω βάλει στις φωτογραφίες).
Είναι πολύ μικρό (η ζελατίνα είναι για κινητό..) και φαίνεται να μην ενοχλεί καθόλου στην οδήγηση.
Έχει και ανοιγόμενες προεκτάσεις αριστερά/δεξιά για επιπλέον μικροπράγματα.
IMG_20260103_154048.jpg

IMG_20260103_154038.jpg

IMG_20260103_154105.jpg

Γιώργο αυτό είναι πολεμικό όπλο!! :beer:
Ξεκίνα γυμναστική καλύτερα χεχεε

Γιώργο αυτό είναι πολεμικό όπλο!! :beer:
Ξεκίνα γυμναστική καλύτερα χεχεε

Και όμως Σωτήρη ισορροπεί πολύ καλά μεταξύ φιλικότητας και απόδοσης τουλάχιστον όπως βγαίνει από το εργοστάσιο.Αν απελευθερωθεί από τους περιορισμούς Euro τότε μάλλον θα χρειαστώ γυμναστική :lol:.
:beer:

• Μου αρέσει
Αντιδράσεις: STF
Πάρα πολύ ωραία η μηχανή και γενικά όλο το thread, τώρα το ανακάλυψα είναι η αλήθεια και ελπίζω να συνεχίσεις με τα updates, σκέφτεται ένα φιλαράκι να αγοράσει το συγκεκριμένο για να κάνει τα πάντα με αυτό (μετακίνηση στην πόλη από και προς δουλειά + εξορμύσεις + χώμα) και απ ότι καταλαβαίνω από το νήμα θα τον βολέψει φουλ το συγκεκριμένο εργαλείο. Πως θα το σύγκρινες σε σχέση με το drz που παίζει ένα 500αρικο παραπάνω; Καλές βόλτες!

Πάρα πολύ ωραία η μηχανή και γενικά όλο το thread, τώρα το ανακάλυψα είναι η αλήθεια και ελπίζω να συνεχίσεις με τα updates, σκέφτεται ένα φιλαράκι να αγοράσει το συγκεκριμένο για να κάνει τα πάντα με αυτό (μετακίνηση στην πόλη από και προς δουλειά + εξορμύσεις + χώμα) και απ ότι καταλαβαίνω από το νήμα θα τον βολέψει φουλ το συγκεκριμένο εργαλείο. Πως θα το σύγκρινες σε σχέση με το drz που παίζει ένα 500αρικο παραπάνω; Καλές βόλτες!

Σε ευχαριστώ.
Έχω γράψει κάποιες οδηγικές εντυπώσεις για το DR4S εδώ https://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=164198&p=3269579&viewfull=1#post3269579
Και τα 2 μοντέλα θα μπορέσουν να καλύψουν αυτά που ζητάει.Αν υπάρχει δυνατότητα ας τα οδηγήσει για να βγάλει ασφαλέστερα συμπεράσματα (ποιό του αρέσει περισσότερο κλπ).

Αλλαγή παπουτσιών ..
Τα λάστιχα πρώτης τοποθέτησης είναι της Κινέζικης CST (μοντέλο CM-EX01) η οποία είναι αδερφική εταιρεία με την πιο γνωστή (στον χώρο των χωμάτινων) Ταϊβανέζικη Maxxis.
Ο σχεδιασμός τους είναι προς το Adventure/Dualsport.

Παραδόξως τα συγκεκριμένα δεν είναι κακά λάστιχα.Λέω τα συγκεκριμένα γιατί έχω δει άλλου τύπου φορεμένα σε Cfmoto MT700 (ή 650,δεν θυμάμαι) που είχε φύγει κομμάτι από πέλμα.
Στην άσφαλτο έχουν πολύ καλή αίσθηση,δεν έχουν κραδασμούς/θόρυβο ούτε χαζογλυστράνε σε επιτάχυνση/φρενάρισμα.Στο ξερό χώμα είναι μια χαρά,δεν τα δοκίμασα σε πολύ λάσπη παρά μόνο κάτι μικρής απόστασης περάσματα χωρίς ιδιαίτερη ανησυχία.
Γενικά φαίνονται τίμια και τα κράτησα στην άκρη για μετά το πέρας του Χειμώνα.
IMG_20260116_092322.jpg

