• Σας προσκαλούμε όλους στην 3η ΒΟΥΝΙΣΙΑ του moto.gr, η οποία θα πραγματοποιηθεί τo Σάββατο 16/05/2026.

Διαβάστε τις λεπτομέρειες και δηλώστε συμμετοχή ΕΔΩ...

SF σε Hornet...

Αρχικά δημιουργήθηκε από iosif
αδελφε εννοειτε οτι παει παντου και γω κανω μεγαλα ταξιδια

εννοω οτι το 95% των οδηγων κανει κοντινα ταξιδια και πολη

οικονομικα, ενα μικρο κλικ πανω η καταναλωση. προσωπικα που κανω κατα 90% χλμ σε ανοιχτο επαρχιακο δρομο εχω 4,5-5λιτρα στα 100 κατα μεσο ορο

4,5-5 λιτρα;;;:eyepop: :eyepop:

Οχι ρε φιλε...

'Η εγω κανω κατι πολυυυ λαθος ή εσυ κατι πολυ σωστο γιατι κατω απο 7 λιτρα δεν με παει με τιποτα!

(για GSR 2010 μιλαω)

Αφ' ενος ειναι αλλα μηχανάκια, αφ' ετέρου μιλάει για ανοικτο επαρχιακό.

Εσυ εισαι και λιγο φρέσκος, οποτε εισαι στο ανεβακατεβα του γκαζιου.

Τι θεμα ομως του θρεντ ΔΕΝ ειναι η καταναλωση του GSR των κουλαδίων :D

προσωπικα που κανω κατα 90% χλμ σε ανοιχτο επαρχιακο δρομο εχω 4,5-5λιτρα στα 100 κατα μεσο ορο

iosif , είσαι ρομπότ? :confused: :confused:

οπως λεει ο καπτεν
σου ειπα κατα 90% ειμαι σε ανοιχτο επαρχιακο που σημαινει ταχυτητες 100-140
επισης φροντιζω να εχω ομαλη ροη δηλ. μικρα ανοιγοκλεισιματα και λιγες αλλαγες ταχυτητων και φρενα
παλιοτερα που εκανα κατι αλλες διαδρομες με 180-200 ανεβαινε στα 7,2-7,5
αλλα πολυ τυρανια τα γυμνα ειναι για ομαλη γρηγορη ροη
μεσα στην πολη δεν εχω χιλιομετρα για να εχω αξιοπιστη ενδειξη

εγώ πάντως έκανα 15km στο λίτρο, οπότε κάπου 6,7lt τα 100km.

Αν υπολογίσεις 1,62 ευρώ το λίτρο, είναι 11 ευρώ τα 100km.

Με aftermarket εξάτμιση και φίλτρο. :wave2:

αδελφε εννοειτε οτι παει παντου και γω κανω μεγαλα ταξιδια

εννοω οτι το 95% των οδηγων κανει κοντινα ταξιδια και πολη

οικονομικα, ενα μικρο κλικ πανω η καταναλωση. προσωπικα που κανω κατα 90% χλμ σε ανοιχτο επαρχιακο δρομο εχω 4,5-5λιτρα στα 100 κατα μεσο ορο

Μια χαρά δλδ!
Έτσι όπως τα λέτε θα μου καίει πέριπου μισό λίτρο παραπάνω στα 100χλμ απ'ότι θα καιγε το SF.
Για τα γκάζια που έχει παραπάνω(ή πολύ παραπάνω τέλος πάντων), είναι μια χαρά!

Πρόσεξε τις συνθηκες στις οποίες αναφέρεται ο Ιωσηφ. Ειναι επαρχιακός και ως επι το πλειστον πεδινος δρόμος.

Αλλο η πόλη. Τα λεω για να μη ερθεις σε κανενα μηνα και αρχισεις τη γκρινια :lol:

και εμείς τέτοιες συνθήκες έχουμε κύριος και ας μένουμε στην Αττική :lol:

Αρχικά δημιουργήθηκε από universalgr1
Μια χαρα καταναλωση!!

Ειναι λιρα εκατο το hornet δεν το συζητω.. αλλα και το sf... τιμιο μηχανακι, ετσι?

