• Σας προσκαλούμε όλους στην 3η ΒΟΥΝΙΣΙΑ του moto.gr, η οποία θα πραγματοποιηθεί τo Σάββατο 16/05/2026.

Διαβάστε τις λεπτομέρειες και δηλώστε συμμετοχή ΕΔΩ...

Service Hornet

nassosxlvbros

Πάρτε τα βουνά!
Εντάχθηκαν
31 Μαρτίου 2005
Πόντοι αντιδράσεων
258
Πόντοι
0
Καλημέρα και καλό μήνα σε όλους

Ήρθε και μένα η σειρά μου....ανορθωτής και μάλλον και πηνία... :(
Υπάρχει ανοιχτό συνεργείο Αυγουστιάτικα να του πάω τη Χορνέτα;
Μερσί

Καπάκι μύνημα από ΚΤΕΔ για τις 8 του μήνα....όλα του γάμου δύσκολα...

Για τα πηνία πως το συμπέρανες? Έκανες μετρήσεις?
Πάντως η αντικατάσταση του ανορθωτή δεν είναι κάποια τεχνικά ιδιατερη διαδικασία (εφόσον έχεις προμήθευτει το ανταλλακτικό)

Για τα πηνία πως το συμπέρανες? Έκανες μετρήσεις?
Πάντως η αντικατάσταση του ανορθωτή δεν είναι κάποια τεχνικά ιδιατερη διαδικασία (εφόσον έχεις προμήθευτει το ανταλλακτικό)

Ναι πηνία είναι :(
αν ήταν μόνο ο ανορθωτής δεν θα πόσταρα καν.... ;)

υγ.
Παίδες επειδή το θέμα ψιλοεπείγει -ένεκα ΚΤΕΔ- αν ξέρετε κάνα συνεργείο να το αναλαμβάνει ποστάρετε... μην φτιάξουμε σεντόνι χιλιάδων ποστ.

Ξέρω ότι το Iron Horse στην Καλλιρρόης δεν έχει κλείσει ακόμα και αναλαμβάνει. Αν θες πάρε τον ένα τηλέφωνο.

Άντε, και ελπίζω να κάνεις τη δουλειά σου!

Άντε, και ελπίζω να κάνεις τη δουλειά σου!

Update:

Η Χορνέτα πήρε μετά από 6 σχεδόν μήνες με τη δεύτερη μιζιά,και ροβόλησα προς το σιδερένιο άλογο.
Μετρήθηκε ξανά όντως θέλει πηνία (περιέλιξη ή καινούργια) καθώς και ανορθωτή,αλλά....

Από Σεπτέμβρη... :)

Σαν συνεργείο πάντως,οι εντυπώσεις είναι οι καλύτερες.Τα παιδιά πρόθυμα και συζητήσιμα.

Άντε να γίνει καλά η κούκλα σου και να την ευχαριστηθείς!! Κρίμα που δεν την πρόλαβες...

Δεν άργησα καθόλου ε; :D ... 5 χρόνια μετά, η Horneτω επισκευάστηκε, (ναι ήταν πηνία κσι μπήκε και ο γνήσιος ανορθωτής) και έχει κάνει τα πρώτα της 1000 κμ στα πέριξ για δοκιμές και ταξίδι 600 κμ να....ξεμουδιάσει...
Εδώ στη πρώτη της βόλτα μέχρι τη Βάρκιζα.. :)

received_1097291742539771.jpg

..στη συνέχεια ένα φρέσκο σετάκι ελαστικών να πατάμε σίγουρα...
. IMG20250809115927.jpg

ωραίος , πάντα μου άρεσε αυτό το μοντέλο και χαίρομαι που το βλέπω να κυκλοφορεί.

Επειδή αυτά τα λάστιχα ή θα τα φουσκώσω σαν μπαλόνια μπας και βρουν πρόσφυση κάποια στιγμή ή θα τα κάψω και θα χορεύω ζεϊμπέκικο γύρω τους σαν τον Κούρκουλο στην ταινία,
πες καμιά γνώμη και εσύ απο το δικό σου μηχανάκι και πως ανταπεξέρχονται

ωραίος , πάντα μου άρεσε αυτό το μοντέλο και χαίρομαι που το βλέπω να κυκλοφορεί.