IMG_20260116_092406.jpg

Έβαλα Michelin Tracker στις εργοστασιακές διαστάσεις (90/90-21 και 140/80-18).Τα Tracker είναι street legal και θεωρούνται χομπίστικα ελαστικά, δηλαδή δεν είναι αγωνιστικά FIM.
Τα είχα βάλει στο XR και να πω την αλήθεια δεν είχα μείνει πολύ ικανοποιημένος για δύο λόγους .Ο ένας είναι ότι είχα φάει δύο καλές σούπες σε φρενάρισμα σε βρεγμένη άσφαλτο (στην μια μάλιστα πρόσφερα τρελό θέαμα στους τριγύρω μου :lol: ).
Ο άλλος λόγος είναι ότι για να δουλέψουν σωστά στην άσφαλτο ήθελαν χαμηλές πιέσεις κάτι που αναιρεί τον σκοπό γιατί σε μεγάλες ασφάλτινες αποστάσεις βάζουμε μεγαλύτερες πιέσεις για χαμηλότερη φθορά των ελαστικών.
Θα μου πείτε τότε γιατί τα έβαλες ξανά ..1ον το Kove έχει ABS οπότε σε βρεγμένη άσφαλτο είναι πιο safe,2ον τα Dunlop D952 που έχω δοκιμάσει πολλές φορές δεν βγαίνουν σε φάρδος 140, 3ον είναι σχετικά οικονομικά (150 ευρώ) , 4ον πολλοί λένε ότι δουλεύουν καλά στο Kove.
Οπότε είπα να τους δώσω δεύτερη ευκαιρία ..
Μαζί αλλάχτηκαν και οι απλές σαμπρέλες με Ultra Heavy Duty 4mm της Michelin .

IMG_20260116_092351.jpg

IMG_20260116_092334.jpg

Προστασίας συνέχεια, μανιτάρια (ναι σε χωμάτινο :p) για τα φαρδιά ντεπόζιτα.
IMG_20260116_122619.jpg

IMG_20260116_122604.jpg

Τα γκριπς είχαν μπόσικα οπότε απλό σύρμα (το θαυματουργόν) τα πάκτωσε στην θέση τους
IMG_20260116_122713.jpg

Ρύθμιση του ποδόφρενου πιο ψηλά γιατί με τις εντουρομπότες σε όρθια στάση απλά δεν μπορούσα να πιέσω το πεντάλ.
Χαλαρώνουμε το κάτω παξιμάδι στο αξονάκι της αντλίας και ρυθμίζουμε με το πάνω που βρίσκεται ακριβώς κάτω από την καπότα (sic) για τις σκόνες .
IMG_20260116_122648.jpg

Συνήθως (και ανάλογα την μπότα) το μυτάκι του ποδόφρενου μπαίνει περίπου στο ίδιο ύψος με το μαρσπιέ.Το έβαλα ελάχιστα παραπάνω και το ξαναβλέπω.
IMG_20260116_124042.jpg

Τα ντεπόζιτα έχουν συνολική χωρητικότητα περίπου 30 λίτρα,γύρω στα 14 μοιρασμένα στα μπροστινά και τα υπόλοιπα 16 στο πίσω.
Δουλεύουν σαν συγκοινωνούντα δοχεία και η στάθμη τους κατεβαίνει με μια σχετική ισορροπία από το πίσω στο μπροστινό δεξί και από εκεί στο αριστερό όπου βρίσκεται η αντλία βενζίνης.
Οπως είναι λογικό ο αισθητήρας βενζίνης βρίσκεται κοντά στην αντλία,αυτό σημαίνει ότι το αριστερό αδειάζει σχετικά γρηγορότερα από τα υπόλοιπα μέχρι η βενζίνη να μεταφερθεί σχετικά αργά προς αυτό.Λόγο της καθυστέρησης ο δείκτης βενζίνης (με νταμάκια) κατεβαίνει στην μέση (ή και πιο κάτω) ενώ στην πραγματικότητα υπάρχουν πολλά ακόμα λίτρα στα άλλα δύο ντεπόζιτα.
Υπάρχει και μια ένδειξη του τύπου συμπληρώστε καύσιμο η οποία όταν πρωτοεμφανίζεται απλά την αγνοώ γιατί μετά από λίγη ώρα σβήνει γιατί έχει μεταφερθεί η βενζίνη στο αριστερό.
Ανάμεσα στο πίσω και στο δεξιό βρίσκεται (στο σωληνάκι παροχής καυσίμου) μια ανεπίστροφη βαλβίδα η οποία αποτρέπει (θεωρητικά) την βενζίνη να πάει από μπροστά στο πίσω.Λέω θεωρητικά γιατί έχω την εντύπωση ότι το πίσω ντεπόζιτο δεν άδειαζε ποτέ εντελώς (παρόλο που δεν πρόσθετα βενζίνη σε αυτό).

