• Σας προσκαλούμε όλους στην 3η ΒΟΥΝΙΣΙΑ του moto.gr, η οποία θα πραγματοποιηθεί τo Σάββατο 16/05/2026.

Διαβάστε τις λεπτομέρειες και δηλώστε συμμετοχή ΕΔΩ...

Legends Trackday Serres 30/9 - 2/10 2022

Εγω ξεκιναω για πανω σημερα το απογευμα, θα ειμαι εκει ΣΚ.
Οποιος θέλει ας περασει μια βολτα απο το τελευταιο box 15 να τα πουμε.
Θα εχω και το Pantah που ξεχωριζει απο μακρια.
:beer:

Τελευταία επεξεργασία:
  • Μου αρέσει
Αντιδράσεις: Tsber
Φορτώνω τωρα και γω
Θα τα πούμε αυριο!

Εντυπωσιακή από κοντά :eyepop:

DSC_8018.jpg

Τα φτεράκια μάς τα χαλάνε λίγο;

DSC_8019.jpg

DSC_8022.jpg

Διαχρονική...

DSC_8023.jpg

Το κλασικό με το νεότερο δημιουργεί πάντα ένα όμορφο κοντράστ :)

DSC_8030.jpg

Και λίγη δράση...

DSC_8039.jpg

DSC_8061.jpg

DSC_8057.jpg

DSC_8078.jpg

DSC_8079-2.jpg

Όποιος θέλει και μπορεί να πάει σήμερα ή αύριο έστω και για βόλτα θα περάσει όμορφα :a013:

Πωπω οι κλασσικούρες πανέμορφες!! Ειδικά το ασπροκόκκινο Yamaha(ποιό μοντέλο ειναι?).Καλά και το 996 άλλη καλλονή και νομίζω οτι εμφανίστηκε το 91 σαν 916!

• Μου αρέσει
Πωπω οι κλασσικούρες πανέμορφες!! Ειδικά το ασπροκόκκινο Yamaha(ποιό μοντέλο ειναι?).Καλά και το 996 άλλη καλλονή και νομίζω οτι εμφανίστηκε το 91 σαν 916!

Όντως φίλε μου, τις περισσότερες φορές το μάτι μένει στα πανέμορφα κλασικά μοντέλα, παρά τα πολλά σύγχρονα τελευταίας κοπής :)

DSC_8028.jpg

Το Yamaha μου φέρνει για YZR δεκαετίας 70' - έχει και υπογραφές στο ρεζερβουάρ οπότε μπορεί να είναι και αυθεντικό!

Όντως φίλε μου, τις περισσότερες φορές το μάτι μένει στα πανέμορφα κλασικά μοντέλα, παρά τα πολλά σύγχρονα τελευταίας κοπής :)

Προβολή συνημμένου 438546

Το Yamaha μου φέρνει για YZR δεκαετίας 70' - έχει και υπογραφές στο ρεζερβουάρ οπότε μπορεί να είναι και αυθεντικό!

Το Yamaha με το 20 ειναι TZ. Μαλλον το 350 ειναι, αυτες οι μοτο έτρεχαν στα GP τότε.
Με το 3κυλινδρο Triumph 750 με το 71 είχαμε είχαμε μια κόντρα στην πίστα με άσχημο τρόπο που κατέληξε με εμένα έξαλλο στα πιτς.
Μια που μιλάω και Γαλλικά τα ακουσε στα Γαλλικα ο οδηγός της κι ο φίλος του αφου ηταν Γαλλοι.