Επειδή αυτά τα λάστιχα ή θα τα φουσκώσω σαν μπαλόνια μπας και βρουν πρόσφυση κάποια στιγμή ή θα τα κάψω και θα χορεύω ζεϊμπέκικο γύρω τους σαν τον Κούρκουλο στην ταινία,
πες καμιά γνώμη και εσύ απο το δικό σου μηχανάκι και πως ανταπεξέρχονται

Ευχαριστώ! Είχα πολύ καιρό να τη πάω βόλτα και ένιωσα σα πρεζόνι που βρήκε καλό πράμα και το ρούφηξε όλο!!!Ρολλάριζα σα να μην πέρασε μια μέρα....Κάποιοι θα με νιώσουν! (και θα ζηλέψουν χιχιιχι)
Πιέσεις είμαι στις στανταρ προς το παρόν : 36/42 εμπρός/πίσω αντίστοιχα.
Ακόμα δεν έχω ξεκάθαρη γνώμη,αλλά μια συμπάθεια στα Dunlop την έχω αν και φανατικός της Michelin.
Με παλιότερη γενιά Dunlop -τα D208 RR- έμεινα απόλυτα ευχαριστημένος! Το μηχανάκι έστριβε φρέναρε ακόμα και πλαγιασμένο και παρέμενε ακλόνητο χωρίς κουνήματα και παραξενιές. Όπου σημάδευα έστριβε,άλλαζε πορεία με τη σκέψη,και φρέναρε όπου ήθελες ακριβώς με ακρίβεια πόντου!!
Κορυφαία στιγμή στην Αττική οδό με ταχύτητες αυτοφώρου που έξυνε μαρσπιέ και δεν είχα κανένα κούνημα...μόνο το σύρσiμο άκουγα...Και μόνο όταν είδα πως έλειπαν οι μπίλιες από τα μαρσπιέ μαζεύτηκα λίγο.. :D
Ο λαστιχάς μου είπε πως "αν χάρηκες τόσο τα RR το ίδιο και καλύτερα είναι και αυτά".
Πάντως εμπνέουν εμπιστοσύνη να στρίψεις χωρίς να το πολυαναλύσεις.
Βρεγμενο δεν ξέρω ακόμα,από κάτι νερά που πέρασα και φρέναρα επίτηδες δεν ένιωσα γλύστρημα.
Προς το παρόν δείχνουν καλή συμπεριφορά σε στροφές και ευθεία.
Πιστεύω πως είναι μια επιλογή σε συμπεριφορά supersport και VFM, που σημαίνει και ανάλογο τίμημα σε φθορά.
Λάθος επιλογή πάντως δε θα κάνεις: Ακόμα και να τους ζητήσεις ή να έχεις μάθει στο "κάτι παραπάνω"...Σαν ελαστικό είναι μια καλή αρχή για να ξέρεις που πατάς και μια καλή βάση για ακόμα περισσότερη ταχύτητα αν είσαι στρίφτης ή λιγότερη φθορά αν κάνεις τουριστικά κμ. Με λίγα λόγια ή τα ξαναβάζεις ή πας για λάστιχο trackday μετά ή σε πιο τουριστάδικο αν κάνεις ταξίδια ή χρήση καθημερινή.
Θα δείξει εν καιρώ αν ήταν αυτό που ήθελα.
Όχι τίποτ άλλο αλλά αν δεν υπάρχουν αυτά που ξέρεις πχ. Michelin και σου λένε 2 μήνες παράδοση, σπάζομαι και τα Dunlop είναι πολύ καλή λύση.
ΑΝ δε βγάλει και καμιά 10αριά χιλ κμ θα το ξαναβάλω! :)

υ.γ.1 : Τα D208 RR είχαν αγοραστεί μεταχείρω με (100 κμ) και τα έβγαλα στα 12000 κμ με ψωμί μέχρι 2000 κμ ακόμα εύκολα,αλλά 1ον) ερχόταν χειμώνας, και 2ον έχω σαν αρχή κάθε 1-1,5 χρόνο το πολύ να αλλάζω λάστιχα... ;)

υ.γ.2: Σε κάποιο review δοκιμών ανέφεραν πως τα Dunlop Core είναι άμεσα συγκρίσιμα ή και ισάξια με τα 2CT (αυτά που ήθελα να βάλω και δεν υπήρχαν...)

Τελευταία επεξεργασία:
Update βόλτας που έγινε...Σουνιάδα..

