• Σας προσκαλούμε όλους στην 3η ΒΟΥΝΙΣΙΑ του moto.gr, η οποία θα πραγματοποιηθεί τo Σάββατο 16/05/2026.

Διαβάστε τις λεπτομέρειες και δηλώστε συμμετοχή ΕΔΩ...

Λάστιχα για το CBF-600

• Συντάκτης Συντάκτης javaneze
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
Στο μεγαλύτερο μέλος των cbf, το 1000 (έχει το ίδιο πλαίσιο νομίζω, μόνο οι βάσεις της μηχανής/αμορτισέρ αλλάζουν) όταν δοκίμαζα μεταχειρισμένα, 4 στα 5 το είχαν το τρέμουλο. Στο πρώτο που δοκίμασα, όταν άφησα το τιμόνι να δω αν πάει ίσια, αιφνιδιάστηκα, κοινώς πήγε το σκατό στην κάλτσα.

Ο ιδιοκτήτης ηλικία μου, ψαγμένος σχετικά, όταν γύρισα από τη βόλτα και του το επισήμανα, μου άρχισε να τα ρουλεμάν του λαιμού, να ίσως το λάστιχο στραβό, να ίσως το ελατήριο πίσω και λοιπές δικαιολογίες. Στο τέλος παραδέχτηκε ότι το έχει κάνει φύλλο και φτερό και δεν μπόρεσε να βρει ούτε τζόγους πουθενά ούτε τίποτα, παρέμεινε μυστήριο...

Σε αυτό που αγόρασα τελικά, δεν υπήρχε τρέμουλο παρόλο το γεγονός ότι τα λάστιχα ήταν ΠΟΛΥ χάλια. Μιλάμε ότι ήταν θεόστραβα, το μηχανάκι μετά τα 140 έκανε λες και είχες δέσει 300 γραμμάρια μονόπαντα στη ζάντα, τέτοιο χάλι. Όμως το τρέμουλο στα ~60-70 δεν το είχε.

Με μία πρόχειρη ψαχτική στο εγγλέζικο φόρουμ, δεν μπορούν να βρουν ούτε εκεί λύση. Κάποια απλά το κάνουν. Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι μπαγαζιέρες το επιδεινώνουν.

Τα άλλαξα τα λάστιχα, έβαλα λόγω οικονομικής στενότητας μία μάρκα που δεν την λέω γιατί θα με πάρετε με τις πέτρες :D και πάλι, παρά τα ύποπτης προέλευσης λάστιχα, παραμένει βράχος.

Οπότε μην απορήσεις αν με τα καινούρια λάστιχα το παρουσιάζει πάλι. Α, και βάζε τις προτεινόμενες πιέσεις, φαίνονται ψηλές, αλλά απ'ότι είδα φαίνεται να δουλεύουν καλύτερα.

Στο μεγαλύτερο μέλος των cbf, το 1000 (έχει το ίδιο πλαίσιο νομίζω, μόνο οι βάσεις της μηχανής/αμορτισέρ αλλάζουν) όταν δοκίμαζα μεταχειρισμένα, 4 στα 5 το είχαν το τρέμουλο. Στο πρώτο που δοκίμασα, όταν άφησα το τιμόνι να δω αν πάει ίσια, αιφνιδιάστηκα, κοινώς πήγε το σκατό στην κάλτσα.

Ο ιδιοκτήτης ηλικία μου, ψαγμένος σχετικά, όταν γύρισα από τη βόλτα και του το επισήμανα, μου άρχισε να τα ρουλεμάν του λαιμού, να ίσως το λάστιχο στραβό, να ίσως το ελατήριο πίσω και λοιπές δικαιολογίες. Στο τέλος παραδέχτηκε ότι το έχει κάνει φύλλο και φτερό και δεν μπόρεσε να βρει ούτε τζόγους πουθενά ούτε τίποτα, παρέμεινε μυστήριο...

Σε αυτό που αγόρασα τελικά, δεν υπήρχε τρέμουλο παρόλο το γεγονός ότι τα λάστιχα ήταν ΠΟΛΥ χάλια. Μιλάμε ότι ήταν θεόστραβα, το μηχανάκι μετά τα 140 έκανε λες και είχες δέσει 300 γραμμάρια μονόπαντα στη ζάντα, τέτοιο χάλι. Όμως το τρέμουλο στα ~60-70 δεν το είχε.

Με μία πρόχειρη ψαχτική στο εγγλέζικο φόρουμ, δεν μπορούν να βρουν ούτε εκεί λύση. Κάποια απλά το κάνουν. Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι μπαγαζιέρες το επιδεινώνουν.