Εννοείται ότι είναι τίμιο το SF, δεν έχω παράπονο!

Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
Πρόσεξε τις συνθηκες στις οποίες αναφέρεται ο Ιωσηφ. Ειναι επαρχιακός και ως επι το πλειστον πεδινος δρόμος.

Αλλο η πόλη. Τα λεω για να μη ερθεις σε κανενα μηνα και αρχισεις τη γκρινια :lol:

Καταλαβαίνω τι λες, αλλά και το SF τετρακύλινδρο είναι...
Σε διαδρομές εκτός πόλης το λιγότερο που θα φτάσει είναι 3,9 και το περισσότερο εντός πόλλης ίσως και 6 κάτι....(με το δικό μου δεξί χέρι βέβαια...άλλος ίσως να έχει διαφορετικές μετρήσεις)

Ο συλλογισμός έχει ως εξής:
SF 50 άλογα -->5 λίτρα
Hornet 100 άλογα -->6 λίτρα

Καλά είναι....
Δεδομένου βέβαια ότι μιλάμε για πολύ μεγαλύτερο μηχανάκι...

Αρχικά δημιουργήθηκε από atzimpourdakas
Καταλαβαίνω τι λες, αλλά και το SF τετρακύλινδρο είναι...
Σε διαδρομές εκτός πόλης το λιγότερο που θα φτάσει είναι 3,9 και το περισσότερο εντός πόλλης ίσως και 6 κάτι....(με το δικό μου δεξί χέρι βέβαια...άλλος ίσως να έχει διαφορετικές μετρήσεις)

Ο συλλογισμός έχει ως εξής:
SF 50 άλογα -->5 λίτρα
Hornet 100 άλογα -->6 λίτρα

Καλά είναι....
Δεδομένου βέβαια ότι μιλάμε για πολύ μεγαλύτερο μηχανάκι...

Μονο που ο συλλογισμός είναι λάθος.

Για να εχεις 5 λιτρα με το SF πας με ελαχιστο γκάζι και δεν χρησιμοποιείς ουτε την μισή του ιπποδύναμη.
Για να εχεις 6 λίτρα με το Hornet θα πρέπει να πηγαίνεις τελείως απαλά, μαλακά, σιγά κλπ και να χρησιμοποιείς παλι την ίδια σχεδόν ιπποδύναμη που χρησιμοποιούσες και με το SF δηλαδή καπου 30 ίππους.

Τι σχέση έχουν τα άλογα εδω λοιπόν?
Αν χρησιμοποιήσεις και τα 100 άλογα του Hornet να περιμένεις μια κατανάλωση πανω από 9 λιτρα στα 100.

Σιγουρα θα εχεις καλύτερα φρένα/στησιμο/επιδόσεις/μούρη κλπ, αλλά αν περμενεις να παρεις Hornet και να ξοδεύεις τα ίδια καλύτερα αστο.
Οταν θα πας να αλλάξεις λάστιχα θα βλεπεις εφιαλτες μια βδομάδα. :lol:

Αρχικά δημιουργήθηκε από sapila racing

Για να εχεις 5 λιτρα με το SF πας με ελαχιστο γκάζι και δεν χρησιμοποιείς ουτε την μισή του ιπποδύναμη.
Για να εχεις 6 λίτρα με το Hornet θα πρέπει να πηγαίνεις τελείως απαλά, μαλακά, σιγά κλπ και να χρησιμοποιείς παλι την ίδια σχεδόν ιπποδύναμη που χρησιμοποιούσες και με το SF δηλαδή καπου 30 ίππους.

Αν χρησιμοποιήσεις και τα 100 άλογα του Hornet να περιμένεις μια κατανάλωση πανω από 9 λιτρα στα 100.

Σιγουρα θα εχεις καλύτερα φρένα/στησιμο/επιδόσεις/μούρη κλπ, αλλά αν περμενεις να παρεις Hornet και να ξοδεύεις τα ίδια καλύτερα αστο.

Άρη δεν ειναι ακριβώς έτσι..

Αν πηγαίνεις με τα ίδια χαω ανά ώρα με περισσότερα άλογα καις λιγότερα..

