• Σας προσκαλούμε όλους στην 3η ΒΟΥΝΙΣΙΑ του moto.gr, η οποία θα πραγματοποιηθεί τo Σάββατο 16/05/2026.

Διαβάστε τις λεπτομέρειες και δηλώστε συμμετοχή ΕΔΩ...

Λάστιχα για το CBF-600

• Συντάκτης Συντάκτης javaneze
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
Σας παραθετω και το πισω λαστιχο....εχει πανω του περιπου 2000κχμ

Michelin Pilot Road 3 Rear

Συνημμένα

• 20170516_193330.jpg
    20170516_193330.jpg
    78,6 KB · Προβολές: 260
Ήρθε η ώρα της αλλαγής και επειδή δεν κάνω πολλά χιλιόμετρα ( 5000 το χρόνο ) είπα να βάλλω ένα ποιο sport ελαστικό.
Φόραγα τα MP3 και σκέφτηκα να βάλω τα Brig.S21
Τελικά μετά από πολλές συζητήσεις αποφάσισα και έβαλα τα T30 –EVO
Πρώτη αίσθηση θυμάμαι τα MP3 ήταν μαλακά αθόρυβα , βουτυρένια που λένε , τα Τ30 είναι ποιο σκληρά και θορυβώδη . Βέβαια ακόμη δεν έχω κάνει ούτε 100 χιλ. για να έχω μια καλή εικόνα .
Ελπίζω να μην έκανα πατάτα.

Τα Battlax δεν είναι σειρά για touring-sport touring;
Σκληρά στην μέση για να βγάζουν χιλιόμετρα και μαλακά στο πλάι για ωραία στριψίματα;

Εγω τελευταια κολλησα με αυτο...PILOT-POWER-2CT-1.jpg...δεν ειναι σκληρο και κραταει καλα...

Προσωπικα στο βρεγμενο δεν παιζω με την τυχη μου...παω χαλαρα παντα

Ναι .... μάλλον έπρεπε να το εξηγήσω λίγο. Όταν λέω κότα εννοώ πιο χαλαρά από το χαλαρό.

Με τα Pilot Road 2 που φοράω, το βρεγμένο το έχω ξεχάσει. Γλιστράνε αρκετά. Στο στεγνό όμως βεντούζες. Λογικό είναι με τέτοια χάραξη.

Τα Pilot Road 4 είναι κορυφαία στο βρεγμένο. Μου έτυχε να είμαι πάνω στο μηχανάκι σε συνθήκες καταιγίδας με πολύ νερό στο οδόστρωμα και να νομίζω ότι οδήγω σε συνθήκες στενού οδοστρώματος. Η συμπεριφορά αυτή οφείλεται στην ειδική χάραξη και στο γεγονός ότι αν και sport touring λάστιχο με σκληρή γόμα στο κέντρο, έχει λιγο πιο μαλακή γόμα από αντιστοιχα λαστιχα, οπως τα Dunlop πχ, που είχα για λίγες ημέρες.
Γενικά το λάστιχο έχει εξαιρετική συμπεριφορά στο βρεγμένο και αριστη στο στεγνό για τον χαρακτήρα του.

Ολα τα ST( η τα περισσότερα) εχουν καλύτερη απόδοση στο βρεγμένο συγκριτικά με τα SS που οφείλετε στην μεγαλύτερη νεροαπαγωγη απο την περισσότερη χαραξη του πέλματος συγκριτικά πάντα.

MP4 Εχω εγω με το που πηρα τη μηχανη τα αλλαξα οποτε δν μπορω να συγκρινω αλλα και σε φορουμ στο εξωτερικο και σε συγκρισεις σε διαφορα site θεωρουνται τα καλυτερα οσον αφορα το κρατημα/φρεναρισμα σε στεγνο και βρεγμενο λογω πιο μαλακης γομας, επισης αυτα μου προτεινε κ ο μαστορας μου πριν προλαβω να του το πω οποτε τα εβαλα κ εχω το κεφαλι μου ησηχο προς το παρον με κανενα προβλημα σε ειτε βρεγμενο ειτε στενο. κοστος 280ευροπουλα

Και ήρθε η ώρα της αλλαγής μετά από 18.000 Με τα roadsmart 3. Πολύ ευχαριστημένος από το συγκεκριμένο ελαστικό αλλά θα ήθελα να πάω σε κάτι πιο μαλακό. Αν δεν είχα να κάνω ένα δικαβαλο φορτωμένο ταξίδι το καλοκαίρι για 3-4κ χλμ θα έβαζα κάτι σε pilotpower η sportsmart αλλά νομίζω μετά το ταξίδι το πίσω θα θέλει πέταμα. Έχετε να πείτε κάτι?

