• Σας προσκαλούμε όλους στην 3η ΒΟΥΝΙΣΙΑ του moto.gr, η οποία θα πραγματοποιηθεί τo Σάββατο 16/05/2026.

Διαβάστε τις λεπτομέρειες και δηλώστε συμμετοχή ΕΔΩ...

Κλοπή κοντέρ από Yamaha XT660X

Θα ηθελα να ρωτησω τον φιλο που τοποθετησε το KOSO DB-01RN εαν το στροφομετρο δουλευει κανονικα στο χτ 660 ?ευχαριστω ....
Ναι, δουλεύει κανονικά. Με τον δείκτη της βενζίνης έχω ακόμα θέμα. Δεν έχω βρει τις σωστές τιμές των αντιστάσεων για να τις εισάγω στο KOSO και να δουλεύει σωστά το λαμπάκι. Αλλά δεν με πολυνοιάζει, χρησιμοποιώ τον δευτερεύοντα μετρητή και ξέρω ότι περίπου στα 150 χλμ χρειάζομαι γέμισμα.

Χαιρετω ολη την παρεα. Τις προαλλες μου φαγανε και μενα ολη την μουρη απο το xt. απο το πουθενα μια 370αρα, χωρις κοντερ μεχρι τωρα. οσα θελει ζηταει ο καθενας.
Κρίμα φίλε μου, σε καταλαβαίνω. Γνώμη μου είναι να μην σκάσεις φράγκα στα κλεφτρόνια, βάλε ένα aftermarket κοντέρ και άσ'τους να βάλουν στον πάτο τους το γνήσιο.

Ναι, δουλεύει κανονικά. Με τον δείκτη της βενζίνης έχω ακόμα θέμα. Δεν έχω βρει τις σωστές τιμές των αντιστάσεων για να τις εισάγω στο KOSO και να δουλεύει σωστά το λαμπάκι. Αλλά δεν με πολυνοιάζει, χρησιμοποιώ τον δευτερεύοντα μετρητή και ξέρω ότι περίπου στα 150 χλμ χρειάζομαι γέμισμα.

Κρίμα φίλε μου, σε καταλαβαίνω. Γνώμη μου είναι να μην σκάσεις φράγκα στα κλεφτρόνια, βάλε ένα aftermarket κοντέρ και άσ'τους να βάλουν στον πάτο τους το γνήσιο.
σε ευχαριστω φιλε,οταν λες Aftermarket μπορεις να γινεις πιο συγκεκριμενος;
εννοειται δεν παιρνω απο κλεφτρονια αλλα οταν ενα μαγαζι τα χει χυμα χωρις παραστατικη η απο αγγελια απο που ερχονται ολα αυτα;
γνησιο τι να λεμε,παιρνεις αμαξι με τα ιδια λεφτα:a7:

σε ευχαριστω φιλε,οταν λες Aftermarket μπορεις να γινεις πιο συγκεκριμενος;
εννοειται δεν παιρνω απο κλεφτρονια αλλα οταν ενα μαγαζι τα χει χυμα χωρις παραστατικη η απο αγγελια απο που ερχονται ολα αυτα;
γνησιο τι να λεμε,παιρνεις αμαξι με τα ιδια λεφτα:a7:

Ποσο πιο συγκεκριμένος να γίνει?
KOSO DB-01RN λέει παραπάνω, ψάξτο και θα το βρείς και σε Ελληνικά μαγαζιά καινούριο και με εγγύηση.

Καλησπέρα,

Μου έκλεψαν και μένα προχτές το βράδυ όλη τη μούρη του ΧΤ, μάσκα, ζελατίνα, φανάρι, βάση φαναριού, κοντέρ, φλας.. Δε θέλω να βάλω τα προφανώς κλεμμένα που βρίσκω στο car.gr και ψάχνω άλλες λύσεις. Ρώτησα τον μηχανικό στο συνεργείο που πηγαίνω και μου είπε ότι δεν αναλαμβάνει να συνδέσει after market κοντέρ. Μπορεις να μου πεις που τοποθέτησες το δικό σου; Αν προτιμάς να μου το πεις πιο ιδιωτικά μπορώ να σου στείλω τηλέφωνο ή mail.

Ευχαριστώ
Νίκος

Το νέο κοντεράκι εγκαταστάθηκε με επιτυχία. Είναι λίγο μπελαλίδικο στην τοποθέτησή του αλλά μπαίνει. Σε γενικές γραμμές είμαι ευχαριστημένος, φαίνεται ακριβές και αξιόπιστο και έχει τις περισσότερες από τις βασικές ενδείξεις που χρειάζεται κανείς. Ένα μικρό μειονέκτημά του είναι ότι δεν μπορώ να έχω πολλές ενδείξεις ταυτόχρονα (π.χ. ρολόι και χιλιομετρητή μαζί όπως στο παλιό) αλλά είναι μικρό το κακό.

