• Σας προσκαλούμε όλους στην 3η ΒΟΥΝΙΣΙΑ του moto.gr, η οποία θα πραγματοποιηθεί τo Σάββατο 16/05/2026.

Διαβάστε τις λεπτομέρειες και δηλώστε συμμετοχή ΕΔΩ...

Κρεμασμένα πόδια

....Αν διαβάσεις φυσική, βιομηχανική και κινησιολογία θα καταλάβεις ότι η κατανομή του βάρους είναι λεπτότατη υπόθεση και η οδήγηση της μοτοσυκλέτας καθίσταται πολύ διαφορετική όταν δε λάβεις τη θέση την οποία έχουν σχεδιάσει ειδικοί επιστήμονες. ....

Για πες... Με ενδιαφέρει ειδικά η βιομηχανική και η κινησιολογία στο πως αλλάζουν τον τρόπο οδήγησης μιας μηχανής.

Καπετάν, ο τέος μπήκε κάπως άτσαλα. Του την πέσαμε, το αναγνώρισε και η συζήτηση συνεχίστηκε. Τώρα μπαίνεις άτσαλα εσύ, να την πεις σε όποιον εποχείται ή ακινητεί. Γιατί, υπάρχει κάποιος λόγος για προσωπικές αντιπαραθέσεις?

Παρακαλώ πολύ ηρεμήστε όλοι και επιστρέψτε στο θέμα.

• Μου αρέσει
Αντιδράσεις: daz
Να τις διαβάσεις τότενες.

Eπειδή ακριβώς καταλαβαίνω ότι ούτε η κινησιολογία ούτε η βιομηχανική παίζουν κανένα ρόλο στην οδήγηση της μηχανής (εκτός της κίνησης με τα χέρια-πόδια όταν αυτή είναι σταματημένη κι εμείς δίπλα της κι όχι πάνω της) ρωτάω να μας πεις.

Το θέμα δυστυχώς εκτροχιάστηκε. Αντί να συμφωνήσουμε για το προφανές που ανέφερε ο καπετάναμέρικας και το βλέπουμε κάθε μέρα στον δρόμο, ψάχνουμε να βρούμε από ποια λέξη θα κρεμαστούμε για να πικάρουμε τον "αντίπαλο"
Το τόστ #9 τα λέει όμορφα και ωραία εν πάση περίπτωσή, και θα έπρεπε να προβληματίσει αυτούς που από φόβο η απειρία/άγνοια οδηγούν τα δίκυκλα τους κάθε αυτόν τον τρόπο.

Το θέμα δυστυχώς εκτροχιάστηκε. Αντί να συμφωνήσουμε για το προφανές που ανέφερε ο καπετάναμέρικας και το βλέπουμε κάθε μέρα στον δρόμο, ψάχνουμε να βρούμε από ποια λέξη θα κρεμαστούμε για να πικάρουμε τον "αντίπαλο"
Το τόστ #9 τα λέει όμορφα και ωραία εν πάση περίπτωσή, και θα έπρεπε να προβληματίσει αυτούς που από φόβο η απειρία/άγνοια οδηγούν τα δίκυκλα τους κάθε αυτόν τον τρόπο.

Φίλε έχεις απόλυτο δίκιο. Από την άλλη αν συνέβαινε αυτό, το συγκεκριμένο θέμα θα είχε μόνο το αρχικό ποστ με 5-6 like και από κάτω το τοστ :p #9 που εξήγησε λίγο καλύτερα το θέμα με άλλα 3 like και τέλος.

Ενώ τώρα είμαστε στην τέταρτη σελίδα...

Το λέω μεταξύ σοβαρού κι αστείου αυτού. Είναι γνωστό πως στα φόρουμ δε γράφεις μόνο για να ανταλλάξεις στεγνή πληροφορία. Η κόντρα είναι half the fun που λένε. Δε λέω πως συμφωνώ μ'αυτό, αλλά είναι παγκόσμιο φαινόμενο. ;)

...
.
.
Φαίνονται αυτοί που το κάνουν για να ξεπιαστούν, όλοι το έχουμε κάνει. ..
Οι πιό πολλοί το κάνουν από φόβο μην πέσουν από ότι έχω καταλάβει. ..
Όταν βλέπω τέτοιους αλλάζω σύμπαν άμεσα.
.
.
.

