• Σας προσκαλούμε όλους στην 3η ΒΟΥΝΙΣΙΑ του moto.gr, η οποία θα πραγματοποιηθεί τo Σάββατο 16/05/2026.

Διαβάστε τις λεπτομέρειες και δηλώστε συμμετοχή ΕΔΩ...

SH 150 - Ρύθμιση βαλβίδων στα 6.000 χιλιόμετρα;

Εντάχθηκαν
7 Νοεμβρίου 2023
Πόντοι αντιδράσεων
15
Πόντοι
0
Πήγα σήμερα το μηχανάκι για αλλαγή λαδιών στα 4.000 χιλιόμετρα σε εξουσιοδοτημένο συνεργείο Honda και μου λέει ο υπεύθυνος εκεί ότι στα 6.000 χιλιόμετρα ο κατασκευαστής λέει ότι πρέπει να λύσουμε το μηχανάκι και να χαρχαλέψουμε τις βαλβίδες... Θυμάμαι ότι στο παλιό μου μηχανάκι (Hornet 900) μου το είχαν προτείνει αυτό παλιά αλλά στα 25.000 χιλιόμετρα... Κάτι που φυσικά δεν έκανα... Ούτε τώρα θα το κάνω, το μηχανάκι είναι πολύ καινούριο για να το ανοίξουμε πιστεύω. Χρειάζεται όντως αυτή η διαδικασία τόσο νωρίς ή έπεσα σε κοράκι;

Τελευταία επεξεργασία:
Αν θυμάμαι καλά το sh θέλει βαλβίδες κάθε 24 και λάδια κάθε 8.

Ήμαρτον, που θα ρυθμίσεις βαλβίδες στο SH στα 6.000χλμ. Το επίσημο manual, μόνο για έλεγχο λέει. Μπορεί να μην χρειαστεί και ποτέ.

Screenshot 2026-01-27 151422.jpg

Πήγα σήμερα το μηχανάκι για αλλαγή λαδιών στα 4.000 χιλιόμετρα σε εξουσιοδοτημένο συνεργείο Honda και μου λέει ο υπεύθυνος εκεί ότι στα 6.000 χιλιόμετρα ο κατασκευαστής λέει ότι πρέπει να λύσουμε το μηχανάκι και να χαρχαλέψουμε τις βαλβίδες... Θυμάμαι ότι στο παλιό μου μηχανάκι (Hornet 900) μου το είχαν προτείνει αυτό παλιά αλλά στα 25.000 χιλιόμετρα... Κάτι που φυσικά δεν έκανα... Ούτε τώρα θα το κάνω, το μηχανάκι είναι πολύ καινούριο για να το ανοίξουμε πιστεύω. Χρειάζεται όντως αυτή η διαδικασία ή έπεσα σε κοράκι;

Εξουσιοδοτημένο Honda. Πάω για πρώτο service στα 1.000 χλμ. το SH 350. Δεν είχε περάσει ούτε μήνας που είχαν πάρει ζεστά 6.500 € για την αγορά του. Αλλαγή λαδιών 60,00 € χωρίς απόδειξη. Δεν ξαναπάτησα.
Πέρασαν 2 χρόνια και 31.000 χλμ. Το μηχανάκι δεν έχει ζητήσει τίποτα απολύτως εκτός από αναλώσιμα.
Αν βέβαια πάθαινε καμιά ζημιά στην εγγύηση δεν ξέρω πόσο εύκολα θα έβρισκα λύση. Δεν χρειάστηκε να μάθω βέβαια.

Άκου βαλβίδες στα 6.000 χλμ. :facepalm:

Πήγα σήμερα το μηχανάκι για αλλαγή λαδιών στα 4.000 χιλιόμετρα σε εξουσιοδοτημένο συνεργείο Honda και μου λέει ο υπεύθυνος εκεί ότι στα 6.000 χιλιόμετρα ο κατασκευαστής λέει ότι πρέπει να λύσουμε το μηχανάκι και να χαρχαλέψουμε τις βαλβίδες... Θυμάμαι ότι στο παλιό μου μηχανάκι (Hornet 900) μου το είχαν προτείνει αυτό παλιά αλλά στα 25.000 χιλιόμετρα... Κάτι που φυσικά δεν έκανα... Ούτε τώρα θα το κάνω, το μηχανάκι είναι πολύ καινούριο για να το ανοίξουμε πιστεύω. Χρειάζεται όντως αυτή η διαδικασία τόσο νωρίς ή έπεσα σε κοράκι;

Σωστά σου ειπαν γιατι το βιβλίο σου αναφέρει έλεγχος ανα 6.000 χλμ.
Εμένα στο προηγούμενο sh έγραφε το βιβλίο ανα 4.000 χλμ.
Εις γνώση μου το εκανα πρωτη φορα έλεγχο και ρυθμιση στις 35.000 περιπου.
Επίσης το hornet ειχε βαλβίδες με καπελώτα που θέλουν πολυ αργότερα ρυθμιση απ οτι το sh που εχει κοκοράκια. Μην τα μπερδεύεις.
Οποτε ειναι επιλογή σου τι θα κανεις

Αλλαγή λαδιών 60,00 € χωρίς απόδειξη. Δεν ξαναπάτησα.