Βέβαια, αν τα χεις, τα πρόστυχα, σε τρώει το χέρι να τα βγάλεις όλα να τρέξουν..

Και τρως και τα λάστιχα παραπάνω που λες κι εσυ παραπάν΄.. :bawl: :lol:

Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
Αφ' ενος ειναι αλλα μηχανάκια, αφ' ετέρου μιλάει για ανοικτο επαρχιακό.

Εσυ εισαι και λιγο φρέσκος, οποτε εισαι στο ανεβακατεβα του γκαζιου.

Τι θεμα ομως του θρεντ ΔΕΝ ειναι η καταναλωση του GSR των κουλαδίων :D

...κακέ!
:bawl: :bawl: :bawl: :bawl: :bawl: :bawl:

Αρχικά δημιουργήθηκε από sapila racing

Φίλε μου καταρχήν, αν πηγαίνω τα χλμ που θέλω(που δεν θέλω και πολλά) με το χορνετ, θα τα πιάνω στο μπαμ και δε θα έχω και ιδιαίτερες καταναλώσεις(γιατί απλά τα χλμ που θέλω για το χορνετ είναι αστεία).Και αν καψεις 9 λίτρα με το χορνετ πρέπει να το θέλει το κουλαδι σου!
Και αυτό που λες με τα λάστιχα μάλλον δεν έχεις ιδέα τι πληρώνεις για λάστιχα στο σιμπι.....

...
Και αυτό που λες με τα λάστιχα μάλλον δεν έχεις ιδέα τι πληρώνεις για λάστιχα στο σιμπι.....

Καλά, ρώτα πόσο κάνουν ένα ζευγαράκι καλά λάστιχα για το χορνετ (180/50/17-120/70/17) και τα ξαναλέμε.

Αρχικά δημιουργήθηκε από sniper
Καλά, ρώτα πόσο κάνουν ένα ζευγαράκι καλά λάστιχα για το χορνετ (180/50/17-120/70/17) και τα ξαναλέμε.

Εχω υπόψιν τι τιμές παίζουν.
Εσύ μάλλον δεν ξέρεις για το σιμπί και σκέφτεσαι τη λογική χρηματική διαφορά που θα έπρεπε να έχουν εφόσον το σιμπί φοράει 3 νούμερα μικρότερο λάστιχο....αλλά δυστυχώς για μένα και για τους συναδέλφους σιμπάδες δεν είναι έτσι...

Γενικά το σιμπι είναι 400 και πληρώνεις 600.

Εσύ μάλλον δεν ξέρεις για το σιμπί και σκέφτεσαι τη λογική χρηματική διαφορά που θα έπρεπε να έχουν εφόσον το σιμπί φοράει 3 νούμερα μικρότερο λάστιχο....αλλά δυστυχώς για μένα και για τους συναδέλφους σιμπάδες δεν είναι έτσι...

Έχει κανά 70-80 παραπάνω, σε καλό ζευγάρι λάστιχα.
Έχει δίκιο ο Νίκος.

Βάλε και οτι τα τρώει και γρηγορότερα σχετικά.

Απλά για εμένα, το έχεις παραψυρίσει με την οικονομία και τα συναφή. Στην τελική από το cb δεν πας σε κομπρεσοράτο μπούσα. Πάρτο και θα το ευχαριστηθείς όσο δεν πάει.

Είχα SF 3,5 χρόνια.. κανα 200ρι θες για το sf και κανα 300 για το Χορνετ. Υπολόγισε όμως ότι θα θες πιο συχνά λάστιχα.

Αρχικά δημιουργήθηκε από manhunter
...Απλά για εμένα, το έχεις παραψυρίσει με την οικονομία και τα συναφή. Στην τελική από το cb δεν πας σε κομπρεσοράτο μπούσα. Πάρτο και θα το ευχαριστηθείς όσο δεν πάει.

A γεια σου αδερφε!!! Αυτο ειπα κι εγω..

(ασχετο αλλα απ'τον τιτλο σου εικαζω... Fringe junkie, ετσι?? )

Έχετε δίκιο παιδιά.Το παίρνω και βλέπω....
Το πολυ πολύ, αν δω ζόρι, ξαναπαίρνω σιμπί!:lol:

Πίσω
Μπλουζα