Σε συνδυασμό με το κράνος σφηνωμένο στο πάνω μέρος του κεφαλιού .....

Έχω πετύχει τέτοιο τύπο, πόδια ορθάνοιχτα στα δύο εκατοστά από το έδαφος, το κράνος σαν περικεφαλαία και ....να κορνάρει κάθε 5 μέτρα .....

Ότι και να του έλεγες , χαμένος κόπος ...

Μου χει τυχει χειροτερο

Μπροστα μου τυπακος με σκουτερ και τζετ κρανος με γεισο μπροστα

στο κεφαλι άδετο

του το παιρνει ο αερας

του μαλάκα!

και παιρνει γραμμη καταπανω για τη μουρη μου

κανω λιγο στο πλαι και περναει ξυστα..

:a21:

Γι'αυτό λέμε πάντα κράνος, μπορεί να φας άλλο κράνος στο κεφάλι:lol:

Πέρα από την πλάκα, αυτό που σφηνώνουν το κράνος στο κεφάλι χωρίς να το φοράνε είναι πραγματικά εκτός συναγωνισμού.

Μιας και είναι πρόσφατο το θέμα, σήμερα είδα ενα κυριούλη (κράνος άδετο -αρχαιολογία) μπροστά μου με παπάκι, σχεδόν να σταματάει όταν ήρθε η ώρα να στρίψει (η στροφή https://www.google.gr/maps/@38.0438344,23.7804506,3a,75y,73.83h,72.16t/data=!3m6!1e1!3m4!1suKGiNp8SujIbXIoJAKveWA!2e0!7i13312!8i6656), να βάζει (ίσως) δύο μοίρες κλίσης και να κατεβάζει το πόδι στα 3(? καλά μπορεί και να έξυνε πατούσα..) εκατοστά απο την άσφαλτο όσο έστριβε (πιθανολογώ για να είναι σε ετοιμότητα να το κρατήσει όρθιο αν έχανε τον μπροστινό...). Μακριά και αλάργα απο τέτοιες πέριπτώσεις..

Eπειδή ακριβώς καταλαβαίνω ότι ούτε η κινησιολογία ούτε η βιομηχανική παίζουν κανένα ρόλο στην οδήγηση της μηχανής (εκτός της κίνησης με τα χέρια-πόδια όταν αυτή είναι σταματημένη κι εμείς δίπλα της κι όχι πάνω της) ρωτάω να μας πεις.
Από που το καταλαβαίνεις; Από το ότι δεν ξέρεις ότι η βιομηχανική είναι το κεφάλαιο της φυσικής που μελετά τη μηχανική του σώματος; Ή από τη διάθεσή σου να αντιπαρατεθείς, όντας άσχετος με το θέμα, γνωρίζοντας δε τη δυσκολία ενός μεγάλου αριθμού αναβατών να οδηγήσουν με ασφάλεια το δίκυκλό τους;
Αν κατάλαβα καλά από το ευφυολόγημά σου, υποννοείς ότι όταν βρίσκεσαι εν κινήσει, επάνω στη μοτοσυκλέτα σου, το σώμα σου παραμένει ακίνητο;

Τελευταία επεξεργασία:
Από που το καταλαβαίνεις; Από το ότι δεν ξέρεις ότι η βιομηχανική είναι το κεφάλαιο της φυσικής που μελετά τη μηχανική του σώματος; Ή από τη διάθεσή σου να αντιπαρατεθείς, όντας άσχετος με το θέμα, γνωρίζοντας δε τη δυσκολία ενός μεγάλου αριθμού αναβατών να οδηγήσουν με ασφάλεια το δίκυκλό τους;
Αν κατάλαβα καλά από το ευφυολόγημά σου, υποννοείς ότι όταν βρίσκεσαι εν κινήσει, επάνω στη μοτοσυκλέτα σου, το σώμα σου παραμένει ακίνητο;

Αφενός, ποιος σου είπε ότι δεν ξέρω τι σημαίνει (και μάλιστα είμαι και άσχετος) βιομηχανική (των αθλημάτων για τα παιδιά που δεν γνωρίζουν) και κινησιολογία;

Οταν βρίσκεσαι πάνω στη μηχανή, με νορμάλ οδήγηση (όχι πολύ σβέλτες, πολεμικές ή πίστα), αν εξαιρέσεις τα χέρια, το υπόλοιπο σώμα είναι άσχετο με την οδήγηση της μοτό. Εκτός φυσικά αν εννοείς τα ποδιστήρια... ε οκ.

