• Σας προσκαλούμε όλους στην 3η ΒΟΥΝΙΣΙΑ του moto.gr, η οποία θα πραγματοποιηθεί τo Σάββατο 16/05/2026.

Διαβάστε τις λεπτομέρειες και δηλώστε συμμετοχή ΕΔΩ...

Service CBF-250

• Συντάκτης Συντάκτης oulas
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
Αρχικά δημιουργήθηκε από Λεωνίδας
Τελικά πήγε 107?
Λάδια, φίλτρο λαδιού, μπουζί, φίλτρο αέρα 47,70?
Εργασία 59,50?

Μου έφτιαξε και το κλασικό πρόβλημα στο κιβώτιο (τσάμπα) και κουμπώνουν πολύ πιο μαλακά οι ταχύτητες (αύριο που θα κάνω μερικά χιλιόμετρα παραπάνω θα επανέλθω).
Έχω την εντύπωση ότι δε ρύθμισε τις βαλβίδες όμως ... θα το ακούσει και κάποιος πιο έμπειρος και θα δούμε :wave2:

Εγώ είμαι στα 8.000χλμ. Έχω μέλλον ακόμη... :D

Κι εμένα, όπως θα είδες παραπάνω, παρόλο που δεν είχα πρόβλημα με τις ταχύτητες μου φάνηκε ότι βελτιώθηκε η συμπεριφορά τους...

Τα εργατικά μου φαίνονται λίγο τσιμπιμένα. Η τελική τιμή όμως μου φαίνεται ικανοποιητική. Λεωνίδα που το πήγες;

Αρχικά δημιουργήθηκε από johnpan
αφού τα σκίζουμε τα καημένα!!!

Ρε παιδιά πόσο εγγύηση έχουμε?
εγώ είμαι χαλαρός οδηγός πάντως :D
2 χρόνια είναι η εγγύηση :wave2:

Αρχικά δημιουργήθηκε από villy
ΥΓ: Θα το πάρεις το 250 επιτέλους ή όχι; :D :beer:

Λόγω μεγάλης ανατροπής στην κατάσταση των οικονομικών μου αλλά και του προσωπικού προγραμματισμού μου, δεν πρόκειται να αγοράσω 250αρι άμεσα. Άλλωστε δεν βιάζομαι ιδιαίτερα καθώς δεν θα ήταν άσχημο να δω πρώτα πως θα πάει στην αγορά το YBR250 αλλά και το CBF250(2006). Έχω μανία με την αξιοπιστία. Προτιμώ να πάρω λίγο παλιό μοντέλο και να είναι αξιόπιστο παρά την αιχμή της τεχνολογίας και να έχει κουσούρια και παιδικές ασθένιες.

Τώρα σε ότι αφορά τη συντήρηση, προβληματίζομαι επίσης από το γεγονός ότι για να ρυθμιστούν οι βαλβίδες πρέπει λέει να βγάλεις τη κεφαλή και τους εκκεντροφόρους. :eek: Τεσπα, αργά η γρήγορα σε 250άρι θα καταλήξω αλλά μέχρι τότε θα πρέπει να κάνω αρκετή υπομονή.

Αρχικά δημιουργήθηκε από Λεωνίδας
Λάδια, φίλτρο λαδιού, μπουζί, φίλτρο αέρα 47,70?
Εργασία 59,50?

Φίλε Λεωνίδα έχεις ρωτήσει στα ανταλακτικά πόσο κάνουν αυτά τα αναλώσιμα;

Πριν χρόνια που είχα το 250άρι μου ζητούσαν 4? για το φίλτρο λαδιού. Εγώ σου λέω άντε να έχει τώρα 6? του λαδιού,ι άλλα 5? το μπουζί και άλλα 8? το φίλτρο αέρα. Για το λάδι ας πούμε ότι έχει 2Χ10? (2 Χ 1 lt).

Μας βγάζει

6
5
8
20
---
39?

Άντε σου λέω να κάναμε 5? λάθος πάνω κάτω. Πάλι πολλά δεν είναι τα χρήματα που σου χρεώνουν για αναλώσιμα (47,70) ;

Δεν λέω ότι εγώ είμαι ο έξυπνος και οι άλλοι χαζοί. Άλλωστε όταν είχα ανάγκη να μου φτιάξουν κάτι που εγώ δεν ήξερα να φτιάξω πήγαινα και τα έσκαγα και εγώ ξέροντας ότι υπερτιμούν το κάθε αναλώσιμο (στο λογαριασμό που σου κάνουν στο τέλος).

Για τα εργατικά δεν λέω κάτι γιατί δεν είμαι μηχανικός και δεν γνωρίζω όλες τις εργασίες και το χρόνο που παίρνει να λύσουν κάποιο εξάρτημα, πόσο νοίκι πληρώνουν στη περιοχή που ανήκει το μαγαζί τους, τι έχουν σπουδάσει, τι ικανότητες έχουν και πόσα χρόνια ασχολούνται με τις συγκεκριμένες μηχανές(εμπειρία).

