• Σας προσκαλούμε όλους στην 3η ΒΟΥΝΙΣΙΑ του moto.gr, η οποία θα πραγματοποιηθεί τo Σάββατο 16/05/2026.

Διαβάστε τις λεπτομέρειες και δηλώστε συμμετοχή ΕΔΩ...

Πρόταση για αγορά μηχανής με σκοπό χαλαρά ταξιδάκια

F650GS

ΥΓ Ασε που θελει πανω απο τριχιλιαρο το Versys.

Κάπου κοντά στο τριχίλιαρο πρέπει να παίζει μπάλα το versys.
Μα θεωρώ τη διαφορά τιμής με το F650 (αν μιλάμε για το παλιό μονοκύλινδρο) αρκετά ικανοποιητική σε σχέση με αυτά που προσφέρει και ειδικά σε σχέση με την παλαιότητα του ενός και του άλλου.
Μόνο εκτός δρόμου υπερτερεί το μονοκυλινδρο, στα υπόλοιπα χάνει κατα κράτος ενώ ακόμα και η πολύ καλή κατανάλωση έχει άξιο αντίπαλο.

Exactly. Ταμαμ για τη χρηση που ζητάει ο φίλος.

Για κυρίως ασφάλτινη χρήση θεωρώ το versys καλύτερη επιλογή. Είναι πολύ παρεξηγημένο μηχανάκι. Το έχω οδηγήσει σε διάφορες συνθήκες πλην πολύ κακοτράχαλου δρόμου και είναι απ' τα πιο τίμια μηχανάκια της αγοράς με πάρα πολλές κρυμμένες δυνατότητες.

Όχι πως το F650 ή κάποια άλλα που πρότειναν παραπάνω είναι άσχημα. Κάθε άλλο!

Νομίζω όμως ότι με το versys θα πάρει κάτι παραπάνω απ' τα υπόλοιπα. (κυρίως στο κομμάτι που τον ενδιαφέρει)

Το F650 μάλλον θα είναι πιο κατάλληλο για χρήση από την γυναίκα λόγο ύψους σέλας, μα οι γυναίκες (συνήθως) δεν τα πάνε καλά με τα μονοκύλινδρα. (Χωρίς αυτό να ειναι απόλυτο).

Για κυρίως ασφάλτινη χρήση θεωρώ το versys καλύτερη επιλογή. Είναι πολύ παρεξηγημένο μηχανάκι. Το έχω οδηγήσει σε διάφορες συνθήκες πλην πολύ κακοτράχαλου δρόμου και είναι απ' τα πιο τίμια μηχανάκια της αγοράς με πάρα πολλές κρυμμένες δυνατότητες.

Όχι πως το F650 ή κάποια άλλα που πρότειναν παραπάνω είναι άσχημα. Κάθε άλλο!

Νομίζω όμως ότι με το versys θα πάρει κάτι παραπάνω απ' τα υπόλοιπα. (κυρίως στο κομμάτι που τον ενδιαφέρει)

Το F650 μάλλον θα είναι πιο κατάλληλο για χρήση από την γυναίκα λόγο ύψους σέλας, μα οι γυναίκες (συνήθως) δεν τα πάνε καλά με τα μονοκύλινδρα. (Χωρίς αυτό να ειναι απόλυτο).

Οι γυναικες το γουσταρουν το μονοκυλινδρο gs
Ειναι πολυ φιλικο.
Κατα τα αλλα το versys ειναι σε ολα καλυτερο

Ειναι δυο διαφορετικα μηχανακια σε πολλους τομεις.εννοειται περαν του οφ ροαντ το καβασακι ειναι ενα κλικ πανω...

Κάπου κοντά στο τριχίλιαρο πρέπει να παίζει μπάλα το versys.
Μα θεωρώ τη διαφορά τιμής με το F650 (αν μιλάμε για το παλιό μονοκύλινδρο) αρκετά ικανοποιητική σε σχέση με αυτά που προσφέρει και ειδικά σε σχέση με την παλαιότητα του ενός και του άλλου.
Μόνο εκτός δρόμου υπερτερεί το μονοκυλινδρο, στα υπόλοιπα χάνει κατα κράτος ενώ ακόμα και η πολύ καλή κατανάλωση έχει άξιο αντίπαλο.

Λαθος μου,νομιζα οτι ειχε βαλει ταβανι τα 2500.

Προσωπική εμπειρία έχει δείξει ότι γουστάρουν και το σκορτσάρισμα. :D

Εννοειται,αλλα υποτιθεται θα το δουλευεις στο φασμα στροφων που του αναλογει

Και 'γω συμφωνω με τη λυση του GS.
Εφοσον δεν προκειται να ταξιδευει με περισσοτερα απο 100-110 και θελει να παταει χωμα με ευκολια, ειναι ιδανικο πιστευω.
Αυτο ή ΧΤ660R, Pegaso Trail κλπ.

Και 'γω συμφωνω με τη λυση του GS.
Εφοσον δεν προκειται να ταξιδευει με περισσοτερα απο 100-110 και θελει να παταει χωμα με ευκολια, ειναι ιδανικο πιστευω.

Προσπαθώ να διαπιστώσω αν είμαι ο μοναδικός που κατάλαβε ότι το χώμα θα περιλαμβάνει νορμαλ χωματόδρομους μικρής απόστασης.

Αν είναι έτσι να με το πείτε να αρχίσω να παίρνω τον αμυρουκάι στα σοβαρά. :lol:

To τι χώμα έχει φάει το versys δικάβαλο στην Kω δε μπορείτε να το φανταστείτε. Σταματήστε να θεωρείτε ότι μηχανές σαν το vesys δεν πάνε χώμα. Οι περιορισμοί που θέτει η εξάτμιση είναι για πολύ κακοτράχαλα εδάφη και οι ζάντες θα την ακούσουν μόνο σε δυνατά χτυπήματα.