Προβολή συνημμένου 414575

Καλησπέρα,

Μου έκλεψαν και μένα προχτές το βράδυ όλη τη μούρη του ΧΤ, μάσκα, ζελατίνα, φανάρι, βάση φαναριού, κοντέρ, φλας.. Δε θέλω να βάλω τα προφανώς κλεμμένα που βρίσκω στο car.gr και ψάχνω άλλες λύσεις. Ρώτησα τον μηχανικό στο συνεργείο που πηγαίνω και μου είπε ότι δεν αναλαμβάνει να συνδέσει after market κοντέρ. Μπορεις να μου πεις που τοποθέτησες το δικό σου;

Ευχαριστώ
Νίκος

Χαιρετω ολη την παρεα.

Τις προαλλες μου φαγανε και μενα ολη την μουρη απο το xt.
απο το πουθενα μια 370αρα, χωρις κοντερ μεχρι τωρα.
οσα θελει ζηταει ο καθενας.

Καλησπέρα,

Όπως έγραψα και στο παραπάνω μήνυμα μου έκλεψαν προχτές και μένα όλη τη μούρη. Δε θέλω να αγοράσω κλεμμένα οπότε ψάχνω άλλες λύσεις. Μπορείς να μου πεις τι έκανες για το φανάρι, βάση φαναριού, μάσκα και ζελατίνα; Τα πήρες αυθεντικά;

Ευχαριστώ
Νίκος

Υ.Γ. Ζητώ συγγνώμη από την παρέα για τα αλλεπάλληλα μηνύματα αλλά είμαι ακόμα σε κατάσταση σοκ και λόγω κλοπής και λόγω του κόστους των ανταλλακτικών :)

Όπως έγραψα και στο παραπάνω μήνυμα μου έκλεψαν προχτές και μένα όλη τη μούρη. Δε θέλω να αγοράσω κλεμμένα οπότε ψάχνω άλλες λύσεις. Μπορείς να μου πεις τι έκανες για το φανάρι, βάση φαναριού, μάσκα και ζελατίνα; Τα πήρες αυθεντικά;

Ευχαριστώ
Νίκος

Υ.Γ. Ζητώ συγγνώμη από την παρέα για τα αλλεπάλληλα μηνύματα αλλά είμαι ακόμα σε κατάσταση σοκ και λόγω κλοπής και λόγω του κόστους των ανταλλακτικών

Καλημέρα,

Εμένα δεν μου είχαν πάρει φανάρι και φλασάκια, μόνο κοντέρ και ζελατίνα. Μπορείς να βάλεις μια aftermarket μάσκα, αν δεν θέλεις να πάρεις τα "γνήσια-μεταχειρισμένα" που βρίσκεις στις αγγελίες. Προτείνω τον Σπηλιώτη στο Περιστέρι για την τοποθέτησή τους. Από εκεί και πέρα, φαντάζομαι ότι υπάρχουν κι άλλοι που μπορούν να κάνουν τη δουλειά.

Σου εύχομαι να πάνε όλα καλά.

Γεια σου φιλε μου,λυπαμαι για την απωλεια σου,ξερω πως νοιωθεις,δεν χωνευεται με τιποτα.
Δυστυχως τα εβαλα απο car.gr,απο εναν τυπο που ειχε και καλα αποθηκη με 'μεταχειρισμενα',αντε βρες ακρη,τον βρηκε ο μηχανικος μου.
Και αυτος μου ειπε οτι δεν βαζει το aftermarket κοντερ επανω και ψαχνει για γνησιο,δεν βρισκει ευκολα η ολα ειναι φθαρμενα η με οτι να ναι χιλιομετρα που δεν ταιριαζουν με το κτεο μου,και εννοειται πανακριβα.
Την εβαλες καπου την μηχανη τωρα σε ασφαλη χωρο;

Γεια σου φιλε μου,λυπαμαι για την απωλεια σου,ξερω πως νοιωθεις,δεν χωνευεται με τιποτα.
Δυστυχως τα εβαλα απο car.gr,απο εναν τυπο που ειχε και καλα αποθηκη με 'μεταχειρισμενα',αντε βρες ακρη,τον βρηκε ο μηχανικος μου.
Και αυτος μου ειπε οτι δεν βαζει το aftermarket κοντερ επανω και ψαχνει για γνησιο,δεν βρισκει ευκολα η ολα ειναι φθαρμενα η με οτι να ναι χιλιομετρα που δεν ταιριαζουν με το κτεο μου,και εννοειται πανακριβα.
Την εβαλες καπου την μηχανη τωρα σε ασφαλη χωρο;

Καλησπέρα και ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Για όποιον τυχόν ενδιαφέρεται, τελικά εγώ έβαλα μία μάσκα/φανάρι Polisport που δε δείχνει κι άσχημα και ένα κοντέρ vapor της trailtech. Το αρνητικό του κοντέρ είναι ότι δεν έχει ενδειξη για βενζίνη αλλά αυτό το υπολογίζω από τα χιλιόμετρα που κάνω.

