• Σας προσκαλούμε όλους στην 3η ΒΟΥΝΙΣΙΑ του moto.gr, η οποία θα πραγματοποιηθεί τo Σάββατο 16/05/2026.

Διαβάστε τις λεπτομέρειες και δηλώστε συμμετοχή ΕΔΩ...

ΧΤ 660 Ζ Part II

Τέλεια στηρίγματα για σαμάρια στις διακοπές, τι δεν καταλαβαινς :)

Καλησπερα…

Γατουλι ειχες καποτε αναφέρει κατι περί κατασκευής προστατευτικων ….
Το προχώρησες μήπως…;
Οχι παιδιά ,δεν προχώρησε.
Εγώ το'χα δεί "ζεστά" ,αλλά ό φίλος έμπλεξε με άλλες δουλειές ,πέρασε ο καιρός ,αμελήθηκε ,κ ξεχάστηκε....

Που ειναι εκεινος ο Σουπιας να πει:

-ΡΕ πατε καλα;;
Θα βαλετε καγκελα στο ηδη θεοβαρο μηχανακι;;;
Εδω σκεφτομαστε πως να αφαιρεσουμε βαρος!!!

:cry::lol:

• Μου αρέσει
Αντιδράσεις: daz
Και θα'χει κ δίκιο.
Και όχι μόνο λόγω βάρους.

Τέλεια στηρίγματα για σαμάρια στις διακοπές, τι δεν καταλαβαινς :)

Μιλώντας για προστατευτικά νόμιζα πως εννοούσατε κάγκελα μπροστά...

Αυτά που λες εσύ δεν θα τα ονόμαζα προστατευτικά (αν και σε κάποιες περιπτώσεις εκπληρώνουν και τέτοιο έργο).
Βασικά αυτό ήθελα να πω, πως το Tenere ΔΕΝ χρειάζεται προστατευτικά, με μια εξαίρεση ίσως τις βάσεις για βαλίτσες ή σαμάρια πίσω, που ναι μεν εξυπηρετούν την ανάρτηση βαλιτσών (ή σαμαριών) αλλά και προστατεύουν στο μόνο σημείο που θα μπορούσε να είναι απαραίτητα κάποια προστατευτικά.

Οσον αφορά τα "ολόσωμα" κάγκελα προστασίας εμπρός ,εκτός απο το ότι δεν μου αρέσουν εμφανισιακά (προσωπική άποψη χωρίς να θέλω να θίξω όσους τα προτιμούν)
δεν επιθυμώ επίσης το επιπλέον βάρος που προσθέτουν στην ήδη βαριά μοτό μας
η οποία έχει πρόβλεψη ανθεκτικών πλαστικών προστατευτικών στο τεπόζιτο ,τα οποία είναι κ πολύ φτηνά στην περίπτωση αντικατάστασής τους.

Ομως ,η τρόμπα νερού ,καλό θα είναι να προστατεύεται ,είτε με μεγάλη ποδιά ,είτε με το καγκελάκι που αγκαλιάζει τα κάρτερ.
Εδώ αυτό της Μούρατεκ ,το οποίο είναι το ελαφρύτερο κ πιό λιτό απ'όσα κυκλοφορούν.
Roll_bar__bottom_49d31750aa3a8.jpg

Υπάρχει βέβαια και αυτό που φοράω στην δικιά μου ,με μηδενικό βάρος κ διακριτικότατο.
water pump protect.jpg

Κάτι που επίσης θα έβαζα ,είναι ενα διακριτικό κ ελαφρύ καγκελάκι (επίσης της Μούρατεκ) που προστατεύει δοχείο διαστολής κ ψυγείο
Roll_bar__upper__49d3184b0f67f.jpg

100 € το κομάτι όμως ,για τόσες δα λυγισμένες σωλήνες ,δεν τα δίνω.
(βασικά αυτά τα δυό σκεφτόμουν να φτιάξω με τον φίλο σιδερά)

Επίσης ,τα κάγκελα για το πίσω μέρος ,είναι όντως πολύ βολικά για βαλίτσες-σαμάρια ,αλλά κ για προστασία after εξατμίσεων ,καθώς κ τμημάτων του ουραίου.