Και ήρθε η ώρα της αλλαγής μετά από 18.000 Με τα roadsmart 3. Πολύ ευχαριστημένος από το συγκεκριμένο ελαστικό αλλά θα ήθελα να πάω σε κάτι πιο μαλακό. Αν δεν είχα να κάνω ένα δικαβαλο φορτωμένο ταξίδι το καλοκαίρι για 3-4κ χλμ θα έβαζα κάτι σε pilotpower η sportsmart αλλά νομίζω μετά το ταξίδι το πίσω θα θέλει πέταμα. Έχετε να πείτε κάτι?
Δεν βγάζουν άλλα χλμ; Νομίζω τα έχεις 2 χρονια πάνω.

1μιση ακριβώς τα έχω αλλά πλέον έχουν πέσει σε απόδοση. Ειδικά στο τέλος του πέλματος γλιστράνε και ανοίγουν την τροχιά. Στο καθημερινό commuting δεν έχουν πρόβλημα αλλά επειδή έχω στο πρόγραμμα βόλτες κ πίστα δεν τα έχω καμία εμπιστοσύνη πλέον να τα πιέσω.

1μιση ακριβώς τα έχω αλλά πλέον έχουν πέσει σε απόδοση. Ειδικά στο τέλος του πέλματος γλιστράνε και ανοίγουν την τροχιά. Στο καθημερινό commuting δεν έχουν πρόβλημα αλλά επειδή έχω στο πρόγραμμα βόλτες κ πίστα δεν τα έχω καμία εμπιστοσύνη πλέον να τα πιέσω.

Στη θέση σου θα έπαιρνα τα MICHELIN ROAD 5. Είναι Sport Touring Λάστιχο με περισσότερα Sport Χαρακτηριστικά από τον προκάτοχό του, το Michelin PilotRoad 4, το οποίο έχω, όπως θα θυμάσαι.
Στο προηγούμενο τεύχος του motomg παρουσιάζεται μια δοκιμή του Ελαστικού, με εξαιρετική κριτική.

Με τις sport σειρές της Bridgestone(bt016, s20-21s20-21evo)δε θα παθει κατι ιδιαίτερο στο ταξίδι εαν εχει μόνιμα 42psi το πισω, το πολυ πολυ να τετραγωνισει λιγο, φθορα σημαντική ομως δε θα δεις
Σε cbf με κιμπαρη αναβατη βγαζει απο 6-12k αναλόγως πυκνότητας και τραχυτητας οδοστρώματος.

Τελικά έβαλα Dunlop Sportsmart 2 Max. Είπα να κάνω κ εγώ μια τρέλα στη ζωή μου και να παρακούσω τον κατασκευαστή που προτείνει sport touring. :lol: :lol:

Τελικά έβαλα Dunlop Sportsmart 2 Max. Είπα να κάνω κ εγώ μια τρέλα στη ζωή μου και να παρακούσω τον κατασκευαστή που προτείνει sport touring. :lol: :lol:

Για μένα πολύ καλά έκανες.Ο κατασκευαστής προτείνει κάτι για γενική χρήση.Σε καμία περιπτωση δε λαμβάνει υπόψιν τις Ελληνικές συνθήκες,αν τις λάμβανε θα πρότεινε μόνο γόμες!:lol:

Ένα κακό που έχει το ταξίδι με μοτοσυκλέτα στο εξωτερικό είναι το οτι γυρνώντας εδώ αντιλαμβάνεσαι σε τι άθλιο οδόστρωμα οδηγείς και πόσο κινδυνεύεις πραγματικά.

Κοπέλια, έχει κάποιος φορέσει τα Metzeler Roadtec 01, να μου πει εντυπώσεις;
Τώρα φοράω τα Metzeler M7RR που είναι φοβερό λάστιχο αλλά πνέουν τα λοίσθια (έχουν και 14000km).
Ευχαριστώ !!!

Πίσω
Μπλουζα