Τη μηχανή τη βάζω σε γκαράζ πλέον..

Τελευταία επεξεργασία:
το νου σας πάντως παιδιά...τώρα τις μέρες του Αυγούστου έγδυσαν (2η φορα) το xt ενός γνωστού μου στην περιοχή που κατοικώ.

μοντέλο 2002 και του πήραν μούτρο, κοντέρ μπροστινό φτερό και πλαϊνά πλαστικά...

δεν σταματά ποτέ αυτή η μάστιγα με τα xt να παραμένουν αγαπημένα των καταραμένων κλεφτών.

Δυστυχώς πρέπει κατά την αγορά να συνυπολογιζεται και το ποσό τα κυνηγάνε,οπως υπολογίζονται άλλοι παράγοντες (ομορφιά, καλή τιμή κλπ). Αν δεν υπάρχει κλειστό πάρκινγκ πρέπει να είναι ο βασικότερος παράγοντας.

Καλησπέρα, δυστυχώς είμαι ομοιοπαθούντας. Θέλω να ρωτήσω αν τα aftermarket κάνουν όλη τη δουλειά που κάνουν τα yamaha.
Δηλαδή:
1. Καταγραφή και υπόδειξη βλαβών
2. Ρύθμιση κινητήρα (πχ ψεκασμό)
Μου είπαν ότι πιθανόν να έχω πρόβλημα με αυτά.
Ευχαριστώ πολύ

Καλησπέρα, δυστυχώς είμαι ομοιοπαθούντας. Θέλω να ρωτήσω αν τα aftermarket κάνουν όλη τη δουλειά που κάνουν τα yamaha.
Δηλαδή:
1. Καταγραφή και υπόδειξη βλαβών
2. Ρύθμιση κινητήρα (πχ ψεκασμό)
Μου είπαν ότι πιθανόν να έχω πρόβλημα με αυτά.
Ευχαριστώ πολύ

Γιατί το μαμά κάνει ρύθμιση κινητήρα από το κοντέρ?

Παίζεις λίγο με το co.

σας κλέβουν τα οργανα γιατί ειναι ΠΑΝΕΥΚΟΛΟ να ξεβισωσει το κωλόπαιδο τις απλές βίδες της πλάκας που εχει ,
γείτονας που το αγόρασε μετ/νο ,την ιδια μέρα εβαλε αλενόβιδες κ κάτι αλλες με παράξενο κεφάλι κ βρήκε την ησυχία του ...
εχει συναγερμό βέβαια κ το εχει πάντα φάτσα οπου πηγαίνει ,ναι απο το κοντέρ ρυθμίζεις την co κ ρυθμιση στροφών κινητήρα κ στροφόμετρο δείχνει μου ελεγε...

Εμένα δε το ξεβίδωσαν. Έκαψαν την κουκούλα κάνοντας μια μικρή τρύπα με αναπτήρα και το ξήλωσαν σπάζοντας βίδες πιθανόν με κάποιο λοστό...
Είχα και συναγερμό που εκ των υστέρων κατάλαβα ότι πρέπει να χτύπησε μια φορά αλλά δεν ξύπνησα ούτε εγώ ούτε η φίλη μου. Πάντα ξυπνάω με το συναγερμό εν τω μεταξύ. Δεν ξέρω πως το έχασα αυτό;

Καλησπερα παιδια μολις μου ψιρισανε και μενα το κοντερ ΤΑ Κ#ΛΟΠΑΙΔΙΑ! μην πω τιποτα χειροτερο και φαω ban! Θελω να ρωτησω το KOSO SPEEDOMETER DB01RN ειναι καλο τελικα? Σε εναν μαστορ που ρωτησα μου ειπε οτι ρουφαει την μπαταρια και δεν θα μπορω να βαλω μπρος που και που. ισχυει? ευχαριστω

Παθών. Έχουμε κάποιο μπουσουλα τι γίνεται με τα καλώδια που έκοψαν για κοντέρ και φανάρι; 10 καλωδια είναι ολα και όλα, να συνδέσω λίγο ενα φανάρι και δύο φλας μέχρι να δω τι θα κάνω με το κοντέρ.

Παθών. Έχουμε κάποιο μπουσουλα τι γίνεται με τα καλώδια που έκοψαν για κοντέρ και φανάρι; 10 καλωδια είναι ολα και όλα, να συνδέσω λίγο ενα φανάρι και δύο φλας μέχρι να δω τι θα κάνω με το κοντέρ.

Wiring diagram στο service manual

Πίσω
Μπλουζα