Και καλα έκανες, Ήμαρτον δηλαδή! Στο SH300, 34€ είχα δώσει εχώ στον αντιπρόσωπο, που είναι λογική τιμή.

Ευχαριστώ παιδιά για τις απαντήσεις, υποθέτω δηλαδή ότι και για έλεγχο και για ρύθμιση χρειάζεται να λύσουμε το μηχανάκι... Σωστά; ίδια μανούβρα... Οπότε μια και το μηχανάκι το έχω πάνω από δυο χρόνια τώρα και η εγγύηση έχει λήξει, θα το αφήσω στην ησυχία του και σε 20 χρόνια που θα έχω κάνει 40.000 χιλιόμετρα θα το πάω τελικά να το λύσουν

Ευχαριστώ

Όταν έχεις μηχανάκι που μπιστάει, αυτά παθαίνεις...:D

Ο τύπος όχι απλά κοράκι, απατεώνας είναι που θέλει να σε κάνει μεροκάματο.... Πάνε αλλού

Το μανουάλι γράφει "l" δηλαδή Inspection,δηλαδή έλεγχος του διακένου των βαλβίδων, ανά 6000 χλμ.Μπορει βεβαίως μετά τον έλεγχο,να ΜΗΝ θέλουν ρύθμιση,και να φτάσεις 30 ή 50 χιλιάδες χιλιόμετρα χωρίς ρύθμιση.Ομως ο έλεγχος αναφέρεται για κάθε 6000 χλμ.Οποτε αν εσενα που δεν θα το ελέγξεις όπως λες καθόλου, διότι δεν θέλεις να πληρώσεις τα εργατικά λυσε-δεσε, σου κάψει βαλβίδα μέσα στην εγγύηση λόγω κλεισίματος του διακένου αυτής,τότε εφ όσον δεν έχεις κάνει τον έλεγχο,ΔΕΝ θα σε καλύψει η εγγύηση.Σκεψου και πράξε αναλόγως.

Έλεγχος λέει ρε παιδια. Και δεν νομιζω να θελει χαρχαλεμα το μοτερ, ενα κυλιδρακι τοσο δα σιγά το άνοιγμα που θέλει.
Μεγαλύτερος μπελάς ειναι το λύσιμο των πλαστικών.

Κάνε το πρώτο στα 6000 που μπορεί να έχουν ξερυθμιστεί από το στρωσιμο- αρχικό πατημα,
Και μετά στα 40.000. η όταν αρχίσουν να ακούγονται.

Να πώ την αλήθεια δεν το περίμενα γιατί σε αντίθεση με το 300 που έχω, το 150 δεν έχει καπελότα, ρυθμίζεται παραδοσιακά βίδα κόντρα παξιμάδι, οπότε καλό είναι να την κάνεις.

Ευχαριστώ παιδιά για τις απαντήσεις, υποθέτω δηλαδή ότι και για έλεγχο και για ρύθμιση χρειάζεται να λύσουμε το μηχανάκι... Σωστά; ίδια μανούβρα... Οπότε μια και το μηχανάκι το έχω πάνω από δυο χρόνια τώρα και η εγγύηση έχει λήξει, θα το αφήσω στην ησυχία του και σε 20 χρόνια που θα έχω κάνει 40.000 χιλιόμετρα θα το πάω τελικά να το λύσουν

Ευχαριστώ
Τι εννοεις λύσιμο το μηχανάκι?
Σιγά το λύσιμο που γίνεται...
Το μπροστά πλαστικό απο το κινητήρα βγάζουν και ελέγχουν διάκενο.
Σου είπα και πιο πανω οτι εχει κοκοράκια το sh οπου αυτο σημαινει οτι θελει πιο συχνή ρυθμιση σε σχέση με το hornet που είχες και ηταν με καπελωτα....αλλά δε το διαβασες και το προσπερασες.
Δεν ειναι θεμα εγγύησης...ειναι θεμα οτι αν ειναι λάθος το διάκενο θα την ακουσει το μοτερ.
Λαδια στις 4.000 που το πηγες η χοντα δε λέει και αναφέρει καθε 6.000.
Για έλεγχο η χοντα λεει καθε 6.000 και εσύ λες θα πας στις 40.000.
Αρα δεν κανεις αυτο που λέει η μαμά εταιρία και ρωτάς εμάς που δεν έχουμε φτιάξει το μηχανάκι να σου πούμε ο καθένας το κοντό και το μακρύ του

Ένα τσεκ τι κόστος έχει;
Καινούριο είναι, γι αυτό το λέει. Δεν είναι απαραίτητα απατεώνας.
Εμένα μου κάνει περισσότερο σαν "Χόντα" διαχείριση, εννοόντας πιο ποιοτική.

