• Σας προσκαλούμε όλους στην 3η ΒΟΥΝΙΣΙΑ του moto.gr, η οποία θα πραγματοποιηθεί τo Σάββατο 16/05/2026.

Διαβάστε τις λεπτομέρειες και δηλώστε συμμετοχή ΕΔΩ...

Ο καφενές vol.2

• Συντάκτης Συντάκτης BLiTzER
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
Κατάσταση
Η συζήτηση δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.
Δεν θυμάμαι τι έλεγες τότε αλλά κρίνεις το ζήτημα καθαρά τεχνοκρατικά.
Εγώ στο πρώτο μου σχόλιο μετά το ποστ του στφ θίγω την αστειοτητα που λέγεται ελληνική δικαιοσύνη. Στα μάτια μου (και φαντάζομαι όχι μόνο στα δικά μου) αυτά τα παραχορτασμενα σκουπίδια που απαρτίζουν το σώμα της δικαιοσύνης, είναι έκπτωτοι και προδότες!
Αν αυτά τα μπουρδέλα κάνανε τη δουλειά τους αντί για πολιτικές καριέρες, δεν θα είχαμε φτάσει να είμαστε ο αποπατος της Ευρώπης.
Διαβάζω είμαστε λέει 2η, μετά τη Βουλγαρία, φτωχότερη χώρα στην Ε.Ε.
Μόνο που ο μέσος οι τιμές στη Βουλγαρία όσο και αν είναι χαμηλοί οι μισθοί,όλο και κάτι τους φτάνει να παίρνουν.
Εδώ αντιλαμβανόμαστε τι θα πει να βγαίνει ο μήνας με 7 ή 8 κατοσταρικα; μάλλον δεν βγαίνει...
Και να μην μείνω μόνο στη φτωχοποιηση.
Ναι συμφωνώ ότι ο δικαστής δεν μπορεί να άγεται από το κοινό περί δικαίου αίσθημα.
Δεν μπορείς όμως μωρη πατσαβούρα γμτχς για εισαγγελέας να βγάζεις λάδι στην αγόρευση σου, το παιδί του μαντριου σου και συναποφασιζουσα την 12χρονη που τηνε παίρνανε κούρσα όλοι οι γαμωανωμαλοι για μερικά γαμωευρω.
Η ηθική του συνόλου των δικαστών έχει γίνει σαν το αθερινοδιχτο. Θα πιάσει τη μαρίδα αλλά θα ανοίξει τρύπα μόλις περάσει ο καρχαρίας.
Αυτά τα λίγα και από μένα. Εννοείται ότι δεν στην πέφτω.
Το ζήτημα μου φέρνει απελπισία και οργή.

Εγώ στο πρώτο μου σχόλιο μετά το ποστ του στφ θίγω την αστειοτητα που λέγεται ελληνική δικαιοσύνη. Στα μάτια μου (και φαντάζομαι όχι μόνο στα δικά μου) αυτά τα παραχορτασμενα σκουπίδια που απαρτίζουν το σώμα της δικαιοσύνης, είναι έκπτωτοι και προδότες!
Αν αυτά τα μπουρδέλα κάνανε τη δουλειά τους αντί για πολιτικές καριέρες, δεν θα είχαμε φτάσει να είμαστε ο αποπατος της Ευρώπης.
Μόνο που ο μέσος οι τιμές στη Βουλγαρία όσο και αν είναι χαμηλοί οι μισθοί,όλο και κάτι τους φτάνει να παίρνουν.
Εδώ αντιλαμβανόμαστε τι θα πει να βγαίνει ο μήνας με 7 ή 8 κατοσταρικα; μάλλον δεν βγαίνει...
Ναι συμφωνώ ότι ο δικαστής δεν μπορεί να άγεται από το κοινό περί δικαίου αίσθημα.
Δεν μπορείς όμως μωρη πατσαβούρα γμτχς για εισαγγελέας να βγάζεις λάδι στην αγόρευση σου, το παιδί του μαντριου σου και συναποφασιζουσα την 12χρονη που τηνε παίρνανε κούρσα όλοι οι γαμωανωμαλοι για μερικά γαμωευρω.
Η ηθική του συνόλου των δικαστών έχει γίνει σαν το αθερινοδιχτο. Θα πιάσει τη μαρίδα αλλά θα ανοίξει τρύπα μόλις περάσει ο καρχαρίας.

