• Σας προσκαλούμε όλους στην 3η ΒΟΥΝΙΣΙΑ του moto.gr, η οποία θα πραγματοποιηθεί τo Σάββατο 16/05/2026.

Διαβάστε τις λεπτομέρειες και δηλώστε συμμετοχή ΕΔΩ...

KAWASAKI KMX 200

Εντάχθηκαν
15 Ιανουαρίου 2018
Πόντοι αντιδράσεων
152
Πόντοι
43
σκεφτομαι να ανακατασκευασω ενα kmx 200 αλλα δεν ξερω τι παιζει απο ανταλλακτικα. πιστευετε οτι θα βρεθουν ανταλλακτικα για δαγκανες
και λοιπα μηχανικα μερη; η μηχανη ειναι κομπλε απλα εχει να κινηθει 20 χρονια. δεν ειναι κολλημενη και τα πλαστικα ειναι σε αποδεκτη κατασταση
χωρις να εχουν χασει την ελαστικοτητα τους. ολα αυτα τα χρονια ηταν σκεπασμενη οποτε εχουν γλυτωσει απο τις ακτινες του ηλιου.
ισως να μην το φτιαξω οπως εκανα το xt μου αλλα σιγουρα θα βαφτει και θα φτιαχτει για να κυκλοφορησει. απλα δεν ξερω αν αξιζει να ασχοληθω
απο πλευρας διαθεσιμοτητας ανταλλακτικων.

μερικες φωτο της μηχανης:

P_20250908_115011.jpg

P_20250908_115018.jpg

P_20250908_115024.jpg

P_20250908_115057.jpg

P_20250908_203751.jpg

Ξεκίνα από εδώ
https://www.cmsnl.com/kawasaki-kmx200_model11879/

Δεν είναι η επίσημη Kawasaki αλλά θα έχεις έναν πρώτο μπούσουλα για κωδικούς και διαθεσιμότητα (ή όχι) γνήσιων ανταλλακτικών.
Για φρένα λογικά θα βρεις τα πάντα καθώς κάποια Ιαπωνικά μοντέλα (ακόμα και άλλων εταιριών) θα μοιράζονται δαγκάνες/δισκόπλακες .Μην ψάξεις μόνο σε γνήσια ,υπάρχουν και κιτ επισκευής δαγκανών διαφόρων αφτερμαρκετ εταιρειών.

Μου αρέσει πολύ το μοντέλο όπως και οι ανταγωνιστές της γενιάς του(mtx200, ts200, dt200).

Σε πολύ καλή κατάσταση φαίνεται τηρουμένων αναλογιών το μοντέλο είναι 1989 - 1990

Για μένα αξίζει αν αγαπάς το μοντέλο.

Οι επιλογές για ανταλλακτικά είναι να ψαχτείς σε όλα τα παλαιά ανταλλακτικαδικα φυσικά καταστήματα , ηλεκτρονικά καταστήματα car.gr , eBay.
Επίσης για κάποια μηχανικά τμήματα ενδέχεται να υπάρχουν καινούργια από προμηθευτές Ιαπωνίας όπως το webike

Αν κολλήσεις κάπου μπορεί να βρεις δότη ολόκληρο είτε εγχώριο είτε εκτός

Εύχομαι να το αρχίσεις και να μας κάνεις ένα ένθετο να παρακολουθούμε την εξέλιξη

Ξεκίνα από εδώ
https://www.cmsnl.com/kawasaki-kmx200_model11879/

Δεν είναι η επίσημη Kawasaki αλλά θα έχεις έναν πρώτο μπούσουλα για κωδικούς και διαθεσιμότητα (ή όχι) γνήσιων ανταλλακτικών.
Για φρένα λογικά θα βρεις τα πάντα καθώς κάποια Ιαπωνικά μοντέλα (ακόμα και άλλων εταιριών) θα μοιράζονται δαγκάνες/δισκόπλακες .Μην ψάξεις μόνο σε γνήσια ,υπάρχουν και κιτ επισκευής δαγκανών διαφόρων αφτερμαρκετ εταιρειών.

το γνωριζω το site αν και συνηθως τις αγορες μου τις κανω απο ιαπωνια απευθειας. απλα ηθελα να ξερω αν θα δυσκολευτω να βρω ανταλλακτικα σε γενικες γραμμες σε περιπτωση
που το εχει καποιος και γνωριζει και γνωριζει κατι παραπανω. οπως και να το κανουμε το κοστος επισκευης δεν θα ειναι αμελητεο.το θεμα ειναι οτι δεν ημουν ποτε φιλος του διχρονου λογω "λαδιλας" αλλα το λυπαμαι να το βλεπω να το "τρωει" η ακινησια.
το κοστος αποκτησης ειναι ελαχιστο και αν τελικα το παρω θα ειναι λογω αναμνησεων μιας και ειναι της εποχης μου, να την φτιαξω να την βλεπω φτιαγμενη και για καμια βολτα αραια και που.

Μου αρέσει πολύ το μοντέλο όπως και οι ανταγωνιστές της γενιάς του(mtx200, ts200, dt200).

Σε πολύ καλή κατάσταση φαίνεται τηρουμένων αναλογιών το μοντέλο είναι 1989 - 1990

Για μένα αξίζει αν αγαπάς το μοντέλο.

Οι επιλογές για ανταλλακτικά είναι να ψαχτείς σε όλα τα παλαιά ανταλλακτικαδικα φυσικά καταστήματα , ηλεκτρονικά καταστήματα car.gr , eBay.
Επίσης για κάποια μηχανικά τμήματα ενδέχεται να υπάρχουν καινούργια από προμηθευτές Ιαπωνίας όπως το webike

Αν κολλήσεις κάπου μπορεί να βρεις δότη ολόκληρο είτε εγχώριο είτε εκτός

Εύχομαι να το αρχίσεις και να μας κάνεις ένα ένθετο να παρακολουθούμε την εξέλιξη

πιστευεις οτι ανταλλακτικα απο kdx250 να ταιριαζουν; εχω καποιον γνωστο που εχει ενα αλλα ειναι χωρις χαρτια και ισως θελησει να δωσει τιποτα απο εκει.
δικες μου σκεψεις βεβαια.

πιστευεις οτι ανταλλακτικα απο kdx250 να ταιριαζουν; εχω καποιον γνωστο που εχει ενα αλλα ειναι χωρις χαρτια και ισως θελησει να δωσει τιποτα απο εκει.
δικες μου σκεψεις βεβαια.

δεν νομιζω να βρεις κάποιο περιφερειακό παρτ απο kdx είναι διαφορετικά μηχανάκια και το μοτερ είναι εντελώς διαφορετικό

Επίσης όσον αφορά την σπανιότητα του μοντέλου
η σειρά kdx είναι χωμάτινη, βρίσκονται τέτοια μηχανάκια σημερα, η σειρά kmx είναι πολιτική, δρόμου και με μοτερ σεταρισμένο για δρόμο, δεν υπάρχουν πια πολιτικά δρόμου δίχρονα γιαυτό και όποιος ανακατασκευάζει (όσο γνήσιο γίνεται) το προσφέρει πολύ υψηλά

μετα απο εβδομαδες ασυνεννοησιας τελικα περιηλθε στην κατοχη μου. μεταφερθηκε στο συνεργειο και τωρα αρχιζουν τα δυσκολα.

P_20251020_131112.jpg

P_20251020_131121.jpg

P_20251020_131126.jpg

P_20251020_131148.jpg

Μια χαρά ολοκληρωμένο φενετε.εγω έκανα το 125 πριν μερικά χρόνια.θα βρεις τα πάντα εστο κ μεταχειρισμένα.

υπαρχει περιπτωση να ξερει κανεις (η να εχει) σετ κλειδαριων; δεν μ`ενδιαφερει τοσο η κλειδαρια του κρανους οσο οι κεντρικη - ταπα τεποζιτου και σελας.
οσο και αν εχω ψαξει εντος και εκτος ελλαδας δεν εχω καταφερει να βρω τιποτα. οσοι τις εμφανιζουν διαθεσιμες τελικα δεν ειναι γιατι εχει εξαντληθει το στοκ.
δεν ψαχνω για καινουργιες (αν και θα ηταν το ιδανικο) αλλα για μεταχειρισμενες που να εχουν ομως ενα κλειδι. ακομα και ημιτασιον που βγαινουν σετ δεν υπαρχει πουθενα η κλειδαρια που ανοιγει την σελα.

Αν έχεις χάσει τα κλειδιά δεν ρωτάς κάποιον Τσάκαλο κλειδαρά να σου βγάλει κλειδί από τις υπάρχον κλειδαριές

Αν έχεις χάσει τα κλειδιά δεν ρωτάς κάποιον Τσάκαλο κλειδαρά να σου βγάλει κλειδί από τις υπάρχον κλειδαριές

το κλειδι υπαρχει, μου το εδωσε ο ιδιοκτητης. το θεμα ειναι οτι λειτουργει μονο στην κεντρικη κλειδαρια. στην ταπα δεν δουλευει αν και ο ιδιοκτητης "διαρρηγνύει τα ιμάτιά του" επιμενοντας οτι αυτο ειναι το κλειδι και απλα εχει κολλησει η κλειδαρια της ταπας. στην σελα μπαινει αλλα δεν γυριζει ουτε μετα απο μπανιο σε wd40 και του κρανους ειναι χαλασμενη οπως ειπε.

αρχισε η συλλογη ανταλλακτικων. εχει πεσει πολυ ψαξιμο και παλι υπαρχουν "απωλειες".
κατι μου λεει οτι θα το μετανιωσω στο τελος ( απο οικονομικης αποψεως) αλλα χαλαλι.

P_20251031_130336.jpg

1000003415.jpg

1000003416.jpg

1000003417.jpg

Καλη αρχή και μην κοιτάς πίσω !

....κατι μου λεει οτι θα το μετανιωσω στο τελος ( απο οικονομικης αποψεως)..

To μόνο σίγουρο, είναι αυτό........

Καλά το πάς πάντως, συνέχισε.................:a014::a014::a014:

Μη κωλόνεις κάποια πράγματα γίνονται λόγο αισθήματος όχι λόγο λογικής.

και με τα παρακατω ολοκληρωθηκαν οι ντιζες.

P_20251121_102713.jpg

P_20251121_102726.jpg

P_20251121_102747.jpg

P_20251121_102834.jpg

Αυτά είναι μηχανάκια βρίσκεις ακόμη ανταλλακτικά! :rockon:

Πίσω
Μπλουζα