• Σας προσκαλούμε όλους στην 3η ΒΟΥΝΙΣΙΑ του moto.gr, η οποία θα πραγματοποιηθεί τo Σάββατο 16/05/2026.

Διαβάστε τις λεπτομέρειες και δηλώστε συμμετοχή ΕΔΩ...

Μια βοηθεια απο κομπιουτεραδες...ΙΙ

Socket 775; Ούτε για πλάκα.
Ακόμα και το HRC πιο γρήγορο είναι.

καλημέρα, ψάχνω μεταχειρισμένο λάπτοπ με υποδοχή για sim κάρτα κινητής τηλεφωνίας, έχετε τίποτα στο νού σας;

καλημέρα, ψάχνω μεταχειρισμένο λάπτοπ με υποδοχή για sim κάρτα κινητής τηλεφωνίας, έχετε τίποτα στο νού σας;
Υπάρχουν καταστήματα που πωλούν μεταχειρισμένα laptop, αλλά είναι λίγο ρίσκο, παρόλο που δίνουν εγγύηση. Έχω δει και ακούσει περιπτώσεις να χαλάνε σχετικά γρήγορα, εντός και εκτός της παρεχόμενης εγγύησης. Μπορείς να αγοράσεις με επαγγελματικό ΑΦΜ;

Προσοχή να υποστηρίζει τουλάχιστον 4G δίκτυο η κάρτα δικτύου, διότι το 3G έχει καταργηθεί. Πάντως, μην περιορίσεις τις επιλογές σου σε όσα έχουν κάρτα δικτύου κινητής τηλεφωνίας, διότι μπορείς απλά να βάλεις ένα USB 4G modem ή να αγοράσεις MiFi.

Υπάρχουν καταστήματα που πωλούν μεταχειρισμένα laptop, αλλά είναι λίγο ρίσκο, παρόλο που δίνουν εγγύηση. Έχω δει και ακούσει περιπτώσεις να χαλάνε σχετικά γρήγορα, εντός και εκτός της παρεχόμενης εγγύησης. Μπορείς να αγοράσεις με επαγγελματικό ΑΦΜ;

Προσοχή να υποστηρίζει τουλάχιστον 4G δίκτυο η κάρτα δικτύου, διότι το 3G έχει καταργηθεί. Πάντως, μην περιορίσεις τις επιλογές σου σε όσα έχουν κάρτα δικτύου κινητής τηλεφωνίας, διότι μπορείς απλά να βάλεις ένα USB 4G modem ή να αγοράσεις MiFi.
Ότι έγραψε ο νεοσσός περί USB 4G modem. Επίσης όλα τα σύγχρονα κινητά πλέον έχουν δυνατότητα για hotspot (είτε με USB tethering είτε με WiFi).

Λοιπον πηρα το λαπτοπ στις διακοπες και ξεχασα το φορτιστή. Το λαπτοπ διαθετει θυρα usb type c.
Αξιζει να παρω κανα φορτιστή 67w η δεν θα φτανει?
Πρακτικα δεν θελω να κανω δουλεια, η μπαταρια θα με φτάνει για την ωρα που θα το εχω ανοιχτο αλλα καπως πρεπει να φορτίσει...
Με το εναμιση αμπερ του κινητου δεν θα γινεται δουλιτσα ετσι?

Λοιπον πηρα το λαπτοπ στις διακοπες και ξεχασα το φορτιστή. Το λαπτοπ διαθετει θυρα usb type c.
Αξιζει να παρω κανα φορτιστή 67w η δεν θα φτανει?
Πρακτικα δεν θελω να κανω δουλεια, η μπαταρια θα με φτάνει για την ωρα που θα το εχω ανοιχτο αλλα καπως πρεπει να φορτίσει...
Με το εναμιση αμπερ του κινητου δεν θα γινεται δουλιτσα ετσι?
Ότι λέει ο κατασκευαστής, αλλά συνήθως με 67W είσαι ΟΚ. 90W και πάνω είναι για πιο δυνατά λάπτοπ που έχουν απαιτήσεις για καλή τροφοδοσία (πχ, δυνατός επεξεργαστής, μεγάλη οθόνη, κτλ).

Επιβεβαίωσε πρώτα ότι η θύρα USB type-C επιτρέπει τη φόρτιση της συσκευής. Δεν είναι δεδομένο για όλα τα laptop, ειδικά τα παλιότερα.

Επιβεβαίωσε πρώτα ότι η θύρα USB type-C επιτρέπει τη φόρτιση της συσκευής. Δεν είναι δεδομένο για όλα τα laptop, ειδικά τα παλιότερα.

Δεν είναι παλιό, της δουλειάς ειναι και το εχω ενα χρονο εκεί.
Θεωρησα ότι θα φορτιζει απο το usb γιατι με αυτο το usb συνδεεται και το docking station.