Τελευταία επεξεργασία:
Εγω ημουν με το Ducati Pantah του 82 στο Classic Group την Κυριακή. Οδηγούσα και φχαριστιόμουν οδήγηση μέχρι που στο βάθος φανηκε το Triumph ( αυτο με το 71 ήταν) κι αλλο ενα μηχανακι πισω του κολλητα να πηγαινουν τραινακι.
Οταν εφτασα πίσω τους είδα οτι το πίσω ηταν ενα Panigale και σκεφτηκα οτι εβγαζαν video για να πηγαινουν έτσι. Ο οδηγος του Triumph ηταν πιο γρήγορος απο εμένα μονο στην ευθεία, το Triumph ειναι 3 κυλινδρο 750 racing.
Περναω το Panigale με σκοπό να περάσω και το Triumph να φύγω, αλλά το Panigale με ξαναπερναει. Τον ξαπερναω στα φρένα της 10 αφού δεν εφευγε αλλά καθοταν παλι πισω απ το Triumph κι έτσι απλά με εκοβε αλλά με ξαναπερνάει και πάλι!!
Στο τέλος εκανα ενα χώσιμο στα φρένα της 5 και τους πέρασα και τους δύο, εβγαλα και το Triumph λίγο παραλιακά κι έφυγα. Στον ίδιο γύρο στο τέλος της ευθείας το Triumph ήρθε να με περάσει στα φρένα για την 1 απο εξωτερική αλλά δεν τον αφησα και μετα απο αυτό του εφυγα.
Οταν τελείωσε το session κι αφου ξεκαβαλησα πήγα πρωτα και βρήκα τους Γαλλους. Ρώτησα τον οδηγο του Panigale τι δουλεια ειχε στο Classic Group και μου ειπε οτι ηθελε να βγαλει video τον φιλο του.
Τον ρώτησα γιατί με ξαναπέρναγε και δεν με αφηνε να περάσω και το Triumph και να φυγω αφου ηταν πιο αργός απο εμένα κι εκεί δεν ειχε απάντηση και μου ζητησαν συγγνωμη και οι δύο.
Δεν την δέχτηκα, τους εξήγησα οτι είναι τελείως φάουλ και τους τα έχωσα γιατι μου χάλασαν όλο το (15λεπτο) session με την συμπεριφορά τους αλλά και την διάθεση γενικώς και με ζόρισαν χωρίς κανένα λόγο.
Οποιος μπορεί να μου εξηγήσει τι δουλειά εχει ενα Panigale στο Classic Group ας μου το πεί κι εμένα!
Στο ίδιο session με πέρασε και μάλιστα όχι με σωστό τρόπο κι ενα Yamaha MT07 του 2022 ανάμεσα στην 2 και στην 3.
Μονο Classic Group δεν ηταν αυτό αφού αντι να φχαριστιέσαι την μοτο σου που μετεφερες μεχρι εκει και πλήρωσες ενα ακριβό special trackday με τους παγκόσμιους Legends αλλά και με Classic Group για να περασεις καλά βρισκόσουν ξαφνικά σε επικινδυνες καταστάσεις λόγω ανεπάρκειας της διοργάνωσης.
Δεν μπορεί να σε περνάει ενα σύγχρονο μηχανακι και να φρεναρει μπροστα σου ενω εσυ καβαλάς μοτο 40 ετών! Εχει τοσο καλυτερα φρενα που ειναι συνταγη για ατύχημα.

Μετα απο αυτό το session βεβαίως διαμαρτυρήθηκα εντόνως και στον διοργανωτή και στον αλυταρχη. Η διοργάνωση με άφησε με πάρα πολυ ασχημη εντυπωση αυτη την φορά. :yellowcard:
Η ομάδα της Λέσχης Κλασσικής Μοτοσυκλέτας είχε μάλλον τα περισσότερα παράπονα απ όλους αφού ειδικά στο Classic Group το παράκαναν.
Πολλοί είχαν παράπονα και στα άλλα Group για κάποιους λόγους για τους οποίους εχω την γνώμη οτι εφταιγε και πάλι η διοργάνωση.
Eγιναν και ατυχήματα που πιστεύω οτι θα είχαν αποφευχθει!

Οσοι το σκέφτονταν να πάνε αλλα δεν πήγαν μάλλον έκαναν πολύ καλα αφού είχε παρα πολύ κόσμο αλλά και προβληματική διοργάνωση.
Θα αναφερω κι άλλες λεπτομέρειες αργότερα μια και μολις μπηκα σπίτι κι είμαι πτώμα.

:a06:

Τελευταία επεξεργασία:
Το Yamaha με το 20 ειναι TZ. Μαλλον το 350 ειναι, αυτες οι μοτο έτρχαν στα GP τότε.
Με το 3κυλινδρο Triumph 750 με το 71 είχαμε είχαμε μια κόντρα στην πίστα με άσχημο τρόπο που κατέληξε με εμένα έξαλλο στα πιτς.
Μια που μιλάω και Γαλλικά τα ακουσε στα Γαλλικα ο οδηγός της κι ο φίλος του αφου ηταν Γαλλοι.

Το Yamaha με το 20 ειναι TZ. Μαλλον το 350 ειναι, αυτες οι μοτο έτρχαν στα GP τότε.
Μια που μιλάω και Γαλλιά τα ακουσε στα Γαλλικα ο οδηγός της κι ο φίλος του αφου ηταν Γαλλοι.