Τα άλλαξα τα λάστιχα, έβαλα λόγω οικονομικής στενότητας μία μάρκα που δεν την λέω γιατί θα με πάρετε με τις πέτρες :D και πάλι, παρά τα ύποπτης προέλευσης λάστιχα, παραμένει βράχος.

Οπότε μην απορήσεις αν με τα καινούρια λάστιχα το παρουσιάζει πάλι. Α, και βάζε τις προτεινόμενες πιέσεις, φαίνονται ψηλές, αλλά απ'ότι είδα φαίνεται να δουλεύουν καλύτερα.

Ξεκινώντας από το τελευταίο, όπως έχω ήδη αναφέρει σε παλαιότερο post βάζω πάντα τις εργοστασιακές πιέσεις. Τώρα σχετικά με τα λαστιχα και το τρέμουλο στο τιμόνι το οποίο εμφανίζεται στα 70 χλμ +/- 10 χλμ, όπως επίσης έχω ήδη αναφέρει δεν το είχα με τα προηγούμενα ελαστικά. Με τα Dunlop εμφανίστηκε και όσο περνάει ο καιρός τόσο πιο έντονο τρέμουλο έχω στα 70 χλμ περίπου. Πανω απο τα 80 και κάτω από τα 60 τίποτα, βράχος. Ακόμη και σε πολύ υψηλές ταχύτητες ( έπιασα 190 χλμ με τα νέα ελαστικά) δεν είχα κανένα τρέμουλο. Σε όσους έχω περιγράψει το γεγονός και είναι σχετικοί με το χώρο της μοτοσυκλέτας, μου είπαν ότι οφείλεται σε στραβό λάστιχο.
Θα δούμε από Δεύτερα με τα νέα ελαστικά αν ισχύει αυτος ο ισχυρισμός.

Τελευταία επεξεργασία:
Εγώ παραμένω βράχος έχοντας γράψει 250χλμ με τα ντανλοπ. μάλλον έπεσες σε στραβό..

Εννοείται ότι έπεσα σε στραβά ελαστικά, γιατί μόλις γύρισα από το βουλκανιζατέρ με τα νέα ελαστικά (Michelin Pilot Road 4) και πλέον δεν έχω το παραμικρό τρέμουλο σε κανένα φάσμα ταχύτητας είτε με βαλίτσα είτε χωρις.
Επισης, έχουν μειωθει εντελως και οι οι κραδασμοί που είχα στο μηχανάκι με τα Dunlop.
Γενικότερα, νιώθω πιο ελαφρύ το μηχανάκι με τα Michelin. Έχω την αίσθηση πως είναι πιο μαλακα ελαστικα απο τα Dunlop.
Θα ανεβασω και σχετικό Video που θα φαίνεται η διαφορά.

Τελευταία επεξεργασία:
Δεν θα μας λυθεί όμως η απορία αν το μηχανάκι δεν ''θέλει'' τα προηγούμενα λάστιχα ή αν τα λάστιχα ήταν στραβοφτιαγμένα. :D

Για 'μένα έκανες την καλύτερη επιλογή. Βουρ τώρα στους δρόμους και στα χιλιόμετρα !!! :beer:

Δεν θα μας λυθεί όμως η απορία αν το μηχανάκι δεν ''θέλει'' τα προηγούμενα λάστιχα ή αν τα λάστιχα ήταν στραβοφτιαγμένα. :D

Για 'μένα έκανες την καλύτερη επιλογή. Βουρ τώρα στους δρόμους και στα χιλιόμετρα !!! :beer:

Πολύ πιθανόν να είχα πέσει σε στραβό, δεδομένου ότι ο Cpt_Slow αναφέρει ότι δεν έχει τρέμουλο. Από την άλλη και ο Αλέξης (alex14) έχει τρέμουλο στο γνωστό φάσμα ταχύτητας. Πρέπει να ακούσουμε κι άλλες αναφορές για να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα. Έμενα δεν μου κάθισαν τα συγκεκριμένα ελαστικά.
Τέλος πάντων, επιστρέφοντας στα Michelin αυτό που έχω να πω είναι ότι είναι πολύ πιο μαλάκα ελαστικά ( και με την αφή μπορεί κανείς να διακρίνει τη διαφορά) από τα Dunlop και ταιριάζουν γάντι στο μηχανάκι μας. Έχουν, πλεον, εξαλειφθεί στο μηχανάκι πάσης φύσεως κραδασμοί και φυσικά το τρέμουλο που είχα στο φάσμα ταχύτητας 60-80 χλμ.
Τέλος μετά από 80 χλμ που έκανα με τα Pilot Road 4 μπορώ να πω ότι τα λαστιχα προσφέρουν εξαιρετική πρόσφυση στο δρόμο.
Αυτά για την ώρα.