Να πω πως έχετε αδικο περί του βάρους….δεν μπορώ…
Αλλα… προχθές τα δικά μου ίσως να έβγαλαν τα λεφτά τους με το παραπάνω οταν πετάχτηκε μπάρμπας και σταμάτησε πανω μου…
Τα κάγκελα στράβωσαν και προστάτεψαν τον κινητήρα…

Υπάρχει βέβαια και αυτό που φοράω στην δικιά μου ,με μηδενικό βάρος κ διακριτικότατο.
Προβολή συνημμένου 344565

Αυτό είναι το μοναδικό που φοβάμαι διότι φοβάμαι μήπως δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα απ' αυτά που προσπαθεί να σώσει.

Τα άλλα που έβαλες ειναι απ' τις καλύτερες επιλογές αλλά όπως είπες πανάκριβα.

Πάντως τίποτε απ' όλα αυτά δεν είναι σούπερ απαραίτητο επάνω σε αυτό το μηχανάκι.

Αυτό είναι το μοναδικό που φοβάμαι διότι φοβάμαι μήπως δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα απ' αυτά που προσπαθεί να σώσει.

Τα άλλα που έβαλες ειναι απ' τις καλύτερες επιλογές αλλά όπως είπες πανάκριβα.

Πάντως τίποτε απ' όλα αυτά δεν είναι σούπερ απαραίτητο επάνω σε αυτό το μηχανάκι.

H προστασία της τρόμπας νερού είναι Must όταν επισκέπτεσαι χώμα, είναι εύκολο ακόμη και σε μία πτώση της πλάκας να βρει η τρόμπα σε μια μεγάλη πέτρα-βράχο που εξέχει! Δυστυχώς αν και πολύ όμορφη η μικρή ποδιά της Touratech η καλύτερη επένδυση θα ήταν η μεγάλη ποδιά που αγκαλιάζει όλο το κάτω τμήμα του κινητήρα.

Αργά ή γρήγορα -αν δε βρούμε τον τρόπο να αντιγράψουμε- το καγκελάκι της touratech θα πρέπει να το αγοράσω...

Και γιατι ρε παληκαρια δεν προσθετετε ενα κοματι αλουμινιο 4σαρι στην ηδη υπαρχουσα αλουμινενια ποδια ωστε να καλυπτει και την τρομπα Σχεδον τσαμπα θα βγει
Λεω εγω τωρα

• Μου αρέσει
Αντιδράσεις: daz
H μεγάλη ποδιά της μουρατεκ καλύπτει ΚΑΙ την τρόμπα και κάνει οτιδήποτε άλλο περιττό.

Έχει και χώρο για να φτιάξει κάποιος ένα αλουμινένιο κουτάκι για κανένα εργαλείο διότι αυτό που πουλάει η ίδια δεν ταιριάζει στο τενερίδι και είναι πανακριβούτσικο.

Και γιατι ρε παληκαρια δεν προσθετετε ενα κοματι αλουμινιο 4σαρι στην ηδη υπαρχουσα αλουμινενια ποδια ωστε να καλυπτει και την τρομπα Σχεδον τσαμπα θα βγει
Λεω εγω τωρα

Η καλύτερη λύση αν είχε αλουμινένια απ' τη μαμά του.

Η καλύτερη λύση αν είχε αλουμινένια απ' τη μαμά του.

Λεω για αυτους που ηδη εχουν αλουμινενια ποδια αλλα που δεν καλυπτει την τρομπα Το ξερω οτι απο μαμα εχει πλαστικη

Λεω για αυτους που ηδη εχουν αλουμινενια ποδια αλλα που δεν καλυπτει την τρομπα Το ξερω οτι απο μαμα εχει πλαστικη

Το θέμα είναι να γίνει με σωστό τρόπο ώστε να μην λυγίζει -εύκολα τουλάχιστον- και παρασύρει και τη τρόμπα. Πάντως η ιδέα δεν είναι κακή! Χμ... θα το μελετήσω!