Δεν καταλαβαίνω που βλέπεις αντιπαράθεση.

Τελευταία επεξεργασία:
Μου χει τυχει χειροτερο

Μπροστα μου τυπακος με σκουτερ και τζετ κρανος με γεισο μπροστα

στο κεφαλι άδετο

του το παιρνει ο αερας

του μαλάκα!

και παιρνει γραμμη καταπανω για τη μουρη μου

κανω λιγο στο πλαι και περναει ξυστα..

:a21:

Θυμιζει την ταινία με τον Τζορτ Κλουνει όπου στον πόλεμο στο Ιρακ μετα απο εκρηξη ενα αυτοματο Μ-16 περναει ξυστα απο το πρόσωπο του...
Παντως Αγιο ειχες φιλε...

Αφενός, ποιος σου είπε ότι δεν ξέρω τι σημαίνει (και μάλιστα είμαι και άσχετος) βιομηχανική (των αθλημάτων για τα παιδιά που δεν γνωρίζουν) και κινησιολογία;

Οταν βρίσκεσαι πάνω στη μηχανή, με νορμάλ οδήγηση (όχι πολύ σβέλτες, πολεμικές ή πίστα), αν εξαιρέσεις τα χέρια, το υπόλοιπο σώμα είναι άσχετο με την οδήγηση της μοτό. Εκτός φυσικά αν εννοείς τα ποδιστήρια... ε οκ.

Δεν καταλαβαίνω που βλέπεις αντιπαράθεση.

Κανείς δε μου το είπε. Φάνηκε από τη διάθεσή σου να χλευάσεις κατά το πνεύμα των υπολοίπων. Επίσης φάνηκε από τη βιασύνη σου να αμφισβητήσεις. Σε πληροφορώ ότι ολόκληρο το σώμα συμμετέχει στην οδήγηση συνεχώς, όχι μόνο της μοτοσυκλέτας, αλλά και του τρακτέρ! Οι μύες ολόκληρου του σώματος βρίσκονται σε ένα διαρκή συντονισμό, ανεξαρτήτως ταχύτητας. Υποσυνείδητα φυσικά, καθώς θα ήσουν ο τελευταίος που θα ανέβαινε σε μοτοσυκλέτα, αν ο ρόλος του σώματος ήταν συνειδητός και συνέχιζες να τον αμφισβητείς. Για να σου δώσω ένα παράδειγμα. Σου έχει τύχει να βρίσκεσαι με ημιαυτόματο σασμάν ακινητοποιημένος και νομίζοντας ότι έχεις πρώτη, ενώ έχεις νεκρά, να ανοίξεις το γκάζι για να ξεκινήσεις; Μπορείς να θυμηθείς ποια κίνηση έκανε το σώμα σου; Κατά τη διάρκεια της οδήγησης γίνονται εκατοντάδες ανεπαίσθητες κινήσεις του σώματός μας, κορμού και άκρων, προκειμένου να αλλάξουμε απειροελάχιστα την πορεία, να περάσουμε ένα μικρό σαμάρι, να αυξήσουμε ελαφρώς την ταχύτητα ή να φρενάρουμε απειροελάχιστα! Κάνοντας την κίνηση με τον καρπό, την παλάμη ή τον άκρο πόδα, οι σταθεροποιητικές στατικές συσπάσεις σε ολόκληρο το μυικό μας σύστημα για να συντονιστεί με την αναμενόμενη κίνηση της μοτοσυκλέτας γίνονται σε όλους μας ανεξαιρέτως.
Πολλώ μάλλον όταν κάποιος κρεμάει τα πόδια στο πλάι, έχοντας στατικά κεκαμμένα ισχία και γόνατα, συμβάλλοντας έτσι στην κόπωση του σώματος, στη μείωση των αντανακλαστικών, αλλάζοντας τα κέντρα βάρους σώματος και μοτοσυκλέτας και της αντίδρασης αυτού του συστήματος σε οποιοδήποτε έκτακτο γεγονός, αυξάνοντας τις πιθανότητες εμπλοκής σε ατύχημα.