Τελευταία επεξεργασία:
Είχα την ευκαιρία να δοκιμάσω τα νέα ελαστικά και με την πίσω και τις πλαϊνές βαλίτσες της Givi (20161023_173409.jpg προκειμένου να διαπιστώσω τη σταθερότητα της μηχανής. Η μηχανή ήταν απίστευτα σταθερή. Δεν είχα τον παραμικρό κραδασμό ακόμη και σε πολύ υψηλές ταχύτητες, γεγονός που μου προξένησε μεγάλη εντύπωση, καθόσον με τρεις βαλίτσες περίμενα να είχα κάποιους κραδασμούς. Περιττό να σας πω ότι με τα προηγούμενα ελαστικά είχα τόσο έντονους κραδασμούς που μου χαλάρωσαν οι βίδες από τη βάση της πίσω βαλίτσας δύο φορές.
Πλέον, δεν έχω την παραμικρή αμφιβολία ότι τα προηγούμενα ελαστικά ήταν στραβά και ότι το μηχανάκι μας, μπορεί να φορτωθεί πολύ άνετα χωρίς να χαλάσει η γεωμετρία του.
Ούτε θέμα με τις αναρτήσεις έχει, το μηχανάκι, ούτε θέμα με την γεωμετρία του, όσον αφορά τη σταθερότητα, γεγονός που το επιβεβαίωσε και φίλος μηχανικός που την τέσταρε αφού είχα φορέσει τα νέα ελαστικά, δεδομένου ότι μου ανάφερε ότι του προξένησε θετικότατη εντύπωση η σταθερότητα της μηχανής και η πλήρης απουσία κραδασμών ακόμη και σε υψηλές ταχύτητες.
Τέλος, να αναφέρω ότι δοκίμασα τα νέα ελαστικά και υπό συνθήκες εντονότατης βροχής και δεν θα ήταν υπερβολικό να πω ότι νόμιζα ότι οδηγούσα σε στεγνές συνθήκες. Απίστευτα σε συνθήκες βροχής τα ελαστικά.
Το μόνο που μένει είναι να δω και πόσο θα κρατήσουν. Κατά τα άλλα πολύ ευχαριστημένος.

Υ.Γ Μετά από αυτήν την εμπειρία διαπίστωσα τα πολύ σοβαρά προβλήματα που μπορούν να προκαλέσουν στη γεωμετρία της μηχανής ένα λάθος ζευγάρι ελαστικών.

ρε ένα πραγμα με τα ελαστικα...εμενα ποτε δεν μου καθησαν τα μισελεν, μαλλον παντα ειχα πεσει σε ελαττωματικες παρτιδες...τι σιρακ, τι ανακι, τι σιτυ στο σκουτερ...το 10% των ελαστικων μου σε ολες τις μοτο που ειχα ηταν μισελεν ..εε...μονο με μισελεν ειχα όλα τα μειζονα ατυχήματα μου...ποτε με ντανλοπ( άλλο το κουνημα), ποτε με μετζελερ...τωρα διαβαζω διθυράμβους για τα μισελεν...τι να πεις...για να δουμε και τα νεα πιρελλι που σκέφτομαι να βαλω καποια στιγμη...

Τέλος καλό όλα καλά !!! :beer:

Τέλος, να αναφέρω ότι δοκίμασα τα νέα ελαστικά και υπό συνθήκες εντονότατης βροχής και δεν θα ήταν υπερβολικό να πω ότι νόμιζα ότι οδηγούσα σε στεγνές συνθήκες. Απίστευτα σε συνθήκες βροχής τα ελαστικά.

Σε αυτό ήθελα να σε ρωτήσω, αλλά με πρόλαβες.

Τώρα μένει να μας πει κάποιος και για τα Road 3 για να ολοκληρωθεί η σειρά.
Τα Road 2 δεν κάνουνε για βρεγμένους δρόμους.

Εγω παιδια ειμαι στα 800χλμ με τα roadsmart και παραμένω βράχος.. Ακόμα σε βρεγμένο δεν είχα την ευκαιρία να βγω για πολύ οπότε δεν έχω αποψη, στο στεγνό όλα καλά έχει αρκετή πρόσφυση, ίσως λίγο "ξερό" όσον αφορά τις λακούβες και τις ανωμαλίες ενώ το κλασσικό πέταγμα κώλου σε στροφή παίζοντας με το γκάζι γίνεται δίνοντας σου την αισθηση του απόλυτου ελέγχου.

Να προσθεσω οτι αργουν να ζεσταθουν χωρις αυτο να σημαινει οτι γλυστρανε οταν ειναι κρυα. Απλα κανουν τον ηχο του "τρικλισματος" εντονα σε φρενα και μικρα πλαγιασματα με χαμηλη ταχυτητα.

