• Σας προσκαλούμε όλους στην 3η ΒΟΥΝΙΣΙΑ του moto.gr, η οποία θα πραγματοποιηθεί τo Σάββατο 16/05/2026.

Διαβάστε τις λεπτομέρειες και δηλώστε συμμετοχή ΕΔΩ...

Ποίηση και μουσική

Ωραίος Αντρέα!

Όοοοταν βρώ δάσκαλο ΚΑΙ μάθω, ενημερώστε για τη μπάντα! :) :a49::a49: :rockon: :a022: :a013:

IMG20260130172614.jpg

• Μου αρέσει
Αντιδράσεις: Tsber
Όοοοταν βρώ δάσκαλο ΚΑΙ μάθω, ενημερώστε για τη μπάντα! :) :a49::a49: :rockon: :a022: :a013:

Τελικά γίνεται της Ibanez :lol:

Ναι, Έρικ Κλάφτον εντ φριεντς!

Τραγούδι Μπομπ Χάρλευ, φωνητικά Φρίντα Μερκιούρη :lol:

Εμείς είμαστε για άλλου είδους μπάντες Τζώνυ μου :beer:

Τελικά γίνεται της Ibanez :lol:

Ναι, Έρικ Κλάφτον εντ φριεντς!

Τραγούδι Μπομπ Χάρλευ, φωνητικά Φρίντα Μερκιούρη :lol:

Εμείς είμαστε για άλλου είδους μπάντες Τζώνυ μου :beer:

Κιθάρα ο Ριχάρδος ο Μαυροπερισσότερος και ο Δημήτρης Σελίδας.
Φωνητικά ο Νίκος Σπηλιάς με τους Κακούς Σπόρους.:a022::a022:

Κιθάρα ο Ριχάρδος ο Μαυροπερισσότερος και ο Δημήτρης Σελίδας.
Φωνητικά ο Νίκος Σπηλιάς με τους Κακούς Σπόρους.:a022::a022:

χμμμ....Ξεχάσατε τον Ερρίκο τον Κλαπέτο...

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Παίδες έχει δοκιμάσει κανείς coated χορδές εντεκάρες σε ακουστική;

Αξίζουν τα παραπάνω λεφτά ή τζάμπα θα ξαναφάω τα δάχτυλά μου που μοιάζουν ήδη με του γκόλουμ; :lol:

Επίσης, τι πένες χρησιμοποιείτε για strumming;

Εγώ σας προτείνω την 60άρα Flow με την κοντή μύτη που δεν κολλάει ποτέ και την 58άρα Gator για φωτεινότητα χωρίς πολύ φτερούγισμα:

TSRUXbr - Imgur.jpg

Έχω πάει μέχρι 73άρα, από εκεί και πάνω αρχίζει να γίνεται πολύ ξύλινος ο ήχος!

Για σόλο picking μέχρι 1mm.

Αξίζουν τα παραπάνω λεφτά ή τζάμπα θα ξαναφάω τα δάχτυλά μου που μοιάζουν ήδη με του γκόλουμ; :lol:

Εγώ σας προτείνω την 60άρα Flow με την κοντή μύτη που δεν κολλάει ποτέ και την 58άρα Gator για φωτεινότητα χωρίς πολύ φτερούγισμα:

Προβολή συνημμένου 468191

Για ακουστική δεν ξέρω, αλλά για ηλεκτρική είχα δοκιμάσει κάποτε κάτι coated Rotosound. Ότι χειρότερο έχω βάλει σε κιθάρα μου ποτέ! Δεν τις βλέπω καν στο σημερινό κατάλογο της εταιρείας. Μεγάλη επιτυχία! :D :p

Για coated χορδές το στάνταρ είναι oi Elixir, δεν τις έχω δοκιμάσει όμως ποτέ, πόσο δε μάλλον σε (ηλεκτρο)ακουστική (δεν έχω κιόλας, αλλά ψάχνομαι μπας και πετύχω κάτι που να μου αρέσει).

Οι Dunlop Flow είναι ότι καλύτερο σε πένα έχω δοκιμάσει! Πλέον παίζω μόνο με αυτές (μιλάω πάντα για ηλεκτρική) :)

• Μου αρέσει

Προβολή συνημμένου 468191

Οι coated είναι λίγο πιο σκοτεινές συνήθως, επίσης αν φοράς 11άρες uncoated και πας στο ίδιο gauge σε coated το tension θα είναι ελαφρώς μεγαλύτερο και η αίσθηση θα είναι ενδεχομένως αυτή μιας λιγο μεγαλύτερης χορδής.

Πένα είναι ανάλογα και πώς παίζεις, το καλύτερο είναι να πάρεις όλων των παχών και να δεις ποιές είναι οι αγαπημένες σου!

• Μου αρέσει
Πένα είναι ανάλογα και πώς παίζεις, το καλύτερο είναι να πάρεις όλων των παχών και να δεις ποιές είναι οι αγαπημένες σου!
Και διαφορων σχημάτων να προσθέσω. Αλλά εδώ ο Παντελής είπε για strumming. Συνήθως πιο λεπτές χρησιμοποιούνται για αυτό

Είστε ωραίοι όλοι :beer:

Τελικά έχουμε κιθαρίστες, ντράμερ, μπασίστες, πλάκα πλάκα έτοιμη η moto.gr band που έγραψε ο άλλος :lol:

Πάντως παντελή το καλό με τις coated είναι πως κρατάνε περισσότερο αλλά όπως είπε και ο creeper ειναι πιο μουντές, δεν έχουν το ίδιο brightness, είχα δοκιμάσει μια φορά πριν πολλά πολλά χρόνια που έπαιζα συνέχεια οπότε θα έβγαινε οικονομικά καλύτερα, αλλά κατεμέ είναι λίγο ποιο ξενέρωτες, πόσο μάλλον για ακουστική που σε κόβω για ζεσουί μποσού καταστάσεις :a021:

Πάντως παντελή το καλό με τις coated είναι πως κρατάνε περισσότερο αλλά όπως είπε και ο creeper ειναι πιο μουντές, δεν έχουν το ίδιο brightness, είχα δοκιμάσει μια φορά πριν πολλά πολλά χρόνια που έπαιζα συνέχεια οπότε θα έβγαινε οικονομικά καλύτερα, αλλά κατεμέ είναι λίγο ποιο ξενέρωτες, πόσο μάλλον για ακουστική που σε κόβω για ζεσουί μποσού καταστάσεις :a021:

Σε κανένα μήνα η Aria θα πάει για ολικό setup στον λουθηρανό :lol: αλλά μάλλον θα του πω να βάλει τις ίδιες, οικονομικές Νταντάριο για να έχω και ένα σημείο αναφοράς του πριν και του μετά και αργότερα βλέπουμε και για κάτι πιο εκλεκτό που έλεγε και ο Φέρμας!

Πίσω
Μπλουζα