Να ευχαριστήσω για μια ακόμα φορά όσους διαβάζουν και συμμετέχουν στο τόπικ.
Παιδία μου δίνετε πολύ σοβαρή ενημέρωση και ιδέες.
Επίσης ένα μόνο ευχαριστώ δε φθάνει για το συντοπίτη μου και συμφορουμίτη Αιγαιοπλόο, με τον οποίο γνωριστήκαμε χθές και έδωσε 2 ώρες απ' το χρόνο του για να με βοηθήσει , βλέποντας τα μηχανάκια και καταθέντας με βάση τη σημαντική εμπειρία του μια γνώμη. (Μη ξανακούσω διάφορους που λένε οτι το Internet είναι απρόσωπο και αποξενώνει).
Τα 2 μοτόρια λοιπόν υπεβλήθησαν σε test-drive, για λίγο μεν αλλά φάνηκαν πολλά στοιχεία για το χαρακτήρα τους και τη κατάστασή τους (το κυριότερο).
1) Μάλλον το συγκεκριμένο KLE απορρίπτεται, λόγω πολυ-ιδιοκτησίας και παρατεταμένης ακινησίας δυσκολεύομαι να το εμπιστευτώ - έχω δε την εντύπωση οτι η μοτοσυκλέτα αυτή χρειάζεται επιπλέον πολύ σοβαρά μαζέματα.
2) Το Freewind βρίσκεται σε πολύ καλύτερη κατάσταση, και διαπιστώθηκε μόλις μπήκε το κλειδί επάνω οτι δεν έχει 50.000 αλλά γύρω στα 30.000 χλμ - μάλλον πραγματικά αν κρίνω απο τη γενικότερη εικόνα της μοτοσυκλετας. Τα σημαντικα μέρη βρίσκονται σε πολύ καλή κατάσταση - δεν υπάρχουν σκουριές, μόνο η αριστερή μανέτα του συμπλέκτη θέλει αλλαγή (ράγισμα - δε φαίνονται βέβαια εμφανη σημεία πτώσης) και το λαστιχάκι στο αριστερό αμορτισέρ που είναι λερωμένο με λάδι. Και για τα δύο το κατάστημα μου είπε οτι θα τα αντικαταστήσει.
Ο κινητήρας του ακούγεται μια χαρά, χωρίς ύποπτους θορύβους. Σημαντικό επίσης οτι έχει ελαστικά Metzeler Tourance (κάτι λέει αυτο για το προηγούμενο ιδιοκτήτη νομίζω), σε πολύ καλή κατάσταση (κατασκευή 2006 δε ξέρω βέβαια πότε τα έβαλε), νομίζω άνετα 10.000 χλμ θα μου δώσουν ακομά με την ήπια χρήση που σκέφτομαι να κάνω μέχρι να συνηθίσω το μοτόρι (δεν έχω σκοπό να μπαίνω πλαγιασμένος με 120 χλμ σε στροφές π.χ.). Το πιο σημαντικό πρόβλημα των freewind η αντικατάσταση της χάρτινης φλάντζας με μεταλική , έχει γίνει στα πλαίσια της απόσυρσης που έβγαλε η suzuki. Αν το πάρω τελικά θα ζητήσω και ένα απλό service (λάδια-φίλτρα).
Οδηγήσαμε λοπόν και οι 2 τη μοτοσυκλέτα και οι πρώτες μου εντυπώσεις είναι εξαιρετικά θετικές. Ένιωσα πολύ άνετα επάνω του, φαίνεται εύκολο μηχανάκι, μ' αρέσει η θέση οδήγησης, ψηλή και άνετη (όπως αντίστοιχα και του συνεπιβάτη - έχει ωραία και μεγάλη σέλα) ενώ έχει ρε παιδιά ένα κιβώτιο βούτυρο, αν το συγκρίνω με τα 2 μηχανάκια που έχω οδηγήσει μέχρι τώρα, δηλ. τη CB της σχολής και τη Virago που μου αφήνει ένας συνάδελφος όποτε λείπει. Ένα ερωτικό σχεδόν, απαλό χαϊδεμα στο λεβιέ και Ν στο καντράν όσες φορές και να το δοκίμασα. Θα το προτιμούσα βέβαια πιο ροπάτο σε χαμηλές σχέσεις για να μην αναγκάζεσαι να κατεβάζεις ταχύτητα αλλά ΟΚ αυτό δεν είναι και τρομερό πρόβλημα.
