• Σας προσκαλούμε όλους στην 3η ΒΟΥΝΙΣΙΑ του moto.gr, η οποία θα πραγματοποιηθεί τo Σάββατο 16/05/2026.

Διαβάστε τις λεπτομέρειες και δηλώστε συμμετοχή ΕΔΩ...

Μια βοηθεια απο κομπιουτεραδες...

Κατάσταση
Η συζήτηση δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.
Αν είναι sata το συνδεω και εΦκολακι.

Θα δω μόλις γυρίσω σπίτι.

Θα δείξει δούκα.Αυριο θα αποφασίσει τι να κάνει.Λίγα προγράμματα δουλευει πάντως χωρίς περιττά.

Η πιο ευκολη και με πολυ μικρο κοστος αναβαθμηση ειναι:με 12 ευρω εναν Ε 8400 και με αλλα 10 μια 2αρα μνημη.

Αν είναι sata το συνδεω και εΦκολακι.

Θα δω μόλις γυρίσω σπίτι.

Για το N/B της γυναίκας δεν μιλάμε??? Αν ναι είναι σίγουρα sata

τον είχα δει μια βολά που με κάλεσε να πιούμε καφέ στο σπίτι κι εσύ έλειπες, χαζουλίνο

LOL ναι για το δικό της. Μόλις μπήκα σπίτι, έχει περάσει τις ενημερώσεις και γράφει τερματισμός λειτουργίας. Ε, θα το αφήσω να τερματίσει, δεν πάει στο καλό... Αν ήταν ακόμα στο χ από 13 θα το έκλεινα brute force.

Και τώρα μου έχει μπει και η σατανική σκέψη να βάλω 2GB αντί για 1GB στο νέτμπουκ και να περάσω φρέσκα XP γιατί τούτα είναι του 2008/9...

Παρεμβαίνω σφήνα στην συζήτηση και ζητώ την κατανόηση σας.

Τις τελευταίες ημέρες αντιμετωπίζω ένα παράξενο πρόβλημα με τους 2 ssd που έχω στο μηχάνημα στο σπίτι:
Ο πρώτος adata sp900 64gb ως boot με τα windows (10 χ64) και τίποτε άλλο μέσα και ο δεύτερος adata sp900 128gb ως storage, συνδεδεμένοι στα ανάλογα sata ports με σωστό booting order κλπ κλπ.
Πριν από μία εβδομάδα έχασα τον πρώτο δίσκο! (δεν τον βλέπει στο bios δεν bootάρει, βλέπει τον 2ο όμως) άνοιγμα το pc αποσύνδεση των power/sata cables ,επανασύνδεση και όλα οκ εμφανίστηκε πάλι ο πρώτος
Το ξανάκανε πάλι χθες, αποσύνδεση αυτή την φορά μόνο τον 2 ssd , επανασύνδεση πάλι - εμφανίστηκε ο πρώτος!
:confused:

Ερώτησης: Υπάρχει περίπτωση να έχω κάποιο θέμα με τροφοδοσίες στο σύστημα και να μου τα κάνει αυτά, η πρέπει να ασχοληθώ με μητρικές/bios κλπ κλπ.

Να διευκρινίσω ότι έχω ένα thermaltake pcu 530 και μία GTX750Ti πάνω σε μία mobo MSI P55M-GD45 με i5 -750 επεξεργαστή.

Να σημειώσω κάτι που μου έκανε εντύπωση:
Επειδή χρησιμοποιώ μία LCD 40'' για οθόνη (ταινίες και gaming) την είχα παραλάβει από service κεντρικής πλακέτας από την samsung και μόλις την σύνδεσά στο pc μέσω hdmi αμέσως την ίδια ημέρα αρχίσανε τα όργανα....με τους σκληρούς.... πριν το service της TV το σύστημα έπαιζε άψογα με τους 2 ssd πάνω με τα hdmi του και όλα.

Ίσως αν κάποιος έχει κάποια ιδέα να μου ρίξει μια πρόταση από πού να ξεκινήσω να ψάχνομαι , καθώς στο τέλος από το βάλε βγάλε θα κάνω ζημιά (και ευτυχώς δεν έχω αρχεία μέσα που χρειάζομαι)

Ευχαριστώ για την προσοχή σας! :blush:

Εργασιακό πισί που το πληρώνει ο εργαζόμενος... ωραία.

Για να μην λερώνει άλλο το νήμα της αγοράς...

Άφησα το pc από χτες να κάνει shutdown μεθ' ενημερώσεων. Από το βράδι, κολλημένο στο 7 από 13. Το νούμερο 13 και μόνο έπρεπε να με υποψιασει.

Σε άλλη απόπειρα όσο δούλευε και είχε αποτύχει να τα περάσει, κατέβασα το ms fixit που θεωρητικά στρωνει τότε αποτυχημένες ενημερώσεις. Έδειξε ότι δούλεψε χωρίς σφάλματα αλλά φευ.

Λύση 1, το περιμένω (για πάντα)
Λύση 2, το σβηνω, παιρνω ότι έχει μέσα (δηλαδη σχεδόν τίποτα) και φορμάτ κλπ με win7 όπως έχει.
Λύση 3, αν εκκινήσει κανονικά το αφήνω να περάσει τα 10αρια που μου τα έχει κάνει τσουρέκια.