Με έτρωγε για βόλτα σήμερα,γύρισα και νωρίς από τη δουλειά,είχα και γεμάτο ντεπόζιτο από την Κυριακή που αναβλήθηκε μια βόλτα λόγω μιας βάπτισης, ε,και δε το πολυσκέφτηκα,μέρα είναι ακόμα λέω ας πάω μία "κοντινή"...Να στρώσω τα φρέσκα τακάκια λίγο..
Η κοντινή έγινε Γλυφάδα,έγινε Βούλα, Βουλιαγμένη,και βρέθηκα χωρίς πολλά πολλά λιμανάκια, Βάρκιζα,ε,και στρίψε-στρίψε να και η Σαρωνίδαααα.!! Ωραία,καλά πάει το εργαλείο ας πάω και μέχρι Λαύριο να δω κίνηση.
Κίνηση δεν είχε,και συνέχισα από εκεί να μη γυρνάω ξανά από τον ίδιο δρόμο,δε θα χαλάσει το προξενειό.. :)
Η επιστροφή έγινε κλασικά από διόδια να πατήσουν και τα λάστιχα με πιο ψηλές ταχύτητες-όχι τίποτις εξωφρενικό εννοείται... :rolleyes:

Τα λάστιχα αποδείχτηκαν μέχρι στιγμής -και 1000 κμ-καλή αγορά,φέρονται άψογα σε στροφές με λίγα ή πολλά-εντός ορίων-,και στο φρενάρισμα ΜΕΣΑ στη στροφή ούτε ανοίγει ούτε κλείνει...βυθίζεται και κόβει. Τόσο απλά.
Υπήρχαν κάτι μικρογλυστρηματάκια στην τελευταία δεξιά στροφή πριν τη Πούνταζέζα -και μάλιστα στην άσφαλτο όχι στο τσιμέντο- στο όριο του μπροστινού ελαστικού, αλλά δεν έδωσα σημασία,μάλλον ακόμα θα καθαρίζει από το σαπούνι που έχουν...

Πολλά έγραψα,πάρτε φωτό να γουστάρετε!

Ο ναός από μακριά..
IMG20250909184244.jpg

τα...λάστιχα από κοντά...
το πίσω .. και το εμπρός..
IMG20250909183238.jpg IMG20250909183252.jpg

μίνι στάση να ξεκουραστούν τα άλογα...

received_1309068126820255.jpg

..δίπλα στο μνημείο..

received_1096231049264384.jpg

και μια βόλτα στην Πουνταζέζα,στο αγαπημένο μας καμπινγκ...

received_3975157396070913.jpg

Αυτά τα ολίγα.:wave2:

Είχα μελετήσει πολύ πριν τα βάλω, κατέληξα ότι εξαρτάται από το βάρος της μηχανής και τη χρήση και από αυτά που γράφεις, πιστεύω ότι είναι κοντά στα συμπεράσματα :lol:

Για τη δικιά μου , αργεί να ζεσταθεί και σε γυαλιστερό δρόμο, χρειάζεται πολλή προσοχή. Μετά από κάνα μισάωρο εθνική, είναι κομπλέ και με καλή αίσθηση.Εννοειται πάω για αλλαγή, μάλλον σε Power 6, με ενθουσίασαν σε πιο αδύναμο μηχανάκι

Anyway, Hornet εδώ και όλα φαίνονται όμορφα, να τη χαίρεσαι

Είχα μελετήσει πολύ πριν τα βάλω, κατέληξα ότι εξαρτάται από το βάρος της μηχανής και τη χρήση και από αυτά που γράφεις, πιστεύω ότι είναι κοντά στα συμπεράσματα :lol:

Για τη δικιά μου , αργεί να ζεσταθεί και σε γυαλιστερό δρόμο, χρειάζεται πολλή προσοχή. Μετά από κάνα μισάωρο εθνική, είναι κομπλέ και με καλή αίσθηση. Εννοειται πάω για αλλαγή, μάλλον σε Power 6, με ενθουσίασαν σε πιο αδύναμο μηχανάκι

Anyway, Hornet εδώ και όλα φαίνονται όμορφα, να τη χαίρεσαι

Βασικά για τα 2CT πήγαινα όπως έγραψα αλλά είχαν ένα μήνα παράδοση και αν... Έτσι διαβάζοντας διάφορα reviews αρκετές γνώμες έτειναν να λένε πως είναι ένα καλό λάστιχο αν όχι εφάμιλλο των Michelen αλλά πολύ κοντά τόσο στο στεγνό όσο και στο βρεγμένο.
Στο βρεγμένο θα το δω εν καιρώ.
Δεν τα πίεσα πολύ να βρω τα όριά τους αλλά σε γενικές γραμμές δείχνουν καλό χαρακτήρα. Η διαφορά που εντόπισα είναι πως η σχεδίαση της κορώνας-ιδίως μπροστά- είναι πιο "αργή" - να την πω -προοδευτική; δε ξέρω, αλλά όσο γέρνεις γέρνει σε αντίθεση με τα Pilot που είχα που από ένα σημείο και μετά έπρεπε ή να κόψεις αν δε σε έπαιρνε ή να βουτήξεις περισσότερο..ε,αυτό το δισταγμό δεν τον έχουν τα Dunlop: γέρνεις γέρνει κι αυτό όσο σκέφτηκες. Γέρνεις κι άλλο; ακολουθεί γραμμικά.
Ακόμα και σε εναλλαγές στροφών δε δείχνει να αντιδρά άτσαλα, βλέπεις εσάκι μετά από ανοιχτή αριστερή στροφή; σηκώνεις γέρνεις δεξιά, σημαδεύεις την επόμενη και γειά σας...