Δύο πράματα με ξένισαν κάπως:
α) Το ψηφιακό καντράν, αλλά τελικά συνηθίζεται, έτσι είχα νιώσει και στην αρχή όταν πήρα το Yaris.

- αν και κακά τα ψέμματα θα το προτιμούσα κλασσικό.
β) ένας κτύπος, κάτι σαν τακ , όταν πατας τη μίζα για να πάρει μπροστά, δε μπορώ να το περιγράψω αλλιώς, το μηχανάκι πήρε με τη μια , αλλά αυτό ο ήχος κάπως μου φάνηκε -δε ξέρω αν είναι απαραίτητα πρόβλημα, κάποιος με εμπειρία στα Freewind ίσως θα μπορούσε να βοηθησει.
Δυστυχώς δεν μπορώ να ανέβω πάνω απο τα 2500 (πακέτο όλα, μεταβιβάσεις, εξοπλισμός κλπ), οπότε η τιμή του 2200 + να δώσω κάτι παραπάνω για 1 καλό κράνος και ένα μπουφανάκι).
Αυτόματα λοιπόν αποκλείονται τα ΧΤ (που θα τα σκεφτόμουν σοβαρα) μια και πρέπει να ανέβω τουλάχιστον 500 παραπάνω απο το μπάτζετ μου. Αφήστε που δεν πωλούνται κιόλας (μιλάμε για πολύ ευτυχισμένους κατόχους), μια αναζήτηση που έκανα χθές στη ΧΕ βρήκα μόνο ένα ΧΤ600, με 3000. Τα XR και KLR είναι αρκετά ψηλά για εμένα, ειδικά το δεύτερο και μου βγάζουν ανασφάλεια. Νιώθω οτι οι 83 πόντοι ύψους σέλας του Freewind είναι το όριο μου.
Όταν παίρνεις κάτι μεταχείρο πάντα έχει ρίσκο, απλά προσπαθείς όσο γίνεται να μειώσεις τις πιθανότητες να βάλεις ράτζο στο συνεργείο. Διάβασα πολλά απο χθές τόσο σε ελληνικά όσο και σε ξένα site για το Freewind - παντου λίγο πολύ, αξιόπιστο, απροβλημάτιστο,τίμιο και all around μηχανάκι αν το προσέχεις (υπάρχουν Αυστραλοί που έχουν κάνει απίστευτα σε χλμ ταξίδια στη χώρα τους με αυτό).
Θα αφήσω καμμια 10 μέρες ακόμα (να μπεί και ο μισθός του Σεπτέμβρη), μήπως βρεθεί κάτι άλλο, αν όχι τότε το σκέφτομαι πάρα πολύ σοβαρά.
Φίλε μου Road66, έχεις πολύ δίκιο, φυσικά και δεν έχω σκοπό να το φορτώσω με τη μια για ταξίδι, θα δώσω πολύ μεγάλα περιθώρια στον εαυτό μου να μάθει καλά το μηχανάκι, δε έχω σκοπό να ανεβάσω κανέναν πάνω στη μοτοσυκλετα μέχρι να νιώσω άνετος και ασφαλής -όσο χρόνο και να πάρει αυτό (γι αυτό το λόγο δεν θα αγοράσω τώρα 2ο κράνος για τη γυναίκα μου). Ταξίδια και λοιπά ωραία πράγματα θα προγραμματιστούν για το επόμενο καλοκαίρι. Θέλω να έχω γράψει πολλά χλμ πρώτα.
Τέλειωσε το σεντόνι, :rotflmao:
Σας ευχαριστώ όλους για την υπομονή σας. :beer: