• Σας προσκαλούμε όλους στην 3η ΒΟΥΝΙΣΙΑ του moto.gr, η οποία θα πραγματοποιηθεί τo Σάββατο 16/05/2026.

Διαβάστε τις λεπτομέρειες και δηλώστε συμμετοχή ΕΔΩ...

Χούφτες NC750X 2023

• Συντάκτης Συντάκτης sam4g
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
Όταν βρω χρόνο θα τις βγάλω και θα δω μόνος μου. Κάπως έτσι χάνεις την εμπιστοσύνη σου στους μάστορες. Μα να πω ότι ήταν κανας μαστρομητσος να πω οκ. Ο εξουσιοδοτημένος, γίνεται να μη γνωρίζει ότι δεν περιστρέφεται το αντίβαρο;

Τι να του πεις..;

Ωραίο μηχανάκι τελικά

• Μου αρέσει
Αντιδράσεις: sam4g
Σε όλα τα Honda; Γιατί στο hornet που είχα δεν γύριζαν.

Στο δικο μου Hornet 900 παντως περιστρεφονται αν πας να τα γυρίσεις και το έχω απο καινουριο.
Τωρα ειδα και την φωτό που εβαλες και ειναι με αυτη την πατουρα που εχει και το δικο σου.

Και στο hornet (επειδή είχαμε το ίδιο) αν δεν ήταν πολύ καλά σφιγμένη η βίδα, το αντίβαρο γύριζε. Ήθελε locktite και καλό σφiξιμο αλλά και πάλι αν ήθελες το γύριζες.
Το ίδιο και στο NC.
Εγώ έχω βάλει τις χούφτες της barkbasters.

Αυτό είναι από το αμερικάνικο shop manual του NC που έχω πρόχειρο, αλλά τα ίδια είναι για όλα τα NC και τα περισσότερα Honda (μιλάμε πάντα για "μαμά" αντίβαρα).

Untitled.jpg

Το "retainer ring" είναι αυτό που εμποδίζει το εσωτερικό (και κατά συνέπεια το εξωτερικό) αντίβαρο να περιστραφεί.
Αν ζοριστεί πολύ, το "αυτάκι" σε αυτό το δαχτυλίδι την ακούει και το αντίβαρο γυρίζει ελεύθερο.

:wave2:

• Μου αρέσει
Αντιδράσεις: nidok
Σ ευχαριστώ McGyver. Δηλαδή πρέπει να βγάλω το εξωτερικό αντίβαρο και φαίνεται μέσα στο τιμόνι αυτό το retainer ring? Ή πρέπει να κάνω όλη τη διαδικασία με αφαίρεση γκαζιέρας και grip?

Σ ευχαριστώ McGyver. Δηλαδή πρέπει να βγάλω το εξωτερικό αντίβαρο και φαίνεται μέσα στο τιμόνι αυτό το retainer ring? Ή πρέπει να κάνω όλη τη διαδικασία με αφαίρεση γκαζιέρας και grip?

Δε νομίζω ότι φαίνεται.
Εγώ θα έβγαζα όλο αντίβαρο, θα το ξαναέδενα και θα προσπαθούσα να φέρω το αυτάκι της ασφάλειας να κουμπώσει στην τρύπα του τιμονιού.

Αν δε μου καθόταν, θα έλυνα γκαζιέρα και θα έβγαζα αριστερό γκριπ.

Proceed at your own risk :)

• Μου αρέσει
Αντιδράσεις: sam4g
Άσχετο απλά ως πληροφορία. Για να μπουν οι χούφτες givi με ζελατίνα puig θέλει αποστάτη στο τιμόνι για να σηκωθεί και να μη χτυπάνε. Nc750 του 20, θεωρώ ότι θα είναι αντίστοιχο στου 23. Επίσης βγάζει και η puig χούφτες που είναι πολύ όμορφες κατ εμέ κάπου στα 120 ευρώ και δεν πειράζεις τίποτα στο μηχανάκι κουμπώνουν άψογα.
Σαν πληροφορία το αφήνω εδώ. Οβερ εντ άουτ.

Πίσω
Μπλουζα