Αρχικά δημιουργήθηκε από ΙΠΠΕΑΣ
Φίλε Λεωνίδα έχεις ρωτήσει στα ανταλακτικά πόσο κάνουν αυτά τα αναλώσιμα;

Πριν χρόνια που είχα το 250άρι μου ζητούσαν 4? για το φίλτρο λαδιού. Εγώ σου λέω άντε να έχει τώρα 6? του λαδιού,ι άλλα 5? το μπουζί και άλλα 8? το φίλτρο αέρα. Για το λάδι ας πούμε ότι έχει 2Χ10? (2 Χ 1 lt).

Μας βγάζει

6
5
8
20
---
39?

Άντε σου λέω να κάναμε 5? λάθος πάνω κάτω. Πάλι πολλά δεν είναι τα χρήματα που σου χρεώνουν για αναλώσιμα (47,70) ;

Δεν λέω ότι εγώ είμαι ο έξυπνος και οι άλλοι χαζοί. Άλλωστε όταν είχα ανάγκη να μου φτιάξουν κάτι που εγώ δεν ήξερα να φτιάξω πήγαινα και τα έσκαγα και εγώ ξέροντας ότι υπερτιμούν το κάθε αναλώσιμο (στο λογαριασμό που σου κάνουν στο τέλος).

Για τα εργατικά δεν λέω κάτι γιατί δεν είμαι μηχανικός και δεν γνωρίζω όλες τις εργασίες και το χρόνο που παίρνει να λύσουν κάποιο εξάρτημα, πόσο νοίκι πληρώνουν στη περιοχή που ανήκει το μαγαζί τους, τι έχουν σπουδάσει, τι ικανότητες έχουν και πόσα χρόνια ασχολούνται με τις συγκεκριμένες μηχανές(εμπειρία).
Οι τιμές είναι τιμές Honda... το μπουζί νομίζω ήταν λίγο τσιμπημένο αλλά πραγματικά αξίζει να ασχοληθώ για ένα πράγμα που κάνει 10? και το αλλάζεις μία φορά το χρόνο :confused: :confused: :confused:

εγώ είμαι εκτός εγγύησης πλέον.... :bigcry: :bigcry:
πόσο να έχει τώρα να μου φτιάξουν το κιβώτιο.... :confused: :confused:
γαμωτ γαμωτ όλο αναβολές έκανα και δεν το πήγαινα.... δεν είχα και λεφτά βέβαια.... :bigcry: :bigcry: :bigcry:

εγώ είμαι εκτός εγγύησης πλέον.... :bigcry: :bigcry:
πόσο να έχει τώρα να μου φτιάξουν το κιβώτιο.... :confused: :confused:
γαμωτ γαμωτ όλο αναβολές έκανα και δεν το πήγαινα.... δεν είχα και λεφτά βέβαια.... :bigcry: :bigcry: :bigcry:
Πάρε τηλέφωνα στα εξουσιοδοτημένα (ή μήπως κατευθείαν στη Honda...? ) να σου πουν :wave2:

Έγινε το service των 24000 χλμ.
Ρύθμισει βαλβίδων και αλλαγή στα καπελότα. (Ο μηχανικός ,μου είπε οτι είχαν τα μαύρα τους τα χάλια οι βαλβίδες, μαλλον δεν τις είχαν ξανακοιτάξει)
Αλλαγή λαδιών και αλλαγή φίλτρου λαδιών.
Τσεκάρισμα και καθάρισμα του καρμπιρατερ .

85 ?

Αρχικά δημιουργήθηκε από Nrgman
Έγινε το service των 24000 χλμ.
ΡύθμισH βαλβίδων ......

85 ?

αν δεν έχεις κάνει λάθος στο ποσό ...

είσαι σίγουρος ότι με αυτά τα λεφτά σου κάνανε ΚΑΙ ρύθμιση βαλβίδων?

ήσουν εκεί στη διάρκεια του service?

just wondering... :confused:

Tασο μονοκυλινδρο ειναι ρεϊ ... Και στο ΧΤ 600, 80 ευρω εδινα καθε 6.000 χλμ για λαδια και ρυθμιση βαλβιδες. :winka:

Λοιπον service των 16000χλμ,κοστος 280?:hypnotize
Δεν εχω μπροστα μου το τιμολογιο,θα το βρω και θα τα περασω ακριβως τα ποσα.
Στο service περιελαμβανοταν ρυθμιση βαλβιδων,οι οποιες ηταν πολυ κλειστες απο οτι μου ειπε,αλλαγη σιαγονων πισω(εγω πισατευω μονο σφηξιμο αφου ακουγετε το ταμπουρο οπως πριν)
λαδια,ξιδια,φλατζα και οχι τακακια εμπρος.
Η πλακα ειναι το ειχε μεσα απο την πεμτη και σημερα που πηγα να το παρω ρωταω αλλαξες τιποτα τακακια η στα ταμπουρα??
απαντηση οχι φιλαρακι ολα ηταν οκ!!
Στο τιμολογιο εγραφε σιαγονες 21?:uplate: :uplate: , ημουν ηδη στο σπιτι ομως και βαρετθεικα να γυρισω.
Παντως δεν ξερω εαν ηταν οι βαλβιδες αλλα τωρα ρελαντι μια χαρα.Επιτελους μετα απο 2 χρονια:beer:

Αρχικά δημιουργήθηκε από NORE_1

Παντως δεν ξερω εαν ηταν οι βαλβιδες αλλα τωρα ρελαντι μια χαρα.Επιτελους μετα απο 2 χρονια:beer:

Η αυτό ή καρμπυρατέρ, αν σου το ρύθμισαν.