Τώρα μένει να μας πει κάποιος και για τα Road 3 για να ολοκληρωθεί η σειρά.
Τα Road 2 δεν κάνουνε για βρεγμένους δρόμους.

Με τα PR3 δεν καταλαβαίνεις βάρος μοτοσυκλέτας, στο στεγνό ζεσταίνονται αρκετά γρήγορα, στο βρεγμένο είναι σταθερά, μέχρι την άκρη της κορώνας σταθερότατο, για ταξίδια δε νομίζω να υπάρχει καλύτερο ελαστικό(ίσως το PR4, δεν το έχω δοκιμάσει) το ABS δεν έχει εμπλακεί ακόμα μέσα στην πόλη.
Όλα αυτά σε Cbf1000 με προηγούμενο ελαστικό metzeler sportec m3.

Καλησπερα και απο μενα νεο μελος και εγω ..καλησπερα στην παρεα .....εχω ενα cbf600sa 2004 το πηρα μεταχειρισμενο πριν περιπου χρονο ειχε ελαστικα ντανλοπ εκανα με αυτα περιπου 20.000 κχμ και ηρθε η ωρα για αλλαγη και εβαλα τα Road 3 πραγματικα το μηχανακι αλλαξε απιστευτα.....πολυ ευχαριστημενος με τα καινουργια λαστιχα εκανα περιπου 2.500 κχμ και το μηχανακι μπαινει απο μονο του στις στροφες...ειναι τοσο ευκολοδηγητο που χαιρομαι να το καβαλαω..

Καλως ήλθες .... πως στον κόρακα προφέρεται το nick σου;

Πολύ καλή επιλογή τα 3 και ακόμη καλύτερη τα 4. Λες και φτιάξανε το μηχανάκι γι΄ αυτά τα λάστιχα.

Καλως ήλθες .... πως στον κόρακα προφέρεται το nick σου;

Πολύ καλή επιλογή τα 3 και ακόμη καλύτερη τα 4. Λες και φτιάξανε το μηχανάκι γι΄ αυτά τα λάστιχα.

Μάλλον!

Πάντως doro πρέπει να ήσουν άτυχος με τα dunlop καθώς εμένα παραμένουν σταθερά και gripερά. Οσο τελειώνει το πλάτος του πέλματος νομίζω κρατάνε και καλύτερα ενώ η ψηλή μπροστινή κορώνα σου δίνει νομίζω αρκετά περιθώρια "μαζέμαζτος".

τζι βουρνού ετσι προφερεται...για τους φιλους ειμαι κ ο duracel και ο λογος?? κανω κχμ με το εργαλειο πολλα..παρα πολλα και αντεχω χαχαχαχαχ :D

Οσο για τα λαστιχα πραγματικα κουμπωσαν απιστευτα...αυτα που εβαλα ειναι και ολοφρεσκα το 120/70/17 (02/17) και το 160/60/17 (12/16) εκανα 3 ντεποζιτα στρωσιμο...

τζι βουρνού ετσι προφερεται...για τους φιλους ειμαι κ ο duracel και ο λογος?? κανω κχμ με το εργαλειο πολλα..παρα πολλα και αντεχω χαχαχαχαχ :D

Οσο για τα λαστιχα πραγματικα κουμπωσαν απιστευτα...αυτα που εβαλα ειναι και ολοφρεσκα το 120/70/17 (02/17) και το 160/60/17 (12/16) εκανα 3 ντεποζιτα στρωσιμο...

Καλά είσαι ! Για πες και το σαλτανάτι με τις ζάντες .:hmm:

Πάντως doro πρέπει να ήσουν άτυχος με τα dunlop καθώς εμένα παραμένουν σταθερά και gripερά. Οσο τελειώνει το πλάτος του πέλματος νομίζω κρατάνε και καλύτερα ενώ η ψηλή μπροστινή κορώνα σου δίνει νομίζω αρκετά περιθώρια "μαζέμαζτος".

Δεν αμφισβήτησα ποτέ την ικανότητα των συγκεκριμένων ελαστικών να κρατάνε καλά στο δρόμο.
Όμως, έχουν, σαφώς, πιο σκληρή γόμα από τα Michelin με αποτέλεσμα να μην αποσβένουν καλά τους κραδασμούς. Εμένα ήταν και λίγο στραβό το μπροστινό, οπότε είχα και το τρέμουλο, μεταξύ των 60-80 χλμ/ωρα.
Τα Michelin, εκτός ότι αποσβένουν καλύτερα τους κραδασμούς από τους ελληνικούς δρόμους, έχουν εξαιρετικό κράτημα, ενώ στο βρεγμένο είναι απίστευτα, τα καλύτερα overall.

Δεν αμφιβαλλω και τα επομενα θα ειναι λογικα μισελεν για δοκιμη!

Πίσω
Μπλουζα