Η ανεπίστροφη βαλβίδα , βρίσκεται μπροστά από το δεξί καπάκι των δίσκων συμπλέκτη και πίσω από το μπροστινό δεξί ντεπόζιτο.
IMG_20260120_131605.jpg

Με αυτά και με εκείνα κατέληξα σε μια απλή και οικονομική 'λύση, έβαλα έναν διακόπτη on/off στο πίσω ντεπόζιτο για να έχω καλύτερη εικόνα της συνολικής εναπομείνουσας χωρητικότητας.

Το στοκ
IMG_20260120_145024.jpg

Και ο διακόπτης on/off
IMG_20260120_131432.jpg

IMG_20260120_131415.jpg

Αυτή την στιγμή έχω κλειστό τον διακόπτη on/off και έχω βάλει γύρω στα 5 λίτρα τα οποία θα τα χρησιμοποιήσω σαν ρεζέρβα.
Γέμισα τα μπροστινά (14 λίτρα όπως προανέφερα) και έχω μηδενίσει τον μερικό χιλιομετρητή να δω τι απόσταση θα καλυφτεί με αυτά μέχρι να αδειάσουν εντελώς.

Στο εμπόριο υπάρχουν και άλλου είδους διακόπτες (το κόκκινο στην κάτω φωτογραφία) οι οποίοι μάλλον είναι πιο πρακτικοί γιατί μπορεί κάποιος να τους ανοίξει/κλείσει ακόμα και εν κινήσει.Αλλά είπα για δοκιμή να βάλω τον φτηνό με 2 ευρώ .
σσ.Τα λευκό πλαστικό παπαράκι στο σωληνάκι είναι ο εργοστασιακός ταχυσύνδεσμος βενζίνης για όταν πρέπει να αφαιρεθεί κάποιο ντεπόζιτο.
IMG_20260120_142002.jpg

Ωραία πληροφόρία και πολύ καλή ιδέα το ρουμπινέτο.

Θεωρητικα, μιας και συγκοινωνούν αργά, θα μπορουσες να μείνεις και από βενζίνη, ενώ έχει ακόμα πολλή μέσα?

Ωραία πληροφόρία και πολύ καλή ιδέα το ρουμπινέτο.

Θεωρητικα, μιας και συγκοινωνούν αργά, θα μπορουσες να μείνεις και από βενζίνη, ενώ έχει ακόμα πολλή μέσα?

Σωστά, κάποιοι λένε ότι περιμένουν λίγη ώρα μέχρι να γεμίσει το αριστερό που είναι η αντλία.Με την δοκιμή που κάνω τώρα ,όταν στεγνώσει θα ανοίξω το ρουμπινέτο για δω σε πόση ώρα θα φτάσει μπροστά και θα ενημερώσω.
Άλλοι όπως αυτός στο βίντεο βάζουν αντάπτορα τύπου Τ για να πηγαίνει η βενζίνη από πίσω συγχρόνως στα δύο μπροστινά κοκ.
Δυστυχώς δεν έχει υπότιτλους αλλά θα καταλάβετε την γενική ιδέα.

Ενδιαφέρον.
Και η λύση με τα Τ του Ιταλού πολύ καλή και εύκολη. Αξίζει η δοκιμή.

Ενδιαφέρον.
Και η λύση με τα Τ του Ιταλού πολύ καλή και εύκολη. Αξίζει η δοκιμή.

Όντως είναι εύκολη λύση και επίσης οικονομική.Θα το δουλέψω ένα διάστημα όπως είναι τώρα και θα το ξαναδώ.
Btw μέχρι τώρα έχω κάνει 230χλμ με τα μπροστινά ντεπόζιτα και συνεχίζω παρόλο που οι προειδοποιητικές λυχνίες αναβοσβήνουν..Η κατανάλωση βρίσκεται περίπου στα 5.3λτ/100χλμ οπότε με τα 14 λίτρα δεν πρέπει να έχουν πολύ βενζίνη ακόμα.