Τελευταία επεξεργασία:
το κανουν γιατι θελουν να μοιασουν τους αναβατες motogp οταν πλησιαζουν στη στροφη γατακια

Κανείς δε μου το είπε. Φάνηκε από τη διάθεσή σου να χλευάσεις κατά το πνεύμα των υπολοίπων. Επίσης φάνηκε από τη βιασύνη σου να αμφισβητήσεις. Σε πληροφορώ ότι ολόκληρο το σώμα συμμετέχει στην οδήγηση συνεχώς, όχι μόνο της μοτοσυκλέτας, αλλά και του τρακτέρ! Οι μύες ολόκληρου του σώματος βρίσκονται σε ένα διαρκή συντονισμό, ανεξαρτήτως ταχύτητας. Υποσυνείδητα φυσικά, καθώς θα ήσουν ο τελευταίος που θα ανέβαινε σε μοτοσυκλέτα, αν ο ρόλος του σώματος ήταν συνειδητός και συνέχιζες να τον αμφισβητείς. Για να σου δώσω ένα παράδειγμα. Σου έχει τύχει να βρίσκεσαι με ημιαυτόματο σασμάν ακινητοποιημένος και νομίζοντας ότι έχεις πρώτη, ενώ έχεις νεκρά, να ανοίξεις το γκάζι για να ξεκινήσεις; Μπορείς να θυμηθείς ποια κίνηση έκανε το σώμα σου; Κατά τη διάρκεια της οδήγησης γίνονται εκατοντάδες ανεπαίσθητες κινήσεις του σώματός μας, κορμού και άκρων, προκειμένου να αλλάξουμε απειροελάχιστα την πορεία, να περάσουμε ένα μικρό σαμάρι, να αυξήσουμε ελαφρώς την ταχύτητα ή να φρενάρουμε απειροελάχιστα! Κάνοντας την κίνηση με τον καρπό, την παλάμη ή τον άκρο πόδα, οι σταθεροποιητικές στατικές συσπάσεις σε ολόκληρο το μυικό μας σύστημα για να συντονιστεί με την αναμενόμενη κίνηση της μοτοσυκλέτας γίνονται σε όλους μας ανεξαιρέτως.
Πολλώ μάλλον όταν κάποιος κρεμάει τα πόδια στο πλάι, έχοντας στατικά κεκαμμένα ισχία και γόνατα, συμβάλλοντας έτσι στην κόπωση του σώματος, στη μείωση των αντανακλαστικών, αλλάζοντας τα κέντρα βάρους σώματος και μοτοσυκλέτας και της αντίδρασης αυτού του συστήματος σε οποιοδήποτε έκτακτο γεγονός, αυξάνοντας τις πιθανότητες εμπλοκής σε ατύχημα.

Φιλε τελικα εισαι μεγαλος.Σε ειχα παρεξηγησει οταν ανοιξες το θεμα αλλα στην πορεια διχνεις να ξερεις που πατας.Στηρειζης αυτο που λες με παραδειγματα και καποιος μπορει να διδαχθει απο αυτα.
+100 απο εμενα

Και στη βιλαριμπα ακόμα συζητάνε για τα πόδια που κρέμονται ενώ στο βιλαμπαχο κάνουν κάνα τρακντει και καμία βόλτα χωρίς να τους καιει ιδιαίτερα...:cool:

Τελευταία επεξεργασία:

Α, το πάμε σε τέτοια λεπτομέρεια; ΟΚ, δεν διαφωνώ καθόλου με τα παραπάνω.

οταν διαβασω για περιτονια, tensegrity και τον ρολο τους στην οδηγηση θα χουμε παει το moto σε αλλο λεβελ!!! :a01::wlae:

Πίσω
Μπλουζα