Ακόμα και πεζοδρόμια ανεβοκατεβαίνει αρκεί να μην είναι πολύ ψηλά.

M@λακια δεν ειναι ομως να το σκονιζεις αυτο το μηχανακι (versys);; Ή εμενα μου φαινεται;;
Και συν τοις αλλοις πρεπει να εχεις και το νου σου λιγο, οσο να 'ναι.. Δεν γινεται να το πιεζεις στο χωμα (πηγαινωντας σβελτα, οχι αλματα και κοπανηματα εννοειται).

Και εγω προτεινω μονοκυλινδρο.Γιαυτα τα χιλιομετρα που θελει ο φιλος ειναι μια χαρα.:wave2:

Εννοειται,αλλα υποτιθεται θα το δουλευεις στο φασμα στροφων που του αναλογει

Ίσως δεν το διατύπωσα σωστά!

Τα μονοκύλινδρα δε συμπαθούν τις γυναίκες. :lol:

Κάτι ειπώθηκε πιο πάνω για Τρανσαλπ και 300 χιλιόμετρα με ένα γέμισμα..
ΔΕΝ, επαναλαμβάνω, ΔΕΝ ισχύει. Όυτε με το 600 που είχα, όυτε με το 650 τώρα έχω πιάσει αυτά τα χιλιόμετρα σε αυτονομία. Όσο οικονομικά και να πας τα 230-250 χιλιόμετρα είναι το μέγιστο που μπορεί να σε βγάλει. Στο 650 η κατανάλωση παίζει στα 6,8-7,2 στα δικά μου χέρια πηγαίνοντας νορμάλ και πάνω από τις μισές διαδρομές εντός πόλης και δικάβαλος.
Αξιοπιστία και άνεση, ναι. 90.000 χλμ το ένα, 125.000 χλμ το άλλο. Αλλά αν πρόκειται να κάνεις απλές διασχίσεις σε πατημένους χωματόδρομους, δεν το χρειάζεσαι. Και με το Versys θα κάνεις μια χαρά τη δουλειά σου.

αναλογα με την τσεπη σου Versys αν διαθετεις γυρω στα 4000 ευρω αν δεν διαθετεις το ποσο KLE με 1200-1300 ευρω, λαστιχα και ενα μαζεμα αν το θελει με 400 ευρω και ειναι αθανατο αλλα το παντρευεσαι,θα σε παει παντου θα κανει τα παντα αλλα ειναι ενα μετριο και παλαιας τεχνολογιας μηχανακι.Αν πας με τις ταχυτητες που λες η καταναλωση θα ειναι κοντα στα 5 λ/100 +/- με τα 12 λιτρα και 2 ρεζερβα υπολογισε 230/250 χλμ μαξιμουμ.Εννοειτι με καθαρα και ρυθμισμενα.

[B είπε:
Bob_o_mastoras;2592875]M@λακια δεν ειναι ομως να το σκονιζεις αυτο το μηχανακι (versys);; Ή εμενα μου φαινεται;;
Και συν τοις αλλοις πρεπει να εχεις και το νου σου λιγο, οσο να 'ναι.. Δεν γινεται να το πιεζεις στο χωμα (πηγαινωντας σβελτα, οχι αλματα και κοπανηματα εννοειται).
[/B]

Τετοια μηχανάκια Versus δεν σου παει η καρδιά να τα βάλεις χώμα, χώρια που μια πτώση θα κοστίσει ακριβά, στα υπόλοιπα, τίμιο, οικονομικό κτλ συμφωνό.

Η χωμάτινες διαδρομές θα είναι τύπου πυροσβεστικών δρόμων, δεν το θέλω για ξερό και γενικά θα είναι σε περίοδο καλοκαιριού οπότε ούτε λάσπες θα παίζουν. Η ερώτηση μου είναι η εξής αν πάμε σε Versys Μπορούμε να βάλουμε κάποιο ποιο χωμάτινο λαστιχάκι χωρίς να χάσουμε σε οδηγική σταθερότητα? Και τέλος το BMW F650 δεν γνώριζα πως βγήκε σε δικύλινδρη έκδοση τα τελευταία χρόνια, πιστεύω πως και αυτό θα είναι καλή οι επιλογή αφού οι τιμές σε μεταχειρισμένο είναι κοντά στο Versys, από όσο διαβάζω και το BMW βγήκε πολύ αξιόπιστο και οικονομικό.

Tο f650 είναι ένα f800 με πιο φθηνά περιφεριακά.

800 κυβικά δυκίλινδρο. Καμία σχέση με το παλιό f650, είναι δύο εντελώς διαφορετικές μηχανές.

και ειναι απιθανα οικονομικο, χαμηλορροπο, ευκολο, ελαφρυ και.... οτι πρεπει για χαλαρα ταξιδαξια.

• Μου αρέσει
Αντιδράσεις: daz
και ειναι απιθανα οικονομικο, χαμηλορροπο, ευκολο, ελαφρυ και.... οτι πρεπει για χαλαρα ταξιδαξια.

Χυτες ζάντες,τηλεσκόπικο πηρούνι / συμβατικό μονός δίσκος εμπρός και ποιο αδύναμο από το μεγάλο.
Αν κοιτάξεις αυτό κοίτα για το second generation που λένε ότι εξαλειφθηκαν οι παιδικές ασθένειες

Πίσω
Μπλουζα