Ενας καλος ψυχολογος θα μπορουσε να σε βοηθησει αρκετα..
Και δεν το λεω καθολου ειρωνικα

Σε ευχαριστώ για τη συμβουλή σου.
Ευτυχώς που το πρόβλημα μου, δεν είναι πρόβλημα των πολλών.
Φαντάζεσαι λέει να διεκδικούσαμε αξιοπρέπεια;

Είναι τεράστια κουβέντα αυτή και ξέρεις πολύ καλύτερα από εμένα ότι δεν είναι εδώ ο χώρος να ανοιχτεί Γιάννη καθώς έχει αμιγώς πολιτική διάσταση.
Επομένως για το δίκαιο και προς τους υπόλοιπους χρήστες , προτείνω να σταματήσει όσον αφορά αυτή την διάσταση τουλάχιστον.

Ενας καλος ψυχολογος θα μπορουσε να σε βοηθησει αρκετα..
Και δεν το λεω καθολου ειρωνικα

Πολύ αχρείαστο σχόλιο. Δεν υπάρχει λόγος για προσωπικούς χαρακτηρισμούς.

Αλλά , αν καταλήγαμε οι δικαστές να κρίνουν με βάση το λαικό αίσθημα περί δικαίου ....

το πρόβλημα ειναι οτι οι νόμοι μας ειναι πολύ μακρια απο το λαίκο αίσθημα περι δικαίου και οι ποινές συνήθως ακουμπάνε τον πάτο των νόμων αυτων. οταν πχ η κλοπή ειναι απο 6 μήνες μεχρι 3 χρόνια (δεν ξερω ποσο ειναι, παραδειγμα γράφω) και ο κόσμος θεωρει οτι ειναι ΠΟΛΥ μικρη, τοτε ο νομοθέτης πρεπει να το σκεφτει οτι δεν γινετε οι νομοι να μην εκφράζουν πλεον την λαική βούληση και το λαικό αίσθημα περι δικαίου. Καπάκι έρχονται οι δικαστες που δίνουν στους περισσότερους τους 6 μήνες και μετα στον επόμενο βαθμο μαγικα αθωωνονται κιόλας. περίπατο το λαικό αίσθημα λοιπον.

ασχετα με το συμβαν εδω, εχουμε διαβάσει για ενα καρο συμμορίες που κλέβουν μηχανακια. πόσοι μπήκαν φυλακη? κάθε απόφαση που τυγχάνει να βρισκω και να διαβάσω στο νετ ειναι με αναστολή. Δηλαδη έχουμε ενα buffer για τα παντα οτι την πρωτη φορά επιτρέπονται. Μονο ο φονος ειναι εγκλημα σε αυτη τη χωρα. ολα τα αλλα "παίζονται και λιγάκι". Ε κάπου νισάφι πια. Έχει πιάσει πατο και η αστυνόμευση και η δικαιοσύνη. Και δεν το λεω εγω, αυτό ειναι δυστυχως το λαικό αίσθημα πλεον.

Πολύ σωστή παρατήρηση.
Το μεγάλο ψάρι τρώει το μικρό.
Νόμος της φύσης.
Σε όλα τα επίπεδα.

Στην Ελλάδα δεν λειτουργούν οι θεσμοί.

Σέ όλα τα κράτη έτσι είναι. Στα πολιτισμένα απλά δεν υπάρχει δυνατότητα να κλέβουν όλοι, μόνο τα μεγάλα ψάρια.
Στα τριτοκοσμικά όπως το δικό μας κλέβει ο κάθενας.

Κατάσταση
Η συζήτηση δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.
Πίσω
Μπλουζα