Τυχαίο βιντεάκι που πέτυχα χτες για το Kove

https://www.youtube.com/watch?v=ZPLYrAe1oAs

Έχει αρκετά βίντεο για το 450,σε κάποιες απόψεις συμφωνώ και σε άλλες όχι τόσο ...
πχ στο συγκεκριμένο βίντεο το 'πρόβλημα' με τις βίδες/ρεγουλατόρους του ψαλιδιού δεν αφορά μόνο το Kove αλλά όλα τα χωμάτινα που έχουν ψαλίδι αλουμινίου και βίδες από χάλυβα .Ο συνδυασμός αυτός δημιουργεί ηλεκτρόλυση (ή γαλβανική διάβρωση).
Το είχα πάθει και στο XR αλλά με υπομονή έβγαλα την φρακαρισμένη βίδα χωρίς να την σπάσω.Στο βίντεο φαίνεται και πόσο νερό μπορεί να μαζευτεί μέσα στο ψαλίδι

Btw μέχρι τώρα έχω κάνει 230χλμ με τα μπροστινά ντεπόζιτα και συνεχίζω παρόλο που οι προειδοποιητικές λυχνίες αναβοσβήνουν..Η κατανάλωση βρίσκεται περίπου στα 5.3λτ/100χλμ οπότε με τα 14 λίτρα δεν πρέπει να έχουν πολύ βενζίνη ακόμα.
Update
Έκανα 258χλμ μέχρι που έσβησε,άνοιξα το πίσω ρουμπινέτο και μετά από 5-7 λεπτά έφτασε η βενζίνη στο αριστερό και πήρε μπρος.
Αν και οι τρεις τάπες έχουν εξαερισμό* τις έβγαλα μπας και ο επιπλέον αέρας βοηθήσει περισσότερο στην ροή του καυσίμου.
*Οι δύο μπροστινές τάπες ενώνονται σε κοινό σωληνάκι που φτάνει μέχρι ένα κάνιστρο αναθυμιάσεων και η πίσω παρόλο που φαίνεται ότι είναι 'τυφλή ' έχει σωληνάκι με βαλβίδα εξαέρωσης στο πίσω μέρος (φωτό Google).
Η συγκεκριμένη τάπα καλό είναι να ελέγχεται που και που για να μην βουλώσει ή να αντικατασταθεί με άλλη ανοιχτού τύπου (και να καταργηθεί το σωληνάκι).
IMG_20260127_122215.jpg

Στο εμπόριο υπάρχουν διάφορες ποδιές προστασίας σε πλαστικό ή αλουμίνιο,κάποιες αντικαθιστούν εντελώς την εργοστασιακή και κάποιες μπαίνουν πρόσθετες στο κάτω μέρος
https://www.google.com/search?q=kov...cFMy0yLjPIB3KACAA&sclient=mobile-gws-wiz-serp

Προς το παρών απευθύνθηκα σε ένα παλικάρι που ασχολείται ερασιτεχνικά με διάφορες μεταλλικές κατασκευές (ποδιές,κάγκελα κλπ) και έφτιαξε αυτή με αλουμίνιο 4mm.Θα δοκιμαστεί και αν όλα πάνε καλά θα βαφτεί μαύρη.
Στο μέλλον θα προσπαθήσει να φτιάξει και ολόκληρη.
IMG_20260131_090914.jpg

IMG_20260131_092327.jpg

IMG_20260131_092340.jpg

Στο εμπόριο υπάρχουν διάφορες ποδιές προστασίας σε πλαστικό ή αλουμίνιο,κάποιες αντικαθιστούν εντελώς την εργοστασιακή και κάποιες μπαίνουν πρόσθετες στο κάτω μέρος
https://www.google.com/search?q=kov...cFMy0yLjPIB3KACAA&sclient=mobile-gws-wiz-serp

Προς το παρών απευθύνθηκα σε ένα παλικάρι που ασχολείται ερασιτεχνικά με διάφορες μεταλλικές κατασκευές (ποδιές,κάγκελα κλπ) και έφτιαξε αυτή με αλουμίνιο 4mm.Θα δοκιμαστεί και αν όλα πάνε καλά θα βαφτεί μαύρη.
Στο μέλλον θα προσπαθήσει να φτιάξει και ολόκληρη.
Προβολή συνημμένου 467949

Προβολή συνημμένου 467950

Προβολή συνημμένου 467951

Ωραία δουλειά έχει κάνει το παλικάρι :beer::beer::beer:

Ωραία δουλειά έχει κάνει το παλικάρι :beer::beer::beer:

Όντως.Η συγκεκριμένη είναι σχετικά απλή σαν σχέδιο (και κατασκευή), είχα δει από κοντά μια που έφτιαξε για KLE500 (που ήταν πολύ πιο μπελαλίδικη) με πολύ καλό αποτέλεσμα και αποφάσισα να το προχωρήσω.
:beer:

πως θα βαψεις μαυρο το αλουμινιο και δεν θα φυγει το χρωμα στην πρωτη βολτα απο τις πετρες?

Πίσω
Μπλουζα