Όντως φέρνει, δεν έχω τόσο καλό ""μάτι" να τα ξεχωρίζω :D

Ελπίζω να μην ήταν κάτι σοβαρό και να συνέχισες χωρίς θέματα.

Μία φορά μόνο μου έχει συμβεί παρολίγον στραβή παλαιότερα στο κλείσιμο πριν τη δέκα, ευτυχώς τον άκουσα τελευταία στιγμή, τη σήκωσα και βγήκα φρεναριστός αλλά όρθιος στο χορτάρι...

Τώρα διάβασα το δεύτερο ποστ, έχεις τα δίκια σου σε όσα γράφεις...

Tsber κρίμα που πάλι δεν βρεθήκαμε.
panos_zip χάρηκα που σε είδα, κι ελπίζω για εσένα να ήταν καλύτερα τα πράγματα.

Με το R6 στο Fast group πέρασα αρκετά καλά και φχαριστήθηκα και τα 212 με κουβέρτες και γρήγορη οδήγηση απ ευθειας απο την εκκίνηση για πρώτη φορά,
Με βοήθησε να εχω εμπιστοσύνη και να παω ίσως και πιο γρήγορα απ οτι συνηθως, αλλά δεν το ξερουμε και σιγουρα αφου δεν υπήρχαν σένσορες να μας δώσουν. Φτασαμε στην πίστα Σαββατο πρωι πριν τις 9μιση.
Οταν ενημερώθηκα οτι δεν υπαρχουν σένσορες πήγα να πάρω τον σένσορα του φιλου μου του Νίκου απο το μηχανάκι του αφού είχε πέσει την προηγούμενη και η μοτο του δεν ηταν λειτουργική.
Ομως τον είχαν δώσει σε άλλον κι είχαν 2 ταυτοτητες για εναν σένσορα. Είχαμε μια συζήτηση εκει με τον κυριο οπως καταλαβαίνετε. Οι σένσορες είναι μέσα στην τιμη του trackday σημειωτέον.
Ανεβηκαμε με το R6 που εχουμε συνεταιρικό με τον κουμπαρο μου και καλό μου φιλο τον Δημητρη
Ετσι με το R6 που το καβαλησα το Σαββατο δεν εχω χρονους, αφού είχαμε προγραμματίσει την μια ημέρα να καβαλαμε το R6 εναλλαξ σε διαφορετικά group ως συνηθως αλλά την Κυριακη εγω το Pantah κι ο κουμπαρος το R6.
Την Κυριακη που είχε φύγει κόσμος ειχαν σενσορες και πήραμε.
Ετσι εχουμε χρόνους μόνον απο την Κυριακή ο κουμπαρος με το R6 κι εγω με το Pantah.
Εκτός απο αυτό υπαρχουν κι άλλα παράπονα.
Το Fast σε αυτό το trackday υποτίθεται οτι ήταν απο 1.35 και κάτω, θα μου ταίριαζε τέλεια εμένα αφού προπερσι ας πούμε ειχα 1.33.1
Αλλά είχε και καποιους πολύ πιο αργούς μέσα που επρεπε να ηταν στο Intermediate όπως και κάποιος πολύ πιο γρήγορους που καλύτερα θα ηταν στο expert.

Τελευταία επεξεργασία:
Να γραψω και εγώ τα δικά μου
Τα καλά
Ήμουν πίστα 2 μέρες (Σάββατο Κυριακή) και πέρασα παρα πολύ ωραία. Είδα απο κοντά τους legends, ειδικά τον mcguinness που τον παρακολουθώ απο μικρός.
Επίσης το να κάνω 4 γυρους πίσω από τον troy μαζι στην πίστα, στην Ελλάδα, με το ρημαδι 675 μου, είναι τρομερή εμπειρία.
Είδα γνωστούς και φίλους που είχα να δω καιρό, γνώρισα νέους.
Έκανα και νέο PB στο 1:33.5
Ευχαριστήθηκα και το daytona μιας και λυθηκαν καποια θεματακια που είχα, ανανεώθηκε η σχέση μας. Θα πάρει δώρο καινούρια ζελατίνα και αυτοκόλλητα!
Μου άρεσε πάρα πολύ που είδα ξένους, πέρα απο τους γνωστους απ τις γειτονικές χώρες, να εχουν ερθει απο πολύ μακριά. Γαλλοι, γερμανοί, Αυστριακοί, πολύ φιλικοί και χαμογελαστοί.
Επίσης πολλά, καλά και ακριβά μηχανάκια. Ζηλεψα λιγο :)