Ίσως να δοκιμάσω λίιιγο χαμηλότερη πίεση εμπρός από 36 στα 34. :vroum: :hmm:

Τελευταία επεξεργασία:
  • Μου αρέσει
Αντιδράσεις: THRESH
Καλά χλμ να έχεις.
Αλλα 36/42;; Ντα φακ…
Βάλε ένα 34/36(αντε 38 βαριά).

Φοραγα τα Core εκανα γυρω στα 20.000χλμ και εβαλα το 2ct σε Cbr500r και εχω μ αυτα 11.000χλμ.

Και τα δυο λαστιχα ειναι της ιδιας κατηγοριας χρηματων,ποτε δεν μου εδωσαν αυτο το κλικ εμπιστοσυνης που πρεπει να νιωθεις με τα λαστιχα,θα τα χαρακτηριζα αοσμα αχρωμα και μετρια.
Ειναι καθημερινα λαστιχα που βγαζουν πολλα χιλιομετρα,μονο σε πολυ καλο δρομο νιωθεις εμπιστοσυνη.

Χωρις να θελω να σ απαγοητευσω ,δεν ειναι ασχημα αλλα μην τα εμπιστευτεις αν δεν νιωσεις 100% σιγουρος.

Αυτα τα χαζογλιστριματα υπαρχουν συνεχεια εκτος απ επιπεδο ασφαλτου Α.Ο.

Φοραγα τα Core εκανα γυρω στα 20.000χλμ και εβαλα το 2ct σε Cbr500r και εχω μ αυτα 11.000χλμ.

Και τα δυο λαστιχα ειναι της ιδιας κατηγοριας χρηματων,ποτε δεν μου εδωσαν αυτο το κλικ εμπιστοσυνης που πρεπει να νιωθεις με τα λαστιχα,θα τα χαρακτηριζα αοσμα αχρωμα και μετρια.
Ειναι καθημερινα λαστιχα που βγαζουν πολλα χιλιομετρα,μονο σε πολυ καλο δρομο νιωθεις εμπιστοσυνη.

Χωρις να θελω να σ απαγοητευσω ,δεν ειναι ασχημα αλλα μην τα εμπιστευτεις αν δεν νιωσεις 100% σιγουρος.

Αυτα τα χαζογλιστριματα υπαρχουν συνεχεια εκτος απ επιπεδο ασφαλτου Α.Ο.

Κακό λάστιχο δεν είναι και σε καμία περίπτωση! Και δεν ψάχνω τα όριά του και μάλλον εκεί ίσως να το παράκανα :)
Όλα γλιστράνε στους δρόμους που έχουμε δυστυχώς...Το θέμα είναι ΠΩΣ γλιστράνε ή να το πω αλλιώς πόσο σε τρομάζει αυτό το γλίστρημα...Στο γλίστρημα που μου έκανε δεν παρατρόμαξα αλλά περίμενα να στρίψει χωρίς ιδιαίτερο δράμα σε εκείνο το σημείο γιατί η άσφαλτος είναι μεν πατημένη, αλλά σε καλή κατάσταση, δεν έδειχνε για γλίστρημα.
Ίσως να είχα περισσότερη κλίση στο σημείο εκείνο και το λάστιχο σαν καινούργιο να μην είχε καθαρίσει ακόμα από τα σαπούνια του καλουπιού.
Μια ακόμα σκέψη είναι πως έχω μια πίσω ανάρτηση με αρκετά χιλιόμετρα (88.000 κμ) και με προφόρτιση στο 1 από το 8,συνεπώς το μηχανάκι να κάθεται λίγο "σούζα"... Θα το φτιάξω στα μέτρα μου ξανά και θα επανέλθω με νεότερα. :beer:

πιστευω οτι σε πιο βαρύ μηχανάκι παίζουν καλύτερα αλλά γενικά, δεν τα ευχαριστήθηκα κ εγώ

Πίσω
Μπλουζα