στις τιμές που πουλάνε τα καγγελα, καλύτερα άμα πιανει το χέρι σας (και έχετε μεγγενη, κόληση, τροχουδάκι) να φτιάξετε ότι θέλετε όπως το θέλετε μόνοι σας με καμπύλες και ευθεία κομάτια σωλήνες.

και αν έχετε και mig/tig AC κόληση μπορείτε να φτιάξετε αλουμινένια, αλλιως απλά "τσιμπήστε" το αλουμίνιο με αλουμινένιο ηλακτρόδιο (με χαμηλά αμπέρ) και πηγαίντε το μετα για "ράψιμο" σε μηχανουργείο.

Την καλημέρα μου.

Μια πληροφορία ψάχνω. Υπάρχει κάποιος που να έχει βάλει τροχούς από άλλο μηχανάκι στο χτζ στην διάσταση του (21/17) και από ποιό?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων...

Ο πίσω τροχός είναι ο ίδιος σε XTZ-XTR.
O εμπρός δυστυχώς είναι μοναδικής έμπνευσης για το ΧΤΖ.
Δεν είχα την δυνατότητα να ελέγξω προσωπικά αν ταιριάζει (χωρίς μόντες) απο κάποιο άλλο μοτό με 2πλά δισκόφρενα.
Αν κρίνω πάντως απο την απουσία μεταχ.εμπρός τροχών στο διαδύκτιο ,αλλά κ απο τις τιμές πώλησης των ελαχίστων που έχουν εμφανιστεί ,μάλλον δεν θα ταιριάζει κάποιος άλλος.
Λόγω κέντρου εννοώ φυσικά.

Για την ποδιά υπάρχει και πιο φτηνή λύση από της Touratech και είναι της GIVI που είναι και αυτή φαρδιά που πιάνει και την τρόμπα νερού (3mm αλουμίνιο όμως).

http://www.givi.it/my-motorcycle#YAMAHA,XT_660Z_Teneré_(08_>_15)

RP2105.jpg

στις τιμές που πουλάνε τα καγγελα, καλύτερα άμα πιανει το χέρι σας (και έχετε μεγγενη, κόληση, τροχουδάκι) να φτιάξετε ότι θέλετε όπως το θέλετε μόνοι σας με καμπύλες και ευθεία κομάτια σωλήνες.

και αν έχετε και mig/tig AC κόληση μπορείτε να φτιάξετε αλουμινένια, αλλιως απλά "τσιμπήστε" το αλουμίνιο με αλουμινένιο ηλακτρόδιο (με χαμηλά αμπέρ) και πηγαίντε το μετα για "ράψιμο" σε μηχανουργείο.

duke σωραίος! :beer:

Για την ποδιά υπάρχει και πιο φτηνή λύση από της Touratech και είναι της GIVI που είναι και αυτή φαρδιά που πιάνει και την τρόμπα νερού (3mm αλουμίνιο όμως).

http://www.givi.it/my-motorcycle#YAMAHA,XT_660Z_Teneré_(08_>_15)

Προβολή συνημμένου 344664

Το πιο σημαντικό είναι πως πιάνει η ποδιά επάνω στο μηχανάκι. Αυτή πιάνει επάνω στην ίδια βάση που έχει και για την πλαστική απ' ότι βλέπω. Πιάνει και επάνω στα προστατευτικά σίδερα της ίδιας που φτάνουν μέχρι το τεπόζιτο και το αγκαλιάζουν? (καλά αυτά και αν είναι αστεία!)
Νομίζω πως αν δεν υπάρχουν σταθερά στηρίγματα όλο αυτό εξυπηρετεί μόνο την εμφάνιση. Τα πετραδάκια τα σταματάει και η πλαστική (βασικά κάνει πολύ καλή δουλειά η πλαστική).

Μουρατεκ και λοιπές άλλες, δεν ξέρω, δε θυμάμαι πως και που στηρίζονται για να πω την αλήθεια.

Πίσω
Μπλουζα