Άλλο τι...;

Κάνε επανεκκίνηση και θα δεις ότι τις έχει πάρει κανονικά Είναι μια βλακεία που γίνεται στην τώρα τελευταία και νομίζεις ότι έχει σκαλώσει

Ίσως αν κάποιος έχει κάποια ιδέα να μου ρίξει μια πρόταση από πού να ξεκινήσω να ψάχνομαι , καθώς στο τέλος από το βάλε βγάλε θα κάνω ζημιά (και ευτυχώς δεν έχω αρχεία μέσα που χρειάζομαι)

Ευχαριστώ για την προσοχή σας! :blush:

Θα υποθέσω ότι η οθόνη σου δεν έχει σχέση με το πρόβλημα και θα σου προτείνω να ξεκινήσεις από τα εύκολα, αλλάζοντας τα καλώδια. Αν επιμένει, άλλαξε και sata port (π.χ. από την 1 στην 3). Κάνε αυτά και βλέπουμε.

Θα υποθέσω ότι η οθόνη σου δεν έχει σχέση με το πρόβλημα και θα σου προτείνω να ξεκινήσεις από τα εύκολα, αλλάζοντας τα καλώδια. Αν επιμένει, άλλαξε και sata port (π.χ. από την 1 στην 3). Κάνε αυτά και βλέπουμε.

will do... ευχαριστώ πολύ για την απάντηση!:D

Τωρα είδα οτι εισαι οκ Γιάννη. Απο το κινητο διαβάζω πολυ βιαστικά.

έχει κανείς μητρική, κάρτα γραφικών, τροφοδοτικό, χαλασμένα, για πέταμα;

Ohm νομίζω κάπου παραπαίει ένα desktop, να δω αν δουλεύει και σ'ενημερώνω για το τι είναι κλπ (είναι του πατρός, ελπίζω ότι δεν θα το θέλει).

Μια ερώτηση λοιπόν ακόμα στους "κομπιουτεράδες".

Άνοιξα το λάπτοπ... Πέρα από τα εκνευριστικά της αρχής με τις άπειρες ερωτήσεις κλπ, είμαι και στον προβληματισμό του τι θα κάνω με browser, όχι τίποτα άλλο αλλά με αγριοκοιτάει και ο Kylo Ren. Αυτό το MS edge φαίνεται σαν μιά ελαφρωμένη οπτικά έκδοση του MS explorer αλλά δεν ήμουν ποτέΣ φαν.

Προτάσεις πλην των γνωστών Chrome και Firefox για κάτι λιγότερο "βαρύ" υπάρχουν; Αν και ομολογουμένως με 8GB μνήμης μάλλον μαλακίες ψάχνω, αλλά αν είναι κάτι βολικό θα το βάλω και στο νέτμπουκ που έχει μόνο 1GB :)

Ohm νομίζω κάπου παραπαίει ένα desktop, να δω αν δουλεύει και σ'ενημερώνω για το τι είναι κλπ (είναι του πατρός, ελπίζω ότι δεν θα το θέλει).

Άνοιξα το λάπτοπ... Πέρα από τα εκνευριστικά της αρχής με τις άπειρες ερωτήσεις κλπ, είμαι και στον προβληματισμό του τι θα κάνω με browser, όχι τίποτα άλλο αλλά με αγριοκοιτάει και ο Kylo Ren. Αυτό το MS edge φαίνεται σαν μιά ελαφρωμένη οπτικά έκδοση του MS explorer αλλά δεν ήμουν ποτέΣ φαν.

Προτάσεις πλην των γνωστών Chrome και Firefox για κάτι λιγότερο "βαρύ" υπάρχουν; Αν και ομολογουμένως με 8GB μνήμης μάλλον μαλακίες ψάχνω, αλλά αν είναι κάτι βολικό θα το βάλω και στο νέτμπουκ που έχει μόνο 1GB :)

:bawl::bawl::rotflmao::rotflmao:
πες αλήθεια τώρα, τρολάρεις επειδήΣ μπορεί φίλαι, δεν σκέφτεσαι σοβαρά να βάλεις ντιφόλτ μπροουζερ της μικρομαλακής???

Εμ... το ντιφόλτ το είχε μέσα βρε αγόρι, δεν χρειάζεται να το βάλεις.

Για κανένα εξτραδάκι λέμε.

Internet Exporer 11 - και δεν τρολλάρω καθόλου!!!

Βάλε Opera...καλός είναι.

Οι αρχικοί δημιουργοί του Opera μη συμφωνώντας με την πορεία που είχε πάρει ο browser τα τελευταία χρόνια έχουν ξεκινήσει μια νέα προσπάθεια με το ονομα Vivaldi. Τον δοκιμάζω εδώ και κάποιο καιρό και δεν είναι άσχημος. Έχει κάποια απο τα αρχικά features του παλιού opera (12.x - προ webkit) αλλά σίγουρα έχει δρόμο ακόμα :)

τζων, χωρις διαθεση ειρωνίας, γιατι δεν μπαινεις σε φορουμ pctech? όχι για κανενα άλλο λόγο, αλλα θα πάρεις και πιο αμεσες απαντήσεις και πιο σωστες.
:beer:

α και όσον αφορα την ερωτηση σου.... στα συγκεκριμένα γουιντος, δοκιμασε τον ντιφολτ που εχει... είναι εξαιρετικα καλος.
χρομ ουτε για πλακα, μοζιλα δεν τον χρησιμοποιουν ουτε αυτοι που τον κατασκευασαν... και παει λεγοντας

ευχαριστώ.

θα τον δω και τον edge.

(για τα υπόλοιπα, google)

έχει κανείς μητρική, κάρτα γραφικών, τροφοδοτικό, χαλασμένα, για πέταμα;

εχω εναν e 6550 χωρις ψυκτρα.Αν τον χρειαζεσαι και σου κανει πανω απ ολα στον δινω-στελνω(εννοειται free)Να ξερεις οτι ειναι σοκετ 775 παντως.

• Μου αρέσει
Αντιδράσεις: Ohm
Κατάσταση
Η συζήτηση δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.
Πίσω
Μπλουζα