Δεν είναι παλιό, της δουλειάς ειναι και το εχω ενα χρονο εκεί.
Θεωρησα ότι θα φορτιζει απο το usb γιατι με αυτο το usb συνδεεται και το docking station.
εφόσον ισχύει το παραπάνω, μια χαρά θα φορτίσει.

καλημερα παιδες,

Εχω ενα δισκο nvme 1T ο οποιος εχει και το λειτουργικο, και θελω να το κανω clone σε νεο nvme 2Τ.
Δεν υπαρχει ανταπτορας ή docking station, οποτε το ερωτημα ειναι το εξης....

Αν μπουταρω με το HIREN's boot cd και χρησημοποιησω το AOMEI Backupper που περιεχει επιλεγοντας DiskClone,
βαλω τον νεο δισκο στην δευτερη nvme slot της μητρηκης,
θα μου τον κανει on the fly clone ή θα μου τον παρει καπου .iso και μετα θα τον ριξει στον νεο??

Το ρωταω γιατι δεν υπαρχει αλλος δισκος την δεδομενη στιγμη για .iso

Δεν θυμάμαι τις επιλογές για το συγκεκριμένο πρόγραμμα, αλλά ναι, η καλύτερη και πιο γρήγορη μέθοδος είναι να κάνεις clone τον δίσκο, έχωντας και τους δυο πάνω στο PC. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να το μετατρέψει σε ISO πρώτα. Με το cloning κάνει byte by byte αντιγραφή τα δεδομένα του δίσκου.

Προσωπικά χρησιμοποιώ το Clonezilla για αυτό το σκοπό.

Αν έχεις δεύτερο slot στη μητρική βάζεις τον δίσκο εκεί και κάνεις clone με όποιο εργαλείο θέλεις.
Προσωπικά χρησιμοποιώ το Diskgenius που έχει την επιλογή να κάνει "Migrate" το σύστημα από ένα δίσκο σε άλλο, και μπορεί να το κάνει και μέσα από τα ίδια τα Windows. Στο τέλος αν θες σου αλλάζει και τον δίσκο που κάνει boot το σύστημα, και κάνει boot από το νέο δίσκο.
Για "τυπικές" εγκαταστάσεις, η διαδικασία θέλει από 45 λεπτά μέχρι 2 ώρες, αλλά εσένα μάλλον θα σου το κάνει ακόμα πιο γρήγορα καθώς προσωπικά μέχρι τώρα έχω κάνει migration μόνο από μηχανικό δίσκο σε SSD, και όχι από SSD σε SSD.

To Hiren's είναι παρωχημένο, φτιάξε με οδηγίες από εδώ (https://www.youtube.com/watch?v=VaYZon-cNYk&t=300s) ή από εδώ (https://www.youtube.com/watch?v=Af8Y-weJnVA) το medicat. Πολυεργαλείο. Έχει μέσα και το Acronis True image που μπορείς εύκολα και σίγουρα να κάνεις κλώνο κι έναν σκασμό άλλες εφαρμογές που θα σου είναι χρήσιμες αν ασχολείσαι. Το clonezilla με είχε ζορίσει από μικρότερο σε μεγαλύτερο δίσκο ή το ανάποδο (δεν θυμάμαι)

Tip
αν ο καινούριος δίσκος είναι samsung χρησιμοποίησε το Magician της ίδιας εταιρίας που είναι εύκολο και τρέχει μέσα από windows. To εγκαθιστάς στον παλιό δίσκο και κάνεις κλώνο στον καινούριο. μετά αφαιρείς τον παλιό και μπουτάρεις από τον καινούριο όμορφα και ωραία
:wave2:

Σωστά Βασίλη, το Clonezilla είχε θέματα παλιότερα με τη μεταφορά σε partition μικρότερο του πηγαίου, ακόμα κι αν τα δεδομένα χωρούσαν στο νέο. Βελτιώθηκε όμως τα τελευταία χρόνια. Παρόλα αυτά, παραμένει πιο δύσχρηστο σε σχέση με τις εφαρμογές Windows που προαναφέρθηκαν. Η δυσκολία είναι να βρεις έκδοση που ενώ διαφημίζεται ως δωρεάν, τελικά θα εκτελεί τη λειτουργία που σε ενδιαφέρει χωρίς να ζητάει τελικά χρήματα.

Κάποτε ήταν κορυφή η Acronis, μετά η Paragon, αλλά οι ισορροπίες ανατρέπονται, διότι αφενός αλλάζουν οι απαιτήσεις με τα νέα λειτουργικά συστήματα, αφετέρου μόλις μία εταιρεία καταστήσει δημοφιλές το προϊόν της, μπαίνει στη διαδικασία να αρχίσει να βγάζει χρήματα από αυτό (και καλά κάνει).

Μου άρεσε το Diskgenius που πρότεινε ο Phantom. Θα το έχω στα υπόψη όταν χρειαστώ κάτι.

Αν αναφερόμαστε σε Windows 10, τότε θα πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη η αναβάθμιση σε Windows 11, οπότε είναι μία καλή ευκαιρία για καθαρή εγκατάσταση, αντί για migration και κατόπιν upgrade.