Τα κακά
Υπήρξαν όντως προβλήματα στη διοργάνωση.
Πολλες συμμετοχές, και πολλά τα group. Με 2 ειδικά group (ducati, classics) έμειναν 3 για να χωριστουν αρχαριοι εως αγωνιζόμενοι οι οποιοι είμαστε αλλες 90-100 συμμετοχές…
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα αυτο που έγραψε και ο Άρης απο πάνω. Μεγάλες διαφορές στο επίπεδο αναμεσα στους αναβάτες σε καθε γκρουπ.
Αν καταλαβα καλά, έβαλαν αρχάριους αναβάτες στο γκρουπ με τα κλασσικά (;!;!;!1). Θυμαμαι χαρακτηριστικά ενα srad, πρωτη φορά πίστα, τον έβαλαν στα κλασσικά, και τη δευτερη μέρα «έφαγε πόρτα» γιατί ειχε πιο καινουριο μηχανακι με αποτελεσμα να μενει ξεκρέμαστος.
Εγώ ήμουν στο intermediate, σκεφτηκα να ζητησω να ανέβω αλλα παρακολουθώντας το φαστ ειδα καποιους παρα πολύ γρηγορους, αρα συνεχισα στο ιδιο. Κάποιοι ανέβηκαν, ειχε πολλά άτομα και στα 2 γκρουπ.
Στο intermediate ο πρώτος χρόνος με τον τελευταίο, είχε πάνω απο 20δλ διαφορά… Στο φαστ η διαφορά ήταν μικρότερη αλλα εξίσου σημαντική.
Θα ηταν καλό την Κυριακή που ειχε λιγότερο κοσμο να γινει πάλι ανακατανομή.
Χρονομέτρηση εγω είχα, αλλά οι χρονοι του σαββατου ανέβηκαν το βραδυ, και της κυριακής μετα το μεσημέρι δεν ανέβηκαν ποτέ.
Επίσης, πρώτη φορά μπαινω με την καινουρια άσφαλτο. Είναι ιδέα μου ή ειχε πολλά σαμαράκια, ειδικά στις ενώσεις;
Μην παρεξηγηθω, ειναι καλυτερα απο πριν. Αλλά τέλεια δεν ειναι.
Τέλος, είχα και λίγο περίεργη φθορά στο πίσω ελαστικό, το οποίο σίγουρα χρειάζεται έρευνα. Το μόνο που αλλαξε πάντως ειναι η πίστα. Δηλαδή με ίδιο μηχανακι και ίδια μαρκα λάστιχα, πιέσεις, κουβέρτες κλπ
εβγαλαν 6 (έξι) μέγαρα χωρις τουμπάρισμα. Και τωρα με το καινούριο σετ έχει φθαρεί υπερβολικά.

Χαμένο trackday σίγουρα δεν ηταν. Περασα καλά, δεν έπεσα, και βελτιώθηκα απο το 2020 που ανεβηκα τελευταια φορά. Ήταν βέβαια ακριβότερο, αλλά αυτο το ξέραμε πριν ανεβούμε.
Εύχομαι να καταφέρω να ξανανέβω σέρρες φέτος.

Τελευταία επεξεργασία:
Χαμένο trackday σίγουρα δεν ηταν. Περασα καλά, δεν έπεσα, και βελτιώθηκα απο το 2020 που ανεβηκα τελευταια φορά. Ήταν βέβαια ακριβότερο, αλλά αυτο το ξέραμε πριν ανεβούμε.
Εύχομαι να καταφέρω να ξανανέβω σέρρες φέτος.

:beer:

Εγω τωρα σκοπεύω να προγραμματίσω για την Ανοιξη.
Για Legends δεν με ξαναβλέπω στο μέλλον παντως και γενικά απο την παρέα μας των κλασσικών οι περισσότεροι έχουν στραβώσει με την φάση.
Φιλος με κλασσικό μηχανακι που ηταν για ΣΚ σηκωθηκε κι εφυγε για ΑΘήνα πριν το μεσημερι της Κυριακής αφού κι αυτός τα εχωσε πρωτα στην διοργάνωση.

Να πω οτι εγω συνάντησα κι άλλα συγχρονα μηχανακια στο Classic Group εκτός απο το Panigale και το MT του 22 που προανέφερα, οπως πχ μια κοπελα με ενα σύγχρονο Aprilia που πηγαινε βόλτα πανω στην αγωνιστικη γραμμή, εναν πολυ αργό οδηγό με Suzuki μαλλον SRAD που του εριξα και γυρο με το Pantah κλπ κλπ.
Υποτίθεται οτι το Classic Group ηταν για μοτο μέχρι το 1992 αλλά τελικά έβαζαν οποιον ναναι.