Τι εννοεις λύσιμο το μηχανάκι?
Σιγά το λύσιμο που γίνεται...
Το μπροστά πλαστικό απο το κινητήρα βγάζουν και ελέγχουν διάκενο.
Σου είπα και πιο πανω οτι εχει κοκοράκια το sh οπου αυτο σημαινει οτι θελει πιο συχνή ρυθμιση σε σχέση με το hornet που είχες και ηταν με καπελωτα....αλλά δε το διαβασες και το προσπερασες.
Δεν ειναι θεμα εγγύησης...ειναι θεμα οτι αν ειναι λάθος το διάκενο θα την ακουσει το μοτερ.
Λαδια στις 4.000 που το πηγες η χοντα δε λέει και αναφέρει καθε 6.000.
Για έλεγχο η χοντα λεει καθε 6.000 και εσύ λες θα πας στις 40.000.
Αρα δεν κανεις αυτο που λέει η μαμά εταιρία και ρωτάς εμάς που δεν έχουμε φτιάξει το μηχανάκι να σου πούμε ο καθένας το κοντό και το μακρύ του

Από το πρώτο σέρβις στα 1000 χιλιόμετρα μέχρι σήμερα που έχω κάνει 4.000 έχει περάσει ενάμισης χρόνος, οπότε θεώρησα ότι τα λάδια έχουνε μείνει πολύ μέσα στο μηχανάκι και τα άλλαξα... Το συνεργείο που πήγα από όπου και πήρα το μηχανάκι μου είχε πει να κάνω έλεγχο και λάδια στα 4.000, το συνιστούν, οπότε μια που τα λάδια μου ήταν παλιά είπα να κάνω αυτό που μου λένε. Ύστερα φεύγοντας από εκεί με άρχισε για τις βαλβίδες και να υπολογίζω ένα κατοστάρικο το επόμενο σέρβις,,, Και έτσι έχασα την εμπιστοσύνη μου στην πάρτη του

Ένα τσεκ τι κόστος έχει;
Καινούριο είναι, γι αυτό το λέει. Δεν είναι απαραίτητα απατεώνας.
Εμένα μου κάνει περισσότερο σαν "Χόντα" διαχείριση, εννοόντας πιο ποιοτική.

Σε 2.000 χιλιόμετρα από σήμερα θα πρέπει αν δώσω ένα κατοστάρικο... δεν είναι τα λεφτά... άλλα το ότι πρέπει να βγάλουνε τα πλαστικά, γρατζουνιές κλπ.. στεναχωριέμαι, καινούριο μηχανάκι

Τελευταία επεξεργασία:

To hornet ήθελε ρύθμιση βαλβίδες μετα απο 50 χιλ χλμ, εγω από περιέργεια το έκανα στις 40 Χιλ και ο μάστορας γελούσε με τα λεφτά που μου πήρε διότι δεν ήθελε τπτ, οι μετρήσεις έγιναν κανονικά μπροστά μου και της πήρα και γραπτώς, το hornet το κράτησες τελικά γιατί μπισταει και αυτό νομίζω!! :lol:

To hornet ήθελε ρύθμιση βαλβίδες μετα απο 50 χιλ χλμ, εγω από περιέργεια το έκανα στις 40 Χιλ και ο μάστορας γελούσε με τα λεφτά που μου πήρε διότι δεν ήθελε τπτ, οι μετρήσεις έγιναν κανονικά μπροστά μου και της πήρα και γραπτώς, το hornet το κράτησες τελικά γιατί μπισταει και αυτό νομίζω!! :lol:
Το έχω εδώ από κάτω... Δεν μπορώ να το συντηρήσω και σκέφτομαι να το δώσω αλλά κολλάω, 20 χρόνια είναι αυτά... 0 προβλήματα αλλά πας για λάστιχα, υπογλώσσια, Πας για αλυσίδες γρανάζια, υπογλώσσια, πας για μπουζί (τα δικά του) υπογλώσσια... Δεν είμαι πια ευκατάστατος όπως όταν το αγόρασα στα νιάτα μου... Αλλά εκείνη την εποχή δεν θα μπορούσα να πάρω καλύτερο μηχανάκι, χορταστικό πραγματικά

Το έχω εδώ από κάτω... Δεν μπορώ να το συντηρήσω και σκέφτομαι να το δώσω αλλά κολλάω, 20 χρόνια είναι αυτά... 0 προβλήματα αλλά πας για λάστιχα, υπογλώσσια, Πας για αλυσίδες γρανάζια, υπογλώσσια, πας για μπουζί (τα δικά του) υπογλώσσια... Δεν είμαι πια ευκατάστατος όπως όταν το αγόρασα στα νιάτα μου... Αλλά εκείνη την εποχή δεν θα μπορούσα να πάρω καλύτερο μηχανάκι, χορταστικό πραγματικά

Όταν το αποφασίσεις βάλε το πρώτα εδώ όμως, εχει πολλούς υποψήφιους!!
Και να σε δούμε και σε καμία βόλτα όταν θελήσεις!

Πίσω
Μπλουζα