To Hiren's είναι παρωχημένο, φτιάξε με οδηγίες από εδώ (https://www.youtube.com/watch?v=VaYZon-cNYk&t=300s) ή από εδώ (https://www.youtube.com/watch?v=Af8Y-weJnVA) το medicat. Πολυεργαλείο. Έχει μέσα και το Acronis True image που μπορείς εύκολα και σίγουρα να κάνεις κλώνο κι έναν σκασμό άλλες εφαρμογές που θα σου είναι χρήσιμες αν ασχολείσαι. Το clonezilla με είχε ζορίσει από μικρότερο σε μεγαλύτερο δίσκο ή το ανάποδο (δεν θυμάμαι)

Tip
αν ο καινούριος δίσκος είναι samsung χρησιμοποίησε το Magician της ίδιας εταιρίας που είναι εύκολο και τρέχει μέσα από windows. To εγκαθιστάς στον παλιό δίσκο και κάνεις κλώνο στον καινούριο. μετά αφαιρείς τον παλιό και μπουτάρεις από τον καινούριο όμορφα και ωραία
:wave2:

Ναι και οι δυο ειναι samsung.
Δεν θα εχει προβλημα που θα το εγκαταστησω στον 1Τ που εχει και το λειτουργικο? Θα κανει reboot ? Ενω λειτουργει ο 1Τ θα τον κανει clone ston 2T?

Ναι και οι δυο ειναι samsung.
Δεν θα εχει προβλημα που θα το εγκαταστησω στον 1Τ που εχει και το λειτουργικο? Θα κανει reboot ? Ενω λειτουργει ο 1Τ θα τον κανει clone ston 2T?

Κανένα πρόβλημα

Σωστά Βασίλη, το Clonezilla είχε θέματα παλιότερα με τη μεταφορά σε partition μικρότερο του πηγαίου, ακόμα κι αν τα δεδομένα χωρούσαν στο νέο. Βελτιώθηκε όμως τα τελευταία χρόνια. Παρόλα αυτά, παραμένει πιο δύσχρηστο σε σχέση με τις εφαρμογές Windows που προαναφέρθηκαν. Η δυσκολία είναι να βρεις έκδοση που ενώ διαφημίζεται ως δωρεάν, τελικά θα εκτελεί τη λειτουργία που σε ενδιαφέρει χωρίς να ζητάει τελικά χρήματα.

Κάποτε ήταν κορυφή η Acronis, μετά η Paragon, αλλά οι ισορροπίες ανατρέπονται, διότι αφενός αλλάζουν οι απαιτήσεις με τα νέα λειτουργικά συστήματα, αφετέρου μόλις μία εταιρεία καταστήσει δημοφιλές το προϊόν της, μπαίνει στη διαδικασία να αρχίσει να βγάζει χρήματα από αυτό (και καλά κάνει).

Μου άρεσε το Diskgenius που πρότεινε ο Phantom. Θα το έχω στα υπόψη όταν χρειαστώ κάτι.

Αν αναφερόμαστε σε Windows 10, τότε θα πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη η αναβάθμιση σε Windows 11, οπότε είναι μία καλή ευκαιρία για καθαρή εγκατάσταση, αντί για migration και κατόπιν upgrade.

Η λύση που πρότεινα με το medicat έχει πολλές εφαρμογές και λειτουργούν όλες (μη ρωτήσεις πως και γιατί) χωρίς να χρειαζεται να τις αγοράσεις. Ελβετικός σουγιάς το medicat και για UEFI και για Legacy BIOS

Clonezilla σταθερή αξία. Το Hiren's μπορεί να είναι παλιό, αλλά ακόμα κάνει δουλειά. Με είχε βοηθήσει πριν κάνα χρόνο σε σύστημα windows (10 αν θυμάμαι καλά), παρ' ότι το ίδιο το Hiren's έχει μείνει πίσω.

Η λύση που πρότεινα με το medicat έχει πολλές εφαρμογές και λειτουργούν όλες (μη ρωτήσεις πως και γιατί) χωρίς να χρειαζεται να τις αγοράσεις. Ελβετικός σουγιάς το medicat και για UEFI και για Legacy BIOS
Ακριβώς επειδή έχει παρακάμψει τις άδειες χρήσης εμπορικών εφαρμογών, με κάνει να αναρωτιέμαι με τι cracks έχει γίνει η παράκαμψη και κατά πόσο το τελικό αποτέλεσμα είναι χωρίς backdoors.
Έχουν αλλάξει οι εποχές με τα ransomware και το κυβερνητικό hacking, οπότε καλό είναι να τριπλοσκέφτεσαι τέτοιες πηγές λογισμικού. Εδώ γνήσιο λογισμικό πάσχει από supply chain attacks που δεν εντοπίζονται επί μήνες από μεγάλους οργανισμούς.

Τελευταία επεξεργασία:
Πίσω
Μπλουζα