Επίσης μετα το τελευταιο ποστ κοιταξα τους χρονους κι ειδα οτι τελικα μου χρονομετρησαν μονο ενα session της Κυριακης.
Μετα πηγαν φαινεται για φαγητο η για καφε οι χρονομετρες, δεν ξερω. :rolleyes:
Δηλαδη απο όλο το ΣΚ τελικά έχω χρόνους μόνο για 5 γύρους με το Pantah, εκ των οποίων οι 3 ηταν πίσω απο τα τραινακι Triumph-Panigale που λέγαμε νωρίτερα.

Του χρόνου τέτοια εποχή αντί για Legends μάλλον θα κανονίσω να ξαναπαω στο Grab The Flag στην Rijeka, αυτοί ξερουν απο διοργανώσεις για κλασσικές μοτο και μπορείς να ευχαριστηθείς την κλασσικη σου μοτοσυκλέτα οπως πρεπει.

Τελευταία επεξεργασία:
Ήρθα την Κυριακή σαν θεατής με την κοπελα μου.Σας είδα δλδ σίγουρα αλλά χωρίς να ξέρω ποιοι είστε :lol:Εμένα σαν θεατής μου άρεσε η φάση αλλά σίγουρα εσείς που και συμμετείχατε αλλα και γενικά έχετε εμπειρία εκ των έσω τα βλέπετε/ξέρετε αλλιώς.Το είδα το srad το οποίο το είχε κούκλα και ήταν επίσης και ενα 1100 επίσης κούκλα.Γενικά είχε πολλά μηχανάκια όμορφα,παλιά και νέα. Ένα μηχανάκι που είχε πτώση ήταν σίγουρα ενα μαύρο Gsxr k4.Το είδα πισω απ τα πιτς.Εμένα μου έκανε εντύπωση πάντως το Ιντερνασιονάλ της υπόθεσης,δεν περίμενα να δώ τόσους ξένους,οκ Βούλγαρους ναι,είναι στην κυριολεξία δίπλα.Πάντως καλά εκανα τελικά και δεν συμμετείχα,είμαι εντελώς άπειρος απο πίστα και δεν θα ήμουν άνετος.Έκατσα μέχρι και το διάλειμμα όπου είδα Κόρσερ κ Μακπίντ(τον είδα και στο isle of man φέτος) και μετά φύγαμε.Ωραία Κυριακή για μένα

Ήρθα την Κυριακή σαν θεατής με την κοπελα μου.Σας είδα δλδ σίγουρα αλλά χωρίς να ξέρω ποιοι είστε :lol:Εμένα σαν θεατής μου άρεσε η φάση αλλά σίγουρα εσείς που και συμμετείχατε αλλα και γενικά έχετε εμπειρία εκ των έσω τα βλέπετε/ξέρετε αλλιώς.Το είδα το srad το οποίο το είχε κούκλα και ήταν επίσης και ενα 1100 επίσης κούκλα.Γενικά είχε πολλά μηχανάκια όμορφα,παλιά και νέα. Ένα μηχανάκι που είχε πτώση ήταν σίγουρα ενα μαύρο Gsxr k4.Το είδα πισω απ τα πιτς.Εμένα μου έκανε εντύπωση πάντως το Ιντερνασιονάλ της υπόθεσης,δεν περίμενα να δώ τόσους ξένους,οκ Βούλγαρους ναι,είναι στην κυριολεξία δίπλα.Πάντως καλά εκανα τελικά και δεν συμμετείχα,είμαι εντελώς άπειρος απο πίστα και δεν θα ήμουν άνετος.Έκατσα μέχρι και το διάλειμμα όπου είδα Κόρσερ κ Μακπίντ(τον είδα και στο isle of man φέτος) και μετά φύγαμε.Ωραία Κυριακή για μένα

Τι είναι ρε παιδιά το srad??:confused:

Τι είναι ρε παιδιά το srad??:confused:

Suzuki Ram Air Direct .... ένα σύστημα της (προφανώς) σουτζούκι το οποίο έστελνε με πίεση αέρα στο φιλτροκούτι αυξάνοντας την απόδοση του μοτέρ στης υψηλές ταχύτητες. Ήκμασε εκεί, στην δεκαετία του ΄90 το φορούσαν όλα τα GSXR της εποχής.....

• Μου αρέσει
Πίσω
Μπλουζα