Να τους ρωτήσεις για τις σιαγόνες. Αν δεν τις άλλαξαν τι τις πλήρωσες? Εργατικά δεν χρέωσαν? Αντε με τους .....

Η αυτό ή καρμπυρατέρ, αν σου το ρύθμισαν.

Να τους ρωτήσεις για τις σιαγόνες. Αν δεν τις άλλαξαν τι τις πλήρωσες? Εργατικά δεν χρέωσαν? Αντε με τους .....

Καρμπυρατερ ξεκινησαν να ρυθμιζουν για να φτιαξουν το ρελαντι αλλα πεμτη βραδυ μου ειπαν οτι δεν γινετε τιποτα με ρυθμισμα,θελει ψαξιμο.Και σημερα μου ειπαν οτι εφταιγαν οι βαλβιδες που δεν καρτουσε ρελαντι.Τα εργατικα ηταν ολα τα λεφτα στο service,επειδε οι βαλβιδες ειναι με καπελωτα ρυθμιζονται δυσκολα...Αυριο θα περασω μετα την δουλεια να το ξεκαθαρισουμε το θεμα με τις σιαγονες.Παντως πολλα λεφτα πηγε αλλα τα ψιλοξεχναω αφου επιτελους εχω ρελαντι!!

Γεια χαρά και από 'μένα
προχθές έκανα το service των 5.000 (εκτός εγγύησης) και έδωσα 54Ε. Παράλληλα έλυσε τον πίσω άξωνα, τσέκαρε όλο το μηχανάκι έσφιξε όλες τις βίδες και έβαλε αυτές που έλειπαν (πρώτο service στα χέρια μου). Ροτώντας τον μηχανικό μου είπε λάδια να αλλάζω κάθε 2.500-3.000 χλμ (έβαλε Repsol σε πράσινο μπουκάλι με προδιαγραφές HONDA) και ότι στις 10.000 θα ρυθμίσει βαλβίδες με συνολικό κόστος service γύρω στα 150Ε.

Λοιπον οπως ειχα γραψει και πιο πανω service 16000 τελικα 240 αντι 280 λαθος μου
Ποιο αναλυτικα..

Αgip formula tec 15-50 24euro
Φιλτρο Αερος 17,60euro
Σετ σιαγονες (ΨΕΜΜΑ) 21,80euro
Σπρευ Καθ/σμου Καρμπυρατερ 7,10euro
Φλατζα Κυλινδρ. 12,50euro
Kαπελωτα (2) 12,00euro

Και ΕΡΓΑΣΙΑ!!!! 145,00euro

Συνολο 240.00EURO

Οσο για τις σιαγονες μου ειπε οτι ακουγετε τσιριγμα γιατι ειναι καινουργιες και οσο για
το οτι εχουν χασει σε αισθηση(πρεπει να παταω το φρενο μεχρι τελος κατω)μεσα σε 1 εβδομαδα
οτι χρεισιμοποιω πολυ το πισω φρενο και ξερυθμιστηκε:confused: :confused:

Πλεον εληξε η εγγυηση και τελος και για εμενα τα εξουσιοδοτημενα...

Μόλις άφησα την μηχανή για service των 15.000 χλμ, δίσκο-συμπλέκτη μέσα στην εγγύηση και κάτι άλλα μικρά (αλυσίδες κλπ). Να δω πόσα θα σκάσω.....

Μερικές ερωτήσεις...

1. Σου είπαν πριν το δουν ότι θα είναι στην εγγύηση ο συμπλέκτης?
2. Τι μοντέλο έχεις? (χρονιά)
3. Σε ρώτησαν αν έκανες μόνο σερβις σε εξουσιοδοτημένα?

Ευχαριστώ:beer:

Μερικές ερωτήσεις...

1. Σου είπαν πριν το δουν ότι θα είναι στην εγγύηση ο συμπλέκτης?
2. Τι μοντέλο έχεις? (χρονιά)
3. Σε ρώτησαν αν έκανες μόνο σερβις σε εξουσιοδοτημένα?

Ευχαριστώ:beer:

1. Η πρώτη ερώτηση που έκανα όταν πήγα ήταν αν αλλάζουν σε ελαττωματικό CBF τα δίσκο-συμπλέκτη εντός εγγύησης. Είπαν ναι και τους είπα πότε να το φέρω.

2. Αγοράστηκε 8/2005

3. Ήθελαν το βιβλίο της εγγύησης με τα service, οπότε καταλαβαίνεις. Δεν νομίζω να είχα πρόβλημα με αυτούς, καθώς το μηχανάκι το είχα πάρει από εκεί, και έχω κάνει και ΟΛΑ τα service εκεί.

Πίσω
Μπλουζα